Alim’den Zalim; Zalim’den Alim Nasıl Doğuyor !

Bebeklerin masum doğdukları düşünülür; öyle olmasını istiyoruz, çünkü bu güzel olandır. Masumluk & zalimlik yani rahim içerisinde (epigenetik olarak) şekillenemez mi ? Zalimlik doğmadan öğrenile bilinir mi?

Alim’den Zalim; Zalim’den Alim Nasıl Doğuyor !

Alim’den Zalim; Zalim’den Alim Nasıl Doğuyor ! 288 158 Muğla Kadın Doğum Jinekolog

Alim’den Zalim; Zalim’den Alim Nasıl Doğuyor !

Şu son 10 gün içinde çok sayıda insan tarafından duyduğum bir Anadolu değimidir. Çok sık duyduğum için bunun temellerinin yanlış olduğunu açıklama – anlatma gerekliliğini hissettim.

Alim’den Zalim; Zalim’den Alim Doğabilir !

Kulağa hoş gelmesine rağmen bu temelde yanlıştır.


Gerçek” Alimden zalim bebek doğmaz !

  • Hemen itiraz etmeyin !
  • Bir kişi alim diye bilinebilir, öyle görebilirsiniz, öyle kabül edilmiş olabilir…
  • Ünvanı – konumu bunu destekleyebilir !
  • Unutmayın Alim’den zalim doğmaz !


Doğuyorsa ! Alim; Alim değildir !

  • Zalimden Alim doğabilir ve bu onun zalimliğini değiştirmez !
  • Zalimlerin doğru işler yapması şaşırtıcı olmamalıdır. Kendi çocuğunun alim şeklinde gelişmesi için doğru işlerde bulunması onu alim yapmadığı gibi zalimliğini de değiştirmez.

Peki “Alimden zalim” nasıl doğar !, sebep nedir !

Alim ; erkek / kadın olabilir !

Alim Kişi Erkek İse; 

  • Hanımı hamile iken gebeliğe yeteri kadar önem vermezse, ilgilenmezse, kötüye gidişe müdahale etmezse
    • Hanımı iltihaplı, akıntılı, mikrobik, kansız, besinsiz yani zayıf – hastalıklı hamilelik geçirir ise müdahale etmez ise, işin uzmanına hanımını ve de bebeğini teslim etmez ise
    • Erken doğum, mikrobik doğum gibi komplikasyonların gelişmesini önlemezse
    • Kötü beslenmiş bir gebelik geçirtir ise,
    • Bebeğin IQ değeri; potansiyelinden ortalama 20 puan düşük doğmasına vesile olmuş ise;
    • Yüksek IQ durumu yani kortikal aktivite yerine alt beyin baskınlığı (stresli, öfkeli, fesat, kötücül) belirgin bir bebek doğduğunda, bu bebeğin şiddete (zalimliğe) eğilimi fazla olacak,
    • Ek olarak
      • Bebeğin IQ (zeka) değeri azaldıkça ve bebek büyüdükçe, ahlaki değerleri önemsiz görme, gereksiz görme daha fazla olacağından Alim diye bilinen birisinden zalim çok rahat doğabilir.
    • Şu anlattıklarımı zaten içselleştirerek muhakeme ettiğinizde; Alim diye bilginiz kişinin esasında Pasif Zalim olduğunu ; Alim olmadığını çıkarabilirsiniz.

Ye kürküm ye olayına takılma nedeniyle; sıfata – genel görünüşe, zenginliğe aldanarak, kişiyi Alim bilebilirsiniz !

Alim Kişi Kadın İse; 

  • Gebeliğine yeteri kadar önem vermezse, İltihaplı akıntılı gezmeyi normal görür ise hastalıklı hamilelik geçirir ise erken doğum, mikrobik doğum gibi komplikasyonların gelişmesini önlemezse, işin uzmanına kendisini – gebeliğini ve de bebeğini teslim etmez ise, kötü beslenmiş bir gebelik geçirir ise; bunlara bağlı olarak bebeğin IQ değeri ortalama 20 puan düşük doğar ise;
    • Yülsek IQ durumu yani kortikal aktivite yerine alt beyin baskınlığı (stresli, öfkeli, fesat, kötücül) belirgin olan bir bebek doğduğunda, bu bebeğin şiddete (zalimliğe) eğilimi fazla olacak,
      • Bebeğin IQ değeri azaldıkça ve bebek büyüdükçe ahlaki değerleri önemsiz görme, gereksiz görme daha fazla olacağından Alim diye bilinen kadından zalim aynı şekilde çok rahat doğabilir.
      • Şu anlattıklarımı zaten içselleştirerek muhakeme ettiğinizde; Alim diye bilginiz kişinin esasında Pasif Zalim olduğunu çıkarabilirsiniz.


Gerçek Alim’ den; Zalim Doğmaz !


Zalim’ den Zalim Doğar !

Şimdi olayın tersine bakalım !

Peki “zalimden Alim” nasıl doğar !, sebep nedir !

Zalim ; Erkek / kadın olabilir !

Zalim olan Erkek; hırsız – uğursuz olabilir , katil olabilir !

  • Fakat kendi çocuğunun gebeliğe önem veriyorsa, işin uzmanına gebeliği ve fetusunu bırakmış ise, süper bir gebelik ve doğum süreci neticesinde; maksimal potansiyelini yakalamış bir bebek ( Alim olabilme potansiyelini kaybetmemiş, yüksek IQ lu) bir bebek doğabilir.
  • Bu Zalim Kişilerin Zararı Başkalarınadır.
    • Soyuna Değil.
    • Bilinçli Zalimlik.
  • Bebek potansiyelini rahim de yeter ki kaybetmesin !,
  • Zalim bir babadan alim bebek doğar !, ki zaten zalim kişiler kendi birinci derece soylarına merhametli ve cömert oluyorlar (enteresan bir insan dürtüsü)

Zalim olan Kadın İse; bebek zalim olabilir !, İhtimal daha fazladır !

  • Kadının rahat – relaks olmadığı, gergin olduğu bir gebelik durumu ; mesela zalimlik örnekleri vermek gerekir ise
    • Gebelikte sigara içmek, alkol almak, uyuşturucu kullanmak, katı vegan diyeti yapmak,…,
    • Daha bir çok sebep yazılabilir, düşük yapmaya çalışmak, gebeliği düşürme teşebbüsleri … bebek ciddi bir şekilde nitelikli IQ potansiyelini kaybedeceğinden, bebeğin zalimliğe eğilimi ve de ahlaki değerleri önemsememesi sürpriz olmamalıdır.
  • Yani kadının zaliminden; alim doğması büyük bir mucizedir !, ben böyle bir mucize görmedim !


LÜTFEN RAHİMDE KAYBETTİRMEYİN VE KAYBETMEYİN !


RAHİM HAYATI TELAFİSİ OLMAYAN BİR DÖNEMDİR !

FETUSA ZALİM OLMAYIN.

Binlerce tecrübeden, yaşantıdan sonra, ibret almanız için yazılmıştır.

Doktor Mesut Bayraktar

Doktor Mesut Bayraktar

Ortaca/Muğla

Hayatın olağan akışı gereği iyileşmek için hasta olan kişi çabalamalıdır yani aktif rol oynamalıdırlar. Görüldüğü üzere tedavi hunisinin büyük kısmında vakit kaybeden, hastalığını ret eden, iyileşemeyen, bahane, bedava - ucuz yöntemlere yönelen, körü körüne bel bağlayan hastalar pasif iyileşmeyi yani iyileşememeyi seçenler bulunmaktadır.

Tedavi süreci, hastaların sağlık sorunlarıyla başa çıkabilmeleri, iyileşme sağlayabilmelerinde önemli adımdır. Ancak, tedavi hunisi sürecinde Hekimlerin bazı zorluklarla karşılaşması mümkündür. Resimde, hastaların farklı farklı tutumlarından kaynaklanan zorlukları ele alarak, hekim-hasta ilişkisinde zorlukların üstesinden gelirken zedelenebileceğini, tedavi hunisinin önemini vurgulayacağız. Tedavi süreci, hasta sağlığını iyileştirmek amaçlı yapılan serüven düşünülebilir. Tedaviler, sağlık sorunlarına farklı yaklaşımlar gerektirebilir, bazen beklenmedik zorluklarla karşılaşılabilir. Bundan dolayı, tedavi hunisi sürecinde hekimlerin, hastaların farklı tutumlarına uygun şekilde davranması, etkili iletişim becerilerini kullanması önemlidir. Hekimlerin mesleklerini icra ederken , hasta kaynaklı zorlukları aşarken, hekim-hasta ilişkisinin zarar görmemesinde hastaların dikkatli olmaları gerekmektedir. Çünkü hekim sonsuza kadar sabredebilen, her uygunsuzluğa pozitif, sorun çözme şeklinde yaklaşan canlılar gibi düşünmeyiniz.

*** Hastalığını Kabul Etmeyenler: Hastalığını kabul etmeyen bireyler, sağlık sorunlarını inkar ederek tedaviye direnç gösterebilirler. Bunlar , tedavi sürecinin başarıyla ilerlemesini engelleyebilir. Hastalığını kabul etmeyen kişiler, genellikle hastalıklarının ciddiyetini ya da varlığını reddederler. Buda, hem kendileri hem de doktora sorun çıkmaktadır. Hastalığın kabul edilmemesi, tedavi sürecinin etkinliğini azaltabilir, tamamen durdurabilir.Hastalığını kabul etme evresi, hasta olduğunu kabul etme; tedavi sürecinin önemli parçasıdır. Hastalığın kabul edilmesi, kişinin gerçek durumuyla yüzleşmesine, gereken tedaviye tam uyum sağlamasına yardımcı olabilir. Böylece tedavi süreci daha etkili başarılı olabilir. Hastalığını kabul etmeyen bireylerin, kendi sağlık durumlarını gerçekçi şekilde değerlendirmeleri, tedaviye açık olmaları önemlidir.

Hastalığını kabul etmeyen, ret eden; Doktoru rakip , düşman bilmektedir.

*** Hastalığını Kabul Edenler: Hastalığını kabul eden kişiler, tedavi sürecine daha olumlu yaklaşabilirler. Hastaların tedaviye uyum sağlamasını kolaylaştırır, iyileşme sürecini hızlandırabilir. Fakat çoğunlukta bazı insanlar hastalığını kabul etsede hekim yerine başka yollara başvurabilerek, hastalıkların ilerlemesine, kronikleşmesine neden olmaktadır.

*** Bir Ara Hallederizciler - Google Aramacılar: Bazı hastalar, sağlık sorunlarıyla ilgili hafife alıcı, savsaklayıcı tutum sergileyebilirler. “Bir ara hallederizciler”, sağlık sorunlarını erteleme, önemsememe eğilimindedir. Google aramacıları ise kendi kendini teşhis etme, tedavi etme çabasına, akıllılığına girebilirler. Yanlış bilgilendirme, yanlış tedavi seçeneklerine yol açabilir.

*** Doğal Tedavi Yöntemlerine Körü Körüne İnananlar: Doğal tedavi yöntemlerine inanan hastalar, alternatif çözümler arayışında olabilirler. Maydanoz, soğan suyu içiciler gibi, doğal yöntemlere güvenerek, körü körüne bel bağlayarak etkisiz, tedavi sürecini yürütebilirler. Bazen bilimsel kanıtlanmamış, etkinliği sınırlı olan yöntemlere yönelmelerine neden olabilir. Maalesef tüm iletişim mecraları tedavilerin etkin olmadığını söylese de böyle yönelimler artarak devam etmektedir.

*** Sahte Doktor Bulucular - Maddi Zorluk Çıkarıcılar: Sahte doktor bulucular, maddi zorluk yaratanlar - bulanlar, yani tedaviye gereksiz yere maddi kısıntı uygulayanlar, tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir. Ev, araba kredisi ödemesi, oğlanı evlendirme gibi maddi yükler altında olan hastalar, tedaviye uyum sağlamakta, iyileşmekte güçlük çekebilirler. İnsanlar sağlıklı kalmanın, mal mülk edinmeden değerli olduğunu maalesef kavrayamamaktadırlar.

Hasta olmuş ama evi var
Hasta olmuş ama oğlu evlenmiş.

Kendini, sağlığını feda ederek yaşamda hedefleri başarmak maalesef artan hızda devam etmektedir. Günümüzde oldukça yaygın durumdur. İnsanlar, zamanı, varlıklarını daha verimli kullanmak amacıyla sağlıklarını tehlikeye atabilmektedirler. Ancak, sağlığın önemi göz ardı edilmemelidir. Kaliteli yaşam sürerken sağlıklı olmak şarttır. Hayatta hedefleri  başarmak önemli olsa da, sağlığımıza dikkat etmekten asla vazgeçmemeliyiz.

Tedavi hunisi süreci, hastaların sağlık sorunlarını çözmek, iyileşmede  önemli adımdır. Ancak, bazı hastalar, kendilerine gereksiz yere maddi zorluklar yaratarak (3. evinin kredisini bahane göstermek, 4. çocuğunu davul zurna - yemekli evlendirmeye çalışması) tedavi sürecini  olumsuz etkilemektedir (tedavi olmamaktadırlar!). Makaleyle maddi gücü – imkanı olduğu halde “ev aldık, araba aldık kredi ödüyoruzcular” şeklinde adlandırılan, doktoru gereksiz yere maddi zorluklar ile meslek icrasına sürükleyen hastaların yeteri kadar iyileşemediklerini vurgulamak istiyorum.

*** Profesöre Gidenler - İyi Doktor Deyiciler: Bazı hastalar, tedavide ünlü/ünsüz profesöre başvurma eğilimindedirler. Bunlar, “normal” doktorları, diğer sağlık hizmeti sağlayıcılarını göz ardı edebilir, hatta küçümseyebilir. Aynı şekilde, bazı hastalar, tedavi - meslek icrasının masrafları nedeniyle para talep eden doktorlardan da uzak durma eğiliminde olup tedavi sürecini menfi etkileyebilir. Uygun tedavi seçeneklerinin kaçırılmasına, hastalığın artmasına neden olabilir. Hastalar kaçırılan, kaybolan sağlığın %100 geri gelmediği konusunda yeteri kadar ikna edilmelidirler. Mümkün ise hastalar, tedavinin tamamen geri gelmeme, başarılı olmama riski olduğuna ilişkin yeterli bilgilendirme yapılarak ikna edilmelidirler.

Maalesef bazı insanlar maddi varlıklarının korunmasını sağlıklarından önemli görmektedir.

Servete Mala Mülke Yaşayanlar Sağlıklarını Feda Ediyorlar.

*** Ego, Kişisel Çıkar Çatışmaları: Hekim-hasta ilişkisindeki ego, kişisel çıkar çatışmaları, tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir. Doktorun , hekim hasta bağı kurulmamış hastaya “sen” demesi gibi durumlar, iletişim sorunlarına yol açabilir. Aynı şekilde, bazı hastalar da doktorlarla kişisel, duygusal çıkar çatışması içine girebilirler , tedavi sürecinin etkinliğini azaltabilir. Hastalar , empati, anlayışla Hekimleri karşılamalı, iletişimde açıklık, saygıyı korumalı, kişisel çıkar çatışmalarından uzak durmalıdır. Hekim-hasta bağı, tedavi sürecinin başarısında önemli faktördür. Hastaların hekimle güven, destek temelinde ilişki kurması, tedaviye uyumlarını artırır, iyileşme motivasyonunu yükseltir. Hekimler de, hastaların duygusal ihtiyaçlarını anlamalı, hastalarla işbirliği yaparak tedavi sürecini yönetmelidir. Hasta, hekimin yönlendirmelerine uyum sağladıkça, hastada, hekimi destekleyici rol üstlendikçe, iyileşme süreci olumlu yönde etkilenecektir.

Tedavi sürecindeki zorluklarla başa çıkan, iyileşen hastalar, motivasyon kaynağı olabilirler. İyileşenlerin başarı hikayeleri, diğer hastalara umut ilham verebilir. Hekimlerin iyileşme sürecini desteklemek , başarı hikayelerini paylaşmaları önemlidir. Tedavi sürecinde karşılaşılan zorluklar, hastaların tutumları, hekim-hasta ilişkisi etrafında yoğunlaşır. Hastaların hastalıklarını kabul etme, doğru bilgilere ulaşma, maddi zorluklarla başa çıkma, kendince maddi zorluk varlığı yaratmama, doğru tedavi seçeneklerini değerlendirme konularında Hekim destek vermesi önemlidir. Tekrardan, hastaların 1001  zorlukla meslek icrası yapan Hekime empati, anlayış - etkin iletişim becerileriyle Hekimleri benimsemeleri, işlerini kolaylaştırmaları, hastanın, tedavi sürecinin etkinliğini artırır, hastaların moralini yükseltebilir, motivasyonlarını artırabilir, tedaviye olan uyumlarını iyileştirebilir.

Hekim-hasta bağı, güvene dayalı ortamda kurulmalı, hastaların iyileşme sürecine aktif katılımları teşvik edilmelidir. Etkili tedavi sürecinde, hem hastaların hem de hekimlerin sorunların üstesinden gelmede birlikte çalışmaları, destekleyici ortam oluşturmaları gerekmektedir.
Tedavi Hunisi
nde
pasif iyileşme
ye
çalışanlardan olmayın.
SIFIR vajinal akıntı sağlıktır
Vajina; 
Akan ,
Kokan, 
Sızdıran,
İmtiyazlı, 
Bir organ değildir.

Şunu unutmayınız vajina akan, kokan, aksıran, tıksıran ucube – başa bela organ değildir. Vajina akmaz. Sıfır vajinalakıntı sağlıktır. Vajinal sağlık, sağlıklı vajina amacıyla yapmanız gerekenler kolay değildir. Şunlar eniyi başlangıçtır; Kadın vajinası, kadının bedenindeki enözel, hassas bölgelerden biridir. Vajinanın harekete geçirici etkisi, doğal şekilde cinsel dürtüleri uyandırır. Vajina, sadece fiziksel olarak değil, aynı zamanda duygusal olarak da dikkate alınmayı hak eder. Kadının iç dünyasının yansıması olarak, vajinaya; sevgi, şefkat, anlayışla , kendisine değer verilerek yaklaşıldığında, ilişkilerin derinlik kazanmasına katkıda bulunur. Partnerinin hassaslığı karşısında açılan vajina, özgüveni yükselterek ilişkilerin sağlam temeller üzerine kurulmasını sağlar. Hijyenik vajinanın romantikliği ise başka hiçbir şeye benzemez. İki insanın bedenlerinin birleştiği o an, duygusal, fiziksel bağın yoğun yaşandığı andır. Vajina, romantizmin ateşini körükleyen kavanozdur. İçinde barındırdığı sıcaklık, nem, feromonlar romantik anları daha da özel kılar, duygusal yakınlık hissi yaratır. Ancak kadın vajinasının büyük gücü, feromonal güç uyandırma, feromonal baskı altına alma potansiyelidir. Doğurganlık simgesi olarak, yeni hayatın başlangıcına ev sahipliği yapar. Kadının bedeninde gücün sembolüdür. Kendine olan inancı, kendini keşfetme yolculuğunda, vajina kadına güç, özgürlük hissi verir. İçindeki enerjiyi uyandıran kadın, dünyayı değiştirebilecek potansiyele sahip olabilir. Sonuç olarak, kadın vajinası, harekete geçirici etkisi, dikkate alınmayı sağlayan hassasiyeti, romantikliği, güç uyandırma potansiyeliyle harikulade organdır. Bu özellikleriyle, insan ilişkilerinde derin bağlar kurmamıza, sevgi, tutkuyu paylaşmamıza yardımcı olur. Kadının bedenindeki bu mucizevi organı keşfetmek, kadının kendini tam anlamıyla ifade etmesine, gerçek potansiyelini ortaya çıkarmasına yardımcı olabilir. Bazen kadın bu güç karşısında zehirlenerek vajinal hastalıkları görmezden gelebilir. Vajina mahrem organdır, ömür boyu kadın tarafından gizleniyor, hatta gizlemediğinizde hapis cezası bile var. Yani öğretilmiş gizleme dürtüsü, vajina hastalıklarını görmemeye, ihmal etmeye yatkınlık yaratıyor; buda tedavi sürecini imkansız şekle sokmaktadır. Kendinize sabit Jinekolog Hekim edinirseniz vajinanızla başınız belaya girmez. Halen vajinayı öğrenmeye devam eden profesyonelim, vajinalakıntı muazzam derecede kompleks nedenlerin bir araya gelerek oluşturduğu karmaşık denklemin sonucu olup; kendi kendine bitki börtü kullanarak basit yöntemler ile şifa arayanları okudukça içim gerçekten tabiri caiz ise cızz etmektedir. SIFIR VajinalAkıntı sağlıktır.
Sıfır vajinal akıntı sağlıktır
Kadın bedeninde kronik enflamasyonun büyük kaynağı vajinal akıntıdır. Kronik enflamasyon, vücudun bağışıklık sisteminin sürekli olarak aktif olması durumunda ortaya çıkan durumdur. Akut enflamasyon, genellikle enfeksiyon, doku hasarı gibi belirli tetikleyici faktöre yanıt olarak gelişen kısa süreli yanıtken, kronik enflamasyon ise uzun süreli, sürekli devam eden durumdur.

Kronik enflamasyon, çeşitli faktörler tarafından tetiklenebilir. Bunlar arasında tekrarlayan enfeksiyonlar (vajinal akıntı, vajinit, servisit, rahim iltihapları), otoimmün hastalıklar, obezite, stres, sigara içmek, sağlıksız beslenme alışkanlıkları, hareketsiz yaşam tarzı gibi etkenler yer alabilir. Kronik enflamasyon, vücutta inflamatuar yanıtı sürekli hale getirerek dokuların zamanla zarar görmesine, sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kronik enflamasyon, çeşitli hastalıkların gelişimine katkıda bulunabilir. Bunlar arasında kalp hastalıkları, diyabet, kanser, Alzheimer hastalığı, romatoid artrit, inflamatuar bağırsak hastalığı gibi durumlar yer alır. Kronik enflamasyonun hastalıklarla ilişkili olması, uzun vadede vücudun bağışıklık sistemi, dokuları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu göstermektedir.

Kronik enflamasyonun belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bunlar arasında sürekli yorgunluk, halsizlik, ateş, eklem ağrıları, kas ağrıları, sindirim sorunları, cilt problemleri, kilo değişiklikleri yer alabilir. Belirtiler, vücuttaki inflamatuar sürecin uzun süreli etkilerini yansıtabilir.

Kronik enflamasyonun tedavisi, temel olarak altta yatan nedenin belirlenmesi, tedavi edilmesini gerektirir. Sağlıklı yaşam tarzı benimsemek, dengeli beslenmek, düzenli egzersiz yapmak, stresten uzak durmak, uyku düzenine dikkat etmek, kronik enflamasyonun kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, ilaç tedavisi, diğer tıbbi müdahaleler de gerekebilir.

Kronik enflamasyonun önlenmesi, yönetimi, bireylerin genel sağlık durumuna dikkat etmelerini, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını sürdürmelerini gerektirir. Düzenli olarak jinekolog doktor kontrollerine gitmek, uygun tıbbi tedaviyi almak, stres yönetimi gibi önlemler, kronik enflamasyonun olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olabilir.
Kadın bedeninde kronik enflamasyonun en büyük kaynağı vajinal akıntıdır.
Tetkikler hekimin kanaatinden üstün değildir
Tetkikler hekimin kanaatinden üstün değildir
Hastane Stresinden Uzaklık
✓ 
Özel Etkileşim
✓ 
Süre Sınırlamasız Muayene
✓ 
Mahremiyet – Gizlilik
✓ 
Hijyenik Ortam
✓ 
Teknoloji Kullanımı
✓ 
Konfor – Ferah Ortam
✓ 

Online Randevu

✓ 
3. Şahıslarla Temassızlık
✓ 
Güven – Nezaket – Zarafet
✓ 
Etik
✓ 
Tecrübe
✓ 
Profesyonel Destek
✓ 
Hasta Memnuniyeti & Sağlığı
✓ 
Fethiye’den 45′ uzaklıkta
✓ 
Dalaman’dan 10′ Uzaklıkta
✓ 
Köyceğizden 15′ Uzaklıkta
✓ 
Marmaris’den 40′ Uzaklıkta
✓ 
Muğla’dan 45′ Uzaklıkta
✓ 
Para değil

Mal mülk değil

En iyi eğitim , öğretmen değil !

Çocuğunuza bırakılacak en büyük miras şudur:

Sağlıklı

10 numara
☆☆☆☆☆ 
olacak şekilde  “gebelik öncesi hazırlık + gebelik takibi + doğumunu” sağlayarak maksimum potansiyel IQ & EQ ya FETUSUN ulaştırılmasıdır.

Yani fetusu hayata 5/0 önde başlatmaktır. 

Eğer bunu sağlarsanız; sağlamak 15 – 30 bin USD civarı para harcamaktan geçer. O zeki, ahlaklı, yetenekli çocuk başarı sarmalında  zirveye hemen çıkar, müthiş gelir elde eder;  emekli olduğunuzda size ev araba aldığı gibi,  dünyayı gezmenizde size tatil hediyeleri ayarlar. Eğer bunu yapmak yerine, 15 – 30 bin USD’ye ev, araba alabilirsiniz ama, çocugunuz sizin ölmenizi, mirasın kendisine  kalmasını bekler, sonrada onu tüketerek yer  yada üzerinizdeki evi ipotek göstererek iş kurar , batırır yada sürekli sizden para ister, sizde sürekli kaçar , bahane uydurursunuz…

Çıkar çatışmalarıyla berbat olmuş hayat yaşamamak için süper kaliteli bebekler doğurun.

Rahimde  mikrop kaparak  bitik, pert olmuş, erken doğmuş,  kansızlığa, kötü rahim şartlarına ( urlu, vajinal akıntılı, kistli, varisli ) yani haşat rahimlerden eksik – vasat doğan bebeklerinizle, büyüdüklerinde “çıkar çatışmasına” girmemesi; doğmadan önce, gebelik süreci & doğumuna maddi kaynak harcanmasından geçer.
AGAÇ YAŞ İKEN, İNSAN RAHİMDE İKEN EĞİLİR.

Bebek;

Zeki doğarsa ahlaklı olur.
Zeki + ahlaklı olursa zengin olur. 
Zeki + ahlaklı + zengin olursa sana ev araba almayı bırak toplumun tamamı müreffeh olur, zenginleşir.

İnsana yani kendi kanına – canına yatırım yapmalısın yada çıkar çatışmalarıyla bomboş hayat yaşamak durumunda kalırsın.
Sana göre yatırım nedir?
Muğla Kadın Doğum Doktor Dalaman Köyceğiz Ortaca Kürtaj

Kadın

ın,
Sonraki Nesil
lerinin (

Fetus

,

Bebek

,
Çocuk
,
Torun
) Sağlıklarını
Mutlu Huzurlu
Devam Edebilmesinin Yegane yolu,
jinekolojik Organ
ların

Uterus

,

Yumurtalık

,

Tuba Uterina Tüpler

,

Rahim Ağzı

,

Vajina

,

Vulva

gibi
organ
ların
Topyekün Sağlık
Şekil
de
Nesilden Nesile Aktarılma
sından
Geçmek
tedir.
İhmal
Edilen Her

Kadın Hastalığı

,
Zaman
İçerisinde
Çeşit Çeşit
Hastalıkların;
Romatolojik
,
Nörolojik
,
Psikiyatrik
,
Onkolojik
Hatta
Odontojenik
Problem
lerin
Gelişim
i İçin
Tetik
(
Tetiklemek
) Olabilir.
Sebep
,
Müsebbip
Olanın;

Kadınsal Şikayet

ler Olduğu,
Gizliden Gizliye
İşlediği Yani
Kök
enin Jinekolojik Hastalık Olduğu
Akıl
ınıza Bile Gelmeyebilir.
Tahlil
lere
%100 İnanmak
Size
Ciddi
Vakit
Para
Yaşam Süresi
Kaybettirebilir.
Basit Yöntem
+
Kolaya Kaçmak
Olan Sayfalar Dolusu
Tetkik Sonuçları
na Sakın Aldanmayın,
Tetikler Normal Çıktı
; Sağlıklıyım Diye
Körü Körüne Bel Bağlama
yın. Hekim Dışında
Hiç Bir Şey
e
%100 Güven
meyin. Özellikle Jinekolojik Hastalıkları; Kan – İdrar Tetkikleri
Başarılı
, Oranda
Tespit
Edememektedir.
Kronikleşmiş
İlgi
siz Gibi Gözüken Hastalıkların
Kök Sebep
lerinin Jinekolojik Olması Size,
Çevre
nize
Alaka
sız, Saçma Bile Gelebilir.
Dikkat
Ediniz! Jinekolojik Hastalığı Bekleterek;
Kendi Kendine
,
Zaman Tanımak
la
Vakit Geçirmek
le
İyileşme
si
Mümkün
Değildir.
Dişi
Bireyler, jinekolojik Şikayetlere;
Semptom
lara Hızlı
Adaptasyon
Evrim
i Sergilediğinden, Bunda
Toplumsal Kanıt Kuramı
da Etkin Olup

Kadınlara Özgü Hastalık

Hızlı İvmeyle

Kronik

Olabilmektedir.

Adaptasyon + Kronikleşme

İnsan Psikolojisi
yle Birleşince
Kadınsal Şikayetleri Normalleştirme
Kaçınılmaz Olmaktadır. Bu
Baş Edilmesi Zor
Psikoloji
ye Giren
Kadınlar
Jinekolojik Hastalıkların Sebep Olduğu
Komplikasyon
ları , Hastalıkları Taşıyabildiği
Ömür
e Kadar Kendine , Ailesine Yük Edebilmektedir (Bu Birliktelik; Adaptasyon + Kronikleşme Hastalık İçin Bulunmaz Nimettir). Sizi,
Ailenizi
, Gelecek Nesilleri Bu
Patolojik
Birliktelik
Kıskaç
lanmasından;
Hastalıklara Hamal
Durumundan Koruyacak
Tek Güç

Tecrübeli Jinekolog

İle
Yaşam Boyu
nca Sürecek
İş Birliği
Yapmaktır.
Hayat Boyu
nca Sabit Değişmez

jinekolog

Doktorunuz Olmalıdır. Böylece Tüm Kadınsal
Sağlık Bilgileri
niz Tek Elde ,
“Tek Beyinde”
Toplanacağından Size

Erken Tanı

,

Etkin Tedavi

ler Olarak Geri Dönecektir. Sabit Değişmez Muğla Jinekolog Doktor Edinmek Başta Jinekolojik Olmak Üzere
Topyekün
Hayat Kalitesi
ni Yükseltir. Kadın
Hastane
de Hangi Jinekolog Doktor Bulunuyorsa, Rastgele
Randevu
Alma
Hatası
ndan Vakit Kaybetmeden Uzaklaşmalıdır, Bu
Ucuz
cu Yaklaşım
Canınızı Sıkan
Hastalık
,
Düşkünlük
Olarak
Bela
Olmadan; Hastahanede Hangi Doktor Varsa Ona Gitme
Öğretilmiş Dürtü
sünden
Acil
iyet İle Sıyrılıp; Kendinize Sabit
Kadın Doğum
jinekolog
Doktor
Bulmanız – Edinmeniz Gerekmektedir. Ayrıca

Sabit Değişmez

jinekolog Doktor

, Günün
Önemli
Anında
Ara
yabileceğiniz,
Korku
Olmadan
Soru
Sorabileceğiniz
Utanma
Yaşam
adan
Tartışma
,
Fikir Alış Verişi
Yapabileceğiniz Muğla

Jinekolog Hekim

Mesut Bayraktar Her Daim
Bir Telefon Kadar Uzakta
Olacaktır.
Kadın Rahatsızlığı
nıza
Şifa
Çare
Deva
Bulamıyorsanız, “
Esas Temel Kök Sebep
“; Aksi
İspat
Edilene Kadar jinekolojik Olabileceğini
Hiç Ama Hiç
Unutma
yınız.
Sağlık
Değerli
dir,
Önemse
yin
Kadınsal Sorun
larınızı
Göz Ardı Etmek
Büyük Hata
dır; Masrafsız Görünen
Alışmak
,
Normalleştirmek
Basitleştirmek
Tuzak
lanmasına Kapılmayınız.

Doğru Teşhis

Gerçek Tedavi

Sunan

Muğla En İyi Kadın Doğum Doktor

Jinekologlar Arasında Olan

Kadın Doğum Jinekolog

Mesut Bayraktar

Özel Muayenehane De
Kadirşinas
Hastalarını Bekler;
Klinik
İçerisinde
Ultrason
Kolposkopi İncelemesi
Sıvı Bazlı Servikal Smear
Yapılmaktadır.
Muayene Olmak
İyi
Başlangıçtır.
Bugün

Tedavi Olmak

İçin
Adım At
ın. Ömür Boyu Devam Edecek
Hekim Hasta Bağı
Geliştirmek
amacıyla

WhatsApp Online Randevu: 05467740159

Vasıta
sıyla
İletişim
e Geçerek

Jinekoloji

Bilim
Dalına
Kendini Adamış
Meslek Ustası
Olan jinekolog
Operatör
Dr. Mesut Bayraktar’a Muayene Olarak
Tanış
abilirsiniz.
Özel
Muayenehane

Otele En Yakın Kadın Doğum Doktor

Konum
undadır.

Vajinal Ultrason

Miyom

Polip

Kist

Muğla Kürtaj

Rahim Kanaması

Vulvar Distrofi

Mantar

Vajinal Akıntı

HPV Siğil

Gebelik Bulantı Kusması

Muğla Kadın Doğum

Düşük Riski

Kısırlık İnfertilite

Orgazm Bozukluğu

Enİyi Jinekolog

EnYakın Kadın Doğum Doktor

Jinekolog Mesut Bayraktar

Riskli Gebelik Takibi

Muğla Ayrıntılı Ultrason

Detaylı ultrason

Yumurtalık Kisti

liken planus skleroz Vulva distrofi

Gizli Evlilik Dışı

İstenmeyen Gebelik kürtaj

Rahim İltihabı

PID

Sürekli
Tekrar Eden

vajinal kaşıntı mantar

vajinal kötü koku

Menopoz Renovasyon Gençleşme

orgazm Aşısı

Vajina Sıkılaştırma

Vajina Genişlemesi

Vajinadan Ses Gelmesi

Rahim Sarkması

idrar kaçırma

Kolposkop

HSV

LSIL

HSIL

Konizasyon

HPV

Rahim Ağzı Yırtığı

Vajinal Kanama

Servikal Ektropiyon

Bel Ağrısı

Kronik Mantar

Sorunlarınızda
Tedaviye Giden Yol
u 1 (Bir)
muayene
Başlat
ır.
Kadın sağlığını koruma
,
hastalıkları iyileştirme
misyon
una Sahibim ;
Rahatlık güvenlik önceliğimdir
.
Hastayla bireysel ilgilenmek
,
hastaya uygun tedavi
plan
ları sunarım. Muğla ‘da bulunan
modern özel muayenehane
m
konforlu ortam
sunar.
Ortaca
Göcek
Dalyan
Dalaman
Köyceğiz
Muğla

Muğla Kadın Doğum Özel Muayenehane

Jinekolog Doktor Mesut Bayraktar

* 
Genital Hijyen
sizlik
Genetik Hijyen
i Bozar. 2023 * Herkes Hasta Olur; Herkes
En İyi Hekim
İster. 2022 *
Kadın Hasta İse Evde Huzur Yoktur.
2020 *
Jinekolojik Hastalık Başka Hastalığı Tetiklemiş İse Buna Yüksek Riskli Jinekolojik Hastalık Denir.
2020 *
Kadın Hastalığını Kabul Etmiyorsa Evde Dirlik Yoktur.
*
Gebelikte Tasarruf(Kısıntı) Olmaz. Gebelikte Mal - Mülk Feda Edilir.
*
Kadın Hasta İse Kök Sebep Aksi İspat Edilene Kadar Jinekolojiktir.
*
Gebelik Fizyolojik Dönem DEĞİLDİR. Gebelik Hastalık – Ölüm Riski Barındıran Olağanüstü Dönemdir. Tecrübeli , Öngörüsü Açık Hekime Teslimiyet Gerektirir.
2018 *
Gebelik Hastalıkları, İhmal Edilmiş Jinekolojik Hastalıkların Komplikasyonudur.
*
Gebelik Hastalıkları; Tanısı Konulmamış Jinekolojik Hastalıklardır.
MB, 2016) *
Gebelikte Kazanılacak 1 Puan IQ, Bebeğinizi Başarı Sarmalında Üstlere Taşır.
*
Enfeksiyonla Gezmeyi ''Sorun Görmeyen'' Gebeyi En Mükemmel Sağlık Sistemi Bile Koruyamaz.
* Rahim; Dayanan - Sabreden - Kolaylık Gösteren - Halden Anlayan Organ Değildir.
* Sıfır Vajinal Akıntı Sağlıktır.
Mesut Bayraktar, 2016
Mesut Bayraktar
Rudolf Virchow (Louis Pasteur, Robert Koch savundukları;hastalıkların mikrop teorisine inanmıyordu. Hastalıkların, dış patojenlerden değil, hücrelerin içindeki anormal faaliyetlerden kaynaklandığını öne sürdü). Aynı zamanda Max Gerson’da hastalık gelişmeden önce metabolik bozulmanın başladığını kitabında yazmıştır.

Mesut Bayraktar ekolleri birleştirerek modifiye ederek meslek icrasında bulunmaktadır. Rudolf Virchow‘unda haklı olduğunu vurgulamaktadır.

Kadın Hasta İse Evde Huzur Yoktur

Gebelik dönemi, anne adayının ve bebeğin sağlığı için önemli bir süreçtir ve birçok farklı faktörün bir araya gelmesini gerektirir. Doğru beslenme, düzenli sağlık kontrolleri, uygun prenatal bakım ve gerektiğinde tıbbi müdahale gibi unsurlar, gebelik sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini destekler.

Bebeğin yürümesi, konuşması, sıra beklemesi, görmesi, koklaması, okuması, evlenmesi veya ehliyet alması gibi gelişim aşamaları, çocuğun fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı olduğunu gösterir. Ancak, gebelik dönemi ve doğum sadece bu gelişim aşamalarının başlangıcıdır ve daha sonra da çocuğun sağlığı ve gelişimi için sürekli bir dikkat ve destek gereklidir.

Gebelik döneminde tasarruf yapmak, anne adayının ve bebeğin sağlığı için gereken önlemleri almak anlamına gelir. Bu, doğru ve sağlıklı beslenme için gerekli gıdaları temin etmek, düzenli sağlık kontrollerine katılmak, uygun prenatal vitaminler almak, gebelik sırasında ortaya çıkabilecek komplikasyonları takip etmek ve gerektiğinde tıbbi müdahaleleri sağlamaktır. Bu süreçte, bazen maddi fedakarlıklar yapmak gerekebilir, ancak bu fedakarlıklar, bebeğin sağlığının ve anne adayının iyiliğinin korunması için önemlidir.

Gebelik döneminde alınan tedbirler ve sağlanan uygun bakım, bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişmesini ve anne adayının sağlığını korumasını destekler. Bu nedenle, gebelik sürecinde mal ve mülk gibi maddi unsurların önceliklerinden feragat etmek, uzun vadede daha sağlıklı bir gelecek için yapılması gereken bir yatırımdır.
Bebeğin yürümesi, konuşması, sıra beklemesi, görmesi, koklaması, okuması, evlenmesi, ehliyet alması sağlıklı olduğunu, her şeyin normal olduğunu göstermez. İşte bundan dolayı sonradan üzülmemek için gebelikte tasarruf yapılmaz. Gebelik için mal mülk feda edilir.
Gebelik dönemi, gelecek nesillerin sağlığı, zeka ve yetenek potansiyeli üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Bebeklerin sağlıklı bir şekilde gelişmesi ve optimal zeka potansiyellerini gerçekleştirebilmeleri için anne adaylarının gebelik sürecine gereken önemi vermeleri önemlidir.

Gebelik döneminde sağlıklı bir beslenme, düzenli egzersiz, uygun prenatal bakım ve stresten uzak durma, enfeksiyonsuz genital sisteme sahip olma gibi faktörler, bebeğin gelişimini ve beyin sağlığını olumlu yönde etkileyebilir. Anne adayının beslenmesi, demir, folik asit, omega-3 yağ asitleri gibi önemli besin maddelerini içermeli ve bebek için gerekli olan temel besin ihtiyaçlarını karşılamalıdır.

IQ değeri, bir kişinin bilişsel yeteneklerini ölçen bir gösterge olsa da, zeka potansiyeli birçok faktörün birleşimiyle şekillenir. Genetik faktörler, çevresel etkiler, eğitim, sosyal deneyimler ve diğer birçok etken zeka gelişimini etkiler. Dolayısıyla, IQ değerini sadece anne karnındaki faktörlere bağlamak yanıltıcı olabilir.

Gebelik dönemi, anne adayının sağlığını ve bebeğin sağlıklı gelişimini desteklemek için önemlidir. Bu süreçte anne adaylarına sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmeleri, düzenli kontrolleri takip etmeleri, doğru beslenmeleri, stresten uzak durmaları ve gerektiğinde tıbbi yardım almaları önerilir. Ancak, zeka ve yetenek potansiyelini tamamen anne karnında belirlemek mümkün değildir. Fakat rahimde büyük kısmının kaybedilmesi önlenebilir.

Gelecekteki nesillerin zeka potansiyelini artırmak ve uluslararası düzeyde rekabet edebilir hale gelmek için çeşitli faktörler etkilidir. Bu faktörler arasında sağlıklı bir gebelik dönemi, enfeksiyonsuz genital sisteme sahip olunması , iyi bir prenatal bakım, erken çocukluk eğitimi, kaliteli eğitim sistemleri, sağlıklı ve destekleyici bir çevre ve fırsat eşitliği gibi unsurlar bulunmaktadır. Bu faktörlerin birleşimi, gelecekteki nesillerin zeka ve yetenek potansiyelini artırabilir ve rekabetçi bir toplum oluşturabilir.

Gebelik dönemi önemli bir dönemdir, ancak zeka ve yetenek potansiyelini tamamen anne karnında belirlemek yanıltıcı olabilir. Gelecekteki nesillerin zeka ve yetenek potansiyelini artırmak için, bireysel ve toplumsal düzeyde çeşitli faktörlerin bir araya gelmesi gerekmektedir.
1 nesilin 15 yıl olduğunu kabul edersek ve her bir nesilde IQ değerimizi 1 puan artırsak ve rakip ülkelerde bu sürede sabit, olduğu yerde kalsalar; Japonya’yı 20 nesilde (300 yılda), Almanya’yı 10 nesilde (150 yılda) yakalayabiliriz. İşte bundan dolayı gebelik dönemi çok önemlidir. Bu devasa farkları kapatmanın tek yolu IQ + EQ değerleri yüksek fetuslar doğurmak için rahim kalitesini ve kaliteli fetusların doğumunu artırmak zorundayız.




Gebelik bir kadının hayatında önemli bir dönemdir ve bu süreçte sağlık durumu büyük önem taşır. Gebelik öncesinde ve gebelik sürecinde kadınlar, sağlıklarını optimize etmek için çeşitli adımlar atmalıdır. Bu adımlar arasında düzenli sağlık kontrollerini takip etmek, sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmak, düzenli egzersiz yapmak, sigara, alkol ve diğer zararlı maddelerden uzak durmak, stresten kaçınmak ve gerektiğinde tıbbi yardım almak bulunur.

Gebelik öncesi sağlık durumu, anne adayının ve bebeğin sağlığını doğrudan etkileyebilir. Anne adayının vücut sağlığı, hormonal dengesi, beslenme durumu ve genel sağlık durumu, bebek için uygun bir ortamın oluşmasını sağlar. Bu nedenle, gebelik planlayan kadınlar, gebelik öncesinde sağlık durumlarını gözden geçirmeli, eksiklikleri gidermeli ve uygun bir sağlık planı oluşturmalıdır.

Gebelik döneminin ciddi bir hazırlık gerektirdiği doğrudur. Bu süreçte anne adayı, vücut sağlığını, beslenme düzenini, vitamin ve mineral alımını, uyku düzenini, stres yönetimini ve diğer sağlık faktörlerini göz önünde bulundurmalıdır. Aynı şekilde, sağlıklı bir gebelik için düzenli kontrolleri takip etmek, gebelikte önerilen takviyeleri almak ve doktorunuzun tavsiyelerine uymak da önemlidir.

Ancak, gebelik sürecindeki hazırlık sadece anne adayının sorumluluğunda değildir. Aynı zamanda eşin de katılımı ve desteği önemlidir. Çiftlerin birlikte gebelik planlaması, sağlık durumlarını gözden geçirmeleri ve gerekli tedbirleri almaları, sağlıklı bir gebelik ve sağlıklı bir bebeğin doğması için önemlidir.

Gebelik süreci, anne ve bebeğin sağlığına odaklanan bir dönemdir ve bu süreçte her adımın doğru bir şekilde atılması önemlidir. Sağlıklı bir gebelik için gereken hazırlıkları yapmak, düzenli kontrolleri takip etmek, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek ve tıbbi tavsiyelere uymak, anne ve bebeğin sağlığını korumada önemli bir rol oynar.
Bazı kadınlar tek hedef, tek amaç, tek yol şeklinde gebe kalmaya çalışıyor. Gebelik için uygun sağlık durumunu sağlamazsanız; Kendiniz hasta + Potansiyeli (IQ +EQ değeri ) düşük bebek sahip olarak çıkarsınız. Gebelik ultra ciddi hazırlık gerektirir.
Gebelik dönemi, bireylerin ve toplumun geleceği için büyük bir öneme sahiptir. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, nüfusun sağlıklı ve eğitimli bireylerden oluşmasına bağlıdır. Bu nedenle, ailelerin çocuk sahibi olmaları, toplumun ve ülkenin ilerlemesi için kritik bir faktördür.

Gebelik için önceden tasarruf yapmak, ailelerin çocuk yetiştirmeye odaklanmalarını ve onların sağlıklı bir ortamda büyümelerini sağlamalarını gerektirir. Bu süreçte, aileler çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamak için gereken maddi kaynakları ayırır ve önceliklerini bu doğrultuda belirlerler. Bu, evlerini büyütmek, daha pahalı araçlara sahip olmak veya lüks tüketim ürünlerine yatırım yapmak YERİNE , gebeliklerin sağlığı, eğitimi ve refahı için kaynakları kullanmalarını içerir.

Ailelerin gebeliklere yatırım yapması, onların geleceğini şekillendirmek anlamına gelir. Sağlıklı ve eğitimli bir nesil, ülkenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkıda bulunur. Bu sağlıklı gebeliklerden doğmuş fetuslar , ileride üretken bireyler olacak, bilim, teknoloji, sanayi ve diğer alanlarda ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacaklardır.

Gebelik için mal mülk feda etmek, ailelerin gelecek nesiller için yaptığı bir yatırımdır. Bu yatırım, ülkenin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmayı ve insan sermayesini geliştirmeyi hedefler. Bu nedenle, ailelerin çocuk sahibi olma kararlarında maddi kaynakları doğru yönlendirmeleri ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için tasarruf yapmaları önemlidir.

Ancak, gebelik dönemi sadece maddi kaynakları içeren bir konu değildir. Aynı zamanda anne ve baba adaylarının sağlık durumları, eğitim düzeyleri, destek sistemleri ve çocuk yetiştirme bilgileri gibi faktörler de önemlidir. Bu nedenle, gebelik sürecinde sadece mal mülk feda etmek değil, aynı zamanda sağlık, eğitim ve sosyal destek gibi alanlarda da gerekli önlemleri almak önemlidir.

Sonuç olarak, gebelik dönemi, bireylerin ve toplumun geleceğini şekillendiren bir süreçtir. Ailelerin çocuk sahibi olma kararları, maddi kaynakları doğru yönlendirmeyi ve çocukların sağlıklı bir ortamda büyümelerini sağlamayı gerektirir. Bu şekilde, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunan sağlıklı ve eğitimli bir nesil yetiştirilebilir.
Gebeliklerinde tasarruf yapmayan ülkelerin; ailelerin çocukları barajlarımızı fabrikalarımızı, elektronik cihazlarımızı, sağlık techizatını yapmaktadır. İşte bundan dolayı gebelik için mal mülk feda edilir.
Gebelik dönemi, anne ve bebek sağlığı açısından büyük önem taşır. Bebeklerin sağlıklı bir şekilde gelişebilmeleri için anne karnında ihtiyaç duydukları besinleri, vitaminleri, sağlık kontrollerini ve uygun sağlık hizmetlerini almaları gerekmektedir. Gebelikte tasarruf yapmak veya fetusun ihtiyaçlarını yeterince karşılamamak, hatta mikrobik, anemik, kötü rahim şartlarına temasa maruz bırakmak bebeğin gelişimini olumsuz etkileyebilir.

Sağlıklı bir gebelik süreci, anne adayının beslenmesine, düzenli sağlık kontrollerine, prenatal vitamin ve mineral takviyelerine uyum sağlamasına, sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmasına ve stresten kaçınmasına , enfeksiyonsuz - enflamasyonsuz jinekolojik genital sisteme dayanır. Ayrıca, prenatal bakım ve eğitim hizmetlerinden yararlanmak da önemlidir.

Bebeklerin beyin gelişimi, anne karnında başlar ve doğumdan sonraki ilk yıllarda hızla ilerler. Bu dönemde bebeğin sağlıklı bir ortamda büyümesi ve uygun uyarıcılara maruz kalması, bilişsel ve duygusal gelişimi için hayati önem taşır. Yeterli beslenme, sağlık hizmetleri ve uygun eğitim desteği sağlanmadığında, bebeklerin zeka potansiyelleri ve duygusal gelişimleri olumsuz etkilenebilir.

Kitlesel sınavlarda geride kalma veya düşük IQ & EQ durumu, yetersiz prenatal bakım ve bebeklik dönemindeki eksikliklerden kaynaklanabilir. Bebeklerin beyin gelişimi için gereken temel besinler, uyaranlar ve sağlık hizmetleri sağlanmadığında, bilişsel ve duygusal kapasitelerinde kısıtlamalar oluşabilir.

Bu nedenle, gebelik döneminde tasarruf yapmak veya fetusun ihtiyaçlarını karşılamamak, bebeğin sağlıklı gelişimini ve gelecekteki potansiyelini olumsuz etkileyebilir. Anne ve baba adaylarının gebelik sürecinde gereken önlemleri alması, sağlıklı bir hamilelik geçirmesi ve bebeğin ihtiyaçlarını eksiksiz karşılaması önemlidir. Sağlıklı bir anne ve sağlıklı bir çevre, bebeğin zihinsel ve duygusal gelişimini destekleyerek onun gelecekteki başarısını etkileyebilir.
Gebelikte tasarruf – kısıntı yapmak, fetus un ihtiyaçlarını gidermemek ve fetusu yoksun bırakmak onu ÖSS, ÖYS gibi kitlesel sınavlarda geride kalmasına sebep olan düşük IQ & EQ durumuna itebilir.




Gebelik dönemi, anne adayı ve bebeğin sağlığı için büyük önem taşır. Gebelik sürecinde anne adayının sağlığına ve bebeğin ihtiyaçlarına öncelik vermek, bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişimini destekler.

Gebelik döneminde yapılacak tasarruflar veya ihtiyaçların göz ardı edilmesi, bebeğin sağlıklı gelişimini olumsuz etkileyebilir. Bebek, besin, oksijen ve diğer önemli faktörlere ihtiyaç duyar ve bunların eksikliği bebeğin beyin gelişimini etkileyebilir.

Düşük IQ & EQ durumu, genetik faktörlerin yanı sıra çevresel etkilerle de ilişkilendirilebilir. Gebelik sürecinde anne adayının yeterli beslenme, uygun prenatal bakım, düzenli kontroller ve sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarına dikkat etmemesi, bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir. Bu durum, sınavlarda geride kalma, soyut bilimlere ilgi duymama ve başarı gösterememe gibi sonuçlara yol açabilir.

Bu nedenle, gebelik döneminde anne adayının ve ailesinin bebeğin ihtiyaçlarını karşılamaya öncelik vermesi önemlidir. Sağlıklı beslenme, düzenli prenatal bakım, uygun sağlık hizmetlerinden yararlanma ve stresten uzak durma, bebeğin sağlıklı beyin gelişimini desteklemek için önemli adımlardır. Aynı şekilde, gebelik sürecinde yapılan tasarrufların, bebeğin sağlıklı gelişimi için gereken kaynaklardan kısıtlama yapabileceği unutulmamalıdır.

Sonuç olarak, gebelik döneminde fetusun ihtiyaçlarının eksiksiz ve sağlıklı bir şekilde karşılanması, bebeğin zeka ve duygusal kapasitesini destekler. Anne adayının gebelik sürecine özen göstermesi ve gerektiğinde uzman sağlık profesyonellerinden destek alması önemlidir.
Gebelikte kısıntı yapmak, gebelik masrafını gereksiz görmek; fetusun ihtiyaçlarını gidermemek ve yoksun bırakmak onu ÖSS, ÖYS, LGS gibi kitlesel sınavlarda geride kalmasına , matematik fizik gibi soyut bilimlere ilgi duymamasına, başarı gösterememesine sebep olan düşük IQ & EQ durumuna itebilir.
1 kamyon dayak yemiş, jaksiz, yorgun, pelte tam survivor halde prematür bebek yığını doğurmak başarı değildir. Rahminizi fetuslarınıza zindan yapmayınız. rahimde kaybettirmeyiniz.
1 kamyon dayak yemiş, jaksiz, yorgun, pelte tam survivor halde prematür bebek yığını doğurmak başarı değildir. Rahminizi fetuslarınıza zindan yapmayınız. rahimde kaybettirmeyiniz.
Gebelik ve doğum süreci, bir kadının bedensel ve duygusal olarak zorlu bir dönemdir. Ancak, bu süreç sadece anne adayının mücadelesi veya tatmini için değil, sağlıklı bir bebeğin doğması ve onun sağlıklı gelişimi için de büyük bir öneme sahiptir.

Anne adayının gebelik sürecine özen göstermesi, düzenli prenatal bakım alması, sağlıklı beslenme, uygun egzersiz yapma ve stresten uzak durma gibi önlemler, bebeğin sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur. Bu süreçte anne adayının sabrı, dayanıklılığı ve kararlılığı önemlidir.

Fetusun IQ & EQ potansiyeli, genetik faktörlerin yanı sıra çevresel etkilerden de etkilenebilir. Bu nedenle, anne adayının gebelik sürecinde sağlıklı bir çevre sağlaması ve bebeğin ihtiyaçlarını karşılaması büyük önem taşır.
Gebelik ve doğum başarma savaşı, galiplik mücadelesi gösterme, kendini tatmin etme alanı değildir. Sizin dayandığınız, sabrettiğinize fetus çok önceden pes etmiş olabilir. Fetal IQ & EQ bir anda sönmüş yıldıza dönüşür.
Gebelik dönemi, anne adayı ve bebeğin sağlığı için büyük önem taşır. Gebelik sürecinde anne adayının sağlığına ve bebeğin ihtiyaçlarına öncelik vermek, bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişimini destekler.

Gebelik döneminde yapılacak tasarruflar veya ihtiyaçların göz ardı edilmesi, bebeğin sağlıklı gelişimini olumsuz etkileyebilir. Bebek, besin, oksijen ve diğer önemli faktörlere ihtiyaç duyar ve bunların eksikliği bebeğin beyin gelişimini etkileyebilir.

Düşük IQ & EQ durumu, genetik faktörlerin yanı sıra çevresel etkilerle de ilişkilendirilebilir. Gebelik sürecinde anne adayının yeterli beslenme, uygun prenatal bakım, düzenli kontroller ve sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarına dikkat etmemesi, bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir. Bu durum, sınavlarda geride kalma, matematik gibi soyut bilimlere ilgi duymama ve başarı gösterememe gibi sonuçlara yol açabilir.

Bu nedenle, gebelik döneminde anne adayının ve ailesinin bebeğin ihtiyaçlarını karşılamaya öncelik vermesi önemlidir. Sağlıklı beslenme, düzenli prenatal bakım, uygun sağlık hizmetlerinden yararlanma ve stresten uzak durma, bebeğin sağlıklı beyin gelişimini desteklemek için önemli adımlardır. Aynı şekilde, gebelik sürecinde yapılan tasarrufların, bebeğin sağlıklı gelişimi için gereken kaynaklardan kısıtlama yapabileceği unutulmamalıdır.

Sonuç olarak, gebelik döneminde fetusun ihtiyaçlarının eksiksiz ve sağlıklı bir şekilde karşılanması, bebeğin zeka ve duygusal kapasitesini destekler. Anne adayının gebelik sürecine özen göstermesi ve gerektiğinde uzman sağlık profesyonellerinden destek alması önemlidir.
Gebelikte sakın kısıntı yapma ! Gebelik döneminde fetusun ihtiyaçlarının eksiksiz ve sağlıklı bir şekilde karşılanması, bebeğin zeka ve duygusal kapasitesini destekler.
Gebelik dönemi, hem bebek hem de anne için önemli bir süreçtir.

Sağlıklı bir gebelik, bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için gereklidir. Anne adayının gebelik sürecinde sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemesi, düzenli prenatal bakım alması, sağlıklı beslenme, uygun egzersiz yapma, stresten uzak durma gibi önlemler, bebeğin sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur.

Beyin gelişimi de bebekler için önemlidir ve bu süreç anne karnında başlar. Sağlıklı bir gebelik dönemi, bebeğin beyin gelişimine olumlu etkilerde bulunabilir. Ancak, bir bebeğin doğru bir şekilde beyin geliştirebilmesi için sadece annenin gebelik sürecindeki çabası yeterli değildir. Bebeklerin beyin gelişimi, genetik faktörlerin yanı sıra çevresel etkiler (rahim içi dönemde mikroba maruz kalmamak) ve uygun stimülasyon da gerektirir.

Gebelik dönemi, sağlıklı bir bebek ve sağlıklı bir beyin gelişimi için uygun önlemlerin alındığı ve düzenli sağlık kontrollerinin yapıldığı bir süreç olmak zorundadır.
Karar vermelisin !,
Bebek mi istiyorsun ?
Beyin mi istiyorsun ?
Gebelik dönemi ve hamilelik süreci, bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için önemli bir zaman dilimidir. Maalasef , "tasarruf" veya "kısıntı" yapılan bir gebelik, bebeğin zeka potansiyelinden veya IQ + EQ değerinden tasarruf yapmak anlamına gelmektedir. Bebeklerin genetik yapısı ve doğuştan gelen potansiyelleri vardır ve bu potansiyeller, anne karnında başlayarak yaşam boyunca geliştirilebilir. Fakat rahim döneminde kaybedilen nöronal fonksiyon ve etkinlik doğum sonrası geri gelmemekte, geri kazanılamamaktadır.

Eğitim, bir bireyin zeka potansiyelini ve becerilerini ortaya çıkarmak için önemli bir faktördür. Doğru ve kaliteli bir eğitim süreci, çocuğun gelişimine katkı sağlar. Eğitim, bebeğin ve çocuğun potansiyellerini keşfetmesine, yeteneklerini geliştirmesine ve başarıya ulaşmasına yardımcı olabilir. Eğitim kurumuna potansiyeli yüksek bir bebeğin teslim edilmesi eğitim masrafınızı dramatik azaltacaktır.

Gebelik sürecinde anne adayının sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemesi, doğru beslenme, düzenli sağlık kontrolleri ve prenatal bakım alması, rahmine ve bebeğine mikrop bulaşmasını engellemesi, bebeğin sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunur. İşte bunlardan sonra  çocuğun eğitimine yatırım yapmak, onun potansiyelini ortaya çıkarmak ve geliştirmek önemlidir.

Sonuç olarak, gebelik dönemi ve eğitim süreci, birbirini tamamlayan ve önemli olan farklı aşamalardır. Bebeklerin zeka potansiyeli ve IQ + EQ değeri, doğru bakım ve eğitimle desteklendiğinde en iyi şekilde ortaya çıkabilir. Gebelikte "tasarruf" yapmak veya kısıntı yapmak, bebeğin potansiyelini etkiler. Önemli olan, gebelik sürecini ultra sağlıklı bir şekilde yönetmek ve çocuğun eğitim kurumlarına en yüksek potansiyelde teslim edilmesini sağlamak için gebelik dönemine yatırım yapmaktır.
Bir yıllık hamilelikten tasarruf (kısıntı) yaparak bebeğinin, mirascının, yatırımının maksimum ulaşabileceği zekasından , IQ + EQ sundan tasarruf (kısıntı) yapmış olursunuz.

Bebeğinizin, mirascının, yatırımının maksimum ulaşabileceği zekasından IQ’sundan tasarruf(kısıntı) yaparak ulaştığın için, çaresizce eğitime 20 yıl aşırı harcama yapıyorsun.
Gebelik dönemi ve eğitim süreci, birbirini tamamlayan ve önemli olan farklı aşamalardır. Bebeklerin zeka potansiyeli ve IQ + EQ değeri, doğru bakım ve eğitimle desteklendiğinde en iyi şekilde ortaya çıkabilir. Gebelikte "tasarruf" yapmak veya kısıntı yapmak, bebeğin potansiyelini etkiler. Önemli olan, gebelik sürecini ultra sağlıklı bir şekilde yönetmek ve çocuğun eğitim kurumlarına en yüksek potansiyelde teslim edilmesini sağlamak için gebeliğe yatırım yapmaktır.
Gebelik dönemi ve hamilelik süreci, bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için önemli bir zaman dilimidir. Maalasef , “tasarruf” veya “kısıntı” yapılan bir gebelik, bebeğin zeka potansiyelinden veya IQ + EQ değerinden tasarruf yapmak anlamına gelmektedir. Bebeklerin genetik yapısı ve doğuştan gelen potansiyelleri vardır ve bu potansiyeller, anne karnında başlayarak yaşam boyunca geliştirilebilir. Fakat rahim döneminde kaybedilen nöronal fonksiyon ve etkinlik doğum sonrası geri gelmemekte, geri kazanılamamaktadır.
Değişmezsen kaderin 88 - 90 !

Kaderimiz modern hamallık olmamalı !
One thing that Turks do extraordinary well in fact they are among the best in the world at it’s excavating and moving rock. You will find very few countries in the world.

John McCluskey
Alamos Gold SEO
Bak kardeşim
Zeka hamilelikte kazanılır.
Bilgi eğitimle kazaılır.
 yıllık hamilelikten tasarruf yaparak bebeğinin mirascının, yatırımının zekasından tasarruf yapmış oluyorsun.

Bebeğinizin, mirascının, yatırımının maksimum ulaşabileceği zekasından IQ'sundan tasarruf(kısıntı) yaparak ulaştığın için, eğitime 20 yıl aşırı harcama yapıyorsun.

1 yıllık masraftan kaçarken 20 yıllık masrafa sokacak zekaya talip oluyorsun.

Tüm toplumun, topluca, düşük zekaya harcama yapması israftır.
Zeka hamilelikte kazanılır.
Bilgi eğitimle kazanılır.

Eğitim zeka kazandırmaz; zekaya bilgi transfer eder.

Bir yıllık hamilelikten tasarruf yaparak bebeğinin mirascının, yatırımının zekasından tasarruf yapmış oluyorsun.

Bebeğinizin, mirascının, yatırımının maksimum ulaşabileceği zekasından IQ’sundan tasarruf(kısıntı) yaparak ulaştığın için, eğitime 20 yıl aşırı harcama yapıyorsun.

1 yıllık masraftan kaçarken 20 yıllık masrafa sokacak zekaya talip oluyorsun.

Tüm toplumun, topluca, düşük zekaya harcama yapması israftır.

Eğitim, bir bireyin zeka potansiyelini ortaya çıkarmak, geliştirmek ve en iyi şekilde kullanmasına yardımcı olan bir süreçtir. Zeka, doğuştan gelen bir yetenek ve potansiyeldir, ancak bu potansiyelin tam anlamıyla gerçekleştirilmesi eğitim ve deneyimlerle mümkün olur.

Eğitim, bireylere bilgi, beceri ve yeteneklerin öğretilmesini içerir. Bu bilgi ve beceriler, bireyin zeka potansiyelini kullanmasını sağlar. Eğitim, bir bireyin zekasını geliştirmek için önemli bir araçtır çünkü sağladığı bilgi ve deneyimlerle zekanın kullanılmasını teşvik eder.

Eğitim, bireyin zekasını kullanabilmesi için gerekli olan temel becerileri ve yetenekleri kazandırır. Örneğin, matematik, fen bilimleri, dil ve iletişim becerileri gibi alanlarda eğitim, bireyin zeka potansiyelini ortaya çıkarmasına yardımcı olur. Eğitim, problem çözme, eleştirel düşünme, analitik beceriler gibi zeka yeteneklerini geliştirir.

Ancak, zeka sadece eğitim ile sınırlı değildir. Zeka, birçok farklı faktörün etkileşimiyle şekillenen karmaşık bir kavramdır. Genetik faktörler, çevresel etkiler, deneyimler ve kişisel özellikler gibi unsurlar da zekanın gelişiminde etkilidir.

Sonuç olarak, eğitim zekayı kazandırmaz; zekaya bilgi ve becerilerin aktarılmasını sağlar. Eğitim, zeka potansiyelini ortaya çıkarmak, geliştirmek ve en iyi şekilde kullanmak için önemli bir araçtır. Ancak, zeka birçok farklı faktörün etkileşimiyle oluşan karmaşık bir süreçtir ve sadece eğitimle sınırlı değildir.
Eğitim zeka kazandırmaz; zekaya bilgi ve becerilerin aktarılmasını sağlar. Eğitim, zeka potansiyelini ortaya çıkarmak, geliştirmek ve en iyi şekilde kullanmak için önemli bir araçtır. Ancak, zeka birçok farklı faktörün etkileşimiyle oluşan karmaşık bir süreçtir ve insanlar zekalarının büyük kısmını rahim döneminde kaybederek doğarlar.
Bebeğin zeka düşüklüğü, bireysel olarak çocuğun gelişimini etkileyen bir durumdur. 

1. Bireysel etki: Zeka düşüklüğü, çocuğun bilişsel yeteneklerini etkileyebilir. Bu, öğrenme, problem çözme, dil ve iletişim becerileri gibi alanlarda zorluklar yaşamasına neden olabilir. Bu durum, çocuğun eğitim ve iş hayatında bazı zorluklarla karşılaşmasına yol açabilir.

2. Aile etkisi: Zeka düşüklüğü, ailenin yaşam kalitesini etkileyebilir. Aileler, çocuğun ihtiyaçlarını karşılamak, eğitim ve destek sağlamak konusunda daha fazla çaba sarf etmek zorunda kalabilir. Bu durum, aile içindeki stresi ve zorlukları artırabilir.

3. Toplumsal etki: Zeka düşüklüğü, çocuğun sosyal ve ekonomik yaşamını etkileyebilir. İleriki dönemlerde iş bulma, meslek seçimi ve ekonomik başarı gibi konularda bazı sınırlamalar ortaya çıkabilir. Bu durum, çocuğun toplumsal katılımını ve ekonomik refahını etkileyebilir.

Ancak, zeka düşüklüğü olan bireylerin de potansiyelleri ve yetenekleri vardır. Önemli olan, bu bireylere uygun eğitim ve destek sağlamaktır. Eğitim ve erken müdahale programları, zeka düşüklüğü olan bireylerin gelişimini destekleyebilir ve potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olabilir.

Sonuç olarak, bebeğin zeka düşüklüğü bireysel ve aile düzeyinde zorluklara neden olabilir. Buda topluma yansır.
Bebeğin zeka düşüklüğü bireysel ve aile düzeyinde zorluklara neden olabilir. Buda topluma yansır.
Japonları yakalamak için 300 yılımız yok !

Gebeliğin masrafı helaldir ve ondan asla kaçma, kaçınma !
Preeklampsi, gebeliğin ikinci yarısında ortaya çıkan bir komplikasyondur ve yüksek tansiyon, böbrek fonksiyonlarında bozukluklar ve diğer organ sistemlerinde problemlere neden olabilir. Hem anne hem de bebek için ciddi sağlık riskleri taşıyabilir.

Preeklampsi durumunda, anne adayında kan basıncı yükselir, idrar çıkışı azalır, protein idrarında artış görülür ve bazı durumlarda organlarda hasar meydana gelir. Bu durum, anne adayının beyin fonksiyonlarını etkileyebilir ve muhakeme kaybına, hafıza kaybına, konsantrasyon zorluğuna ve diğer bilişsel problemlere yol açabilir.

Aynı zamanda, preeklampsi bebeğin beyin gelişimini etkileyebilir. Yetersiz oksijen ve beslenme, bebeğin beyin hücrelerine zarar verebilir ve gelişimini olumsuz etkileyebilir. Bu durum, bebeğin bilişsel fonksiyonlarını, öğrenme yeteneklerini ve muhakeme yeteneklerini etkileyebilir.

Preeklampsi, ciddi bir durum olduğundan erken teşhis ve tedavi önemlidir. Düzenli prenatal kontroller, kan basıncının izlenmesi, idrar testleri ve diğer tıbbi tetkiklerle preeklampsi riski takip edilebilir. Erken teşhis ve uygun tedavi ile anne ve bebek sağlığı korunabilir.

Sonuç olarak, preeklampsi gebelik sırasında hem anne hem de bebek için ciddi sağlık riskleri taşıyan bir durumdur. Anne adayının beyin fonksiyonlarını etkileyebilir ve bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, preeklampsiye dikkat edilmeli, erken teşhis ve tedavi sağlanmalıdır.
Preeklampsi yani gebelik zehirlemesi hem anne hem de bebekte muhakeme kaybına neden olabilmektedir.
Gebelik dönemi, bebeğin zeka potansiyelini etkileyen önemli bir süreçtir. İşte bebeğe IQ kazandırmaya yardımcı olabilecek bazı yöntemler:

1. Sağlıklı Beslenme: Gebelik sürecinde sağlıklı ve dengeli bir beslenme, bebeğin beyin gelişimine katkıda bulunabilir. Omega-3 yağ asitleri, folik asit, demir, iyot gibi besinlerin yeterli alımı önemlidir.

2. Prenatal Vitamin Takviyeleri: Anne adayı, doktor tarafından önerilen prenatal vitamin takviyelerini düzenli olarak kullanmalıdır. Bu takviyeler, bebeğin sağlıklı gelişimi için önemli olan vitamin ve mineralleri sağlar.

3. Düzenli Egzersiz: Gebelikte düzenli ve doktor tarafından onaylanmış egzersizler yapmak, kan dolaşımını artırır, stresi azaltır ve bebeğin beyin sağlığını destekler.

4. Stres Yönetimi: Hamilelik döneminde stresi azaltmak, bebeğin sağlıklı gelişimine katkıda bulunabilir. Anne adayı, stresle başa çıkmak için rahatlama teknikleri, meditasyon veya yoga gibi yöntemlere başvurabilir.

5. Müzik Dinleme: Bebek, anne karnında müziği duyabilir. Dolayısıyla, anne adayının bebeğin duyabileceği şekilde rahatlatıcı ve huzur verici müzikler dinlemesi, bebeğin beyin gelişimini olumlu yönde etkileyebilir.

6. Konuşma ve Etkileşim: Anne adayı, bebeğiyle düzenli olarak konuşmalı, onunla etkileşimde bulunmalıdır. Bebeğin dil gelişimi için zengin bir dil ortamı sağlamak önemlidir.

7. Doğum Sonrası Bakım: Doğum sonrasında bebeğin sağlıklı bir çevrede büyümesini sağlamak, uygun beslenme, düzenli uyku ve stimüle edici aktiviteler sunmak, bebeğin beyin gelişimini destekler.

Bu yöntemler, bebeğin zeka potansiyelini desteklemeye yardımcı olabilir. Ancak unutulmamalıdır ki, zeka genetik faktörlerin yanı sıra çevresel etkenlerden de etkilenir. Bebeğin zeka potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkarmak için sağlıklı bir yaşam tarzı, uygun beslenme, sevgi dolu bir ortam ve nitelikli eğitim önemlidir.
Gebelikte bebeğinize kazandıracağınız minimum 1 puan IQ yatırımınızı (çocuğunuzu) %1 lik başarı dilimine sokar.
İyi bir gebelik takibiyle evladınıza kazandıracağınız 1 puan IQ toplum içindeki başarı sarmalında onu çok iyi yerlere taşır. Bir toplumun bir neslinin bu şekilde minimum 1 puan IQ artışının olması toplumu müreffeh yapar.
İyi bir gebelik takibiyle evladınıza kazandıracağınız 1 puan IQ toplum içindeki başarı sarmalında onu çok iyi yerlere taşır. Bir toplumun bir neslinin bu şekilde minimum 1 puan IQ artışının olması toplumu müreffeh yapar.
Beynin yaratıcı kısmı olan prefrontal korteks, bireyin düşünme, problem çözme, karar verme ve duygusal düzenleme gibi karmaşık bilişsel işlevlerden sorumludur. Rahim döneminde yaşanan olumsuz etkiler veya "ucuz ihmaller" bu bölgenin gelişimini etkileyebilir ve bazı durumlarda geri dönüşü olmayan hasarlara yol açabilir.

Bu tür bir kayıp, bireyin evde, okulda veya iş ortamında yüksek performans gösterme yeteneğini olumsuz etkileyebilir. Prefrontal korteksin etkin çalışması, yaratıcılığı, problem çözme yeteneklerini, motivasyonu ve iş düzenini destekler. Bu nedenle, prefrontal korteksin düzgün gelişimi olumsuz etkilendiyse, bireyin bu alanlarda zorluklar yaşaması muhtemeldir.

Ayrıca, alt beyin kısmı olarak adlandırılan limbik sistem, duygusal deneyimlerin işlenmesinde önemli bir rol oynar. Eğer bu bölgedeki gelişim de olumsuz etkilendiyse, bireyin duygusal düzenleme, empati yeteneği ve sosyal ilişkilerde zorluklar yaşama olasılığı artabilir.


Sonuç olarak, beyin gelişimi, doğum öncesi dönemdeki etkilerin yanı sıra çevresel faktörler ve genetik faktörlerin birleşimiyle belirlenir. Rahim dönemindeki "ucuz ihmaller" bireyin beyin gelişimini etkileyebilir, ancak kesin sonuçlar ve etkiler kişiden kişiye değişebilir.
Beyinin yaratıcı kısmını rahimde”ucuz ihmaller” nedeniyle kaybetmiş iseniz; evde, okulda, iş ortamında tüksek performans gösteremezsiniz.

Hatta bu kayıp alt beyin kısmında da gelişmiş ise zalim bir insan yaratmış olursunuz.
Rahimdeki fetal dönem, bebeğin gelişiminde önemli bir zaman dilimidir ve beyin dahil olmak üzere birçok organın oluştuğu bir süreçtir. Fetal IQ gelişimi ise bebeğin zeka potansiyelinin temelini oluşturan bir faktördür.

Eğer rahimdeki dönemde derin, yoğun ve akıcı fetal IQ gelişimi yaşanmadıysa, bebeğin zeka potansiyeli etkilenebilir. Bunun sonucunda bebeğin kognitif yetenekleri, öğrenme kapasitesi ve zeka düzeyi olumsuz etkilenebilir. Bu durum, bebeğin gelecekteki bilişsel performansını ve öğrenme becerilerini etkileyebilir.

Mirascında EVREKA sesini duyamamak; eğer bebeğin doğuştan gelen potansiyeli ve zeka gelişimi olumsuz etkilendiyse, bebeğin miras olarak taşıdığı yeteneklerin tam anlamıyla ortaya çıkamayacağını ifade edebilir.

Beyin gelişimi kompleks bir süreçtir ve birçok faktörden etkilenir. Rahim dönemindeki sağlıklı bir gelişim, doğru beslenme, düzenli sağlık kontrolleri, prenatal bakım ve annenin sağlıklı yaşam tarzını içerir. Bu faktörlerin doğru şekilde uygulanması, bebeğin sağlıklı bir beyin gelişimi için önemlidir.

Sonuç olarak, rahimdeki dönemde derin, yoğun ve akıcı fetal IQ gelişimi yaşamak, bebeğin zeka potansiyelini maksimum düzeyde kullanabilmesine yardımcı olabilir. Bu nedenle, gebelik döneminde annelerin sağlığına dikkat etmeleri, doğru beslenmeyi sağlamaları ve prenatal bakım almaları önemlidir.
Derin, Yoğun, Akıcı Fetal IQ Gelişimini Rahimde Kaybedersen Evreka sesini Mirascında Duyamazsın !
Gebelik süreci ve rahimdeki gelişim, bebeğin gelecekteki başarısını etkileyebilecek önemli bir dönemdir. Bebeğin zeka potansiyeli, yetenekleri ve performansı, doğru jinekolojik bakım, uygun beslenme, sağlıklı yaşam tarzı ve eğitim gibi faktörlerle şekillenir.

Gebelikten kısıntı yapmamak, bebeğin rahimde sağlıklı bir şekilde gelişmesini ve potansiyelini maksimum düzeyde kullanabilmesini sağlar. Bu, bebeğin beyin gelişimine, zeka potansiyeline ve bilişsel yeteneklerine olumlu etki eder. Rahimde doğru şartları sağlamak, bebeğin beyninin derin, yoğun ve akıcı bir şekilde gelişmesine yardımcı olabilir.

Doruk performans sarmalı, bebeğin doğuştan gelen yeteneklerinin ve potansiyelinin maksimum düzeyde ortaya çıkmasını ifade eder. Bu sarmal, doğru bakım, uygun eğitim, destekleyici bir ortam ve fırsatlarla desteklenmelidir. Gebelik döneminde annenin sağlıklı yaşam tarzı, prenatal bakım ve doğru beslenme, bebeğin doruk performans sarmalında ilerlemesine yardımcı olabilir.

Genetik miras, bebeğe aktarılan genetik ve doğuştan gelen yetenekleri ifade eder. Miras, bebeğin potansiyelini belirleyen bir faktördür. Gebelik sürecinde bebeğin doğru şartlarda büyümesi ve gelişmesi, miras olarak taşıdığı yeteneklerin en iyi şekilde ortaya çıkmasını sağlayabilir.

Sonuç olarak, gebelik sürecinde kısıntı yapmamak ve doğru şartları sağlamak, bebeğin gelecekteki başarısının ve doruk performansının önünü açabilir. Gebelik döneminde annelerin sağlığına dikkat etmeleri, prenatal jinekolojik bakım almaları, sağlıklı beslenmeleri ve doğru eğitim olanaklarını sağlamaları önemlidir. Böylece bebeğin miras olarak taşıdığı potansiyel en iyi şekilde değerlendirilebilir.
Gebelikten kısıntı yapmayarak, rahimde gelişen fetüsün geleceğe yönelik başarısının; DORUK PERFORMANS sarmalında ilerlemesi bırakılacak en iyi mirastır.
Muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için sadece gebelikten kısıntı yapmak yeterli değildir. Elbette gebelik dönemi ve rahimdeki gelişim, bebeğin potansiyelini etkileyen önemli bir faktördür. Ancak, bir toplumun medeniyet seviyesini yükseltmek için daha geniş bir perspektife ihtiyaç vardır.

IQ, doğuştan gelen bir faktördür ve rahimdeki gelişim sürecinde etkilenebilir. Ancak, IQ'nun sadece ve tamamen  rahimde kazanıldığını söylemek yanlış olur. Eğitim, çevresel faktörler, deneyimler ve fırsatlar da IQ'nun gelişiminde önemli bir rol oynar. Dolayısıyla, rahimde kazanılan IQ, eğitim sürecinde kullanılarak daha da geliştirilebilir.

Muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için, toplumun ÖNCELİKLE gebeliklerden kaliteli fetusların elde edilmesini sağlayan eylem planlarını uygulaması gereklidir. Sonra ise genel olarak eğitim sistemini güçlendirmesi, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri teşvik etmesi, yaratıcılığı ve yenilikçiliği desteklemesi gerekmektedir. Bunun için nitelikli öğretmenler, çağdaş eğitim yöntemleri, teknolojik altyapı, araştırma imkanları ve toplumsal destek önemlidir. Buralara teslim edilen fetuslar öncelikle nitelikli olmalı ki başarı hızlı gelsin.

Gebelik dönemi ve rahimdeki gelişim, bebeğin potansiyelini etkileyen bir dönemdir ve bu süreçte anne adaylarının sağlığına dikkat etmeleri, prenatal jinekolojik bakım almaları önemlidir. Ancak, medeniyet seviyesini yükseltmek için öncelikle gebelik dönemine odaklanmak sonra diğerlerine yoğunlaşmak gereklidir. Gebelik sorunu halledildikten sonra toplumun genel olarak eğitim, bilim, teknoloji ve yenilikçilik alanlarında yatırım yapması, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini benimsemesi ve insan potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmesi gerekmektedir.
Muasır medeniyet seviyesine gebelikten kısıntı(tasarruf) yaparak ulaşılamaz. Innovation yapacak nesilleri rahimde kaybediyoruz. IQ rahimde kazanılır, eğitimde bu IQ yu kullanır.
Okul başarısızlığı ve beynin gelişimi üzerindeki etkiler karmaşık bir konudur ve birçok faktörün bir araya gelmesiyle şekillenir. Rahimdeki gelişim süreci, bebeğin potansiyelini etkileyen bir dönemdir ve sağlıklı bir gebelik ve doğum süreci önemlidir. Ancak, okul başarısızlığı veya zeka düşüklüğü gibi durumları sadece jinekolojik faktörlere indirgemek doğru bir yaklaşım değildir ama önemi de asla dışlanamaz.

Beynin gelişimi, genetik , uterin faktörlerin yanı sıra çevresel etmenler, eğitim, beslenme, sosyal faktörler, sağlık durumu ve diğer birçok faktör tarafından da etkilenir. İyi bir eğitim sistemi, nitelikli öğretmenler, uygun kaynaklar ve destekleyici bir çevre, çocuğun potansiyelini ortaya çıkarmak ve başarılı olmasını sağlamak için önemlidir. Ancak, tek başına eğitim sistemi başarısızlık için tek sorumlu değildir. Eğer çocuk IQ kısmının nitelikli kısmını gebelikte kaybetmiş ise (genellikle ucuz gebelik kısıntıları vardır) eğitim ile bu çocuklara bilgi transfei etkin olmaz.

Beynin gelişimini etkileyen faktörler arasında rahim içi hayat(en önemlisi), beslenme, sağlık durumu, stimülasyon düzeyi, aile desteği, sosyoekonomik koşullar ve diğer birçok faktör bulunur. Bu nedenle, bebeğin sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmesi, iyi beslenmesi, uygun sağlık kontrollerine tabi tutulması ve destekleyici bir çevrede büyümesi önemlidir. 

Okul başarısızlığıyla ilgili sorunları ele alırken, çocuğun bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirilmesi ve tüm etkileyen faktörlerin göz önünde bulundurulması önemlidir. Bu amaçla, gebelik bakımlarının iyileştirilmesi, ailelere gebelik döneminde kısıntıya gitmemeleri ve jinekolojik yapıların sağlıklarına önem vermeleri vurgulanmalıdır. Daha sonra eğitim sisteminin iyileştirilmesi, ailelerin desteklenmesi, çocukların sağlık ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması gibi çok yönlü bir yaklaşım gerektirir.
Okul başarısızlığı temelde jinekolojiktir. Rahimde fetal beyinin mikroba, besin eksikliğine, strese, erken doğuma, yüksel tansiyona,… maruziyeti IQ yu düşürür. Eğitim sistemide başarısızlıkla suçlanır.
İnsanlar büyüdükçe gelişir ve deneyimleri, öğrenmeleri ve yaşam tecrübeleriyle bilgi ve becerilerini artırırlar. Rahimdeki fetal gelişim, bu büyüme ve gelişme sürecinin başlangıcıdır ve anne adaylarının gebelik dönemine önem vermeleri ve fetusun sağlıklı bir şekilde büyümesini , nöronal gelişimini sağlamaları önemlidir.

Gebelik dönemi, bebeğin temel organların ve sistemlerin oluştuğu, beyin gelişiminin hızla ilerlediği bir dönemdir. Bu nedenle, anne adayının sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemesi, dengeli beslenme, düzenli sağlık kontrolleri ve prenatal bakım alması, bebeğin sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunur.

Rahimdeki fetal gelişim, bebeğin beyin ve sinir sisteminin oluşumu için kritik öneme sahiptir. Bu dönemdeki olumsuz etkiler, bebeğin zeka potansiyelini ve gelişimini etkileyebilir. Bu nedenle, gebelik döneminde kısıntı yapmamak, doğru beslenme, sağlıklı bir çevre sağlama ve prenatal bakım gibi önlemler almak önemlidir.

Sağlıklı bir gebelik ve doğum süreci, bebeğin daha sonra sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi ve gelişebilmesi için temel bir temel oluşturur. Bu nedenle, gebeliklerde önem verilmesi, gerekli önlemlerin alınması ve anne adaylarının sağlığını korumak büyük önem taşır.

Sonuç olarak, gebelik dönemi ve fetal gelişim, insanların büyüme ve gelişme sürecindeki önemli bir başlangıç noktasıdır. Anne adaylarının gebeliklere önem vermesi, kısıntı yapmamaları ve sağlıklı bir gebelik süreci geçirmeleri, bebeğin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi ve potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkarabilmesi için önemlidir.
İnsanlar büyüdükçe, geliştikçe ebleh olmaz. Kişi büyüdükçe bu fark edilir. Rahimde fetüslerin kaybetmemesi için gebeliklere önem verilmeli ve asla kısıntı yapılmamalıdır.
Medeniyet rahimde yükselir. Rahimde kaybedersek: Bon pour l'orient ; şark için yeterlidir.
Bon pour l’orient ; şark için yeterlidir.

Medeniyet rahimde yükselir. Rahimde kaybedersek:Bon pour l’orient ; şark için yeterlidir.
Rahimdeki fetal gelişim, bebeğin beyin ve sinir sistemi de dahil olmak üzere tüm organların ve sistemlerin oluştuğu kritik bir dönemdir. Bu süreçte anne adayının jinekolojik sağlığı önemlidir çünkü bazı jinekolojik hastalıklar ve durumlar, bebeğin sağlıklı gelişimini etkileyebilir.

Öğrenme güçlüğü, zor öğrenme veya öğrenme problemleri, bazen doğru bir şekilde değerlendirilmeyebilir veya ihmal edilen jinekolojik hastalıkların (vajinal akıntı, korioamnionit, kronik iltihaplı rahim) etkileriyle ilişkilendirilebilir. Bu hastalıklar gebelik sırasında devam edebilir ve bebeğin gelişimini etkileyebilir.

IQ, bebeğin genetik mirası ve rahimdeki gelişimi ile yakından ilişkilidir. Rahimdeki olumsuz etkiler, bebeğin zeka potansiyelini etkileyebilir. Bu nedenle, anne adayının jinekolojik sağlığına dikkat etmek, düzenli sağlık kontrollerini yapmak ve gerektiğinde tedavi almak önemlidir.

Rahimdeki fetal gelişimin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi, bebeğin zeka potansiyelini ortaya çıkarmak için önemlidir. Bu nedenle, anne adaylarının jinekolojik sağlığını korumak, düzenli kontrollerini yapmak ve gerekli önlemleri almak, bebeğin sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunur.

Sonuç olarak, rahimdeki fetal gelişim ve jinekolojik sağlık, bebeğin zeka potansiyelini etkileyen önemli faktörlerdir. Anne adaylarının jinekolojik sağlığına dikkat etmek, ihmal edilmemiş jinekolojik hastalıkların tedavisini sağlamak ve sağlıklı bir gebelik süreci geçirmek, bebeğin sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur.
Öğrenme güçlüğü, zor öğrenme, öğrenememe genellikle kişi (Anne diye anla) tarafından ihmal edilmiş jinekolojik hastalık(ların) gebelikte devam edip, fetusu (Sen diye anla) etkilemesinin sonucudur. IQ rahimde kazanılır. Rahimde kaybettirmeyiniz.
Maksimum fetal zeka için birçok faktörün bir araya gelmesi gerekmektedir ve bu faktörlerin sağlanması için gebelik döneminde uygun önlemler alınmalıdır. İşte bu faktörlerin bazıları:

Genetik kalite: Bebeğin zeka potansiyeli genetik mirasla belirlenir. Sağlıklı genetik yapıya sahip olmak, bebeğin zeka potansiyelini artırabilir.

Beslenme kalitesi: Gebelik döneminde anne adayının sağlıklı ve dengeli beslenmesi, bebeğin sağlıklı gelişimini destekler. Yeterli ve çeşitli besinlerin alınması, bebeğin zeka potansiyelini artırabilir.

Sterilizasyon kalitesi: Vajina, serviks ve uterin hijyen önemlidir. İyi hijyen sağlanması, enfeksiyon riskini azaltır ve bebeğin gelişimini olumsuz etkileyebilecek komplikasyonları önler.

Distribüsyon kalitesi: Plasenta ve damar ağı, bebeğe gerekli besinleri ve oksijeni sağlar. Sağlıklı plasenta ve iyi gelişmiş damar ağı, bebeğin sağlıklı gelişimini destekler.

Absorpsiyon kalitesi: Bebeğin sindirim sistemi, alınan besinlerin etkili bir şekilde emilmesini sağlar. Sağlıklı bir sindirim sistemi, bebeğin besinleri iyi kullanmasını ve zeka potansiyelini artırmasını destekler.

Parankim kalitesi: Uterus parankimi ve fetoplasental parankim, bebeğin beslenme ve oksijen alımını sağlar. Sağlıklı parankim dokusu, bebeğin sağlıklı gelişimini destekler.

Bu faktörlerin etkin olabilmesi için gebelik döneminde bazı fedakarlıklar yapılması gerekebilir. Mal mülkün feda edilmesi, anne adayının sağlığı ve bebeğin sağlıklı gelişimi için gereken önlemlerin alınmasını sağlayabilir.

Sonuç olarak, maksimum fetal zeka için genetik kalite, beslenme kalitesi, sterilizasyon kalitesi, distribüsyon kalitesi, absorbsiyon kalitesi ve parankim kalitesi gibi faktörlerin bir araya gelmesi gereklidir. Gebelik döneminde bu faktörlerin sağlanması için uygun önlemler alınmalı ve gerektiğinde mal mülk fedakarlığı yapılmalıdır.
Maksimum fetal zeka:
** Genetik kalite
** Beslenme kalitesi
** Sterilizasyon kalitesi
** Distribüsyon kalitesi
** Absorbsiyon kalitesi
** Parankim kalitesi bağımlıdır. Bu parametrelerin tamamının etkin olabilmesi için gebeliklerde mal mülk feda edilmesi gereklidir.
Evet, annelik dürtüsü bir kadının içgüdüsel olarak doğal bir şekilde annelik rolünü üstlenmesini sağlar. Anneler genellikle çocuklarının refahı ve sağlığı için en iyisini yapma arzusuyla hareket ederler. Bu dürtü, anne ile çocuk arasında güçlü bir bağ oluşturur ve annenin çocuğunu koruma, bakım ve sevgiyle yetiştirme isteğini tetikler.

Ancak, annelik dürtüsüyle birlikte, gebelik dönemi ve doğum süreci gibi önemli aşamalarda sağlık uzmanlarının rehberliği ve kontrolü de büyük önem taşır. Doktorlar, anne ve bebeğin sağlığını korumak için gerekli önlemleri alır, düzenli kontroller yapar ve anne adayını doğru bilgilendirir. Bu, annenin doğru kararlar almasına ve bebeğinin sağlıklı bir şekilde gelişimini desteklemesine yardımcı olur.

Annelik dürtüsü, anne adayının karar verme sürecinde etkili olabilir, ancak sağlık uzmanlarıyla işbirliği ve danışmanlık da büyük önem taşır. Uzmanlar, bilimsel bilgi ve deneyimleriyle anne adayına rehberlik eder, riskleri değerlendirir ve doğru kararları almasını sağlar.

Sonuç olarak, annelik dürtüsü anne adayının içgüdüsel olarak çocuğuna yönelik sevgi, koruma ve bakım isteğidir. Bu dürtü önemli olsa da, sağlık uzmanlarının kontrolü ve rehberliği de gereklidir. Anne adayının doktor tarafından kontrol edilmesi, doğru kararları almasını engellemek YERİNE, bebeğin ve annenin sağlığını korumak için önemlidir.
Karga yavrusuna bakmış “benim ak pak evladım” demiş.

Annelik dürtüsü , gebelikte doktor tarafından kontrol edilerek, annenin kolayca yanlışı seçebilecek inisiyatifler almasını engelleyebilir. Anneli dürtüsü sonuca bakmaz iyi – kötü her şeyi kabul eder.
Web sitemdeki makalelerin büyük kısmının içeriklerinin telif hakkı Jinekolog Op. Dr. Mesut Bayraktar’a aittir. Makalelerin büyük kısmı hak sahipliğinin tescili amacıyla elektronik imzalı zaman damgalıdır. Sitemdeki makalelerin kopyalanarak veya özetlenerek izinsiz şekilde başka web sitelerinde yayınlanması halinde hukuki ve cezai işlem yapılacaktır. Kişisel Verilerin Korunması Kanununu Sınırlı Sorumluluk Beyanı Web sitemizin içeriği, ziyaretçiyi bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sitede yer alan bilgiler, hiçbir zaman bir hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Bu kaynaktan yola çıkarak, ilaç tedavisine başlanması ya da mevcut tedavinin değiştirilmesi kesinlikte tavsiye edilmez. Web sitemizin içeriği, asla kişisel teşhis ya da tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilmemelidir. Sitede kanun içeriğine aykırı ilan ve reklam yapma kastı bulunmamaktadır.
Gizlilik Tercihleri