siğil HPV tedavisi, Muğla jinekoloji uzmanlarının önerdiği etkili bir tedavidir. Şüphelendiğinizde hemen bir jinekologa başvurun.
Muğla Kadın Doğum Doktor Mesut Bayraktar

HPV – İnsan Siğil virüs enfeksiyonu – Siğil Mikrobu
İnsan papilloma virüsü veya HPV en yaygın cinsel yolla bulaşan enfeksiyondur (CYBE). Kadınların yaklaşık %80’i hayatlarının bir noktasında en az bir HPV tipine yakalanacaktır.1 Genellikle vajinal, oral veya anal seks yoluyla yayılır. Çoğu kadın HPV’si olduğunu bilmez çünkü genellikle semptom göstermez ve genellikle kendi kendine geçer. Bazı İnsan papilloma virüsü türleri, genital siğiller veya rahim ağzı kanseri gibi hastalıklara neden olabilir. HPV’yi önlemenize yardımcı olacak bir aşılar vardır.
İnsan papilloma virüsü (HPV) nedir?
HPV, 200’den fazla türü içeren bir virüs grubunun adıdır. 40’tan fazla HPV türü cinsel temas yoluyla bulaşabilir. Genital bölgeyi enfekte eden tiplere genital HPV denir.
HPV kime bulaşır?
Genital İnsan papilloma virüsü hem kadınlar hem de erkekler için en yaygın CYBE’dir. Kadınların %80’inin yaşamlarının bir noktasında en az bir tür HPV kapması çok yaygındır.
HPV’yi nasıl alırsınız?
Virüs şu yollarla yayılır:
Vajinal, oral veya anal seks
İnsan papilloma virüsü herhangi bir semptom olmasa bile yayılabilir. Bu, hiçbir belirti veya semptomu olmayan birinden virüs kapabileceğiniz anlamına gelir.Genital dokunma
Bir erkeğin HPV’nin yayılması için boşalması ( menisinin gelmesi) gerekmez.Kadınlarla cinsel ilişkiye giren kadınlar
arasında da İnsan papilloma virüsü bulaşabilir.- Bir kadından bebeğine
doğum yoluyla bulaşma
(Vertikal Bulaş)
HPV Bulaşma Şekilleri
- Ekstragenital → ekstragenital alana
- Ekstragenital → genital alana
- Genital → ekstragenital alanlara bulaşma olabilir.
- Erken yaşta seks,
- Çoklu seks partneri varlığı
- Çoklu partneri olan seks partneri.
- Seks Fantezileri, Anal seks, Vajinal seks, oral seks,
- Vajina yalamak, penis yalamak, anüs yalamak
- Vajina flora bozukluğuna sebep veren her durum
- Otoinokülasyon (kişinin kendisine tekrar bulaşma), aile içi temas, ailelerin teması , …
- Anneden → bebeğe bulaşma (perinatal bulaşma, plasenta, kordon, rahim veya anne sütüyle bulaşma, vajinal doğum veya sezeryanla bulaşma)
- Eller aracılığıyla bulaşma (tokalaşma !, ama esas ve riskli olanı mukozal temas yoludur)
- Sürekli doğrudan cilt teması
- Derin öpüşme (Fransız öpücüğü; iç dudakların, dilin ve dişlerin özellikle uzun süreli veya ritmik dilden dile temasla kapsamlı veya yoğun maruziyet) .
- İdrar – Dışkı HPV Virüsü İçerebilir (alafranga tuvaletler)
- Tekrar tekrar kullanılan cerrahi aletler (laparoskopik aletler, vajinal spekulumlar)
- Ultrason propları !
- Fomitler ile bulaş ( fomit parazit ya da mikrop gibi enfeksiyon etkenlerini taşıyabilen herhangi bir cansız objedir. Deri hücreleri, saç telleri, giysiler ve ortak kullanılan yataklar, yastıklar, havlular bulaş kaynağı olabilir). Sonra hastane ekipmanları üzerindeki fomitlerin biyofilm şeklinde bulunması da bulaş nedeni olabilir. Kapı kolları, kağıt para !
- Spor salonları, AVM ler, Ortak kullanılan duşlar
- Yüzme havuzları, jakuzi, banyo, küvet
- Ortak sigara İçimi, nargile


HPV’nin belirtileri nelerdir?
HPV’li çoğu insanda herhangi bir semptom görülmez. Bu, kadınların düzenli Pap testlerine ihtiyaç duymasının bir nedenidir. Uzmanlar, ilk Pap testinizi 21 yaşında yaptırmanızı tavsiye ediyor. Pap testi, virüsün neden olduğu rahim ağzındaki değişiklikleri bulabilir. 30 ila 65 yaşları arasında bir kadınsanız, doktorunuz her beş yılda bir Pap testinizle birlikte bir İnsan papilloma virüsü testi de yapabilir. Bu, çoğu HPV tipini tespit eden bir DNA testidir.
Siğil enfeksiyonunuz olup olmadığını anlamanın başka bir yolu da genital siğilleriniz olup olmadığıdır. Genital siğiller genellikle genital bölgede küçük bir yumru veya yumru grubu olarak ortaya çıkar. Küçük veya büyük, kabarık veya düz ya da karnabahar şeklinde olabilirler. Jinekolog Doktorlar genellikle siğilleri genital bölgeye bakarak ta teşhis edebilirler.
HPV hangi sağlık sorunlarına neden olabilir?
Siğil virüsü genellikle kendi kendine geçer ve herhangi bir sağlık sorununa neden olmaz. Ancak HPV kaybolmadığında, aşağıdakileri içeren sağlık sorunlarına neden olabilir:
Rahim ağzı kanseri
Diğer genital kanserler (vulva, vajina, penis veya anüs kanserleri gibi)
Orofaringeal kanser (dil kökü ve bademcikler dahil olmak üzere boğazın arkası kanseri)
Genital siğiller
Tekrarlayan solunum papillomatozisi (solunum yollarında siğillerin büyümesine neden olan nadir bir durum)
HPV için test yaptırmam gerekir mi?
21 ila 29 yaşları arasındaysanız ve olağan dışı veya belirsiz bir Pap testi sonucunuz varsa doktorunuz İnsan papilloma virüsü testini önerebilir. Test, rahim ağzınızdaki anormal hücrelere HPV’nin neden olup olmadığını belirlemeye yardımcı olacaktır.
30 yaşın altındaki kadınların çoğu İnsan papilloma virüsü testine ihtiyaç duymaz, çünkü bağışıklık sistemi bu yaş grubundaki vakaların %90’ında iki yıl içinde HPV ile iyi savaşır.
30 yaşında veya daha büyükseniz, rahim ağzı kanseri taraması için Pap testi ile birlikte HPV testi yaptırmayı seçebilirsiniz.
Her iki testin sonuçları da normalse, önümüzdeki birkaç yıl içinde rahim ağzı kanseri olma şansınız çok düşüktür. Doktorunuz daha sonra bir sonraki HPV taramanız için beş yıla kadar bekleyebileceğinizi söyleyebilir.
HPV hamileliği nasıl etkiler?
HPV, hamile kalma şansınızı etkilemez, ancak hamilelik sırasında sorunlara neden olabilir.
Hamilelik sırasında bazı olası sorunlar şunlardır:
Servikal hücre değişiklikleri
Doktorunuzun herhangi bir değişiklik bulmasına yardımcı olmak için hamilelik sırasında ve sonrasında düzenli olarak rahim ağzı kanseri taraması yaptırmaya devam edin.Kanayan ve büyüyen genital siğiller
Hamilelik sırasındaki hormonal değişiklikler, hamile kalmadan önce sahip olduğunuz veya hamilelik sırasında aldığınız genital siğillerin kanamasına ve büyümesine (boyut ve sayı olarak) neden olabilir.Sezaryen
Genital siğiller doğum kanalını tıkarsa, büyürse sezaryen yaptırmanız gerekebilir.Bebekte sağlık sorunları
Genital HPV’li bir kadın – çok nadiren – onu bebeğine geçirebilir.- Bebekler ve çocuklar, HPV’den hava yollarında büyüme gelişebilir. Bu nadir fakat potansiyel olarak ciddi duruma
tekrarlayan solunum yolu papillomatozisi
denir.
HPV tedavi edilebilir mi?
Hayır, HPV’nin kesin tedavisi yoktur. Çoğu zaman, İnsan papilloma virüsü kendi kendine geçer. HPV kendi kendine geçmiyorsa, HPV’nin neden olduğu genital siğiller ve servikal hücre değişiklikleri için tedaviler vardır.
HPV’yi nasıl önleyebilirim?
HPV’yi önlemenin üç yolu vardır.
- Bunun bir yolu HPV aşısı yaptırmaktır. %100 önlemez. Etkisi ömür boyu değildir.
- HPV’yi veya CYBE’yi önlemenin diğer yolu, başka bir kişiyle cinsel ilişkiye girmemektir.
- Bu mikrobun sizi neden seçmiş olabileceğini araştırmak, jinekolojik defektif bölgenizin bulunup tedavi edilmesi için tecrübeli jinekolog ile temas etmek.
Seks yapıyorsanız, aşağıdaki adımlarla CYBE kapma riskinizi azaltın:
Kondom kullan
Prezervatifler, seks yaparken CYBE’leri önlemenin en iyi yoludur. İnsan papilloma virüsü, prezervatifle korunmayan kadın ve erkek genital bölgelerinde de görülebilmesine rağmen, araştırmalar kondom kullanımının daha düşük serviks kanseri oranlarıyla bağlantılı olduğunu göstermektedir. HPV aşısı, prezervatif takma ihtiyacını değiştirmez veya azaltmaz. Penis vajinaya, ağza veya anüse dokunmadan önce prezervatifi taktığınızdan emin olun. Ayrıca doğum kontrol hapları, iğneler, implantlar veya diyaframlar gibi diğer doğum kontrol yöntemleri sizi CYBE’lerden korumayacaktır.
Test yaptırın
Sizin ve eşinizin CYBE için test edildiğinden emin olun. Seks yapmadan önce test sonuçları hakkında birbirinizle konuşun.
Tek eşli olun
Sadece bir partnerle seks yapmak CYBE riskinizi azaltabilir. CYBE için test edildikten sonra birbirinize sadık olun. Bu, yalnızca birbirinizle seks yaptığınız ve başka kimseyle seks yapmadığınız anlamına gelir.
Seks partneri sayınızı sınırlayın
CYBE kapma riskiniz, sahip olduğunuz ortak sayısıyla birlikte artar.
Duş yapma
Duş, vajinadaki sizi enfeksiyondan koruyan bazı normal bakterileri yok eder. Bu, CYBE alma riskinizi artırabilir.
Alkol veya uyuşturucuları kötüye kullanmayın
Çok fazla alkol almak veya uyuşturucu kullanmak riskli davranışları artırır ve sizi cinsel saldırı ve olası CYBE’lere maruz kalma riskine sokabilir.
Jinekolojik hastalıklarınız derhal tedavi ettirin
Adımlar birlikte kullanıldığında en iyi sonucu verir. Hiçbir adım sizi her bir CYBE türünden koruyamaz.
HPV aşısı nedir?
HPV aşısı rahim ağzı kanserini, genital siğilleri ve diğer bazı nadir kanserleri önlemeye yardımcı olur. Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), kadınlarda rahim ağzı kanseri de dahil olmak üzere siğil ile ilişkili hastalıkları önlemek için HPV aşısını onayladı.
HPV aşısını ne zaman yaptırabilirim?
Uzmanlar, çoğu insanın HPV aşısını 11 veya 12 yaşında yaptırmasını tavsiye eder. HPV aşısı, başka biriyle herhangi bir cinsel temasta bulunmadan önce aldığınızda en iyi sonucu verir. Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), 9 ila 45 yaş arasındaki kişiler için İnsan papilloma virüsü aşısını onayladı.
HPV aşısının hamile ve emziren kadınlar için güvenli olup olmadığını gösterecek yeterli araştırma yok. Sonuç olarak uzmanlar hamile kadınlara HPV aşısını önermemektedir. Hamileyken aşı yaptırdıysanız, daha fazla İnsan papilloma virüsü aşısı yaptırmadan önce hamileliğinizin bitmesini bekleyin. Emziriyorsanız ve aşı yaptırmak istiyorsanız doktorunuz, hemşireniz veya ebenizle HPV aşısı hakkında konuşun.
45 yaşında veya daha gençseniz ve hiç HPV aşısı olmadıysanız veya tüm HPV aşılarını yaptırmadıysanız, aşı yaptırma konusunda doktorunuza veya hemşirenize danışın. İnsan papilloma virüsü aşısı çekimlerine ne zaman ve ne sıklıkta ihtiyacınız olduğu, yaşınıza ve sağlık geçmişinize bağlıdır.
Yakınınızda HPV aşısı alabileceğiniz bir klinik – muayenehane bulun.
Cinsel İlişki olduysa HPV aşısına ihtiyacım var mı?
Evet. Halihazırda başka biriyle cinsel ilişkiye girdiyseniz, HPV aşısından yine de yararlanabilirsiniz. Aşı sizi henüz kapmadığınız HPV tiplerinden koruyabilir.
HPV aşısı olursam yine de prezervatif kullanmam gerekir mi?
Evet. Aşı, prezervatif takma ihtiyacını değiştirmez veya azaltmaz. Prezervatif kullanmak, diğer HPV türlerine ve diğer CYBE’lere yakalanma riskinizi azaltır.
HPV aşısı yaptırdıysam yine de Pap testine İhtiyacım var mı?
Evet. Bunun üç nedeni var:
- İnsan papilloma virüsü aşısı rahim ağzı kanserine neden olan birçok HPV türüne karşı koruma sağlasa da rahim ağzı kanserine neden olan tüm HPV türlerini engellemez.
- Tüm aşı dozlarını (veya önerilen yaşlarda) almadıysanız, tam olarak korunmamış olabilirsiniz.
- Aşılamadan önce bir veya daha fazla İnsan papilloma virüsü tipine yakalandıktan sonra aşı olduysanız, aşıdan tam olarak faydalanamayabilirsiniz.
Pap testim normal olsa bile HPV kapabilir miyim?
Evet. HPV’ye sahip olabilirsiniz ancak yine de normal bir Pap testiniz var. Rahim ağzınızdaki değişiklikler hemen ortaya çıkmayabilir; ya da hiç görünmeyebilirler. HPV testi ve Pap testi yaptıran 30 yaş ve üstü kadınlar için hem Pap hem de HPV testlerinin negatif çıkması, servikste servikal değişiklik veya HPV bulunmadığı anlamına gelir. Bu, önümüzdeki birkaç yıl içinde rahim ağzı kanseri geliştirme şansınızın çok düşük olduğu anlamına gelir.
Kendi kendine geçen HPV varsa, tekrar alabilir miyim?
Evet. HPV’nin birçok türü vardır, bu yüzden tekrar alabilirsiniz.
Kadınlarla cinsel ilişkiye giren kadınlar HPV alabilir mi?
Evet. Sadece kadınlarla seks yapan bir kadınsanız, HPV veya başka herhangi bir CYBE kapmanız mümkündür.
Seks yapmadan önce eşinizle cinsel geçmişi hakkında konuşun ve İnsan papilloma virüsü belirtileriniz varsa test yaptırma konusunda doktorunuza danışın.
HPV (siğil etkeni virüs)
** rahim ağzına kadar İlerleyip,
** rahim ağzına bulaşmış İse
** yıllarca İhmal ettiğin
jinekolojik hastalık var demektir.
Mikroplar İçin
kontrolden çıkmış serviks yani rahim ağzı dünyanın;
** en İyi,
** en güvenli,
** en gizli
** en bereketli
rezervuarıdır.

kOLPOSKOPİ
mikroskopla
rahim ağzının İncelenmesidir
Fantom serviks uteri – normalimsi rahim ağzı
otonom Sinir Sisteminin, Hastalıklı Bir rahim Ağzını, geçici Bir Süre Başarılı Olacak Şekilde, Aşırı Kontrol Etmeye çalışması Neticesinde, Hekimin Hastalığı tespit Edememesi, Hastalığını Gizleyen Rahim Ağzı Durumudur.
Hastalığın tespiti Uzun Zaman Alabilir.
Rahim ağzı hücre bozulmalarında
klinik değerlendirme
kolposkopiyle yapılır
Smear testinin normal çıkması
sende jinekolojik hastalık olmadığını göstermez.
Smear testinin normal çıkması;
** devam eden jinekolojik tedaviyi bırakmanı,
** İyileştiğini göstermez.

Risk Gruplarına Göre HPV Tipleri Nedir?
Yüksek riskli tipler (Kansere neden olabilenler):
- HPV 16
- HPV 18
Diğer Riskli nadir Tipler
- HPV Tip
- 31
- 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66, 68
Yüksek riskli tipler, servikal kanser, anal kanser, vulva kanseri, vajinal kanser, penis kanseri, orofaringeal kanser gibi cinsel organlarla ilişkili kanserlerin oluşma riskini artırabilir.
Düşük riskli tipler (Genital siğillere neden olabilenler):
- HPV 6
- HPV 11
Diğer Düşük Riskli Tipler
- HPV 42
- HPV 43
- HPV 44
Düşük riskli tipler, genellikle genital siğillere (kondiloma) neden olabilir, ancak kansere yol açma olasılıkları daha düşüktür.
Not:
HPV’nin büyük kısmı vücut tarafından bağışıklık sistemi tarafından temizlenir. Genellikle herhangi semptoma yol açmaz (?). Ancak, yüksek riskli tiplerin uzun süreli varlığı, kanser riskini artırabilir. HPV aşısı, yüksek riskli tiplerin neden olduğu kanserlerin önlenmesine yardımcı olabilir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak için cinsel partnerler arasında prezervatif kullanımı, düzenli tıbbi kontroller önerilir.
HPV – Genital Siğil kesin tedavisi
Dünya üzerinde böyle kesin tedavi yoktur. 400’ün üzerinde İnsan papilloma virüsü tipi vardır. Bu tiplerde artarak çeşitlenmeye devam ediyor. Yani İnsanlık HPV – siğil hastalığıyla iç içe olacak. Bağışıklık sistemi HPV virüsüyle baş edemeyenler tekrarlamalar ve sekonder (kanser, siğiller,mutasyonlar ) hastalıklarla mücadele edecektir. HPV viral hastalığının tedavisinde lazer, yakma, dondurma, kesip alma, ilaç ile %100 kesin tedavi yapılamamaktadır. HPV virüsünün sizi neden tercih ettiği, neden sizi sevdiği öncelikle tespit edilmelidir. Bu tespit edilen sebepler – nedenler ortadan kaldırıldıktan sonra; lazer, yakma, dondurma, kesip alma, ilaç tedavileri etki eder. Ama tekrarlama ihtimali yine vardır. hep kontrol hep kontrol !
- İşte lazer, kırmızı sarı fosforlu ışık çıkıyor
- Son teknoloji, yakıp geçiyor böyle şeylere aldanmayın !
- Tıbbi cihaz sektörü muazzam güçlendi ve kendilerini övücü bilimsel yayınlar yaptırdılar. Aldanma !
- Optimal jinekolojik sağlık mutlak restore – rehabilite edilmelidir. Ölene kadar da muhafaza edilmelidir.
HPV Enfeksiyonunda Kullanılan Aşılar Nelerdir?
- Human Papillomavirus Quadrivalent (Tip 6, 11, 16, 18) Aşı, Rekombinant
- * Gardasil
- Human Papillomavirus Bivalent (Tip 16 , 18) Aşı, Rekombinant
- * Cervarix
- Human Papillomavirus 9-valent Aşı, Rekombinant
- * Gardasil 9
Yok düzeyde veya düşük kalitede jinekolojik sağlık hizmeti alan kadınların İnsan papilloma virüsü aşısına yüklü miktarda ödeme yaparak sağlıklılık motivasyonu sergilemeleri; jinekolojik muayeneleri göz ardı etmeye devam etmeleri doğru davranış değildir. Bu sadece ilaç üreticilerinin memnun olacağı, onların istedikleri eylem şeklidir.
Tetkikler
hekimin kanaatinden
üstün değildir.
Kadın bedeninde
kronik enflamasyonun
en büyük kaynağı
vajinal akıntıdır.
Hastane Stresinden Uzaklık | ✓ |
Özel Etkileşim | ✓ |
Süre Sınırlamasız Muayene | ✓ |
Mahremiyet – Gizlilik | ✓ |
Hijyenik Ortam | ✓ |
Teknoloji Kullanımı | ✓ |
Konfor – Ferah Ortam | ✓ |
Online Randevu | ✓ |
3. Şahıslarla Temassızlık | ✓ |
Güven – Nezaket – Zarafet | ✓ |
Etik | ✓ |
Tecrübe | ✓ |
Profesyonel Destek | ✓ |
Hasta Memnuniyeti & Sağlığı | ✓ |
Fethiye’den 45′ uzaklıkta | ✓ |
Dalaman’dan 10′ Uzaklıkta | ✓ |
Köyceğizden 15′ Uzaklıkta | ✓ |
Marmaris’den 40′ Uzaklıkta | ✓ |
Muğla’dan 45′ Uzaklıkta | ✓ |
- Genital Hijyensizlik Genetik Hijyeni Bozar. 2023
- Herkes Hasta Olur; Herkes En İyi Hekim İster. 2022
- Kadın Hastaysa Evde Huzur Yoktur. 2020
- Jinekolojik Hastalık Başka Hastalığı Tetiklemiş İse Buna Yüksek Riskli Jinekolojik Hastalık Denir. 2020
- Kadın Hastalığını Kabul Etmiyorsa Evde Dirlik Yoktur.
- Gebelikte Tasarruf (Kısıntı) Olmaz. Gebelikte Mal - Mülk Feda Edilir.
- Kadın Hastaysa Kök Sebep Aksi İspat Edilene Kadar Jinekolojiktir.
- Gebelik Fizyolojik Dönem DEĞİLDİR. Gebelik Hastalık – Ölüm Riski Barındıran Olağanüstü Dönemdir. Tecrübeli , Öngörüsü Açık Hekime Teslimiyet Gerektirir. 2018
- Gebelik Hastalıkları, İhmal Edilmiş Jinekolojik Hastalıkların Komplikasyonudur.
- Gebelik Hastalıkları; Tanısı Konulmamış Jinekolojik Hastalıklardır. MB, 2016)
- Gebelikte Kazanılacak 1 Puan IQ, Bebeğinizi Başarı Sarmalında Üstlere Taşır.
- Enfeksiyonla Gezmeyi ''Sorun Görmeyen'' Gebeyi En Mükemmel Sağlık Sistemi Bile Koruyamaz.
- Rahim; Dayanan - Sabreden - Kolaylık Gösteren - Halden Anlayan Organ Değildir.
- Sıfır Vajinal Akıntı Sağlıktır. MB, 2016
Bilgi | Değer |
---|---|
Ülke | Türkiye |
İl | Muğla |
İlk Yerleşim | MÖ 2. binyıl |
Koordinatlar | 36.838769862880554, 28.76508732000861 |
En Alçak Nokta | 0 m (0 ft) |
Zaman Dilimi | UTC+03.00 (TRS) |
Posta Kodu | 48XXX |
Alan Kodu | 252 |
ISO 3166 Kodu | TR-48 |
Plaka Kodu | 48 |
Bağlı Olan İlçeler:
Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula İlçesiRudolf Virchow; Louis Pasteur, Robert Koch savundukları; hastalıkların mikrop teorisine inanmıyordu. Hastalıkların, dış patojenlerden değil, hücrelerin İçindeki anormal faaliyetlerden kaynaklandığını öne sürdü. Aynı zamanda Max Gerson'da Hastalık gelişmeden önce metabolik bozulmanın başladığını kitabında yazmıştır.
Mesut Bayraktar ekolleri birleştirerek modifiye ederek meslek İcrasında bulunmaktadır. Tıbbın Papa'sı Virchow'unda haklı olduğunu vurgulamaktadır. Her bir Ekol Platon'un Mağara Alegorisinde Bulunan, Zincirlerinden Kurtularak Mağaradaki Ateşin Işığına Alışmış Ama Güneşe Ulaşamamış Mahkumlardır. Güneşe Çıktığınızda Gördüğünüz; Sıfır Vajinal Akıntı sağlıktır.




Yüksek riskli jinekoloji'de;
jinekolojik hastalık başka hastalığın sebebi olmaktadır
Kadın bedeninde
anti-oksidan kapasite yani mukavemet durumunuz aşıldığında (temizleme kapasiteniz geçildiğinde)
her hastalık çıkabilir.
Standart
Sağlık Hizmeti
=
Lütuf Edildiği Kadar
Sağlık Hizmeti Almak
Demektir.
Gizemli Sır: Asemptomatik Vajinal Akıntı Rahi̇m & Vaji̇nal Kanamalar Neden Beklemekle İyi̇leşmi̇yor ? Muğla Kürtaj Pillar Content Ayrıntılı Ultrason Rahim İltihabı Vajinal Akıntı Menopoz nedir? Gebelikte - Hamilelikte Kanama