WhatsApp Search
Muğla kadın doğum doktor Mesut Bayraktar side header logo 165x165px
Kadın Hastalığını Yok Saymak, İnkar Etmek Sadece Size Zarar Vermez !
Sizi Hasta Eden Durum; Atfetmediğin, Konduramadığın Jinekolojik Hastalık Olabilir. Çözümü Bahaneler Engeller.
Kadın hastalığını yok saymak, inkar etmek sadece size zarar vermez! Çünkü sizi hasta eden durum, atfetmediğiniz, konduramadığınız jinekolojik hastalık olabilir. Bu bahaneler ve engellerin çözümünü bulmanız önemlidir. Eğer belirtileri yok sayar veya ciddiyetini inkar ederseniz, hastalığınız ilerleyebilir ve daha büyük sorunlara yol açabilir. Cesaretli olmalı, kendinizi önemsemeli ve bu önemli konuda eğitmeli ve bilinçlenmelisiniz. Kendinizi sağlıklı bir yaşama hak kazanan bir kadın olarak görmeli ve jinekolojik sağlığınızı koruma yolunda adımlar atmalısınız. En iyi çözüm, bu konuda uzman bir doktora başvurmak ve gerektiğinde testler yaptırmak olacaktır. Unutmayın, sağlıklı bir vücut için bahanelere değil, çözümlere odaklanmanız gereklidir.

Siğil – HPV Tedavisi – Muğla

Genital siğiller genellikle genital bölgede küçük bir yumru veya yumru grubu olarak ortaya çıkar. Küçük veya büyük, kabarık veya düz ya da karnabahar şeklinde olabilirler. Jinekolog Doktorlar genellikle siğilleri genital bölgeye bakarak ta teşhis edebilirler.
test tahlil kan idrar Muğla kadın doğum

Siğil – HPV Tedavisi – Muğla

Siğil – HPV Tedavisi – Muğla 300 300 Muğla Kadın Doğum Doktor Mesut Bayraktar

Muğla Kadın Doğum Doktor Mesut Bayraktar

test tahlil kan idrar Muğla kadın doğum

HPV – İnsan Siğil virüs enfeksiyonu – Siğil Mikrobu

İnsan papilloma virüsü veya HPV en yaygın cinsel yolla bulaşan enfeksiyondur (CYBE). Kadınların yaklaşık %80’i hayatlarının bir noktasında en az bir HPV tipine yakalanacaktır.1 Genellikle vajinal, oral veya anal seks yoluyla yayılır. Çoğu kadın HPV’si olduğunu bilmez çünkü genellikle semptom göstermez ve genellikle kendi kendine geçer. Bazı İnsan papilloma virüsü türleri, genital siğiller veya rahim ağzı kanseri gibi hastalıklara neden olabilir. HPV’yi önlemenize yardımcı olacak bir aşılar vardır.

İnsan papilloma virüsü (HPV) nedir?

HPV, 200’den fazla türü içeren bir virüs grubunun adıdır. 40’tan fazla HPV türü cinsel temas yoluyla bulaşabilir. Genital bölgeyi enfekte eden tiplere genital HPV denir.

HPV kime bulaşır?

Genital İnsan papilloma virüsü hem kadınlar hem de erkekler için en yaygın CYBE’dir. Kadınların %80’inin yaşamlarının bir noktasında en az bir tür HPV kapması çok yaygındır.

HPV’yi nasıl alırsınız?

Virüs şu yollarla yayılır:

  • Vajinal, oral veya anal seks

    İnsan papilloma virüsü herhangi bir semptom olmasa bile yayılabilir. Bu, hiçbir belirti veya semptomu olmayan birinden virüs kapabileceğiniz anlamına gelir.
  • Genital dokunma

     Bir erkeğin HPV’nin yayılması için boşalması ( menisinin gelmesi) gerekmez.
  • Kadınlarla cinsel ilişkiye giren kadınlar

    arasında da İnsan papilloma virüsü bulaşabilir.
  • Bir kadından bebeğine

    doğum yoluyla bulaşma

    (Vertikal Bulaş)
HPV Bulaşma Şekilleri – Muğla Kadın Doğum
HPV Bulaşma Şekilleri
  • Ekstragenital → ekstragenital alana
  • Ekstragenital → genital alana
  • Genital → ekstragenital alanlara bulaşma olabilir.
  • Erken yaşta seks,
  • Çoklu seks partneri varlığı
  • Çoklu partneri olan seks partneri.
  • Seks Fantezileri, Anal seks, Vajinal seks, oral seks,
  • Vajina yalamak, penis yalamak, anüs yalamak
  • Vajina flora bozukluğuna sebep veren her durum
  • Otoinokülasyon (kişinin kendisine tekrar bulaşma), aile içi temas, ailelerin teması , …
  • Anneden → bebeğe bulaşma (perinatal bulaşma, plasenta, kordon, rahim veya anne sütüyle bulaşma, vajinal doğum veya sezeryanla bulaşma)
  • Eller aracılığıyla bulaşma (tokalaşma !, ama esas ve riskli olanı mukozal temas yoludur)
  • Sürekli doğrudan cilt teması
  • Derin öpüşme (Fransız öpücüğü; iç dudakların, dilin ve dişlerin özellikle uzun süreli veya ritmik dilden dile temasla kapsamlı veya yoğun maruziyet) .
  • İdrar – Dışkı HPV Virüsü İçerebilir (alafranga tuvaletler)
  • Tekrar tekrar kullanılan cerrahi aletler (laparoskopik aletler, vajinal spekulumlar)
  • Ultrason propları !
  • Fomitler ile bulaş ( fomit  parazit ya da mikrop gibi enfeksiyon etkenlerini taşıyabilen herhangi bir cansız objedir. Deri hücreleri, saç telleri, giysiler ve ortak kullanılan yataklar, yastıklar, havlular bulaş kaynağı olabilir). Sonra hastane ekipmanları üzerindeki fomitlerin biyofilm şeklinde bulunması da bulaş nedeni olabilir. Kapı kolları, kağıt para !
  • Spor salonları, AVM ler, Ortak kullanılan duşlar
  • Yüzme havuzları, jakuzi, banyo, küvet
  • Ortak sigara İçimi, nargile
hpv siğil bulaşması genital siğil kolposkopi Muğla kadın doğum fransız öpücüğü
Fransız öpücüğü, cinsel fanteziler
HPV bulaşma şekilleri Muğla kadın doğum doktoru kolposkopi siğil gebelik

HPV’nin belirtileri nelerdir?

HPV’li çoğu insanda herhangi bir semptom görülmez. Bu, kadınların düzenli Pap testlerine ihtiyaç duymasının bir nedenidir. Uzmanlar, ilk Pap testinizi 21 yaşında yaptırmanızı tavsiye ediyor. Pap testi, virüsün neden olduğu rahim ağzındaki değişiklikleri bulabilir. 30 ila 65 yaşları arasında bir kadınsanız, doktorunuz her beş yılda bir Pap testinizle birlikte bir İnsan papilloma virüsü testi de yapabilir. Bu, çoğu HPV tipini tespit eden bir DNA testidir.

Siğil enfeksiyonunuz olup olmadığını anlamanın başka bir yolu da genital siğilleriniz olup olmadığıdır. Genital siğiller genellikle genital bölgede küçük bir yumru veya yumru grubu olarak ortaya çıkar. Küçük veya büyük, kabarık veya düz ya da karnabahar şeklinde olabilirler. Jinekolog Doktorlar genellikle siğilleri genital bölgeye bakarak ta teşhis edebilirler.

HPV hangi sağlık sorunlarına neden olabilir?

Siğil virüsü genellikle kendi kendine geçer ve herhangi bir sağlık sorununa neden olmaz. Ancak HPV kaybolmadığında, aşağıdakileri içeren sağlık sorunlarına neden olabilir:

Rahim ağzı kanseri

Diğer genital kanserler (vulva, vajina, penis veya anüs kanserleri gibi)
Orofaringeal kanser (dil kökü ve bademcikler dahil olmak üzere boğazın arkası kanseri)
Genital siğiller
Tekrarlayan solunum papillomatozisi (solunum yollarında siğillerin büyümesine neden olan nadir bir durum)

HPV için test yaptırmam gerekir mi?

21 ila 29 yaşları arasındaysanız ve olağan dışı veya belirsiz bir Pap testi sonucunuz varsa doktorunuz İnsan papilloma virüsü testini önerebilir. Test, rahim ağzınızdaki anormal hücrelere HPV’nin neden olup olmadığını belirlemeye yardımcı olacaktır.

30 yaşın altındaki kadınların çoğu İnsan papilloma virüsü testine ihtiyaç duymaz, çünkü bağışıklık sistemi bu yaş grubundaki vakaların %90’ında iki yıl içinde HPV ile iyi savaşır.

30 yaşında veya daha büyükseniz, rahim ağzı kanseri taraması için Pap testi ile birlikte HPV testi yaptırmayı seçebilirsiniz.

Her iki testin sonuçları da normalse, önümüzdeki birkaç yıl içinde rahim ağzı kanseri olma şansınız çok düşüktür. Doktorunuz daha sonra bir sonraki HPV taramanız için beş yıla kadar bekleyebileceğinizi söyleyebilir.

HPV hamileliği nasıl etkiler?

HPV, hamile kalma şansınızı etkilemez, ancak hamilelik sırasında sorunlara neden olabilir.

Hamilelik sırasında bazı olası sorunlar şunlardır:

  • Servikal hücre değişiklikleri
     
    Doktorunuzun herhangi bir değişiklik bulmasına yardımcı olmak için hamilelik sırasında ve sonrasında düzenli olarak rahim ağzı kanseri taraması yaptırmaya devam edin.
  • Kanayan ve büyüyen genital siğiller
     Hamilelik sırasındaki hormonal değişiklikler, hamile kalmadan önce sahip olduğunuz veya hamilelik sırasında aldığınız genital siğillerin kanamasına ve büyümesine (boyut ve sayı olarak) neden olabilir.
  • Sezaryen
     
    Genital siğiller doğum kanalını tıkarsa, büyürse sezaryen yaptırmanız gerekebilir.
  • Bebekte sağlık sorunları
     Genital HPV’li bir kadın – çok nadiren – onu bebeğine geçirebilir. 
  • Bebekler ve çocuklar, HPV’den hava yollarında büyüme gelişebilir. Bu nadir fakat potansiyel olarak ciddi duruma
    tekrarlayan solunum yolu papillomatozisi
    denir.

HPV tedavi edilebilir mi?

Hayır, HPV’nin kesin tedavisi yoktur. Çoğu zaman, İnsan papilloma virüsü kendi kendine geçer. HPV kendi kendine geçmiyorsa, HPV’nin neden olduğu genital siğiller ve servikal hücre değişiklikleri için tedaviler vardır.

HPV’yi nasıl önleyebilirim?

HPV’yi önlemenin üç yolu vardır.

  1. Bunun bir yolu HPV aşısı yaptırmaktır. %100 önlemez. Etkisi ömür boyu değildir.
  2. HPV’yi veya CYBE’yi önlemenin diğer yolu, başka bir kişiyle cinsel ilişkiye girmemektir.
  3. Bu mikrobun sizi neden seçmiş olabileceğini araştırmak, jinekolojik defektif bölgenizin bulunup tedavi edilmesi için tecrübeli jinekolog ile temas etmek.

Seks yapıyorsanız, aşağıdaki adımlarla CYBE kapma riskinizi azaltın:

Kondom kullan

 

Prezervatifler, seks yaparken CYBE’leri önlemenin en iyi yoludur. İnsan papilloma virüsü, prezervatifle korunmayan kadın ve erkek genital bölgelerinde de görülebilmesine rağmen, araştırmalar kondom kullanımının daha düşük serviks kanseri oranlarıyla bağlantılı olduğunu göstermektedir. HPV aşısı, prezervatif takma ihtiyacını değiştirmez veya azaltmaz. Penis vajinaya, ağza veya anüse dokunmadan önce prezervatifi taktığınızdan emin olun. Ayrıca doğum kontrol hapları, iğneler, implantlar veya diyaframlar gibi diğer doğum kontrol yöntemleri sizi CYBE’lerden korumayacaktır.

Test yaptırın

 

Sizin ve eşinizin CYBE için test edildiğinden emin olun. Seks yapmadan önce test sonuçları hakkında birbirinizle konuşun.

Tek eşli olun

 

Sadece bir partnerle seks yapmak CYBE riskinizi azaltabilir. CYBE için test edildikten sonra birbirinize sadık olun. Bu, yalnızca birbirinizle seks yaptığınız ve başka kimseyle seks yapmadığınız anlamına gelir.

Seks partneri sayınızı sınırlayın

 CYBE kapma riskiniz, sahip olduğunuz ortak sayısıyla birlikte artar.

Duş yapma

 

Duş, vajinadaki sizi enfeksiyondan koruyan bazı normal bakterileri yok eder. Bu, CYBE alma riskinizi artırabilir.

Alkol veya uyuşturucuları kötüye kullanmayın

 

Çok fazla alkol almak veya uyuşturucu kullanmak riskli davranışları artırır ve sizi cinsel saldırı ve olası CYBE’lere maruz kalma riskine sokabilir.

Jinekolojik hastalıklarınız derhal tedavi ettirin

Adımlar birlikte kullanıldığında en iyi sonucu verir. Hiçbir adım sizi her bir CYBE türünden koruyamaz.

Genital HPV Tedavisi Vajina Vulva Serviks Siğil Kolposkopi Biyopsi – Muğla Jinekolog Doktor

HPV aşısı nedir?

HPV aşısı rahim ağzı kanserini, genital siğilleri ve diğer bazı nadir kanserleri önlemeye yardımcı olur. Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), kadınlarda rahim ağzı kanseri de dahil olmak üzere siğil ile ilişkili hastalıkları önlemek için HPV aşısını onayladı.

HPV aşısını ne zaman yaptırabilirim?

Uzmanlar, çoğu insanın HPV aşısını 11 veya 12 yaşında yaptırmasını tavsiye eder. HPV aşısı, başka biriyle herhangi bir cinsel temasta bulunmadan önce aldığınızda en iyi sonucu verir. Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), 9 ila 45 yaş arasındaki kişiler için İnsan papilloma virüsü aşısını onayladı.

HPV aşısının hamile ve emziren kadınlar için güvenli olup olmadığını gösterecek yeterli araştırma yok. Sonuç olarak uzmanlar hamile kadınlara HPV aşısını önermemektedir. Hamileyken aşı yaptırdıysanız, daha fazla İnsan papilloma virüsü aşısı yaptırmadan önce hamileliğinizin bitmesini bekleyin. Emziriyorsanız ve aşı yaptırmak istiyorsanız doktorunuz, hemşireniz veya ebenizle HPV aşısı hakkında konuşun.

45 yaşında veya daha gençseniz ve hiç HPV aşısı olmadıysanız veya tüm HPV aşılarını yaptırmadıysanız, aşı yaptırma konusunda doktorunuza veya hemşirenize danışın. İnsan papilloma virüsü aşısı çekimlerine ne zaman ve ne sıklıkta ihtiyacınız olduğu, yaşınıza ve sağlık geçmişinize bağlıdır.

Yakınınızda HPV aşısı alabileceğiniz bir klinik – muayenehane bulun.

https://muglakadindogum.net/smear-testim-pozitif-cikti-kolposkopi

Cinsel İlişki olduysa HPV aşısına ihtiyacım var mı?

Evet. Halihazırda başka biriyle cinsel ilişkiye girdiyseniz, HPV aşısından yine de yararlanabilirsiniz. Aşı sizi henüz kapmadığınız HPV tiplerinden koruyabilir.

HPV aşısı olursam yine de prezervatif kullanmam gerekir mi?

Evet. Aşı, prezervatif takma ihtiyacını değiştirmez veya azaltmaz. Prezervatif kullanmak, diğer HPV türlerine ve diğer CYBE’lere yakalanma riskinizi azaltır.

HPV aşısı yaptırdıysam yine de Pap testine İhtiyacım var mı?

Evet. Bunun üç nedeni var:

  • İnsan papilloma virüsü aşısı rahim ağzı kanserine neden olan birçok HPV türüne karşı koruma sağlasa da rahim ağzı kanserine neden olan tüm HPV türlerini engellemez.
  • Tüm aşı dozlarını (veya önerilen yaşlarda) almadıysanız, tam olarak korunmamış olabilirsiniz.
  • Aşılamadan önce bir veya daha fazla İnsan papilloma virüsü tipine yakalandıktan sonra aşı olduysanız, aşıdan tam olarak faydalanamayabilirsiniz.


Pap testim normal olsa bile HPV kapabilir miyim?

Evet. HPV’ye sahip olabilirsiniz ancak yine de normal bir Pap testiniz var. Rahim ağzınızdaki değişiklikler hemen ortaya çıkmayabilir; ya da hiç görünmeyebilirler. HPV testi ve Pap testi yaptıran 30 yaş ve üstü kadınlar için hem Pap hem de HPV testlerinin negatif çıkması, servikste servikal değişiklik veya HPV bulunmadığı anlamına gelir. Bu, önümüzdeki birkaç yıl içinde rahim ağzı kanseri geliştirme şansınızın çok düşük olduğu anlamına gelir.

Kendi kendine geçen HPV varsa, tekrar alabilir miyim?

Evet. HPV’nin birçok türü vardır, bu yüzden tekrar alabilirsiniz.

Kadınlarla cinsel ilişkiye giren kadınlar HPV alabilir mi?

Evet. Sadece kadınlarla seks yapan bir kadınsanız, HPV veya başka herhangi bir CYBE kapmanız mümkündür.

Seks yapmadan önce eşinizle cinsel geçmişi hakkında konuşun ve İnsan papilloma virüsü belirtileriniz varsa test yaptırma konusunda doktorunuza danışın.

HPV (siğil etkeni virüs)

** rahim ağzına kadar İlerleyip,

** rahim ağzına bulaşmış İse

** yıllarca İhmal ettiğin

jinekolojik hastalık var demektir.

Mikroplar İçin

kontrolden çıkmış serviks yani rahim ağzı dünyanın;
** en İyi,
** en güvenli,
** en gizli
** en bereketli

rezervuarıdır.

Vulvar siğiller, genellikle cinsel temas yoluyla bulaşan, cinsel yolla bulaşan enfeksiyon olan HPV (Human Papillomavirus) virüsünün neden olduğu cilt lezyonlarıdır. Vulva, kadının dış genital organlarını içeren bölgedir.

HPV'nin bazı türleri vulvar bölgede siğillere neden olabilir. Bu siğiller, genellikle küçük, et benzeri veya kabarık olabilen deri renkli veya pembe renkli lezyonlar olarak görülebilir. Vulvar siğiller çoğunlukla ağrısızdır, ancak bazı durumlarda kaşıntı, yanma veya rahatsızlık hissiyle ilişkilendirilebilir.

Vulvar siğillerin tedavisi, siğillerin boyutu, sayısı ve konumuna bağlı olarak değişir. Tedavi seçenekleri arasında topikal (yerel) ilaçlar, kriyoterapi (donma), elektrokoter (elektrikle yakma), cerrahi çıkarma, lazer tedavisi yer alabilir. Tedavi seçenekleri, süreci, jinekolog veya dermatolog tarafından belirlenir.

HPV enfeksiyonu, vulvar siğillerin önlenmesi için cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan korunmak önemlidir. Bu, düzenli olarak korunmalı cinsel ilişki, HPV aşısı yaptırmak ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek gibi faktörleri içerebilir.

Önemli nokta, vulvar siğillerin kendiliğinden kaybolabileceği veya tekrarlayabileceğidir. Bu nedenle, tedavi sonrasında düzenli takip, kontrol önemlidir.

Vulvar siğiller hakkında fazla bilgi edinmek, uygun tedavi için jinekolog danışmak önemlidir.

Siğil - HPV Tedavisi
Vulvar siğil

kOLPOSKOPİ

mikroskopla

rahim ağzının İncelenmesidir



Fantom serviks uteri – normalimsi rahim ağzı


otonom Sinir Sisteminin, Hastalıklı Bir rahim Ağzını, geçici Bir Süre Başarılı Olacak Şekilde, Aşırı Kontrol Etmeye çalışması Neticesinde, Hekimin Hastalığı tespit Edememesi, Hastalığını Gizleyen Rahim Ağzı Durumudur.

Hastalığın tespiti Uzun Zaman Alabilir.

Rahim ağzı hücre bozulmalarında

klinik değerlendirme

kolposkopiyle yapılır


Smear testinin normal çıkması
sende jinekolojik hastalık olmadığını göstermez.

Smear testinin normal çıkması;
** devam eden jinekolojik tedaviyi bırakmanı,
** İyileştiğini göstermez.

Servikal Gençleştirme

Siğil - HPV Tedavisi
Servikal Gençleştirme

Risk Gruplarına Göre HPV Tipleri Nedir?

Yüksek riskli tipler (Kansere neden olabilenler):

  • HPV 16
  • HPV 18
Diğer Riskli nadir Tipler
  • HPV Tip
    • 31
    • 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66, 68

Yüksek riskli tipler, servikal kanser, anal kanser, vulva kanseri, vajinal kanser, penis kanseri, orofaringeal kanser gibi cinsel organlarla ilişkili kanserlerin oluşma riskini artırabilir.

Düşük riskli tipler (Genital siğillere neden olabilenler):

  • HPV 6
  • HPV 11
Diğer Düşük Riskli Tipler
  • HPV 42
  • HPV 43
  • HPV 44

Düşük riskli tipler, genellikle genital siğillere (kondiloma) neden olabilir, ancak kansere yol açma olasılıkları daha düşüktür.

Not:

HPV’nin büyük kısmı vücut tarafından bağışıklık sistemi tarafından temizlenir. Genellikle herhangi semptoma yol açmaz (?). Ancak, yüksek riskli tiplerin uzun süreli varlığı, kanser riskini artırabilir. HPV aşısı, yüksek riskli tiplerin neden olduğu kanserlerin önlenmesine yardımcı olabilir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak için cinsel partnerler arasında prezervatif kullanımı, düzenli tıbbi kontroller önerilir.

Dünya üzerinde böyle kesin tedavi yoktur. 400’ün üzerinde İnsan papilloma virüsü tipi vardır. Bu tiplerde artarak çeşitlenmeye devam ediyor. Yani İnsanlık HPV – siğil hastalığıyla iç içe olacak. Bağışıklık sistemi HPV virüsüyle baş edemeyenler tekrarlamalar ve sekonder (kanser, siğiller,mutasyonlar ) hastalıklarla mücadele edecektir. HPV viral hastalığının tedavisinde lazer, yakma, dondurma, kesip alma, ilaç ile %100 kesin tedavi yapılamamaktadır. HPV virüsünün sizi neden tercih ettiği, neden sizi sevdiği öncelikle tespit edilmelidir. Bu tespit edilen sebepler – nedenler ortadan kaldırıldıktan sonra; lazer, yakma, dondurma, kesip alma, ilaç tedavileri etki eder. Ama tekrarlama ihtimali yine vardır. hep kontrol hep kontrol !

  • İşte lazer, kırmızı sarı fosforlu ışık çıkıyor
  • Son teknoloji, yakıp geçiyor böyle şeylere aldanmayın !
  • Tıbbi cihaz sektörü muazzam güçlendi ve kendilerini övücü bilimsel yayınlar yaptırdılar. Aldanma !
  • Optimal jinekolojik sağlık mutlak restore – rehabilite edilmelidir. Ölene kadar da muhafaza edilmelidir.

HPV Enfeksiyonunda Kullanılan Aşılar Nelerdir?

  • Human Papillomavirus Quadrivalent (Tip 6, 11, 16, 18) Aşı, Rekombinant
  • * Gardasil
  • Human Papillomavirus Bivalent (Tip 16 , 18) Aşı, Rekombinant
  • * Cervarix
  • Human Papillomavirus 9-valent Aşı, Rekombinant
  • * Gardasil 9

Yok düzeyde veya düşük kalitede jinekolojik sağlık hizmeti alan kadınların İnsan papilloma virüsü aşısına yüklü miktarda ödeme yaparak sağlıklılık motivasyonu sergilemeleri; jinekolojik muayeneleri göz ardı etmeye devam etmeleri doğru davranış değildir. Bu sadece ilaç üreticilerinin memnun olacağı, onların istedikleri eylem şeklidir.


Muğla Kadın Doğum Doktoru Mesut Bayraktar Jinekolog

Siğil - HPV Tedavisi

Doktor Mesut Bayraktar

Ortaca/Muğla

Hayatın olağan akışı gereği iyileşmek için hasta olan kişi çabalamalıdır yani aktif rol oynamalıdırlar. Görüldüğü üzere tedavi hunisinin büyük kısmında vakit kaybeden, hastalığını ret eden, iyileşemeyen, bahane, bedava - ucuz yöntemlere yönelen, körü körüne bel bağlayan hastalar pasif iyileşmeyi yani iyileşememeyi seçenler bulunmaktadır.

Tedavi süreci, hastaların sağlık sorunlarıyla başa çıkabilmeleri, iyileşme sağlayabilmelerinde önemli adımdır. Ancak, tedavi hunisi sürecinde Hekimlerin bazı zorluklarla karşılaşması mümkündür. Resimde, hastaların farklı farklı tutumlarından kaynaklanan zorlukları ele alarak, hekim-hasta ilişkisinde zorlukların üstesinden gelirken zedelenebileceğini, tedavi hunisinin önemini vurgulayacağız. Tedavi süreci, hasta sağlığını iyileştirmek amaçlı yapılan serüven düşünülebilir. Tedaviler, sağlık sorunlarına farklı yaklaşımlar gerektirebilir, bazen beklenmedik zorluklarla karşılaşılabilir. Bundan dolayı, tedavi hunisi sürecinde hekimlerin, hastaların farklı tutumlarına uygun şekilde davranması, etkili iletişim becerilerini kullanması önemlidir. Hekimlerin mesleklerini icra ederken , hasta kaynaklı zorlukları aşarken, hekim-hasta ilişkisinin zarar görmemesinde hastaların dikkatli olmaları gerekmektedir. Çünkü hekim sonsuza kadar sabredebilen, her uygunsuzluğa pozitif, sorun çözme şeklinde yaklaşan canlılar gibi düşünmeyiniz.

*** Hastalığını Kabul Etmeyenler: Hastalığını kabul etmeyen bireyler, sağlık sorunlarını inkar ederek tedaviye direnç gösterebilirler. Bunlar , tedavi sürecinin başarıyla ilerlemesini engelleyebilir. Hastalığını kabul etmeyen kişiler, genellikle hastalıklarının ciddiyetini ya da varlığını reddederler. Buda, hem kendileri hem de doktora sorun çıkmaktadır. Hastalığın kabul edilmemesi, tedavi sürecinin etkinliğini azaltabilir, tamamen durdurabilir.Hastalığını kabul etme evresi, hasta olduğunu kabul etme; tedavi sürecinin önemli parçasıdır. Hastalığın kabul edilmesi, kişinin gerçek durumuyla yüzleşmesine, gereken tedaviye tam uyum sağlamasına yardımcı olabilir. Böylece tedavi süreci daha etkili başarılı olabilir. Hastalığını kabul etmeyen bireylerin, kendi sağlık durumlarını gerçekçi şekilde değerlendirmeleri, tedaviye açık olmaları önemlidir.

Hastalığını kabul etmeyen, ret eden; Doktoru rakip , düşman bilmektedir.

*** Hastalığını Kabul Edenler: Hastalığını kabul eden kişiler, tedavi sürecine daha olumlu yaklaşabilirler. Hastaların tedaviye uyum sağlamasını kolaylaştırır, iyileşme sürecini hızlandırabilir. Fakat çoğunlukta bazı insanlar hastalığını kabul etsede hekim yerine başka yollara başvurabilerek, hastalıkların ilerlemesine, kronikleşmesine neden olmaktadır.

*** Bir Ara Hallederizciler - Google Aramacılar: Bazı hastalar, sağlık sorunlarıyla ilgili hafife alıcı, savsaklayıcı tutum sergileyebilirler. “Bir ara hallederizciler”, sağlık sorunlarını erteleme, önemsememe eğilimindedir. Google aramacıları ise kendi kendini teşhis etme, tedavi etme çabasına, akıllılığına girebilirler. Yanlış bilgilendirme, yanlış tedavi seçeneklerine yol açabilir.

*** Doğal Tedavi Yöntemlerine Körü Körüne İnananlar: Doğal tedavi yöntemlerine inanan hastalar, alternatif çözümler arayışında olabilirler. Maydanoz, soğan suyu içiciler gibi, doğal yöntemlere güvenerek, körü körüne bel bağlayarak etkisiz, tedavi sürecini yürütebilirler. Bazen bilimsel kanıtlanmamış, etkinliği sınırlı olan yöntemlere yönelmelerine neden olabilir. Maalesef tüm iletişim mecraları tedavilerin etkin olmadığını söylese de böyle yönelimler artarak devam etmektedir.

*** Sahte Doktor Bulucular - Maddi Zorluk Çıkarıcılar: Sahte doktor bulucular, maddi zorluk yaratanlar - bulanlar, yani tedaviye gereksiz yere maddi kısıntı uygulayanlar, tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir. Ev, araba kredisi ödemesi, oğlanı evlendirme gibi maddi yükler altında olan hastalar, tedaviye uyum sağlamakta, iyileşmekte güçlük çekebilirler. İnsanlar sağlıklı kalmanın, mal mülk edinmeden değerli olduğunu maalesef kavrayamamaktadırlar.

Hasta olmuş ama evi var
Hasta olmuş ama oğlu evlenmiş.

Kendini, sağlığını feda ederek yaşamda hedefleri başarmak maalesef artan hızda devam etmektedir. Günümüzde oldukça yaygın durumdur. İnsanlar, zamanı, varlıklarını daha verimli kullanmak amacıyla sağlıklarını tehlikeye atabilmektedirler. Ancak, sağlığın önemi göz ardı edilmemelidir. Kaliteli yaşam sürerken sağlıklı olmak şarttır. Hayatta hedefleri  başarmak önemli olsa da, sağlığımıza dikkat etmekten asla vazgeçmemeliyiz.

Tedavi hunisi süreci, hastaların sağlık sorunlarını çözmek, iyileşmede  önemli adımdır. Ancak, bazı hastalar, kendilerine gereksiz yere maddi zorluklar yaratarak (3. evinin kredisini bahane göstermek, 4. çocuğunu davul zurna - yemekli evlendirmeye çalışması) tedavi sürecini  olumsuz etkilemektedir (tedavi olmamaktadırlar!). Makaleyle maddi gücü – imkanı olduğu halde “ev aldık, araba aldık kredi ödüyoruzcular” şeklinde adlandırılan, doktoru gereksiz yere maddi zorluklar ile meslek icrasına sürükleyen hastaların yeteri kadar iyileşemediklerini vurgulamak istiyorum.

*** Profesöre Gidenler - İyi Doktor Deyiciler: Bazı hastalar, tedavide ünlü/ünsüz profesöre başvurma eğilimindedirler. Bunlar, “normal” doktorları, diğer sağlık hizmeti sağlayıcılarını göz ardı edebilir, hatta küçümseyebilir. Aynı şekilde, bazı hastalar, tedavi - meslek icrasının masrafları nedeniyle para talep eden doktorlardan da uzak durma eğiliminde olup tedavi sürecini menfi etkileyebilir. Uygun tedavi seçeneklerinin kaçırılmasına, hastalığın artmasına neden olabilir. Hastalar kaçırılan, kaybolan sağlığın %100 geri gelmediği konusunda yeteri kadar ikna edilmelidirler. Mümkün ise hastalar, tedavinin tamamen geri gelmeme, başarılı olmama riski olduğuna ilişkin yeterli bilgilendirme yapılarak ikna edilmelidirler.

Maalesef bazı insanlar maddi varlıklarının korunmasını sağlıklarından önemli görmektedir.

Servete Mala Mülke Yaşayanlar Sağlıklarını Feda Ediyorlar.

*** Ego, Kişisel Çıkar Çatışmaları: Hekim-hasta ilişkisindeki ego, kişisel çıkar çatışmaları, tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir. Doktorun , hekim hasta bağı kurulmamış hastaya “sen” demesi gibi durumlar, iletişim sorunlarına yol açabilir. Aynı şekilde, bazı hastalar da doktorlarla kişisel, duygusal çıkar çatışması içine girebilirler , tedavi sürecinin etkinliğini azaltabilir. Hastalar , empati, anlayışla Hekimleri karşılamalı, iletişimde açıklık, saygıyı korumalı, kişisel çıkar çatışmalarından uzak durmalıdır. Hekim-hasta bağı, tedavi sürecinin başarısında önemli faktördür. Hastaların hekimle güven, destek temelinde ilişki kurması, tedaviye uyumlarını artırır, iyileşme motivasyonunu yükseltir. Hekimler de, hastaların duygusal ihtiyaçlarını anlamalı, hastalarla işbirliği yaparak tedavi sürecini yönetmelidir. Hasta, hekimin yönlendirmelerine uyum sağladıkça, hastada, hekimi destekleyici rol üstlendikçe, iyileşme süreci olumlu yönde etkilenecektir.

Tedavi sürecindeki zorluklarla başa çıkan, iyileşen hastalar, motivasyon kaynağı olabilirler. İyileşenlerin başarı hikayeleri, diğer hastalara umut ilham verebilir. Hekimlerin iyileşme sürecini desteklemek , başarı hikayelerini paylaşmaları önemlidir. Tedavi sürecinde karşılaşılan zorluklar, hastaların tutumları, hekim-hasta ilişkisi etrafında yoğunlaşır. Hastaların hastalıklarını kabul etme, doğru bilgilere ulaşma, maddi zorluklarla başa çıkma, kendince maddi zorluk varlığı yaratmama, doğru tedavi seçeneklerini değerlendirme konularında Hekim destek vermesi önemlidir. Tekrardan, hastaların 1001  zorlukla meslek icrası yapan Hekime empati, anlayış - etkin iletişim becerileriyle Hekimleri benimsemeleri, işlerini kolaylaştırmaları, hastanın, tedavi sürecinin etkinliğini artırır, hastaların moralini yükseltebilir, motivasyonlarını artırabilir, tedaviye olan uyumlarını iyileştirebilir.

Hekim-hasta bağı, güvene dayalı ortamda kurulmalı, hastaların iyileşme sürecine aktif katılımları teşvik edilmelidir. Etkili tedavi sürecinde, hem hastaların hem de hekimlerin sorunların üstesinden gelmede birlikte çalışmaları, destekleyici ortam oluşturmaları gerekmektedir.

Siğil - HPV Tedavisi
Tedavi Hunisi
nde
pasif iyileşme
ye
çalışanlardan olmayın.


Tetkikler

hekimin kanaatinden

üstün değildir.


Kadın bedeninde

kronik enflamasyonun

en büyük kaynağı

vajinal akıntıdır.

Dinamik Tablo
Hastane Stresinden Uzaklık ✓ 
Özel Etkileşim ✓ 
Süre Sınırlamasız Muayene ✓ 
Mahremiyet – Gizlilik ✓ 
Hijyenik Ortam ✓ 
Teknoloji Kullanımı ✓ 
Konfor – Ferah Ortam ✓ 
Online Randevu ✓ 
3. Şahıslarla Temassızlık ✓ 
Güven – Nezaket – Zarafet ✓ 
Etik ✓ 
Tecrübe ✓ 
Profesyonel Destek ✓ 
Hasta Memnuniyeti & Sağlığı ✓ 
Fethiye’den 45′ uzaklıkta ✓ 
Dalaman’dan 10′ Uzaklıkta ✓ 
Köyceğizden 15′ Uzaklıkta ✓ 
Marmaris’den 40′ Uzaklıkta ✓ 
Muğla’dan 45′ Uzaklıkta ✓ 
  1. Genital Hijyensizlik Genetik Hijyeni Bozar. 2023
  2. Herkes Hasta Olur; Herkes En İyi Hekim İster. 2022
  3. Kadın Hastaysa Evde Huzur Yoktur. 2020
  4. Jinekolojik Hastalık Başka Hastalığı Tetiklemiş İse Buna Yüksek Riskli Jinekolojik Hastalık Denir. 2020
  5. Kadın Hastalığını Kabul Etmiyorsa Evde Dirlik Yoktur.
  6. Gebelikte Tasarruf (Kısıntı) Olmaz. Gebelikte Mal - Mülk Feda Edilir.
  7. Kadın Hastaysa Kök Sebep Aksi İspat Edilene Kadar Jinekolojiktir.
  8. Gebelik Fizyolojik Dönem DEĞİLDİR. Gebelik Hastalık – Ölüm Riski Barındıran Olağanüstü Dönemdir. Tecrübeli , Öngörüsü Açık Hekime Teslimiyet Gerektirir. 2018
  9. Gebelik Hastalıkları, İhmal Edilmiş Jinekolojik Hastalıkların Komplikasyonudur.
  10. Gebelik Hastalıkları; Tanısı Konulmamış Jinekolojik Hastalıklardır. MB, 2016)
  11. Gebelikte Kazanılacak 1 Puan IQ, Bebeğinizi Başarı Sarmalında Üstlere Taşır.
  12. Enfeksiyonla Gezmeyi ''Sorun Görmeyen'' Gebeyi En Mükemmel Sağlık Sistemi Bile Koruyamaz.
  13. Rahim; Dayanan - Sabreden - Kolaylık Gösteren - Halden Anlayan Organ Değildir.
  14. Sıfır Vajinal Akıntı Sağlıktır. MB, 2016
Muğla İli
Bilgi Değer
Ülke Türkiye
İl Muğla
İlk Yerleşim MÖ 2. binyıl
Koordinatlar 36.838769862880554, 28.76508732000861
En Alçak Nokta 0 m (0 ft)
Zaman Dilimi UTC+03.00 (TRS)
Posta Kodu 48XXX
Alan Kodu 252
ISO 3166 Kodu TR-48
Plaka Kodu 48
Bağlı Olan İlçeler: Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula İlçesi

Rudolf Virchow; Louis Pasteur, Robert Koch savundukları; hastalıkların mikrop teorisine inanmıyordu. Hastalıkların, dış patojenlerden değil, hücrelerin İçindeki anormal faaliyetlerden kaynaklandığını öne sürdü. Aynı zamanda Max Gerson'da Hastalık gelişmeden önce metabolik bozulmanın başladığını kitabında yazmıştır.

Mesut Bayraktar ekolleri birleştirerek modifiye ederek meslek İcrasında bulunmaktadır. Tıbbın Papa'sı Virchow'unda haklı olduğunu vurgulamaktadır. Her bir Ekol Platon'un Mağara Alegorisinde Bulunan, Zincirlerinden Kurtularak Mağaradaki Ateşin Işığına Alışmış Ama Güneşe Ulaşamamış Mahkumlardır. Güneşe Çıktığınızda Gördüğünüz; Sıfır Vajinal Akıntı sağlıktır.


Sıfır Vajina Akıntısı Sağlıktır. [1]



Yüksek riskli jinekoloji'de;

jinekolojik hastalık başka hastalığın sebebi olmaktadır

Kadın bedeninde

anti-oksidan kapasite yani mukavemet durumunuz aşıldığında (temizleme kapasiteniz geçildiğinde)

her hastalık çıkabilir.

Standart
Sağlık Hizmeti

=

Lütuf Edildiği Kadar
Sağlık Hizmeti Almak
Demektir.

Tedaviye giden yolu 1 muayene başlatır.

Gizemli Sır: Asemptomatik Vajinal Akıntı Rahi̇m & Vaji̇nal Kanamalar Neden Beklemekle İyi̇leşmi̇yor ? Muğla Kürtaj Pillar Content Ayrıntılı Ultrason Rahim İltihabı Vajinal Akıntı Menopoz nedir? Gebelikte - Hamilelikte Kanama