Kısırlık nedir ?
Genel olarak kısırlık, 1 yıl (veya daha uzun süre) korunmasız cinsel ilişkiden sonra hamile kalamama (gebe kalma) olarak tanımlanır.
Kadınlarda doğurganlığın yaşla birlikte istikrarlı bir şekilde azaldığı bilindiğinden, bazı sağlayıcılar 6 ay korunmasız cinsel ilişkiden sonra; 35 yaş ve üstü kadınları değerlendirir ve tedavi eder.
Kısırlığı olan kadınlar, kısırlığı yönetme konusunda uzmanlaşmış bir jinekolog doktordan randevu almayı düşünmelidir. Doktor iki veya daha fazla spontan düşük olması olarak tanımlanan, tekrarlayan gebelik kaybı olan kadınlara da yardımcı olabilir.
Hamilelik, birçok adımı olan bir sürecin sonucudur.
Hamile kalmak:
- Bir kadının vücudu, yumurtalıklarından bir yumurta bırakmalıdır.
- Bir erkeğin spermi yol boyunca yumurta ile birleşmelidir (döllenme).
- Döllenmiş yumurta bir fallop tüpünden rahmin dışına doğru gitmelidir.
- Embriyo rahmin içine tutunmalıdır (implantasyon).
Kısırlık, bu adımlardan herhangi biri veya birkaçıyla ilgili bir sorundan kaynaklanabilir.
Bozulmuş doğurganlık
Kısırlıkla ilgili bir durumdur ve hamile kalmakta veya hamileliği sonuna kadar taşımakta zorluk çeken kadınları ifade eder.
Kısırlık Yaygın mıdır ?
Evet. Amerika Birleşik Devletleri’nde, 15 ila 49 yaşları arasında, daha önce doğum yapmamış heteroseksüel kadınlaın yaklaşık 5’te 1’i (%19) bir yıllık denemeden sonra hamile kalamıyor (infertilite). Ayrıca, bu gruptaki yaklaşık her 4 kadından 1’i (%26) hamile kalmakta veya hamileliği sonuna kadar taşımakta (düşük doğurganlık) zorluk yaşamaktadır.
Kısırlık ve bozulmuş doğurganlık, bir veya daha fazla doğum yapmış kadınlarda daha az görülür. Bu grupta 15-49 yaş arası evli kadınların yaklaşık %6’sı bir yıllık denemeden sonra hamile kalamıyor ve %14’ü hamile kalmakta veya hamileliği sonuna kadar taşımakta zorlanıyor.
Kısırlık kadınların problemi midir?
Hayır, kısırlık her zaman bir kadının sorunu değildir. Hem erkekler hem de kadınlar kısırlığa katkıda bulunabilir.
Kadınlarda kısırlığın sebepleri nelerdir ?
Kadınların hamile kalabilmek için işleyen yumurtalıklara , fallop tüpüne ve bir rahime ihtiyacı vardır.
Bu organlardan herhangi birini etkileyen koşullar kadın kısırlığına katkıda bulunabilir. Bu koşullardan bazıları aşağıda listelenmiştir ve birkaç farklı test kullanılarak değerlendirilebilir.
- Yumurtalık fonksiyonunun bozulması (yumurtlamanın varlığı veya yokluğu ve yumurtalık “yaşının” etkileri)
- Bir kadının adet döngüsü ortalama olarak 28 gündür.
- 1. Gün, “tam akışın” ilk günü olarak tanımlanır.
- Her 21 ila 35 günde bir meydana gelen düzenli öngörülebilir dönemler muhtemelen yumurtlamayı yansıtır.
- Düzensiz regl dönemleri olan bir kadın muhtemelen yumurtlamaz.
- Yumurtlama, bir yumurtlama tahmin kiti kullanılarak tahmin edilebilir ve kadının adet döngüsünün 21. gününde progesteron düzeyini kontrol etmek için bir kan testi ile doğrulanabilir. Bir kadının yumurtalık fonksiyonunu değerlendirmek için birkaç test olmasına rağmen, tek bir test doğurganlığın mükemmel bir göstergesi değildir.
- Yumurtalık fonksiyonunun en sık kullanılan belirteçleri, adet döngüsünün 3 ila 5. günlerinde folikül uyarıcı hormon (FSH) değeri, anti-müllerian hormon değeri (AMH) ve transvajinal ultrason kullanılarak antral folikül sayımı (AFS) içerir.
- Yumurtalık işlevindeki bozulma, çeşitli koşullardan kaynaklanabilir ve bir doktor tarafından değerlendirilmeyi garanti eder.
- Bir kadın adet döngüsü sırasında yumurtlamadığında buna anovülasyon denir.
- Anovülasyonun olası nedenleri arasında şunlar bulunur:
- Polikistik over sendromu (PCOS). PKOS, kadınların yumurtlamamasına veya düzensiz yumurtlamasına neden olan bir durumdur. PCOS’lu bazı kadınlarda, akne ve aşırı saç kaybına neden olabilecek yüksek testosteron seviyeleri vardır. PCOS, kadın kısırlığının en yaygın nedenidir.
- Azalmış yumurtalık rezervi (DOR). Kadınlar sahip olacakları tüm yumurtalarla doğarlar ve yumurta sayısı zamanla doğal olarak azalır. DOR, belirli bir yaş için yumurtalıklarda beklenenden daha az yumurta kalması durumudur. Konjenital , tıbbi, cerrahi veya açıklanamayan nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. DOR’lu kadınlar doğal olarak gebe kalabilirler, ancak doğurganlık tedavilerine yanıt olarak daha az yumurta üreteceklerdir.
- Fonksiyonel hipotalamik amenore (FHA). FHA, aşırı egzersiz, kilo kaybı, stres veya genellikle bu faktörlerin bir kombinasyonunun neden olduğu bir durumdur. Bazen anoreksiya gibi yeme bozuklukları ile ilişkilidir.
- Hipotalamus ve hipofiz bezlerinin yanlış işlevi. Beyindeki hipotalamus ve hipofiz bezleri, normal yumurtalık fonksiyonunu koruyan hormonlar üretir. Hipofiz bezi tarafından çok fazla prolaktin hormonu üretimi (genellikle iyi huylu bir hipofiz bezi tümörünün sonucu olarak) veya hipotalamus veya hipofiz bezinin uygun olmayan işlevi, bir kadının yumurtlamamasına neden olabilir.
- Erken yumurtalık yetmezliği (POF). Bazen erken menopoz olarak adlandırılan POF, bir kadının yumurtalıkları 40 yaşından önce başarısız olduğunda ortaya çıkar. Kemoterapi veya pelvik radyasyon tedavisi gibi belirli maruziyetler ve belirli tıbbi durumlar POF neden olabilse de, neden genellikle açıklanamaz. POF kadınların yaklaşık %5 ila %10’u doğal olarak gebe kalır ve normal bir hamilelik geçirir.
- Menopoz . Menopoz, genellikle 50 yaş civarında meydana gelen yumurtalık fonksiyonunda doğal bir düşüştür. Tanım olarak, menopozdaki bir kadın en az bir yıldır adet görmemiştir. Birçok kadın sıcak basması, ruh hali değişiklikleri, uyku güçlüğü ve diğer semptomlar yaşar.
- Fallop tüpü tıkanıklığı (fallop tüplerinin açık, tıkalı veya şişmiş olup olmadığı)
- Tıkanmış fallop tüpleri (tüp tıkanıklığı) için risk faktörleri arasında pelvik enfeksiyon öyküsü, rüptüre apendiks, gonore, klamidya, endometriozis dış simgesi veya önceki abdominal cerrahi yer alabilir.
- Fallop tüpleri histerosalpingogram veya kromopertübasyon ile değerlendirilebilir.
- Histerosalpingogram, rahim ve fallop tüplerinin bir röntgenidir. Bir radyolog veya jinekolog serviks yoluyla uterusa boya enjekte eder ve aynı anda boyanın fallop tüplerinden serbestçe hareket edip etmediğini görmek için röntgen resimleri çeker ve bunların açık olduğunu gösterir.
- Kromopertübasyon, histerosalpingograma benzer, ancak laparoskopi sırasında ameliyathanede yapılır. Mavi renkli boya rahim ağzından rahime ve fallop tüplerinden geçirilir. Bu test, fallop tüplerinin açık olup olmadığını ve dilate olup olmadığını değerlendirmek için kullanılır.
- Rahim fiziksel özellikleri
- Bir kadının semptomlarına bağlı olarak, uterus , fibroidler veya intrauterin yapışıklıklar, endometriyal polipler, adenomyozis ve uterusun konjenital anomalileri dahil olmak üzere diğer sorunları aramak için transvajinal ultrason ile değerlendirilebilir. Rahim ortamını daha fazla değerlendirmek için bir sonohistogram veya histeroskopi de yapılabilir.
Bir kadının kısırlık riskini ne artırır?
Kadın doğurganlığının azaldığı bilinmektedir.
Kadının 30-39 yaşlarında olduğu her 5 çiftten 1’i (%22) ilk çocuğuna hamile kalmakta sorun yaşarken, kadının 30 yaşından küçük olduğu her 8 çiftten 1’i (%13) bu soruna sahiptir.
Doğurganlık öncelikle yaşla birlikte azalmaktadır. Yumurta kalitesi zamanla düşer.
Ek olarak, yaşlı kadınların daha az yumurtası kalır ve doğurganlık sorunlarına neden olabilecek sağlık koşullarına sahip olma olasılıkları daha yüksektir.
Yaşlanma aynı zamanda bir kadının düşük yapma ve genetik anormalliği olan bir çocuğa sahip olma şansını da artırır.


Doğurganlığı azaltan diğer durumlar
- Sigara içmek.
- Aşırı alkol kullanımı.
- Fazla kilolu veya obezite veya zayıf olan kişiler.
- Aşırı kilo alımı veya kaybı.
- Amenore (olmayan dönemler) ile sonuçlanan aşırı fiziksel veya
- Duygusal stres.
- Amenore (olmayan dönemler) ile sonuçlanan aşırı fiziksel veya duygusal stres.
Çiftler doktora gitmeden önce ne kadar süre hamile kalmaya çalışmalıdır?
Bir kadının 30 yaşından sonra bebek sahibi olma şansı her yıl hızla azalır. Çoğu uzman, belirgin sağlık veya doğurganlık sorunları olmayan ve düzenli adet döngüleri olan 35 yaşından küçük kadınların doktora görünmeden önce en az bir yıl hamile kalmaya çalışması gerektiğini önermektedir.
- Bununla birlikte, 35 yaş ve üstü kadınlar için, çiftler 6 ay başarısız denemenin ardından bir sağlık kuruluşuna başvurmalıdır.
- 40 yaşın üzerindeki kadınlar daha acil değerlendirme ve tedavi aramayı düşünebilir.
Bazı sağlık sorunları da kısırlık riskini artırır.
Bu nedenle, aşağıdaki belirti veya semptomlara sahip çiftler, hamile kalmaya çalışırken sağlık kuruluşlarına başvurmayı geciktirmemelidir:
Kadınlar için:
- Düzensiz dönemler veya adet dönemlerinin olmaması
- Endometriozis
- Pelvik inflamatuar hastalık öyküsü
- Bilinen veya şüphelenilen rahim veya tüp hastalığı
- Birden fazla düşük öyküsü
- Yumurtalık rezervinin azalmasına zemin hazırlayan genetik veya kazanılmış durumlar (kemoterapi, radyasyon)
Doktorlar, bir kadının ve eşinin doğurganlık sorunları olup olmadığını nasıl anlayacak?
Doktorlar, her iki partnerden de tıbbi ve cinsel öykü toplayarak başlayacak. İlk değerlendirme genellikle bir semen analizini, bir tüp değerlendirmesini ve yumurtalık rezervi testini içerir.
Doktorlar kısırlığı nasıl tedavi eder?
Kısırlık, ilaç, cerrahi, intrauterin tohumlama veya yardımcı üreme teknolojisi ile tedavi edilebilir.
Çoğu zaman, ilaç ve intrauterin tohumlama aynı anda kullanılır. Doktorlar, aşağıdakilere dayanarak kısırlık için özel tedaviler önermektedir:
- Kısırlığa neden olan faktörler.
- Kısırlık süresi.
- Kadının yaşı.
- Her bir tedavi seçeneğinin başarı oranları, riskleri ve faydaları hakkında danışmanlık verildikten sonra çiftin tedavi tercihi.
Kadınlarda kısırlığı tedavi etmek için kullanılan bazı yaygın ilaçlar şunlardır:





- Klomifen sitrat , hipofiz bezine etki ederek yumurtlamaya neden olan bir ilaçtır. Genellikle polikistik over sendromu (PCOS) dış simgesi veya yumurtlama ile ilgili diğer sorunları olan kadınlarda kullanılır. Ayrıca, üretilen olgun yumurta sayısını artırmak için normal yumurtlama olan kadınlarda kullanılır. Bu ilaç ağızdan alınır.
- Letrozol , yumurtlamayı sağlamak için sıklıkla endikasyon dışı kullanılan bir ilaçtır. Bir kadının progesteron seviyesini geçici olarak düşürerek çalışır, bu da beynin doğal olarak daha fazla folikül uyarıcı hormon (FSH) üretmesine neden olur. Genellikle PCOS’lu kadınlarda yumurtlamayı indüklemek için ve yumurtalıklarda üretilen olgun yumurta sayısını artırmak için normal yumurtlama olan kadınlarda kullanılır. Ağızdan alınır.
- İnsan menopozal gonadotropini veya hMG , hipofiz bezlerindeki sorunlar nedeniyle yumurtlamayan kadınlar için sıklıkla kullanılan enjekte edilebilir bir ilaçtır; hMG, olgun yumurtalık gelişimini uyarmak için doğrudan yumurtalıklara etki eder..
- Folikül uyarıcı hormon veya FSH, hMG’ye çok benzeyen enjekte edilebilir bir ilaçtır. Yumurtalıklarda olgun yumurtaların gelişimini uyarır.
- Gonadotropin salgılatıcı hormon (GnRH) analogları ve GnRH antagonistleri, bir kadının yumurtlamasını önlemek için hipofiz bezi üzerinde etkili olan ilaçlardır. Tüp bebek döngüleri sırasında veya bir kadının rahmini embriyo transferi için hazırlamaya yardımcı olmak için kullanılırlar. Bu ilaçlar genellikle enjekte edilir veya burun spreyi ile verilir.
- Metformin , insülin direnci veya diyabeti olan ve PCOS olan kadınlar için doktorların kullandığı bir ilaçtır. Bu ilaç, bu koşullara sahip kadınlarda yüksek erkek hormon düzeylerini düşürmeye yardımcı olur. Bu vücudun yumurtlamasına yardımcı olur. Bazen klomifen sitrat veya FSH, metformin ile birleştirilir. Bu ilaç ağızdan alınır.
Bromokriptin (Parlodel®) ve Kabergolin (Dostinex®), yüksek prolaktin seviyeleri nedeniyle yumurtlama sorunu yaşayan kadınlar için kullanılan ilaçlardır. Bu ilaçlar ağızdan alınır.
Birçok doğurganlık ilacı, bir kadının ikiz, üçüz veya diğer katları olma şansını artırır. Birden fazla fetüsle hamile olan kadınlar hamilelik sırasında daha fazla sorun yaşayabilir. Çoklu fetüslerin erken (çok erken) doğma riski daha yüksektir. Prematüre bebekler, sağlık ve gelişim sorunları açısından daha yüksek risk altındadır.
Rahim içi tohumlama (IUI) nedir?
Rahim içi tohumlama (IUI), genellikle suni tohumlama olarak adlandırılan bir kısırlık tedavisidir. Bu işlemde kadının rahmine özel hazırlanmış spermler yerleştirilir. Bazen kadın, IUI’den önce yumurtlamayı uyaran ilaçlarla da tedavi edilir.
IUI genellikle aşağıdakileri tedavi etmek için kullanılır:
- Hafif erkek faktörü kısırlığı.
- Açıklanamayan kısırlığa sahip çiftler.
Yardımcı üreme teknolojisi (ART) nedir?
Yardımcı Üreme Teknolojisi (ART), yumurtaların veya embriyoların vücut dışında işlendiği tüm doğurganlık tedavilerini içerir. Genel olarak ART prosedürleri, bir iğne kullanılarak bir kadının yumurtalıklarından olgun yumurtaların alınmasını, yumurtaların laboratuvarda spermle birleştirilmesini ve embriyoların kadının vücuduna geri döndürülmesini veya başka bir kadına bağışlanmasını içerir. ART’nin ana türü in vitro fertilizasyondur (IVF).
Yardımcı üreme teknolojisi (ART) ne sıklıkla başarılıdır?
Başarı oranları, işlemi uygulayan klinik, kısırlık teşhisi ve işlemin uygulandığı kadının yaşı dahil olmak üzere birçok faktöre bağlıdır ve değişir. Bu son faktör – kadının yaşı – özellikle önemlidir.
ART’nin en sık görülen komplikasyonu çoğul gebeliktir. Bu, rahme geri transfer edilen embriyo sayısı sınırlandırılarak önlenebilecek veya en aza indirilebilecek bir problemdir. Örneğin, birden fazla embriyo yerine tek bir embriyonun transferi, çoğul gebelik şansını ve erken doğum gibi risklerini büyük ölçüde azaltır.
Yardımcı üreme teknolojisinin (ART) farklı türleri nelerdir?
Vücut dışında döllenme anlamına gelen in vitro fertilizasyon (IVF), ART’nin en yaygın şeklidir. Yumurtalar ve spermler bir laboratuvarda embriyo oluşturmak için birleştirilir. Yaklaşık üç ila beş gün sonra embriyo (veya embriyolar) kadının rahmine transfer edilir. Embriyolar ayrıca gelecekteki bir transfer için dondurulabilir.
- Dondurulmuş bir embriyo çözülüp bir kadının rahmine transfer edildiğinde buna donmuş embriyo transferi (FET) denir.
- İntrasitoplazmik sperm enjeksiyonu (ICSI), genellikle erkek faktörlü kısırlığa sahip çiftler için kullanılan bir tüp bebek türüdür. ICSI ile olgun bir yumurtaya tek bir sperm enjekte edilir. ICSI’nin alternatifi, yumurta ve birçok spermin birlikte bir petri kabına yerleştirildiği ve spermin bir yumurtayı kendi başına döllediği “geleneksel” döllenmedir.
- Zigot intrafallopian transfer (ZIFT) veya tubal embriyo transferi ve
- Gamet intrafallopian transfer (GIFT), günümüzde Amerika Birleşik Devletleri’nde nadiren kullanılan diğer ART yöntemleridir.
- ZIFT ile tüp bebek gibi laboratuvar ortamında döllenme gerçekleşir. Daha sonra çok genç embriyo rahim yerine fallop tüpüne transfer edilir, yumurta ve spermin kadının fallop tüpüne aktarılmasını içerir ve kadının vücudunda döllenme gerçekleşir.
- ART prosedürleri bazen donör yumurtalarının (başka bir kadının yumurtaları), donör spermlerinin veya bağışlanmış embriyoların kullanımını içerir. Donör yumurtalar bazen yumurta üretemeyen kadınlar için kullanılır. Ayrıca, bazen kadın veya erkeğin bebeğe geçebilecek genetik bir hastalığı olduğunda donör yumurtaları veya donör spermleri kullanılır. Kısır bir kadın veya çift de donör embriyo kullanabilir. İnfertilite tedavisinde çiftler tarafından oluşturulan veya donör sperm ve donör yumurtalarından oluşturulan embriyolardır. Bağışlanan embriyo rahime transfer edilir. Çocuk, her iki ebeveynle de genetik olarak ilişkili olmayacaktır. Donör yumurtaları, spermleri veya embriyoları aynı cinsiyetten çiftler tarafından da kullanılabilir.
Yumurtalıkları olan ancak rahmi olmayan kadınlar
Gebelik taşıyıcısı kullanabilirler. Bu, ciddi bir sağlık sorunu nedeniyle hamile kalmaması gereken kadınlar için de bir seçenek olabilir. Bu durumda, bir kadın kendi yumurtasını kullanır ve eşinin spermi tarafından döllenir. Daha sonra embriyo taşıyıcının rahmine yerleştirilir.
Preimplantasyon genetik testi (PGT) nedir?
Preimplantasyon genetik testi, bir IVF döngüsü sırasında oluşturulan embriyolarda genetik bozuklukları veya kromozomal anormallikleri belirlemek için kullanılan bir prosedürdür. Her embriyodan bir veya daha fazla hücre biyopsisi alınır ve test için gönderilir. Bu prosedürler, preimplantasyon genetik tarama ve preimplantasyon genetik tanı olarak anılırdı.


Kadın bedeninde kronik enflamasyonun en büyük kaynağı vajinal akıntıdır.

Tetkikler hekimin kanaatinden üstün değildir
Hastane Stresinden Uzaklık |
✓ |
Özel Etkileşim |
✓ |
Süre Sınırlamasız Muayene |
✓ |
Mahremiyet – Gizlilik |
✓ |
Hijyenik Ortam |
✓ |
Teknoloji Kullanımı |
✓ |
Konfor – Ferah Ortam |
✓ |
Online Randevu |
✓ |
3. Şahıslarla Temassızlık |
✓ |
Güven – Nezaket – Zarafet |
✓ |
Etik |
✓ |
Tecrübe |
✓ |
Profesyonel Destek |
✓ |
Hasta Memnuniyeti & Sağlığı |
✓ |
Fethiye’den 45′ uzaklıkta |
✓ |
Dalaman’dan 10′ Uzaklıkta |
✓ |
Köyceğizden 15′ Uzaklıkta |
✓ |
Marmaris’den 40′ Uzaklıkta |
✓ |
Muğla’dan 45′ Uzaklıkta |
✓ |

Kadın
ın,Sonraki Nesil
lerinin (Fetus
,Bebek
,Çocuk
,Torun
) SağlıklarınıMutlu Huzurlu
Devam Edebilmesinin Yegane yolu,jinekolojik Organ
larınRahim
,Yumurtalık
,Tuba Uterina Tüpler
,Rahim Ağzı
,Vajina
,Vulva
gibiorgan
larınTopyekün Sağlık
lıŞekil
deNesilden Nesile Aktarılma
sındanGeçmek
tedir.İhmal
Edilen HerKadın Hastalığı
,Zaman
İçerisindeÇeşit Çeşit
Hastalıkların;Romatolojik
,Nörolojik
,Psikiyatrik
,Onkolojik
HattaOdontojenik
…Problem
lerinGelişim
i İçinTetik
(Tetiklemek
) Olabilir.Sebep
,Müsebbip
Olanın;Kadınsal Şikayet
ler Olduğu,Gizliden Gizliye
İşlediği YaniKök
enin Jinekolojik Hastalık OlduğuAkıl
ınıza Bile Gelmeyebilir.Tahlil
lere%100 İnanmak
SizeCiddi
Vakit
Para
Yaşam Süresi
Kaybettirebilir.Basit Yöntem
+Kolaya Kaçmak
Olan Sayfalar DolusuTetkik Sonuçları
na Sakın Aldanmayın,Tetikler Normal Çıktı
; Sağlıklıyım DiyeKörü Körüne Bel Bağlama
yın. Hekim DışındaHiç Bir Şey
e%100 Güven
meyin. Özellikle Jinekolojik Hastalıkları; Kan – İdrar TetkikleriBaşarılı
, OrandaTespit
Edememektedir.Kronikleşmiş
İlgi
siz Gibi Gözüken HastalıklarınKök Sebep
lerinin Jinekolojik Olması Size,Çevre
nizeAlaka
sız, Saçma Bile Gelebilir.Dikkat
Ediniz! Jinekolojik Hastalığı Bekleterek;Kendi Kendine
,Zaman Tanımak
laVakit Geçirmek
leİyileşme
siMümkün
Değildir.Dişi
Bireyler, jinekolojik Şikayetlere;Semptom
lara HızlıAdaptasyon
Evrim
i Sergilediğinden, BundaToplumsal Kanıt Kuramı
da Etkin OlupKadınlara Özgü Hastalık
Hızlı İvmeyleKronik
Olabilmektedir. Adaptasyon + Kronikleşme İnsanPsikoloji
siyle BirleşinceKadınsal Şikayetleri Normalleştirme
Kaçınılmaz Olmaktadır. BuBaş Edilmesi Zor
Psikoloji
ye GirenKadınlar
Jinekolojik Hastalıkların Sebep OlduğuKomplikasyon
ları , Hastalıkları TaşıyabildiğiÖmür
e Kadar Kendine , Ailesine Yük Edebilmektedir (Bu Birliktelik; Adaptasyon + Kronikleşme Hastalık İçin Bulunmaz Nimettir). Sizi,Ailenizi
, Gelecek Nesilleri BuPatolojik
Birliktelik
Kıskaç
lanmasından;Hastalıklara Hamal
Durumundan KoruyacakTek Güç
Tecrübeli Jinekolog
İleYaşam Boyu
nca Sürecekİş Birliği
Yapmaktır.Hayat Boyu
nca Sabit Değişmezjinekolog
Doktorunuz Olmalıdır. Böylece Tüm KadınsalSağlık Bilgileri
niz Tek Elde ,“Tek Beyinde”
Toplanacağından SizeErken Tanı
,Etkin Tedavi
ler Olarak Geri Dönecektir. Sabit Değişmez Muğla Jinekolog Doktor Edinmek Başta Jinekolojik Olmak ÜzereTopyekün
Hayat Kalitesi
ni Yükseltir. KadınHastane
de Hangi Jinekolog Doktor Bulunuyorsa, RastgeleRandevu
AlmaHatası
ndan Vakit Kaybetmeden Uzaklaşmalıdır, BuUcuz
cu YaklaşımCanınızı Sıkan
Hastalık
,Düşkünlük
OlarakBela
Olmadan; Hastahanede Hangi Doktor Varsa Ona GitmeÖğretilmiş Dürtü
sündenAcil
iyet İle Sıyrılıp; Kendinize SabitKadın Doğum
jinekologDoktor
Bulmanız – Edinmeniz Gerekmektedir. AyrıcaSabit Değişmez
jinekolog Doktor
, GününÖnemli
AnındaAra
yabileceğiniz,Korku
OlmadanSoru
SorabileceğinizUtanma
Yaşam
adanTartışma
,Fikir Alış Verişi
Yapabileceğiniz MuğlaJinekolog Hekim
Mesut Bayraktar Her DaimBir Telefon Kadar Uzakta
Olacaktır.Kadın Rahatsızlığı
nızaŞifa
Çare
Deva
Bulamıyorsanız, “Esas Temel Kök Sebep
“; Aksiİspat
Edilene Kadar jinekolojik OlabileceğiniHiç Ama Hiç
Unutma
yınız.Sağlık
Değerli
dir,Önemse
yinKadınsal Sorun
larınızıGöz Ardı Etmek
Büyük Hata
dır; Masrafsız GörünenAlışmak
,Normalleştirmek
Basitleştirmek
Tuzak
lanmasına Kapılmayınız.Doğru Teşhis
Gerçek Tedavi
ArayanlaraMuğla En İyi Jinekolog
lar Arasında OlanMuğla Kadın Doğum Doktoru
Mesut Bayraktar
Özel MuayenehanesindeKadirşinas
Hastalarını Bekler;Klinik
İçerisindeUltrason
Kolposkopi İncelemesi
Sıvı Bazlı Servikal Smear
Yapılmaktadır.Muayene Olmak
İyi
Başlangıçtır.Bugün
Tedavi Olmak
İçinAdım At
ın. Ömür Boyu Devam EdecekHekim Hasta Bağı
nıGeliştirmek
amacıylaWhatsApp Online Randevu: 05467740159
Vasıta
sıylaİletişim
e GeçerekJinekoloji
Bilim
DalınaKendini Adamış
Meslek Ustası
Olan jinekologOperatör
Dr. Mesut Bayraktar’a Muayene OlarakTanış
abilirsiniz.Özel
Muayenehane
mOtele En Yakın Kadın Doğum Doktor
Konum
undadır.Vajinal Ultrason
Miyom
Polip
Kist
Muğla Kürtaj Doktoru
Rahim Kanaması
Vulvar Distrofi
Mantar
Vajinal Akıntı
Kolposkop
HPV Siğil
Gebelik Bulantı Kusması
Muğla Kadın Doğum
Düşük Riski
Kısırlık İnfertilite
Orgazm Bozukluğu
En İyi Jinekolog
En Yakın Kadın Doğum Doktor
Jinekolog Mesut Bayraktar
Riskli Gebelik Takibi
Ayrıntılı Ultrason
Detaylı ultrason
Yumurtalık Kisti
liken planus skleroz Vulva distrofi
Gizli Evlilik Dışı
İstenmeyen Gebelik kürtajRahim İltihabı
PID
Sürekli
Tekrar Edenvajinal kaşıntı mantar
vajinal kötü koku
Menopoz Renovasyon Gençleşme
orgazm Aşısı
Vajina Sıkılaştırma
Vajina Genişlemesi
Vajinadan Ses Gelmesi
Rahim Sarkması
idrar kaçırma
Rahim
Vajinal
Akıntı
Yanma
Kaşıntı
Acıma
Sancı
Batma
Kanama
Lekelenme
Gebelik Şüphesi
PCOS
Kolposkop
HSV
LSIL
HSIL
Konizasyon
HPV
Rahim Ağzı Yırtığı
Vajinal Kanama
Servikal Ektropiyon
Bel Ağrısı
Kronik Mantar
SorunlarınızdaTedaviye Giden Yol
u 1 (Bir)muayene
Başlat
ır.Kadın sağlığını koruma
,hastalıkları iyileştirme
misyon
una Sahibim ;Rahatlık güvenlik önceliğimdir
.Hastayla bireysel ilgilenmek
,hastaya uygun tedavi
plan
ları sunarım. Muğla ‘da bulunanmodern özel muayenehane
mkonforlu ortam
sunar.Ortaca
Göcek
Dalyan
Dalaman
Köyceğiz
Marmaris
Fethiye
Muğla
Muğla Kadın Doğum Özel Muayenehane
Jinekolog Doktor Mesut Bayraktar
*Mesut BayraktarGenital Hijyen
sizlikGenetik Hijyen
i Bozar. 2023 * Herkes Hasta Olur; HerkesEn İyi Hekim
İster. 2022 *Kadın Hasta İse Evde Huzur Yoktur.
2020 *Jinekolojik Hastalık Başka Hastalığı Tetiklemiş İse Buna Yüksek Riskli Jinekolojik Hastalık Denir.
2020 *Kadın Hastalığını Kabul Etmiyorsa Evde Dirlik Yoktur.
*Gebelikte Tasarruf(Kısıntı) Olmaz. Gebelikte Mal - Mülk Feda Edilir.
*Kadın Hasta İse Kök Sebep Aksi İspat Edilene Kadar Jinekolojiktir.
*Gebelik Fizyolojik Dönem DEĞİLDİR. Gebelik Hastalık – Ölüm Riski Barındıran Olağanüstü Dönemdir. Tecrübeli , Öngörüsü Açık Hekime Teslimiyet Gerektirir.
2018 *Gebelik Hastalıkları, İhmal Edilmiş Jinekolojik Hastalıkların Komplikasyonudur.
*Gebelik Hastalıkları; Tanısı Konulmamış Jinekolojik Hastalıklardır.
MB, 2016) *Gebelikte Kazanılacak 1 Puan IQ, Bebeğinizi Başarı Sarmalında Üstlere Taşır.
*Enfeksiyonla Gezmeyi ''Sorun Görmeyen'' Gebeyi En Mükemmel Sağlık Sistemi Bile Koruyamaz.
* Rahim; Dayanan - Sabreden - Kolaylık Gösteren - Halden Anlayan Organ Değildir.
* Sıfır Vajinal Akıntı Sağlıktır.
Mesut Bayraktar, 2016
Rudolf Virchow (Louis Pasteur, Robert Koch savundukları;hastalıkların mikrop teorisine inanmıyordu. Hastalıkların, dış patojenlerden değil, hücrelerin içindeki anormal faaliyetlerden kaynaklandığını öne sürdü). Aynı zamanda Max Gerson’da hastalık gelişmeden önce metabolik bozulmanın başladığını kitabında yazmıştır.
Mesut Bayraktar ekolleri birleştirerek modifiye ederek meslek icrasında bulunmaktadır. Rudolf Virchow‘unda haklı olduğunu vurgulamaktadır.