Platon’un Mağara Alegorisi ; Kadın Hastalıkları Muğla kadın doğum doktor ☎️ 05467740159
Platon’un Mağara Alegorisi ; Kadın Hastalıkları Arasındaki İlişki
Platon’un Mağara Alegorisi, ünlü antik Yunan filozofu Platon tarafından kullanılan bir metafordur. Bu alegori, Platon’un “Devlet” adlı eserinde yer alır ve insanların gerçekliği algılama ve bilme sürecini anlatır.
Mağara Alegorisi şu şekilde özetlenebilir:
Bir grup insan, doğdukları andan itibaren bir mağaranın içinde zincirlenmiş şekilde yaşamaktadır. Bu insanlar mağaranın duvarına doğru bakan zincirlerle bağlanmışlardır ve gerçek dünyayı görememektedirler. Ardından mağaranın arkasındaki bir ateşin ışığıyla oluşan gölgeler, mağara duvarına yansımaktadır. Bu gölgeler, zincirlenmiş insanlar için gerçeklik olarak algılanır.
Mağaradaki insanlardan biri zincirlerinden kurtulur ve mağaradan dışarı çıkmak için yolculuğa başlar. Dışarı çıkan bu kişi, güneşin parlaklığıyla aydınlanan gerçek dünyayı keşfeder. Önce gözleri alışana kadar zorluklar yaşar, ancak zamanla gerçeklikle bağlantı kurar.
Bu kişi, gerçek dünyadaki nesnelerin, gölgelerden ve yansımalarından oluşan mağara içindeki illüzyondan farklı olduğunu fark eder. Gerçek dünyanın kendisiyle doğrudan ilişki kurarak bilgi edinilebileceğini keşfeder. Aydınlanmış kişi, mağaraya geri dönerek diğer insanlara gerçek dünyayı anlatmaya çalışır, ancak zincirlerle bağlı olanlar ona inanmazlar ve onu deli olarak nitelerler.
Mağara Alegorisi, Platon’un idealar kuramı ve bilginin doğasıyla ilgili felsefi görüşlerini ifade eder. Platon’a göre, gerçeklik, duyularımızla algıladığımız dünyadan daha derin ve anlamlı bir şekilde var olan evrensel formlar (idealar) dünyasında bulunur. İnsanlar gerçek bilgiye bu ideaları anlamak ve kavramak yoluyla ulaşabilirler.
Bu alegori, insanların sadece duyusal deneyimlerine dayanan sınırlı bir gerçeklik algılaması olduğunu ve gerçek bilginin felsefi arayış ve öğrenme süreciyle elde edilebileceğini vurgular. Mağaradan çıkan aydınlanmış kişi, filozof-kral olarak adlandırılan ideal liderin simgesidir ve topluma gerçek bilgiyi getirmekle görevlidir.
Platon’un Mağara Alegorisi, felsefe tarihinde önemli bir yer tutar ve insan bilincinin gerçekliği nasıl algıladığı ve anlamlandırdığı konularında derin düşüncelere yol açar.
Mağara Alegorisi, Platon’un idealar kuramı ve bilginin doğasıyla ilgili felsefi görüşlerini ifade eder. Platon’a göre, gerçeklik, duyularımızla algıladığımız dünyadan daha derin ve anlamlı bir şekilde var olan evrensel formlar (idealar) dünyasında bulunur. İnsanlar gerçek bilgiye bu ideaları anlamak ve kavramak yoluyla ulaşabilirler. Platon’un Mağara Alegorisi jinekolojik konfor alanını hiç bilmeyen kadınlarda aynen geçerlidir. Bu kişiler sıfır vajinal akıntı, ağrısız regl olmak, ağrısız cinsel ilişki gibi jinekolojik iyilik hallerini bilmediklerinde platonun mağara alegorisinde gerçeklere karşı çıkan zincire bağlı insanlar gibi beyanatlar, itirazlar, karşı çıkmalar gösterebilmektedir.
Platon’un Mağara Alegorisinde ki gibi karanlıkta zincirli ve gölgelere bakarak çıkarım yapanlardan bir tanesi iseniz ağızınızdan çıkan sözler genelde şunlardır;
** Kadın Doğumla Neâ Alakası Var…
** Hanımımın 30 Yıl Hiç Orayla Şikayeti Olmadı, Hem Ben Ona Çiçek Gibi Bakıyorum…
** Yok Yok Yaşlıdır , Doğurmaz, Senlik Değil …
** En Kaliteli Günlük Hijyenik Ped Kullanıyorum …
** Krem Sürsem Geçer …
** Eczaneden İlaç Alırım, Doktora Gerek Yok…
** Doktor Para İstedi Bizden …
** Ameliyata Gerek Yok, Doğal Beslenirim …
** Doğurdukça Yenilenirim …
** Vajinal Akıntı Her Sağlıklı Kadında Olur
** Hem Dışarı Akıp Gitmesi İyidir.
** Regl Olduğumda Genital Yapılarım Yenileniyor, Temizleniyor.
ÖZETLERSEM;
Platon’un mağara alegorisine göre bazı İnsanlar doğuştan beri el, ayak ve boyunlarından ışık girmeyen karanlık bir mağaraya zincirlenmişlerdir. Bu mahkumlar başlarını sağa – sola çeviremezler, sadece karşılarındakini duvarı görebilmektedirler. Mahkumların arkasında bir ateş vardır ve ateş İle mahkumlar arasında yüksek duvarlı alçaltılmış bir geçit vardır. Geçit önünden ellerinde nesneler İle yürüyen ve birbirleri İle konuşan İnsanlar bulunur.
Bu İnsanların bedenlerinin gölgeleri mahkumların göreceği şekilde gölgeler oluşturmaz, ancak taşıdıkları nesneler gölge; sesleri ise duvarlarda yankı yapar. Mahkumlar arkalarında olup bitenlerin hiçbirini göremezler; sadece önlerindeki mağara duvarına düşen gölgeleri görebilmekte, yankıları duyabilmektedirler. Mahkumlar bu seslerin gölgelerden geldiğine İnanmaktadırlar ve onlara İsim verip anlam yüklerler. Bunları kendilerinin gerçekliği, hakikati olarak algılarlar. Bu gölge ve yankıların gerçek olmayacağı üzerine en ufak bir şüphe duymadan İnanırlar, çünkü yaşadıkları kendilerinin mutlak gerçeği olmuştur.
Nihayet bir gün bu mahkumlardan bir tanesi zincirlerinden kurtulur ve mağarada serbest hareket etmeye başlar. sonra peyder pey ateşin ve güneşin ışığına alışarak mağarayı terk eder.
Mağarayı terk eden mahkum, mağaranın dışında yeni ve daha üstün bir gerçeklik olduğunu anlar ve duvarda gördükleri gölgelerin, yankıların gerçek olmadığının farkına varır. Bunu mağaradaki arkadaşları İle paylaşmak üzere geri döner. Mağaradaki arkadaşları ise mağaranın dışında farklı bir gerçeklik olduğuna İnanmazlar, kendisini delilik yada saçmalama İle İtham ederler sonra geri dönen adamın körlüğünden dolayı, mağaradan çıkış yolculuğunun kendisine zarar verdiğini ve kendilerinin benzer bir yolculuğa çıkmamaları gerektiği sonucunu ulaşırlar. Alegoride, kalan mahkumlar yapabilseydi, kendilerini mağaradan dışarı çıkarmaya çalışan herkesi öldüreceklerdi sonucuna varmıştır.
Alegori İle
Mağara = Toplum
Mahkum = Sıradan İnsanlar
Zincir = Kurallar, hukuk düzeni, ahlak kuralları, Kalıplaşmış Bilim Disiplinleri
Gölgeler = Sorgulanmayan doğrular
Mağara dışı = Varlık Alemi
Güneş = İyilik, Hakikat olarak anlatılmıştır.
Şuan jinekoloji biliminde Platon’un mağara alegorisinde bulunan İrrasyonel gerçeklikler üzerine kurulmuş bir bilim vardır. İşte bundan dolayı az sayıda bulunan ve jinekolojik alegori mağarasından çıkmış jinekoloji biliminde İlim İrfan feraset düzeyine ermiş tecrübeli jinekolog doktorlara İyileşmek için başvurmanız gereklidir.
Muğla
Kadın
Doğum
Gizemli Sır: Asemptomatik Vajinal Akıntı Rahi̇m & Vaji̇nal Kanamalar Neden Beklemekle İyi̇leşmi̇yor ? Muğla Kürtaj Pillar Content Ayrıntılı Ultrason Rahim İltihabı Vajinal Akıntı Menopoz nedir? Gebelikte – Hamilelikte Kanama