Vajina hassas bir organdır, kimse önemsemiyor ama hastalandığında çok can yakan, başa bela olup vajina Girişinde çatlama yırtılma şeklinde hastalıklar üretebilir
Vajina girişinde çatlama – yırtılmalar nedir ?
Gözle direkt görülmeyen vajina ve kadın genital sisteminin dışarıdan göz ile görünen kısmı olan vulva da dahil olmak üzere vajinal – vulval dokuların bir çeşit yaralanmasıdır. Şiddetli vajinal yırtıklara (kesik – laserasyon, deşürür adı verilir) ve bu büyük olaylar genellikle vajinal (doğal) doğum sebebi ile olur; bu yırtıkların dikiş ile onarıma ihtiyacı olabilir.
Ancak bazen mikro çatlamalar – yırtılmalar olarak adlandırılan daha küçük vajinal çatlama – yırtılmalar çok yaygındır , bunlar genellikle kendi kendine iyileşir. Bazıları tekrarlayarak kadının cinsel yaşantısını kaosa evriltebilir.
Vajina girişinde çatlama – yırtılmanın belirtileri nelerdir?
Dış cinsel organlardaki kesikler veya yarıklar – çatlamalar çıplak gözle görülebilir. Hatta vajinal çatlak – yırtılmalar iç dudak veya klitoris gibi vajinanın diğer kısımlarını da etkileyebilirler, daha küçük çatlak ve yırtıklanmalar, özellikle iç vajinal dokuda olanlar belirgin olmayabilir.
Mikro kesikler çıplak gözle görülemeyebilir. Vajinal mikro yırtıkların yani vajinal aşınmanın en yaygın nedeni genellikle uygunsuz hijyenik giysi, özellikle tampon kullanımıdır.
Vajinal çatlama ve yırtılmaların belirtileri şunlar olabilir:
- Hafif veya şiddetli ağrı
- İdrar yaparken (işerken) ağrı
- Su veya sperm (meni) ile temas ettikten sonra batma – yanma
- Tampon yerleştirirken veya cinsel ilişki sırasında rahatsızlık (acı -ağrı )
- Vajina içinde hafif kanama veya lekelenme
- Kaşıntı, yanma veya yırtılma hissi (özellikle dar iç çamaşırı veya pantolon giyerken)
- Vajinal açıklığın içinde ağrı veya rahatsızlık.
- Adet görenler tampon, hijyenik ped kullanırken rahatsızlık hissedebilirler.
Vulvar – vajinal bir çatlak veya yırtılmanız olduğunu düşünüyorsanız, kendi kendinize bir muayene yapın ve mevcut durumun kötüleşip kötüleşmediğini veya enfekte olup olmadığını anlamaya çalışın.
Jinekolog Doktora Ne Zaman Muayene Olmalısınız?
Vajinal çatlak veya yırtılmaların çoğu birkaç gün içinde kendiliğinden iyileşir. Ancak bazılarının jinekolojik bakıma ihtiyacı olabilir. Örneğin, vajina girişinin alt kısmındaki V şeklindeki deri kıvrımındaki bir yırtık (posterior fourchette fissür) daha derin bir yırtık haline gelebilir. Acil jinekolojik müdahale gerektirebilir. Tekrarlamalar oluyor ise basite almamak gereklidir.
Kötüleşen belirtiler
- Birkaç gün sonra iyileşmeyen semptomlar
- Endişelendiğiniz herhangi bir semptom
- Herhangi bir renksiz dahi olsa vajinal akıntı veya kötü kokulu akıntı
- Durdurulamayan aşırı kanama
- Tekrarlayan vajinal çatlama veya yırtılmalar
- Uyuşma veya karıncalanma olması
- Ateş veya titreme
- Baş dönmesi, halsizlik veya bayılma
Büyük, derin veya çok sayıda vajina içinde ve/veya vajina girişinde çatlak -yırtık varsa veya bir enfeksiyon kaptığınızı veya iyileşmeyeceğini düşünüyorsanız, hemen jinekologunuzla konuşun.
Cinsel saldırıya, tecavüze veya cinsel istismara uğrayan herkes derhal acil tıbbi yardım almalıdır. Bir çocukta veya bebekte açıklanamayan bir vajinal yırtık veya kesik bulunduğunda hemen jinekolog ile temas kurmalısınız.
Nedenler
- Vajinal çatlak ve yırtılmalar altta yatan çok çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelebilir, ancak vajinal çatlak ve yırtılmaların en yaygın nedeni, uygun vajinal nemlilik – kayganlık olmadan seks yapılmasıdır. Aslında cinsel aktivite, doğumla ilgisi olmayan vajinal çatlamaların ve yırtılmaların en yaygın nedenidir.
- Emzirme veya menopoz nedeniyle vajinal kuruluk yaşamanız da daha olasıdır. Vajinal yırtılmanız varsa her zaman acı çekmeyebilirsiniz, ancak yırtıklar kanamaya neden olabilir.
- Kasık kıllarının tıraş edilmesi ve ağdalanması vajinal kesiklerin diğer yaygın nedenleridir. Kadınlarda en sık görülen yaralanma vajinal kesiklerdir.
Vajinal çatlak ve yırtılmaların diğer nedenleri şunlardır:
- Ön sevişme olmadan agresif – kaba cinsel ilişki
- Vajinaya yabancı bir cisim sokmak
- Tamponların yanlış takılması ve çıkarılması (kurumuş bir tamponu çıkarmaya çalışmak)
- Vajinal kuruluk (vajinal çatlak ve yırtılmalara daha yatkın hale getirir)
- Vajinal dokunun yaşlanmaya bağlı olarak incelmesi
- Steroid almak (cilt dokusunu yırtılmaya daha yatkın hale getirir, genellikle krem şeklinde sürülüyor)
- Maya – mantar enfeksiyonları
Diğer nedenler
Aşağıdaki cilt durumlarından herhangi birine sahipseniz, vajinal çatlak ve yırtılma yaşama olasılığınız daha yüksek olabilir:
Reçetesiz ilaç kullanımı.
Tekrar eden veya geçmeyen vajinal akıntı veya genital kaşıntı nedeniyle Jinekolog Hekim reçetesi olmadan kremler alıp sürmekle, vulvar cilt hasarlanmaya – çatlamaya – yırtılmaya yatkın olmaktadır.
Vulvar Egzama
İltihaplanan, çatlayan ve kaşınan kırmızı lekeleri içeren bir cilt durumu. Cinsel organların hangi bölümünü etkilediğine bağlı olarak, belirtiler sıvı sızıntısı, kabuk oluşumu ve yanma hissini de içerebilir.
Liken planus
Ağrıya, yanmaya veya kızarıklığa (vulva derisini etkilediğinde) ve ayrıca yapışkan sarı akıntıya ve doku erozyonlarına (vajinayı etkilediğinde) neden olabilen enflamatuar bir hastalıktır.
Sedef hastalığı
Kaşıntılı, pullu, kuru lekeleri içeren bir cilt durumu. Cildin kuru ve pullu olamayacak kadar nemli olduğu vulvada sedef hastalığı genellikle kenarları belirgin pembe lekeler olarak görünür.
Liken sklerozus
Genellikle dış genital cildi ve anüs çevresindeki cildi etkileyen kronik (uzun süreli) enflamatuar bir cilt hastalığıdır. İltihaplı cilt; yırtılmalara veya çatlaklara (ciltte kırılmalara) karşı daha savunmasızdır.
Vulvovajinal atrofi (atrofik vajinit)
Vajinal dokunun daha kuru, daha ince ve daha az elastik olmasına neden olan bir durumdur. Bu durum vajinayı yırtıklara daha yatkın hale getirir. Menopozal renovasyonu içerek vajinal gençleştirme tedavileri almak gerekebilir.
Lazer epilasyon
Lazer epilasyon ile vulvar cilt kıllarının tamamen ortadan kaldırılması; kıl köküne gelen vasküler desteği zaman içerisinde ortadan kaldıracağından, zamanla vulva cildinin perfüzyonu azalacağından, Vajina girişinde çatlamalar – yırtılmalar görülebilmektedir.
Pelvik bölgede cerrahi veya radyasyon
Pelvik bölgede cerrahi veya radyasyon tedavisinden sonra vajinal yara izi veya doku hasarı meydana gelebilir.
Kandida albicans
Kandida albicans’tan kaynaklanan bir enfeksiyon olan vulvovaginitis nedeniyle vajinal çatlak veya yırtılmalar görülebilir.
Genital herpes (herpes simpleks enfeksiyonu)
Genital herpes (herpes simpleks enfeksiyonu), sıvı sızdırabilen kabarcık kümelerine neden olabilir ve ardından yırtılarak açılır. Herpes vajinal bölgede küçük bir düz kesik olarak görünebilir.
Vitamin eksiklikleri
Parmaklama veya yumruklama
Parmaklama veya yumruklama – Ön sevişme veya mastürbasyon sırasında parmaklama veya yumruklama vajinal dokuyu kapasitesinden fazla gerebilir ve bu da vajinal yırtıklara neden olabilir. Ayrıca insan tırnakları da vajinadaki kesiklere sebep olabilir.
Vaginismus
Vaginismus nedeniyle de vulvar – vajinal çatlak – yırtılma olabilir.
Kronik idrar kaçırma
Kronik idrar kaçırma nedeniyle vulvar cildin idrara veya idrar ile temas eden bez veya pedlere kronik maruziyeti ; vulvar cildi zayıflatabilir. Hatta bisikletçi vulvası dahi gelişebilir.
Vajinal yırtılma ve çatlamalar yaygındır ve genellikle seks ve tüy alma gibi günlük aktivitelerden kaynaklanır. Çoğu küçüktür ve kendi kendine iyileşir. Çatlak ve yırtılmalar fazlaysa , kısa sürede iyileşmezse veya ağrı, ateş veya olağan dışı akıntı gibi başka semptomlar yaşarsanız veya sıklıkla tekrarlıyor ise tecrübeli bir jinekoloji uzmanına muayene olmalısınız.
Teşhis
Vajinal kesiyi teşhis etmek için jinekoloji doktorunun jinekolojik muayene yapması ve tıbbi geçmişinizi alması gerekecektir. Bu, semptomlarınızın yanı sıra diğer tıbbi durumları veya yaralanmanın nedeni olabilecek diğer faktörleri anlamalarına yardımcı olur. Jinekoloji doktoru vajinal yırtık veya çatlamanın geçmişinizde olup olmadığını öğrenmek için semptomların yeni mi yoksa tekrarlayan mı olduğunu da soracaktır.
Vulval – vajinal çatlama ve yırtıklar küçük olduğunda, jinekoloji doktorunun muayene sırasında yaralı bölgeyi büyütmek için parlak ışıklı bir cerrahi alet (kolposkop) kullanması gerekebilir.
Teşhis Testleri
Genellikle, öykü bilindiğinde (örneğin, tıraştan sonra meydana geldi) ve kesikler küçük ve enfeksiyonsuz göründüğünde vulval – vajinal kesikleri – yırtıkları teşhis etmek ve tedavi etmek için kapsamlı testlere gerek yoktur. Muayene yeterlidir. Ancak bazen, çatlağa – yırtığa katkıda bulunan herhangi bir durumu kontrol etmek için testler yardımcı olur. Bu testler şunları içerebilir:
Kültür:
Vajinal akıntı sürüntü ile örneklenir ve laboratuvara gönderilir. Bu, bakteriyel vajinoz veya Candida albicans (maya enfeksiyonu) gibi herhangi bir vajinal enfeksiyonu tanımlamak için yapılır, böylece uygun ilaç reçete edilebilir. Diğer sürüntüler cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları (uçuk gibi) test edebilir.
Biyopsi:
Tekrarlayan vajinal yırtıkların (liken skleroz, liken planus, sedef, … gibi) altında yatan nedenleri teşhis etmek için bir doku örneği alınır ve laboratuvara gönderilir.
Tedavi
Vajinal çatlak veya yırtılmalar genellikle yara izi bırakmadan ve sadece hafif kanama yaparak hızla iyileşir. Çatlak – yırtık meydana geldikten sonraki birkaç gün içinde kanama veya ağrı geçmezse, jinekoloji doktoruna muayene olmalısınız.
Vajinal çatlak veya yırtılmaların tedavisi kişisel bakımı içerebildiği gibi tıbbi tedaviyi de gerektirebilir.
Kendi Kendine Tedavi:
Küçük vajinal çatlak veya yırtılmaların çoğu evde tedavi edilebilir. Basit çatlak veya yırtılmalar için kişisel bakım, yarayı temiz ve kuru tutmak, bölgeyi tahriş edebilecek ürünlerden kaçınmak ve daha kötü hale getirebilecek faaliyetlerden (cinsel ilişki!) kaçınmaya odaklanır.
Kişisel bakım ipuçları şunları içerir:
- Çatlak veya yırtılmalar iyileşirken seksten ve her türlü ön sevişmeden kaçının.
- Yalnızca rahat pamuklu iç çamaşırı giyin (veya mümkünse hiç giymeyin).
- Genital bölgeyi temiz ve kuru tutun.
- Giyinmeden önce vajinal bölgenin tamamen kuru olduğundan emin olun.
- Etkilenen bölgeye dokunmaktan kaçının.
- Her gün banyo yapın veya duş alın.
- Tampon kullanmayın; bölge iyileşene kadar ped veya iç çamaşırı kullanın.
- Kötüleşmediğinden (kızarıklık, akıntı veya diğer semptomlarda artış gibi) emin olmak için bölgeyi gözlemleyin.
- Tahriş edici olabilecek her türlü kokulu sabun, spermisit veya kayganlaştırıcıdan kaçının.
- Günde birkaç kez 10 ila 15 dakika boyunca birkaç santim ılık suyla oturma banyosu yapın.
- İşerken batmayı azaltmak için idrar yaparken vajinal açıklığın üzerine ılık su dökün ve idrarınızın daha az asidik olması için içtiğiniz su miktarını artırın.
- Pek çok durumda ve uygun kişisel bakım ile vajinal çatlak veya yırtılmaların herhangi bir enfeksiyon bulgusu veya semptomu olmaması koşuluyla kendi kendine iyileşmeye bırakılabilir.
Tıbbi tedavi
Vajinal kesikleriniz altta yatan koşullardan kaynaklanıyorsa veya iyi iyileşmiyorsa veya enfeksiyon kapmışsa, bir jinekoloji uzmanı tarafından tedavi edilmeleri gerekebilir.
Bazı durumlarda, jinekoloji uzmanı şu tedavileri önerebilir:
- Enfeksiyonu tedavi etmek için antibiyotik
- Mantar varsa mantar önleyici ilaçlar
- Herpes olanlar için antiviral ilaçlar
- Atrofik vajinit için östrojen tedavisi
- Dermatit, sedef hastalığı veya lokal enflamasyona neden olan diğer durumlar için steroid
- Şiddetli ağrı için ağrı kesici ilaç
- Vajinal bir kesi ciddi bir enfeksiyonla sonuçlanırsa, boşaltılması gerekebilecek bir abseye yol açabilir.
- Büyük veya ciddi kesikler dikiş gerektirebilir. Yeniden oluşan veya iz bırakan derin yırtıklar ve kesiklerin cerrahi olarak onarılması gerekebilir.
Önleme
Vajinal çatlak veya yırtılmaların tekrarını önlemek için bazı tedbirler
Neden:
Önleme, altta yatan nedenden kaçınmayı (kasık kıllarını tıraş etmek veya düzeltmek gibi) veya kişi vajinal kesiklere neden olan eyleme devam etmeyi planladığında (cinsel aktivite veya tampon kullanmak gibi) dikkatli olmayı içerir.
Durumun ciddiyeti:
Kasık kıllarını düzeltirken dikkatli olmak ve seks sırasında kayganlaştırıcı kullanmak gibi basit önlemler alınarak hafif yırtılmalar önlenebilir. Daha şiddetli yırtıklar için tıbbi tedavi (örn. östrojen tedavisi) veya jinekolojik yaklaşımlarda değişiklikler (örn. vajinal doğumdan sonra sezaryen) düşünülmesi gib, …
Altta yatan koşullar:
Vajinal çatlak veya yırtılmalara katkıda bulunan altta yatan koşulları teşhis etmek ve tedavi etmek önemlidir.
Cinsel Aktivite:
- Cinsel aktivitenin neden olduğu basit vajinal kesikler için önleme ipuçları şunları içerir:
- Cinsel aktivite sırasında bol miktarda kayganlaştırıcı kullanın. Yağ bazlı olanlar prezervatiflere zarar verebileceğinden, etkisiz doğum kontrolü ve cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunma ile sonuçlanabileceğinden, su bazlı kayganlaştırıcıları seçin. Yağ bazlı kayganlaştırıcıların da cildi tahriş etme olasılığı daha yüksektir.
- Seks oyuncakları kullanmaktan kaçının.
- Daha uygun cinsel pozisyonları deneyin(seks esnasında kadının üstte olması).
- İlişkiden önce cinsel uyarılmadan kaynaklanan kayganlaşmaya izin vermek için zaman ayırın.
- Vajinal kasların gevşemesini sağlamak için cinsel ilişkiden önce banyo yapın.
- Cinsel aktivite normalde ağrılı olmamalıdır ve yaralanma veya kanama ile sonuçlanmamalıdır. Penis ne kadar büyük olursa olsun cinsel ilişki esnasında kadına ağrı yapmayacağını bilmeniz çok önemlidir. Seks herhangi bir rahatsızlığınız oluyorsa, bunu çözmek için jinekolog hekimden muayene randevusu almalısınız.
Tıraş olmak
Tıraştan veya ağdadan kaynaklanan vajinal kesikleri önlemenin en iyi yolu, bundan kaçınmaktır. Ancak, tıraş olmaya veya ağda yapmaya karar verirseniz, vajinal kesiklerden kaçınmak için bazı ipuçlarını burada bulabilirsiniz:
- Kör veya kirli tıraş bıçakları kullanmaktan kaçının.
- Tıraştan önce cildi ıslatın ve tıraş jeli veya kremi kullanın.
- Tıraş olurken tıraş makinesini sıklıkla temizleyin – durulayın.
- Sivilce gibi herhangi bir çıkıntının etrafını tıraş ederken özellikle dikkatli olun.
- Tüyleri , büyüme yönünde, aşağı doğru tıraş edin
- Yatarken tıraş olmaktan kaçının; tıraş veya düzeltme için en iyi pozisyon ayakta durmaktır.
- Tıraş işlemini başkalarının yapmasına izin vermeyin – kesikler, tıraşı başka bir kişi yaptığında daha olasıdır.
- Cildiniz tahriş olduğunda veya yaralandığında ağda veya tıraş olmaktan kaçının.
- Ağda yapmadan önce cildin temiz ve kuru olduğundan emin olun.
- Ağdayı kılların uzadığı yönde uygulayın ve kılların uzadığı yönün tersi yönde alın.
- Ağda uygularken ve çıkarırken cildi sıkı tutun.
Tamponlar
- Tamponları çıkarırken nazik olun ve nemi emmeleri için yeterince uzun (genellikle birkaç saat) bırakıldıklarından dolayı çıkarırken kuru olmadıklarından emin olun. Tamponu asla aniden çekmeyin; bunun yerine yavaşça çekerek çıkarın.
- Unutmayın vajinal dokuya verilen hasarın yaygın bir nedeni, yeterince nemlendirilmemiş bir tamponun çıkarılması ve ardından hemen yenisinin takılmasıdır.
Vajina hastalanmaz vede masrafsız, uslu uslu – masum şekilde duran / bekleyen bir organ değildir. Vajinanıza değer gösterin ve ilgilenin. Vajina hatalarınızı – ötemelerinizi affetmez; çok hasta olursunuz. Hastalığınızın, kaynağının vajina olabileceği aklınıza bile gelmez, vajina masum bir organ değildir! Kadınların sorunlarının tedavi edilmemesi cinsel uyarılma sorunlarına, vajinal kuruluğa ve hatta cinsel ilişki sırasında yırtılmalara neden olabilir. Bu tür endişeleri derhal gidermek önemlidir. Bu tür sorunlar tekrarlanırsa, bunları göz ardı etmemek ve daha fazla komplikasyonu önlemek için uygun jinekolojik yardım istemek çok önemlidir.
Bir Kadın (Sen Diye Anla) Hasta İse Kök Sebep Aksi İspat Edilene Kadar Jinekolojiktir.
** Benim Kadın Doğumla İşim Kalmadı.
** Tahlillerimin Hepsi Normal Çıktı
** 6 Doktora Gittim, Normal Dediler
** Kadınsal Durum Bu
** Her Kadında Olur Bu
** 30 Yıl Orayla Şikayeti Olmadı
** Doğum Yapmaz Artık, Yaşlıdır
** Orayla Hiç Şikayeti Olmadı
** Kadın Doğumla Ne Alakası Var
** Yok Yok Orayla ilgili Değil
** Smear Testi Normal Çıktı
Böyle Bahanelere Sığınmak sadece;
** zaman,
** Para,
** Ömür kaybı
yaptırır.

Jinekolojik Ponzi Piramit Sistemi
(video)
Öldüren Vajina
** Yok Yok Kalpten Gitmiş
** Yok Yok Beyni Kanamış
** Yok Yok Kanına Mikrop Kaçmış
** Yok Yok Tansiyonu Çıkmış
** Yok Yok Kadın Doğumla Neaâ! Alâkası Var!!!
** Orayla Hiç işi Olmadı
İyi
dost
faydalı
bakteri yoktur.
Düştüğün an seni yerler.
20 damla = 1 CC
vajinal akıntıda 107 milyon mikroorganizma bulunabilir.
Bunun patojene kayması sizi hasta eder.
Kronik Vajinal Akıntı ( İltihap – Enfeksiyon )
ile Gezen Kadınlarda, Histeri – Şizofreni
Git Gelleri Olabiliyor.
Beyin Genital Sistemi Kontrol Ediyor.
Hasta Genital Sistem de Beyni Hasta Eder!
Akıl Sağlığınızı;
** Ummadığın,
** Önemsemediğin,
** Bir Şey Olmaz Dediğiniz Yerden
Yitirmeyiniz.
Gebelik hastalıkları
tanısı konulmamış
jinekolojik hastalıklardır.
Vajinal Akıntı
Boğazındaki Yoğun Balgamdan
Daha Tehlikelidir.



Tetkikler
hekimin kanaatinden
üstün değildir.
Kadın bedeninde
kronik enflamasyonun
en büyük kaynağı
vajinal akıntıdır.
Hastane Stresinden Uzaklık | ✓ |
Özel Etkileşim | ✓ |
Süre Sınırlamasız Muayene | ✓ |
Mahremiyet – Gizlilik | ✓ |
Hijyenik Ortam | ✓ |
Teknoloji Kullanımı | ✓ |
Konfor – Ferah Ortam | ✓ |
Online Randevu | ✓ |
3. Şahıslarla Temassızlık | ✓ |
Güven – Nezaket – Zarafet | ✓ |
Etik | ✓ |
Tecrübe | ✓ |
Profesyonel Destek | ✓ |
Hasta Memnuniyeti & Sağlığı | ✓ |
Fethiye’den 45′ uzaklıkta | ✓ |
Dalaman’dan 10′ Uzaklıkta | ✓ |
Köyceğizden 15′ Uzaklıkta | ✓ |
Marmaris’den 40′ Uzaklıkta | ✓ |
Muğla’dan 45′ Uzaklıkta | ✓ |

- Genital Hijyensizlik Genetik Hijyeni Bozar. 2023
- Herkes Hasta Olur; Herkes En İyi Hekim İster. 2022
- Kadın Hastaysa Evde Huzur Yoktur. 2020
- Jinekolojik Hastalık Başka Hastalığı Tetiklemiş İse Buna Yüksek Riskli Jinekolojik Hastalık Denir. 2020
- Kadın Hastalığını Kabul Etmiyorsa Evde Dirlik Yoktur.
- Gebelikte Tasarruf (Kısıntı) Olmaz. Gebelikte Mal - Mülk Feda Edilir.
- Kadın Hastaysa Kök Sebep Aksi İspat Edilene Kadar Jinekolojiktir.
- Gebelik Fizyolojik Dönem DEĞİLDİR. Gebelik Hastalık – Ölüm Riski Barındıran Olağanüstü Dönemdir. Tecrübeli , Öngörüsü Açık Hekime Teslimiyet Gerektirir. 2018
- Gebelik Hastalıkları, İhmal Edilmiş Jinekolojik Hastalıkların Komplikasyonudur.
- Gebelik Hastalıkları; Tanısı Konulmamış Jinekolojik Hastalıklardır. MB, 2016)
- Gebelikte Kazanılacak 1 Puan IQ, Bebeğinizi Başarı Sarmalında Üstlere Taşır.
- Enfeksiyonla Gezmeyi ''Sorun Görmeyen'' Gebeyi En Mükemmel Sağlık Sistemi Bile Koruyamaz.
- Rahim; Dayanan - Sabreden - Kolaylık Gösteren - Halden Anlayan Organ Değildir.
- Sıfır Vajinal Akıntı Sağlıktır. MB, 2016
Bilgi | Değer |
---|---|
Ülke | Türkiye |
İl | Muğla |
İlk Yerleşim | MÖ 2. binyıl |
Koordinatlar | 36.838769862880554, 28.76508732000861 |
En Alçak Nokta | 0 m (0 ft) |
Zaman Dilimi | UTC+03.00 (TRS) |
Posta Kodu | 48XXX |
Alan Kodu | 252 |
ISO 3166 Kodu | TR-48 |
Plaka Kodu | 48 |
Bağlı Olan İlçeler:
Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula İlçesiRudolf Virchow; Louis Pasteur, Robert Koch savundukları; hastalıkların mikrop teorisine inanmıyordu. Hastalıkların, dış patojenlerden değil, hücrelerin İçindeki anormal faaliyetlerden kaynaklandığını öne sürdü. Aynı zamanda Max Gerson'da Hastalık gelişmeden önce metabolik bozulmanın başladığını kitabında yazmıştır.
Mesut Bayraktar ekolleri birleştirerek modifiye ederek meslek İcrasında bulunmaktadır. Tıbbın Papa'sı Virchow'unda haklı olduğunu vurgulamaktadır. Her bir Ekol Platon'un Mağara Alegorisinde Bulunan, Zincirlerinden Kurtularak Mağaradaki Ateşin Işığına Alışmış Ama Güneşe Ulaşamamış Mahkumlardır. Güneşe Çıktığınızda Gördüğünüz; Sıfır Vajinal Akıntı sağlıktır.




<meta name="keywords" content="Kilis Klinik Vajina Cinsel Yaralanma Hastalıkları Normalleştirmek Kronikleştirir Mesut Bayraktar">