Rahim Vaji̇nal Kanamalar Neden Beklemekle İyi̇leşmi̇yor ? Vajina İçerisinde her fazla 1 damla kanın, 1 saniye fazla kalması zararlı olabilir mi?
Rahi̇m & Vaji̇nal Kanamalar Neden Beklemekle İyi̇leşmi̇yor ?
Rahim Vajinal kanamanın sık olması malesef onu önemsizleştirip sıradanlaşıyor ve olay zaten sıradanlaşınca başlıyor. Hastalıklar, hastalıklar…grlişiyor.

Toplumsal kanıt kuramına göre ; bireyler bir olayı – durumu başkaları tarafından da deneyim edilerek yaşandığını görüp; aynı durumun kendilerinde de vuku bulması halinde, başkalarının öneri ve davranışlarını yanlış dahi olsa kabul edip, kendine rol model şeklinde alıp uygulayabilmektedir. Buna kısaca yanlılık diyebiliriz.
İşte bu yanlılık kadınlar arasında çok yaygın olan hastalığın salgın şeklinde normalleştirilerek salgın düzeyine dönmesine neden olmaktadır.Vajinal kanama! , gerçekten vajinal kanama pandemisi;
Toplumsal Kanıt Kuramı
Bir Davranışı Başkalarının Yaptığını Görünce Doğru Olarak Görme Durumu.
Bir Örnek;
** Akrabalarım – Komşularım Gebelikte Sigara İçtiler, Erken Doğurdular,
** Akıntılı Gezdiler;
Bebek Çok Zeki Çok Sağlıklı.
Jinekolojik hastalıkların sorun – hastalık olarak görülmeden, kronikleşmesi hatta normalleştirilmesinin kök sebebi toplumsal kanıt kuramı + cinsel market değeri + östrojen sarhoşluğu + vajinayı gizleme dürtüsünün genital hastalıkları da gizlemeye dönüşmesi + tedavi hunisinde pasif İyileşmeyi Bekleme + Vajinayı Aşağılık Görme vardır.
Konuyla Anlatmak İstediğim; Rahim Ve/Veya Vajinal Kanamanın, Tek Şemsiye Kelime Adı Altında İfade Edilmesi; Kanamanın Aşağıda Sıraladığım Sebeplerden 1 Ve Bir Kaçının Birlikte Olmayacağını Göstermez. Örnek Vermek Gerekirse;


Adet (regl) kanamasının çok olması ( fazla fazla sürmesi) ; 10 -15 -20 gün süren vajinal kanama olması ; buna sabredip , kendi kendine durur (geçer) şeklinde iyileşme umuduyla tedavi almayan milyonlarca kadın vardır.
Beklenen Regl’e Uymayan Her Türlü Vajinal Kanama Anormaldir.
Çocukluk Döneminde Her Türlü Vajinal Kanama Anormaldir.
Menopoz Döneminde Her Türlü Vajinal Kanama Anormaldir.
Vajinada bulunan her fazla 1 damla kan; beyin kanamasından daha tehlikelidir!
Beyine Dokusuna Olacak 1 Damla Kanamadan Daha Tehlikelisi; Vajinada Fazladan 1 Damla Kan Bulunmasıdır.
** Regl döneminin uzun sürmesi,
** kesik kesik lekelenmeli olması,
** regl kanının pis kokması
rahimi zaman içerisinde bozacaktır.
Normal adet döngüsü nedir?
Adet döngüsünün normal uzunluğu tipik olarak 21 ila 42 gün arasındadır. Normal adet dönemi genellikle 3-7 güne kadar sürer.
Aşırı Adet Kanaması Ne Kadar Yaygındır?
Aşırı adet kanaması çok yaygındır. Kadınların yaklaşık üçte biri bunun için tedavi arar. Aşırı adet kanaması normal değildir. Hayatınızı bozabilir ve daha ciddi sağlık sorununun işareti olabilir. Adet kanamanızın çok ağır olduğundan endişeleniyorsanız, kadın doğum uzmanı-jinekoloğunuzdan destek istemelisiniz.
Adet Kanaması Ne Zaman “Aşırı” Kabul Edilir
- 7 günden fazla sürüyorsa
- Arka arkaya birkaç saat boyunca ve 1 ped/h fazla kullanmak zorunda kalıyorsanız
- Adet akışını kontrol etmek için aynı anda birden fazla ped kullanma ihtiyacınız varsa
- Gece boyunca ped veya tampon değiştirme ihtiyacınız oluyorsa
- Büyük kan pıhtıları lop lop geliyor ise aşırı kabul edilir.

Aşırı adet kanaması sağlığımı nasıl etkiler?
Aşırı adet kanaması, tedavi gerektiren altta yatan sağlık sorununun işaretidir. Aşırı dönemlerden kan kaybı demir eksikliği denilen duruma, anemiye, kansızlığa yol açabilir.
Aşırı Adet Kanamasına Ne Sebep Olur?
Birçok şey aşırı adet kanamasına neden olabilir.
Uzamış rahim kanaması
önem arz etmektedir.
** Çok kanamam var,
** ilaç içtim kesilmedi,
** ped full doldu,
** halsizim,
** başım ağrıyor
deyip evde oturmayın.
Beyine Dokusuna Olacak 1 Damla Kanamadan Daha Tehlikelisi; Vajinada Fazladan 1 Damla Kan Bulunmasıdır.
** Regl döneminin uzun sürmesi,
** kesik kesik lekelenmeli olması,
** regl kanının pis kokması
rahimi zaman içerisinde bozacaktır.



Aşırı adet kanamasını değerlendirmek İçin hangi testler ve muayeneler kullanılabilir?
Pelvik muayene de dahil olmak üzere fizik muayeneniz yapılır. Gerekli laboratuvar testleri yapılabilir. Hamilelik testi ve cinsel yolla bulaşan bazı enfeksiyonlar (CYBE) için testler istenir. Semtomlarınıza ve yaşınıza bağlı olarak ek testler gerekebilir:
- Ultrason muayenesi
- Histeroskopi
- Endometriyal biyopsi
- Dilatasyon ve küretaj (D&C)
- Sonohisterografi
- Manyetik rezonans görüntüleme (MRI)
Aşırı adet kanamasını tedavi etmek için hangi prosedürler kullanılabilir?
- İlaç kanamanızı azaltmazsa, cerrahi prosedür önerilebilir:
- Endometrial ablasyon
- Uterin arter embolizasyonu
- Miyomektomi
- Histeroskopi
- Histerektomi

Kronik ve akut anormal uterin kanama arasındaki fark nedir?
Anormal uterin (rahimsel) kanama kronik durum olabilir, yani en az son 6 aydır sıklıkla meydana gelmiştir. Ani, olağandışı anormal kanama atakları da meydana gelebilir. Buna akut anormal uterin kanam denir.
Arka arkaya 2 saatten fazla her saat başı ped veya tamponları değiştiriyorsanız ve ayrıca göğüs ağrınız, nefes darlığınız ve sersemlik veya başınız dönüyorsa, hemen acil tıbbi yardım istemelisiniz.
Anormal kanamayı kontrol etmeye yardımcı olmak için hangi ilaçlar kullanılır?
İlaçlar genellikle düzensiz veya aşırı adet kanamasını tedavi etmek için denenir. Bazıları da hamileliği önler. Kullanılabilecek ilaçlar aşağıdakileri içerir:
- Hormonal doğum kontrol yöntemleri
- İlaçlı RİA
- Gonadotropin-salgılatıcı hormon (GnRH) agonistleri
- Traneksamik asit
- Steroid olmayan antienflamatuar ilaçlar (NSAID’ler)
- Enfeksiyonunuz varsa, size antibiyotik verilebilir. Bu ilaçların tamamı reçeteyle kullanılmaktadır.
Hamilelikte Kanama
Hamilelik sırasında kanama gerçek anlamda endişe vericidir. Tamamını ciddiye almak gereklidir. Kanamanın nedenini belirleyebilmek ve tedavi alabilmek için jinekoloji uzmanına başvuru zorunludur.
Hamilelik sırasında neden kanama olur ?
Hamileliğin hiç bir döneminde hiç bir kanama normal değildir. Fakat hamilelik sırasında kanamanın bir çok nedenden dolayı olur. Hamileliğin bir noktasında, özellikle ilk üç aylık dönemde kanama olması yaygındır ama kesinlikle normal olarak karşılanmamalıdır. Bununla birlikte, hamilelikte her hangi zamanında vajinal kanama, komplikasyona veya altta yatan bir duruma işaret edebilir.
Kanamanın ciddi bir şeyden kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirleyebilmeleri için semptomlarınızı jinekoloji uzmanınızla paylaşmak her zaman iyi fikirdir. Panik yapmamaya çalışın ve hamilelik sırasında kanama yaşayan birçok kişinin sağlıklı bebekleri olduğunu akıldan çıkarılmamalıdır fakat sağlık kavramı subjektifdir, başkasına yeterli gelen, size katlanılmaz gelebilir.
Kanıyor muyum yoksa sadece lekeleniyor muyum?
Hamilelik sırasında kanama ve lekelenme (hafif kanama) arasında fark vardır.
Lekelenme, iç çamaşırınızda bir kaç damla kan fark etmenizdir. İç çamaşırınıza yerleştirdiğiniz Pedi kan doldurmaz. Hamilelik sırasında, özellikle ilk trimesterde lekelenme genellikle endişe verici olabilmektedir. İlk üç aylık dönemde kanama veya lekelenme yaygın olabilir ve ”her zaman sorun olduğu anlamına gelmez mantığı” çok yaygındır ve bunun değişmesi 100 yıldan önce olmaz.
- Hamileliğin hiç bir döneminde kanama olmaz.
- Kanama = problem demektir. Unutmayın altta yatan sebep ortaya çıkartılmasını kanama az diye önemsemezseniz küçük problemler domino etkisiyle büyüyebilir.
Kanama, 1 damladan daha büyük kan akışını tanımlar.
Lekelenme veya kanama yaşarsanız jinekoloji uzmanınızı arayın.
- Nedeni belirlemek için sizi muayene etmek veya ultrason yapmak isteyebilirler.
- Sizin ve fetüsün (doğmamış bebek) sağlıklı olduğundan emin olmak için kontrollü – dikkatli olmak daha iyidir.

Gebeliğin İlk zamanlarında kanamanın nedenleri genelde nedir ?
Yerleşme kanaması: Böyle bir kanama türünü inkar ve ret ediyorum. Fakat modern tıp bilimi bu durumu şöyle tanımlar; Döllenmiş yumurtanın rahminizin duvarına yerleştiği ve hafif kanamaya neden olduğu durumdur. Erken hamileliğin normal parçası olarak kabul edilir, denmektedir. Fakat unutmayın;
- Hamileliğin hiç bir döneminde kanama olmaz.
- Kanama = problem demektir.
Molar gebelik kanaması
Ektopik gebelik kanaması
Subkoryonik hematom kanaması
Rahim ağzı poliplerinin kanaması
Düşük – Abortus kanaması: Genellikle hafif kanama şeklinde başlar ve ağırlaşır.
İkinci veya üçüncü trimester kanamasının en yaygın nedenleri nelerdir?
Gebeliğin ikinci yarısında kanama genellikle daha ciddi durumlar ile ilişkilendirilir, bu nedenle belirtilerinizden haberdar olmanız için hemen jinekoloji uzmanınıza başvurun.
İkinci ve üçüncü trimesterde kanamaya neden olabilecek bazı durumlar şunlardır:
Plasenta previa
Plasentanım yatağından ayrılması
Erken doğum
Yetersiz serviks
Geç Düşük:
Kanlı nişan: Hamileliğinizin sonlarına doğru mukusla karışık hafif kanama şeklinde tanımlanır. Vücudunuzun doğum için hazırlandığının bir işareti olabilir, şekindeki klasik bilgidir. Benim tavsiyem
- Hamileliğin hiç bir döneminde kanama olmaz.
- Kanama = problem demektir.
- Mukusun kanamalı – kanlı şekilde atılması temelde problemin olduğunu düşündürmelidir.
Vajina Sağlığınızı Korumak – Geliştirmek İçin Düzenli Olarak Sabit Jinekolog Hekimle İletişim Halinde Olmanız Büyük Önem Taşır. Bu Jinekoloji Uzmanları, Vajina Hakkında Sürekli Olarak Yeni Bilgiler Öğrenmekte, Gelişmekte Olan Alanda Uzmanlaşmışlardır. Vajinal Kanamalar Gibi Durumlar, Birçok Karmaşık Faktörün Bir Araya Gelmesiyle Oluşan Denklemin Sonucudur. Bu Nedenle, Basit Bitkisel Çözümlerle Kendiliğinden Tedavi Arayışında Olanlara Temkinli Yaklaşmak Gerekmektedir. Vajina Sağlığıyla İlgili Bilgileri Araştırmak, Doğru Kaynaklardan Bilgi Edinmek, Kendi Sağlığınızı Korumak Adına Büyük Adımdır. Ancak Her Zaman Uzman Jinekolog Hekimin Rehberliğini Tercih Etmek, Doğru Teşhis – Tedavi Sürecini Sağlamak İçin Önemlidir. Kendinizi – Vajinanızı Önemseyin, Sağlığınızı Değerli Görün, Jinekoloji Uzmanlarıyla İşbirliği İçinde Olun. Vajinanızın Sağlığını Korumak, Anlamak, Kadın Olarak Kendinize Duyduğunuz Değeri Göstermenin Yolu Olarak Karşınıza Çıkar. Vajina, Kadının Bedenindeki En Önemli, Değerli Hazine Niteliğindedir. Sağlığına Gereken Özeni Göstermek, Kendinize Duyduğunuz Saygının, Önemin İfadesidir. İçinizdeki Bu Mucizevi Organı Keşfetmek, Cinsel Sağlık, Genel Refahınızı Geliştirmenin Yanı Sıra, Kadınlık Gücünüzün Farkında Olmanıza Yardımcı Olur. Kendinizi En Değerli Varlık Olarak Görün, Vajinanızın Sağlığına Verdiğiniz Değerle Yaşamınıza Muhteşem Şekilde İlerleyin.
Regl dışında
sıfır
vajinal kanama
olur.
Hamilelikte kanamanın diğer nedenleri nelerdir?
Seks: Bazı kadınlar seksten sonra hafif kanama yaşarlar. Bunun nedeni rahim ağzınızın hamilelik sırasında ekstra hassas olması, enfeksiyon olması, ektropiyon , servisit, öneki doğumdan kalan yırtık, polip,… olmasından kaynaklanabilir.
- Hamileliğin hiç bir döneminde kanama olmaz.
- Kanama = problem demektir.
Pelvik muayene veya ultrason: Rahim ağzınız pelvik muayeneden veya transvajinal ultrasondan sonra kanayabilir, çünkü çok hassastır (yüksek hormonlar nedeniyle) şeklinde klasik bilgi vardır fakat;
- Hamileliğin hiç bir döneminde kanama olmaz.
- Kanama = problem demektir.
Enfeksiyon
Hamilelikte ne kadar kanama normaldir?
Kanamanın olmaması normaldir. Kan olmayacak.
Hamilelikte adet kanaması gibi kanamalar normal midir?
Kanama her zaman bazı şeylerin yanlış olduğunun işaretidir. Unutmayın ağrının eşlik ettiği kanama veya kanama artışı komplikasyona , kötüye gidişi işaret edebilir. Kanamanın olmaması normaldir. Kan olmayacak.
Hamilelik sırasında vajinal kanama İçin bazı tedaviler şunları Barındırabilir:
- Rahatlamak ve ayakta durmamak.
- Seksten kaçınmak.
- Seyahatten kaçınmak (tatile çıkmamak, havuza – denize girmemek)
- Yatak istirahati
- Doktora gitmek ve muayene olup tedavi planı almak
- Kanama şiddetli ise hastaneye yatış veya ameliyat.
Hamilelik sırasında kanamamı durdurmak İçin evde ne yapabilirim?
Muayene olduktan sonra jinekoloji uzmanınızın tavsiyelerine uymak her zaman en iyisidir. Doktor önerileri dışında bir şey yapmayın. Doktorunuzla temas halinde olun.
Gebelikte kendinizin doktoru olmayın; ”Doktorunuz” olsun.
Aşağıdaki belirtilerden herhangi biriyle karşılaşırsanız hemen sağlık uzmanınızı arayın.
- Miktarı ne olursa olsun vajinal kanama.
- Kramp veya kasılmalar.
- Karnınızda pelvik ağrı veya aşağı doğru basınç hissi.
- Baş dönmesi , bilinç bulanıklığı.
- Ateş veya titreme.
- Suyun gelmesi gibi diğer erken doğum belirtileri.
- Jinekologunuzun ofisi kapalıysa, en yakın acil servise gitmelisiniz.

Size doktor tarafından sorulabilecek bazı sorular şunlardır:
- Önceki gebeliklerinizde vajinal kanamanız oldu mu?
- Rahim veya rahim ağzınızda daha önce ameliyat oldunuz mu?
- Kanamanız ne kadar ağır?
- Kan külot astarını – pedinizi doldurdu mu?
- Kan ne renk? , Açık kırmızı mı?
- Kan pıhtısı veya doku içeriyor mu?
- Herhangi ağrınız veya krampınız var mı?
- Yoğun egzersiz mi yaptın mı?
- Son zamanlarda düştün mü?
- En son ne zaman seks yaptın?
- Daha sonra kanamanız oldu mu?
Unutmayın ister gebe olun yada olmayın; vajina kanı sevmez, her fazla 1 damla kan, sizi daha fazla etkiler. Vajinada bulunan her fazla 1 damla kan; beyin kanamasından bile tehlikelidir.
Tetkikler
hekimin kanaatinden
üstün değildir.
Kadın bedeninde
kronik enflamasyonun
en büyük kaynağı
vajinal akıntıdır.
Hastane Stresinden Uzaklık | ✓ |
Özel Etkileşim | ✓ |
Süre Sınırlamasız Muayene | ✓ |
Mahremiyet – Gizlilik | ✓ |
Hijyenik Ortam | ✓ |
Teknoloji Kullanımı | ✓ |
Konfor – Ferah Ortam | ✓ |
Online Randevu | ✓ |
3. Şahıslarla Temassızlık | ✓ |
Güven – Nezaket – Zarafet | ✓ |
Etik | ✓ |
Tecrübe | ✓ |
Profesyonel Destek | ✓ |
Hasta Memnuniyeti & Sağlığı | ✓ |
Fethiye’den 45′ uzaklıkta | ✓ |
Dalaman’dan 10′ Uzaklıkta | ✓ |
Köyceğizden 15′ Uzaklıkta | ✓ |
Marmaris’den 40′ Uzaklıkta | ✓ |
Muğla’dan 45′ Uzaklıkta | ✓ |
- Genital Hijyensizlik Genetik Hijyeni Bozar. 2023
- Herkes Hasta Olur; Herkes En İyi Hekim İster. 2022
- Kadın Hastaysa Evde Huzur Yoktur. 2020
- Jinekolojik Hastalık Başka Hastalığı Tetiklemiş İse Buna Yüksek Riskli Jinekolojik Hastalık Denir. 2020
- Kadın Hastalığını Kabul Etmiyorsa Evde Dirlik Yoktur.
- Gebelikte Tasarruf (Kısıntı) Olmaz. Gebelikte Mal - Mülk Feda Edilir.
- Kadın Hastaysa Kök Sebep Aksi İspat Edilene Kadar Jinekolojiktir.
- Gebelik Fizyolojik Dönem DEĞİLDİR. Gebelik Hastalık – Ölüm Riski Barındıran Olağanüstü Dönemdir. Tecrübeli , Öngörüsü Açık Hekime Teslimiyet Gerektirir. 2018
- Gebelik Hastalıkları, İhmal Edilmiş Jinekolojik Hastalıkların Komplikasyonudur.
- Gebelik Hastalıkları; Tanısı Konulmamış Jinekolojik Hastalıklardır. MB, 2016)
- Gebelikte Kazanılacak 1 Puan IQ, Bebeğinizi Başarı Sarmalında Üstlere Taşır.
- Enfeksiyonla Gezmeyi ''Sorun Görmeyen'' Gebeyi En Mükemmel Sağlık Sistemi Bile Koruyamaz.
- Rahim; Dayanan - Sabreden - Kolaylık Gösteren - Halden Anlayan Organ Değildir.
- Sıfır Vajinal Akıntı Sağlıktır. MB, 2016
Bilgi | Değer |
---|---|
Ülke | Türkiye |
İl | Muğla |
İlk Yerleşim | MÖ 2. binyıl |
Koordinatlar | 36.838769862880554, 28.76508732000861 |
En Alçak Nokta | 0 m (0 ft) |
Zaman Dilimi | UTC+03.00 (TRS) |
Posta Kodu | 48XXX |
Alan Kodu | 252 |
ISO 3166 Kodu | TR-48 |
Plaka Kodu | 48 |
Bağlı Olan İlçeler:
Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula İlçesiRudolf Virchow; Louis Pasteur, Robert Koch savundukları; hastalıkların mikrop teorisine inanmıyordu. Hastalıkların, dış patojenlerden değil, hücrelerin İçindeki anormal faaliyetlerden kaynaklandığını öne sürdü. Aynı zamanda Max Gerson'da Hastalık gelişmeden önce metabolik bozulmanın başladığını kitabında yazmıştır.
Mesut Bayraktar ekolleri birleştirerek modifiye ederek meslek İcrasında bulunmaktadır. Tıbbın Papa'sı Virchow'unda haklı olduğunu vurgulamaktadır. Her bir Ekol Platon'un Mağara Alegorisinde Bulunan, Zincirlerinden Kurtularak Mağaradaki Ateşin Işığına Alışmış Ama Güneşe Ulaşamamış Mahkumlardır. Güneşe Çıktığınızda Gördüğünüz; Sıfır Vajinal Akıntı sağlıktır.



