WhatsApp Search

Yumurta Dondurma İşleminin Zararları

Yumurta dondurma işlemini talep eden kadınların optimalin optimalinde jinekolojik kondisyonu sağlandıktan sonra, bu toplanmak istenen yumurtaların içerisinde bulunan mitokondrilerinde kalitelerinin artırılması (heteroplazmik mitokondriler yok edilmeli veya azaltılmalı, ...) için çok çok özel yaklaşımlar sergiledikten sonra, yani her şey optimize edildikten sonra yumurtalar toplanarak dondurulmalıdır. Yani sağlıklı yumurtalar ve sağlıklı mitokondriler ortaya çıkarılınca bu işlem yapılmalıdır. Hormonları verip, yumurtaları toplayıp sonra bunları soğuk tanklara koymak yeterli değildir. İşte burada ayrı bir Jinekoloji sanatı devreye girmektedir.
Doktor Mugla Kadın Dogum Mesut Bayraktar Kadin Hastaysa Evde Huzur Yoktur

Yumurta Dondurma İşleminin Zararları

Yumurta Dondurma İşleminin Zararları 331 331 Muğla Kadın Doğum Doktor Mesut Bayraktar

Oosit Kriyoprezervasyonu (Yumurta Dondurma)

Bu yazımızda yumurta dondurma olarak da bilinen oosit kriyoprezervasyonu dünyasına BİRAZ değineceğiz. Bunun ne olduğunu, içerdiği teknikleri, farklı türlerini, faydalarını ve bu prosedürle ilgili riskleri tartışacağız.

Yumurtalıkların hormonal uyarımını, transvajinal yol ile alımını ve elde edilen canlı yumurtaların vitrifikasyon1 yoluyla dondurulmasını içeren bir süreç olan yumurta dondurma, doğurganlığın korunmasında devrim yarattı. Dondurarak saklama koruyucuları ve ultra hızlı soğutmayla vitrifikasyon , erime sonrası oosit sağkalımını ve gebelik oranlarını önemli ölçüde artırır. 2

  • Oosit sağkalımı (%90-%97),
  • Fertilizasyonu (%71-%79) ve
  • Çözülme sonrası implantasyon oranlarını (%17-%41) bildirmektedir; bu da %4,5’lik bir klinik gebelik oranına karşılık gelmektedir.

Özellikle, başarı oranları, donma sırasındaki anne yaşıyla birlikte azalıyor; 38 yaşın altındakiler için canlı doğum oranı %2 ila %12 arasında değişiyor. Yumurta dondurmanın umut vaat etmesine rağmen başarılı bir hamileliği veya canlı doğumu garanti etmez. Bu seçeneği düşünen bireylerin başarı oranlarını ve işlemin sınırlamalarını tam olarak kavramaları önemlidir.

yumurta dondurma Muğla kadın doğum
Yumurta dondurma denilince insanlar böyle basit bir şey anlıyor. Mükemmel jinekolojik kondisyona sahip genital yapının yumurtaları dondurulmalıdır. Çünkü bu süreç mutasyona açıktır.

Oosit Kriyoprezervasyonu (Yumurta Dondurma): Tanım

Oosit kriyoprezervasyonu, yumurtaların dondurularak saklanması işlemidir. Bu sayede, kadınlar ilerleyen yaşlarına kadar doğal yollarla hamile kalabilmektedir. Genellikle fertilitenin korunması veya ileri yaşta çocuk sahibi olma amacıyla tercih edilmektedir. Bunların fışında;

  • Henüz kemoterapi veya radyoterapiye başlamamış kanser teşhisi konmuş olanlar (Kemoterapi ve radyoterapi, yumurta hücreleri için toksiktir ve canlı yumurta miktarını azaltır. Bu durumda, yumurta dondurma yumurtaları korumak için kullanılabilir.)
  • Embriyo dondurmayı bir seçenek olarak düşünmeyen yardımcı üreme teknolojileri ile tedavi görenler
  • Yumurta hücresi dondurma, embriyo dondurma uygulamasına dini veya etik nedenlerden dolayı karşı çıkan kişiler için bir seçenektir. Bu şekilde, fazladan embriyo oluşturulmaz ve kullanılmayan dondurulmuş embriyoların imha edilmesi gerekmez.
  • Ayrıca, erken menopoz aile geçmişi olan kadınlar, daha erken bir başlangıçta kötüleşebilecek canlı yumurtaları korumak için üreme kapasitelerini koruma konusunda ilgili olabilirler.
  • Turner sendromu, frajil X sendromu, X kromozom mutasyonları, Endometriozis, Azalmış rezerv durumunda

Oosit Kriyoprezervasyonu (Yumurta Dondurma): Teknikler

Bu işlem genellikle hormon tedavisi ile yumurtaların hormonlar ile olgunlaşması sağlandıktan sonra gerçekleştirilir. Yumurtalar daha sonra dondurularak sıvı azot tanklarında muhafaza edilir. Dondurulmuş yumurtalar ilerleyen zamanda çözülerek kullanılabilir.

  • Yumurta, insan vücudundaki en büyük hücredir ve büyük miktarda su içerir. Yumurta dondurulduğunda, oluşan buz kristalleri hücrenin bütünlüğünü bozabilir. Bunu önlemek için, yumurta dondurulmadan önce dehidrate edilmelidir. Bunun için hücre içindeki suyu değiştiren ve buz kristallerinin oluşumunu engelleyen kriyoprotektanlar kullanılır.
  • Yumurtalar (oositler), kontrollü bir hızda, yavaş dondurma yöntemi veya vitrifikasyon olarak bilinen daha yeni bir hızlı dondurma işlemi kullanılarak dondurulur.
    • Yavaş dondurma geleneksel olarak yumurtaları kriyoprezerve etmek için en yaygın kullanılan yöntem olmuş ve dünya genelinde donmuş yumurtalardan doğan en çok bebek bu yöntemle doğmuştur. -7, -36 ve -196 dereceye kademe kademe soğutma yapılır.
    • Vitrifikasyon (ultra-hızlı dondurma) çok daha hızlıdır ancak daha yüksek kriyoprotektan konsantrasyonlarının eklenmesini gerektirir. Vitrifikasyonun sonucu, buz kristallerinden arınmış katı cam benzeri bir hücredir.

Kriyoprotektanlardan olan Dimetil sülfoksit (DMSO) sitotoksik olarak rapor edilmiştir ancak bu etkiler 0°C’de minimaldir, bu nedenle dimetil sülfoksit oositlere eklenmeden önce soğutulmuştur. (DMSO ayrıca ciltten, tırnaktan verilen bileşiklerin emilimini artıran maddedir.).

Krioprotektanlar iki ana kategoriye ayrılır:

  1. Penetran Krioprotektanlar: Hücre zarından geçerek hücre içi suyu yer değiştirirler. Örnekler:
    • Dimetil sülfoksit (DMSO)
    • Gliserol
  2. Non-penetran Krioprotektanlar: Hücre zarından geçmezler, hücre dışı suyu yer değiştirirler.
    • Sükroz
    • Polietilen glikol (PEG)

Oosit Kriyoprezervasyonu (Yumurta Dondurma): Çeşitleri

Oosit kriyoprezervasyonu ile dondurulan yumurtalar, embriyolar veya diğer cinsiyet hücreleri gibi çeşitli şekillerde saklanabilir. Ayrıca, tek yumurta dondurma ve çift yumurta dondurma gibi farklı seçenekler de bulunmaktadır.

Oosit Kriyoprezervasyonu (Yumurta Dondurma): Faydaları

Bu yöntem sayesinde kadınlar ilerleyen yaşlarına rağmen doğal yollarla anne olma şansına sahip olabilirler. Ayrıca, kanser tedavisi gibi zararlı etkileri olan durumlar sonrası da bu yöntem kullanılarak fertility korunabilir.

embryo histopathological section anne rahiminde etkilenmek bebeğin sağlığı Muğla kadın doğum -2
Bu Aşamada Bozulmayı Sadece Anne Engeller, Engellettirir. Malesef Bu Konuda %95 Başarısızlık Vardır.

Oosit Kriyoprezervasyonu (Yumurta Dondurmanın): Riskleri

Yumurta dondurmanın en önemli tıbbi risklerinden biri yumurtalık uyarımından (OHSS) kaynaklanabileceklerdir. Hafif ila orta dereceli yumurtalık hiperstimülasyon sendromu, pıhrı atması, yorgunluk, bulantı, baş ağrısı, karın ağrısı, meme hassasiyeti ve irritabilite yapabilir. Nadir durumlarda, ölümle sonuçlanabilir.

Yumurtalık uyarılmasının meme, rahim ve diğer kanser riskini artırabileceği öne sürülmüştür. Çünkü hormonlar inanılmaz derecede yükseliyor.

Dondurulmuş – çözülmüş yumurtalarını kullanarak gebelik elde etmeye çalışan kadınlar, tüp bebek tedavisinin risklerine maruz kalacaktır. Bu riskler arasında çoğul gebelik, gebelikle ilişkili yüksek tansiyon, prematüre doğum, sezeryan doğum ve düşük doğum ağırlıklı bebekler, doğumsal yapısal anormalliklerde hafif bir artış yer alır. Ancak, bu riskler kadının sağlık durumuna bağlı olarak geniş ölçüde değişir ve doğumda maternal yaş arttıkça artar. Evrende hangi madde olursa olsun; donma ve çözünme olayı malzemeyi deforme etmektedir. Bu malzemenin doğasında olan bir şeydir ve sıfırlanamaz.

Pelvik enfeksiyon, intraperitoneal kanama veya yumurtalık torsiyonu gibi diğer akut komplikasyon riski vardır ama düşüktür. Çünkü yumurtaların toplanma işlemi cerrahi bir aspirasyon işemi olduğundan enfeksiyon riski barındırmaktadır.

Dondurma ve çözme süreçlerinde de başarısızlık riski bulunmaktadır. Evrende bilinen en düşük sıcaklık yani Mutlak sıfır değeri −273.15°C  dir. Bunun olduğu bir yer yoktur. Bu dereceye soğutulma insan eliyle gerçekleştirilemez. Bu derece malzeme içerisindeki atomların ve alt parçacıklarının birbiri üzerinde akışı durmaktadır. Yani bu sıcaklıkta herşey durmakta ve sosuza kadar bekleme gerçekleşebilir. Ama insan oğlunun bu sıcaklığa erişebilmesi imkansızdır. Dondurma işleminde −273.15°C olmadığı için, yumurtalık dondurma işleminde, genellikle -196°C civarında ultra düşük sıcaklıkta sıvı azot kullanılarak yapılır. Bu sıcaklık, yumurtalık hücrelerinin metabolizmasını mümkün olabildiğince durdurarak donmuş bir halde muhafaza edilmesini sağlar. Bu şekilde, yumurtalık hücreleri uzun süreler boyunca saklanabilir ve istendiğinde çözülerek kullanılabilir. İşte bekleme uzadıkça, bozunma – bozulma kaçınılmazdır.

Dondurulmuş – çözülmüş yumurtanın parthenogenetik aktivasyon sergilemesi minimal olsada gözlenebilir.

Dondurma ve çözme süreçlerinde mikrotübül yapıları deforme olabilmektedir. Mikrotübüller bozulunca ardışık hata silsileleri gelir.

Yumurta dondurma işlemini talep eden kadınların optimalin optimalinde jinekolojik kondisyonu sağlandıktan sonra, bu toplanmak istenen yumurtaların içerisinde bulunan mitokondrilerinde kalitelerinin artırılması (heteroplazmik mitokondriler yok edilmeli veya azaltılmalı, …) için çok çok özel yaklaşımlar sergiledikten sonra, yani her şey optimize edildikten sonra yumurtalar toplanarak dondurulmalıdır. Yani sağlıklı yumurtalar ve sağlıklı mitokondriler ortaya çıkarılınca bu işlem yapılmalıdır. Hormonları verip, yumurtaları toplayıp sonra bunları soğuk tanklara koymak yeterli değildir. İşte burada ayrı bir Jinekoloji sanatı devreye girmektedir.


Oosit kriyoprezervasyonu, ilerleyen yaşlarda anne olma şansını arttıran bir yöntem olarak kadınlar arasında popüler hale gelmektedir. Bu yöntem sayesinde fertilitenin korunması ve çocuk sahibi olma planlarını ertelemek isteyen kadınlar için uygun bir seçenek olabilir. Ancak, her tıbbi işlemde olduğu gibi, bu yöntemin de bazı riskleri bulunmaktadır. Bu nedenle, bu kararı verirken dikkatli olmak ve uzman bir doktora danışmak önemlidir.



Muğla Kadın Doğum Doktoru Mesut Bayraktar Jinekolog 331x273

Doktor Mesut Bayraktar

Ortaca/Muğla

Hayatın olağan akışı gereği iyileşmek için hasta olan kişi çabalamalıdır yani aktif rol oynamalıdırlar. Görüldüğü üzere tedavi hunisinin büyük kısmında vakit kaybeden, hastalığını ret eden, iyileşemeyen, bahane, bedava - ucuz yöntemlere yönelen, körü körüne bel bağlayan hastalar pasif iyileşmeyi yani iyileşememeyi seçenler bulunmaktadır.

Tedavi süreci, hastaların sağlık sorunlarıyla başa çıkabilmeleri, iyileşme sağlayabilmelerinde önemli adımdır. Ancak, tedavi hunisi sürecinde Hekimlerin bazı zorluklarla karşılaşması mümkündür. Resimde, hastaların farklı farklı tutumlarından kaynaklanan zorlukları ele alarak, hekim-hasta ilişkisinde zorlukların üstesinden gelirken zedelenebileceğini, tedavi hunisinin önemini vurgulayacağız. Tedavi süreci, hasta sağlığını iyileştirmek amaçlı yapılan serüven düşünülebilir. Tedaviler, sağlık sorunlarına farklı yaklaşımlar gerektirebilir, bazen beklenmedik zorluklarla karşılaşılabilir. Bundan dolayı, tedavi hunisi sürecinde hekimlerin, hastaların farklı tutumlarına uygun şekilde davranması, etkili iletişim becerilerini kullanması önemlidir. Hekimlerin mesleklerini icra ederken , hasta kaynaklı zorlukları aşarken, hekim-hasta ilişkisinin zarar görmemesinde hastaların dikkatli olmaları gerekmektedir. Çünkü hekim sonsuza kadar sabredebilen, her uygunsuzluğa pozitif, sorun çözme şeklinde yaklaşan canlılar gibi düşünmeyiniz.

*** Hastalığını Kabul Etmeyenler: Hastalığını kabul etmeyen bireyler, sağlık sorunlarını inkar ederek tedaviye direnç gösterebilirler. Bunlar , tedavi sürecinin başarıyla ilerlemesini engelleyebilir. Hastalığını kabul etmeyen kişiler, genellikle hastalıklarının ciddiyetini ya da varlığını reddederler. Buda, hem kendileri hem de doktora sorun çıkmaktadır. Hastalığın kabul edilmemesi, tedavi sürecinin etkinliğini azaltabilir, tamamen durdurabilir.Hastalığını kabul etme evresi, hasta olduğunu kabul etme; tedavi sürecinin önemli parçasıdır. Hastalığın kabul edilmesi, kişinin gerçek durumuyla yüzleşmesine, gereken tedaviye tam uyum sağlamasına yardımcı olabilir. Böylece tedavi süreci daha etkili başarılı olabilir. Hastalığını kabul etmeyen bireylerin, kendi sağlık durumlarını gerçekçi şekilde değerlendirmeleri, tedaviye açık olmaları önemlidir.

Hastalığını kabul etmeyen, ret eden; Doktoru rakip , düşman bilmektedir.

*** Hastalığını Kabul Edenler: Hastalığını kabul eden kişiler, tedavi sürecine daha olumlu yaklaşabilirler. Hastaların tedaviye uyum sağlamasını kolaylaştırır, iyileşme sürecini hızlandırabilir. Fakat çoğunlukta bazı insanlar hastalığını kabul etsede hekim yerine başka yollara başvurabilerek, hastalıkların ilerlemesine, kronikleşmesine neden olmaktadır.

*** Bir Ara Hallederizciler - Google Aramacılar: Bazı hastalar, sağlık sorunlarıyla ilgili hafife alıcı, savsaklayıcı tutum sergileyebilirler. “Bir ara hallederizciler”, sağlık sorunlarını erteleme, önemsememe eğilimindedir. Google aramacıları ise kendi kendini teşhis etme, tedavi etme çabasına, akıllılığına girebilirler. Yanlış bilgilendirme, yanlış tedavi seçeneklerine yol açabilir.

*** Doğal Tedavi Yöntemlerine Körü Körüne İnananlar: Doğal tedavi yöntemlerine inanan hastalar, alternatif çözümler arayışında olabilirler. Maydanoz, soğan suyu içiciler gibi, doğal yöntemlere güvenerek, körü körüne bel bağlayarak etkisiz, tedavi sürecini yürütebilirler. Bazen bilimsel kanıtlanmamış, etkinliği sınırlı olan yöntemlere yönelmelerine neden olabilir. Maalesef tüm iletişim mecraları tedavilerin etkin olmadığını söylese de böyle yönelimler artarak devam etmektedir.

*** Sahte Doktor Bulucular - Maddi Zorluk Çıkarıcılar: Sahte doktor bulucular, maddi zorluk yaratanlar - bulanlar, yani tedaviye gereksiz yere maddi kısıntı uygulayanlar, tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir. Ev, araba kredisi ödemesi, oğlanı evlendirme gibi maddi yükler altında olan hastalar, tedaviye uyum sağlamakta, iyileşmekte güçlük çekebilirler. İnsanlar sağlıklı kalmanın, mal mülk edinmeden değerli olduğunu maalesef kavrayamamaktadırlar.

Hasta olmuş ama evi var
Hasta olmuş ama oğlu evlenmiş.

Kendini, sağlığını feda ederek yaşamda hedefleri başarmak maalesef artan hızda devam etmektedir. Günümüzde oldukça yaygın durumdur. İnsanlar, zamanı, varlıklarını daha verimli kullanmak amacıyla sağlıklarını tehlikeye atabilmektedirler. Ancak, sağlığın önemi göz ardı edilmemelidir. Kaliteli yaşam sürerken sağlıklı olmak şarttır. Hayatta hedefleri  başarmak önemli olsa da, sağlığımıza dikkat etmekten asla vazgeçmemeliyiz.

Tedavi hunisi süreci, hastaların sağlık sorunlarını çözmek, iyileşmede  önemli adımdır. Ancak, bazı hastalar, kendilerine gereksiz yere maddi zorluklar yaratarak (3. evinin kredisini bahane göstermek, 4. çocuğunu davul zurna - yemekli evlendirmeye çalışması) tedavi sürecini  olumsuz etkilemektedir (tedavi olmamaktadırlar!). Makaleyle maddi gücü – imkanı olduğu halde “ev aldık, araba aldık kredi ödüyoruzcular” şeklinde adlandırılan, doktoru gereksiz yere maddi zorluklar ile meslek icrasına sürükleyen hastaların yeteri kadar iyileşemediklerini vurgulamak istiyorum.

*** Profesöre Gidenler - İyi Doktor Deyiciler: Bazı hastalar, tedavide ünlü/ünsüz profesöre başvurma eğilimindedirler. Bunlar, “normal” doktorları, diğer sağlık hizmeti sağlayıcılarını göz ardı edebilir, hatta küçümseyebilir. Aynı şekilde, bazı hastalar, tedavi - meslek icrasının masrafları nedeniyle para talep eden doktorlardan da uzak durma eğiliminde olup tedavi sürecini menfi etkileyebilir. Uygun tedavi seçeneklerinin kaçırılmasına, hastalığın artmasına neden olabilir. Hastalar kaçırılan, kaybolan sağlığın %100 geri gelmediği konusunda yeteri kadar ikna edilmelidirler. Mümkün ise hastalar, tedavinin tamamen geri gelmeme, başarılı olmama riski olduğuna ilişkin yeterli bilgilendirme yapılarak ikna edilmelidirler.

Maalesef bazı insanlar maddi varlıklarının korunmasını sağlıklarından önemli görmektedir.

Servete Mala Mülke Yaşayanlar Sağlıklarını Feda Ediyorlar.

*** Ego, Kişisel Çıkar Çatışmaları: Hekim-hasta ilişkisindeki ego, kişisel çıkar çatışmaları, tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir. Doktorun , hekim hasta bağı kurulmamış hastaya “sen” demesi gibi durumlar, iletişim sorunlarına yol açabilir. Aynı şekilde, bazı hastalar da doktorlarla kişisel, duygusal çıkar çatışması içine girebilirler , tedavi sürecinin etkinliğini azaltabilir. Hastalar , empati, anlayışla Hekimleri karşılamalı, iletişimde açıklık, saygıyı korumalı, kişisel çıkar çatışmalarından uzak durmalıdır. Hekim-hasta bağı, tedavi sürecinin başarısında önemli faktördür. Hastaların hekimle güven, destek temelinde ilişki kurması, tedaviye uyumlarını artırır, iyileşme motivasyonunu yükseltir. Hekimler de, hastaların duygusal ihtiyaçlarını anlamalı, hastalarla işbirliği yaparak tedavi sürecini yönetmelidir. Hasta, hekimin yönlendirmelerine uyum sağladıkça, hastada, hekimi destekleyici rol üstlendikçe, iyileşme süreci olumlu yönde etkilenecektir.

Tedavi sürecindeki zorluklarla başa çıkan, iyileşen hastalar, motivasyon kaynağı olabilirler. İyileşenlerin başarı hikayeleri, diğer hastalara umut ilham verebilir. Hekimlerin iyileşme sürecini desteklemek , başarı hikayelerini paylaşmaları önemlidir. Tedavi sürecinde karşılaşılan zorluklar, hastaların tutumları, hekim-hasta ilişkisi etrafında yoğunlaşır. Hastaların hastalıklarını kabul etme, doğru bilgilere ulaşma, maddi zorluklarla başa çıkma, kendince maddi zorluk varlığı yaratmama, doğru tedavi seçeneklerini değerlendirme konularında Hekim destek vermesi önemlidir. Tekrardan, hastaların 1001  zorlukla meslek icrası yapan Hekime empati, anlayış - etkin iletişim becerileriyle Hekimleri benimsemeleri, işlerini kolaylaştırmaları, hastanın, tedavi sürecinin etkinliğini artırır, hastaların moralini yükseltebilir, motivasyonlarını artırabilir, tedaviye olan uyumlarını iyileştirebilir.

Hekim-hasta bağı, güvene dayalı ortamda kurulmalı, hastaların iyileşme sürecine aktif katılımları teşvik edilmelidir. Etkili tedavi sürecinde, hem hastaların hem de hekimlerin sorunların üstesinden gelmede birlikte çalışmaları, destekleyici ortam oluşturmaları gerekmektedir.
Tedavi Hunisinde pasif iyileşmeye çalışanlardan olmayın.


Tetkikler

hekimin kanaatinden

üstün değildir.


Kadın bedeninde

kronik enflamasyonun

en büyük kaynağı

vajinal akıntıdır.


Dinamik Tablo
Hastane Stresinden Uzaklık ✓ 
Özel Etkileşim ✓ 
Süre Sınırlamasız Muayene ✓ 
Mahremiyet – Gizlilik ✓ 
Hijyenik Ortam ✓ 
Teknoloji Kullanımı ✓ 
Konfor – Ferah Ortam ✓ 
Online Randevu ✓ 
3. Şahıslarla Temassızlık ✓ 
Güven – Nezaket – Zarafet ✓ 
Etik ✓ 
Tecrübe ✓ 
Profesyonel Destek ✓ 
Hasta Memnuniyeti & Sağlığı ✓ 
Fethiye’den 45′ uzaklıkta ✓ 
Dalaman’dan 10′ Uzaklıkta ✓ 
Köyceğizden 15′ Uzaklıkta ✓ 
Marmaris’den 40′ Uzaklıkta ✓ 
Muğla’dan 45′ Uzaklıkta ✓ 



  1. Genital Hijyensizlik Genetik Hijyeni Bozar. 2023
  2. Herkes Hasta Olur; Herkes En İyi Hekim İster. 2022
  3. Kadın Hastaysa Evde Huzur Yoktur. 2020
  4. Jinekolojik Hastalık Başka Hastalığı Tetiklemiş İse Buna Yüksek Riskli Jinekolojik Hastalık Denir. 2020
  5. Kadın Hastalığını Kabul Etmiyorsa Evde Dirlik Yoktur.
  6. Gebelikte Tasarruf (Kısıntı) Olmaz. Gebelikte Mal - Mülk Feda Edilir.
  7. Kadın Hastaysa Kök Sebep Aksi İspat Edilene Kadar Jinekolojiktir.
  8. Gebelik Fizyolojik Dönem DEĞİLDİR. Gebelik Hastalık – Ölüm Riski Barındıran Olağanüstü Dönemdir. Tecrübeli , Öngörüsü Açık Hekime Teslimiyet Gerektirir. 2018
  9. Gebelik Hastalıkları, İhmal Edilmiş Jinekolojik Hastalıkların Komplikasyonudur.
  10. Gebelik Hastalıkları; Tanısı Konulmamış Jinekolojik Hastalıklardır. MB, 2016)
  11. Gebelikte Kazanılacak 1 Puan IQ, Bebeğinizi Başarı Sarmalında Üstlere Taşır.
  12. Enfeksiyonla Gezmeyi ''Sorun Görmeyen'' Gebeyi En Mükemmel Sağlık Sistemi Bile Koruyamaz.
  13. Rahim; Dayanan - Sabreden - Kolaylık Gösteren - Halden Anlayan Organ Değildir.
  14. Sıfır Vajinal Akıntı Sağlıktır. MB, 2016
Muğla İli
Bilgi Değer
Ülke Türkiye
İl Muğla
İlk Yerleşim MÖ 2. binyıl
Koordinatlar 36.838769862880554, 28.76508732000861
En Alçak Nokta 0 m (0 ft)
Zaman Dilimi UTC+03.00 (TRS)
Posta Kodu 48XXX
Alan Kodu 252
ISO 3166 Kodu TR-48
Plaka Kodu 48
Bağlı Olan İlçeler: Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula İlçesi

Rudolf Virchow; Louis Pasteur, Robert Koch savundukları; hastalıkların mikrop teorisine inanmıyordu. Hastalıkların, dış patojenlerden değil, hücrelerin İçindeki anormal faaliyetlerden kaynaklandığını öne sürdü. Aynı zamanda Max Gerson'da Hastalık gelişmeden önce metabolik bozulmanın başladığını kitabında yazmıştır.

Mesut Bayraktar ekolleri birleştirerek modifiye ederek meslek İcrasında bulunmaktadır. Tıbbın Papa'sı Virchow'unda haklı olduğunu vurgulamaktadır. Her bir Ekol Platon'un Mağara Alegorisinde Bulunan, Zincirlerinden Kurtularak Mağaradaki Ateşin Işığına Alışmış Ama Güneşe Ulaşamamış Mahkumlardır. Güneşe Çıktığınızda Gördüğünüz; Sıfır Vajinal Akıntı sağlıktır.


Sıfır Vajina Akıntısı Sağlıktır. [1]

  1. Vitrifikasyon: Vitrifikasyon bir maddenin tamamen veya kısmen cama, yani kristal olmayan amorf bir katıya dönüştürülmesidir. Vitrifikasyon genellikle malzemeleri sıvılaşana kadar ısıtmak, ardından sıvıyı genellikle hızlı bir şekilde soğutmak ve böylece camsı bir katı oluşturmak üzere cam geçişinden geçmek suretiyle elde edilir. ↩︎
  2. https://doi.org/10.1503%2Fcmaj.141605 ↩︎