WhatsApp Search
Mesut Bayraktar - Muğla Kadın Doğum beyaz logo
Türkiye’de kürtaj prosedürü kadın doğum doktorları tarafından yapılan işlemdir.
Kürtaj süresi olan işlemdir, ihmale gelmez.
Vakumlu kürtaj, gebeliğin sonlandırılmasında en sık kullanılan yöntemdir. Bu yöntem, doğal basınçtan faydalanarak gebeliği sonlandırmaya yardımcı olur. Vakumlu Yatağan kürtaj, klasik kürtaja göre daha az risk taşır ve daha güvenli bir seçenektir. İşlem sırasında, rahim ağzı uygun bir şekilde genişletilir ve ardından rahim içine ulaşılır. Negatif basınç uygulanarak gebelik kesesi rahimden uzaklaştırılır. Bu yöntemle yapılan kürtaj işlemi, düşük riski ve etkinliği nedeniyle tercih edilen bir seçenektir.

Yatağan Kürtaj

Yatağan'da Kürtaj yapma zorlu kararıyla karşı karşıya mısınız? Bu duygusal olarak zorlayıcı bir dönem olabileceğini anlıyoruz ve süreç boyunca fiziksel ve zihinsel sağlığınızı önceliklendirmeniz önemlidir.
Muğla Kürtaj Fiyatları - Muğla Kadın Doğum 05467740159 - Dalaman Köyceğiz Ortaca Fethiye

Yatağan Kürtaj

Yatağan Kürtaj 524 288 Muğla Kadın Doğum Doktor Mesut Bayraktar

Yatağan Kürtaj, 2024 yılında da istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması için kullanılan bir yöntemdir. Aynı zamanda rahim içinin temizlenmesini de sağlar. Günümüzde genellikle vakumlu kürtaj yöntemiyle gerçekleştirilir. Rahim duvar kalınlığında artış veya anormal adet kanaması olan kişilerde ise, altta yatan hastalığı anlamak için rahim duvarından tanı amaçlı parça alınması da kürtaj olarak adlandırılır.

Dolayısıyla kürtaj, hem istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması hem de tedavi amaçlı kullanılan bir yöntemdir. Bu konuda bilgi almak ve kürtaj fiyatları hakkında detaylı bilgi edinmek için uzman jinekolog doktora başvurmanız önemlidir. Sağlığınız konusunda size yardımcı olacak uzman jinekologlar lar, sizi en iyi şekilde yönlendirecektir. Unutmayın ki her durumda, sağlık her zaman önceliklidir.

Kürtaj çeşitleri farklı durumları ele alarak, uygun yöntemler kullanılarak hamileliğin sonlandırılmasını sağlar. Dilatasyon kürtaj, gebeliği sonlandırmak için kullanılan bir yöntemdir. Revizyon kürtaj ise düşük sonrası rahmi temizlemek amacıyla başvurulan bir yöntemdir. Rahim içi hastalıklarda, rahim duvar kalınlığı artışı veya adet düzensizliği gibi durumlarda tanı amaçlı yapılan probe kürtaj ise rahim içinden doku alınmasıyla gerçekleştirilir. Alınan dokular patoloji laboratuvarında incelenir ve sorunun kaynağını tespit etmek amaçlanır.

Yatağan Vakumlu Kürtaj, daha pratik ve daha az komplikasyon oranlarına sahip olan bir tekniktir. Rahim içinde negatif basınç uygulanarak materyal rahim dışına çıkarılır. Bu yöntem geleneksel metal keskin aletlerle yapılan yönteme göre daha kullanışlıdır.

Vakumlu kürtaj, gebeliğin sonlandırılmasında en sık kullanılan yöntemdir. Bu yöntem, doğal basınçtan faydalanarak gebeliği sonlandırmaya yardımcı olur. Vakumlu Yatağan kürtaj, klasik kürtaja göre daha az risk taşır ve daha güvenli bir seçenektir. İşlem sırasında, rahim ağzı uygun bir şekilde genişletilir ve ardından rahim içine ulaşılır. Negatif basınç uygulanarak gebelik kesesi rahimden uzaklaştırılır. Bu yöntemle yapılan kürtaj işlemi, düşük riski ve etkinliği nedeniyle tercih edilen bir seçenektir.

Kürtaj konusunda ülkemizde belirlenen yasal sınır 10 hafta olduğunu belirtmek isterim. Yani, gebelikleri 10. haftaya kadar, yasal düzenlemeler çerçevesinde kürtajla sonlandırmak mümkündür. Ancak, bu süreyi geçen gebeliklere sadece sağlık açısından risk taşıdığı tespit edilmiş durumlarda müdahale edilebilir. Yasal sınırları aşmış gebeliklerde kürtaj işlemi, amir olan uzman jinekolog doktorlardan oluşan bir heyetin kararıyla gerçekleştirilebilir. Unutmayın, yasalar sağlık ve güvenlik açısından önemli olduğu kadar, her bireyin haklarını da korumayı amaçlamaktadır.

Kürtaj, gebeliğin kaçıncı haftasından itibaren yapılabilir diye merak ediyorsan, seninle paylaşabilirim ki teknik olarak kürtaj yapılabilmesi için gebelik kesesinin ultrasonda rahim içinde izlenmesi gerekiyor. Bundan dolayı, kesenin rahimde görünmeye başladığı 4. haftadan itibaren kürtaj yapılabilir. Tabii ki konu oldukça hassas ve kişisel bir karardır, bu yüzden uzman jinekolog profesyonelleriyle görüşmek ve tıbbi bakış açısını değerlendirmek önemlidir. Onlar, senin durumunu dikkate alarak en uygun zamanı belirlemene yardımcı olabilirler. Eğer bu konuda endişelerin veya soruların varsa, rahatlıkla bir doktora başvurabilir ve konuyu açıkça konuşabilirsin. Tarafsız bir destek sunmak için buradayım!

Türkiye’de kürtaj prosedürü kadın doğum doktorları tarafından yapılan işlemdir. Ancak, hastanede kalma süresi genellikle gerekli değildir. Kürtaj genellikle günlük cerrahi bir işlemdir ve genellikle aynı gün içinde taburcu olmanız mümkündür. Ancak, nadir durumlarda, uzman doktorlar kalışınıza karar verebilirler. Bu durumlar, müdahalenin karmaşık veya riskli olabileceği, ciddi bir sağlık sorunu olabileceği veya ek ilaçların veya prosedürlerin gerekebileceği zamanlarda ortaya çıkabilir. Bu nedenle, tamamen uzman jinekologa bağlıdır ve her durumda hastaların ihtiyaçlarına göre karar verilir. Sonuç olarak, kürtaj için hastanede kalınması gerekmeyen yaygın bir durumdur, ancak her durumun kendine özgü olduğunu unutmayın.

Yatağan Kürtaj işlemi, genellikle ortalama 5 ila 10 dakika sürer. Bu süre, sağlık profesyonellerinin altı yıl süren tıp eğitimi ve beş yıl süren uzmanlık eğitimiyle mümkün hale gelir. Evet, süre oldukça kısa gibi görünebilir, ancak bu işlem aslında oldukça hassas bir süreçtir. Doktorlar, anne sağlığını en üst düzeyde korumak ve mümkün olan en iyi sonucu elde etmek için dikkatle çalışır. Tüm bu faktörlerle birlikte, kürtaj süresinin kısa olması aslında bir avantaj olarak değerlendirilebilir. Doğru bilgi ve profesyonel dikkat, bu konuda insanlara iyi bir rehberlik sağlar ve herkesin en iyi kararları almasına yardımcı olur.

Yapılan kürtaj işlemi, anestezi altında yapıldığı için can acıtmaz. Genelde, kürtajdan sonra 1-2 gün sürebilen bir kasık ağrısı gibi adet ağrılarına benzer ağrılar oluşabilir. Ancak endişe etmeyin çünkü bu ağrılar genellikle basit ağrı kesicilerle hafifletilebilir. Bu durum, çalışma veya sosyal hayatınıza ara vermenize gerek kalmadan başa çıkabileceğiniz bir süreçtir. Yapılan kürtaj işlemi, genellikle profesyonel uzman jinekologlar tarafından gerçekleştirildiği için güvende olmanızı sağlar.

Tabii ki! Kürtaj yapılırken dikiş atılmaz, çünkü kürtaj işlemi vücudun doğal boşluklarını kullanarak gerçekleştirilir. Bu sayede herhangi bir kesiye ihtiyaç duyulmaz. Uzman jinekologlar, kürtaj işlemi sırasında dış genital organlarınıza erişmek için rahminizdeki doğal açıklıkları kullanır. Bu, minimal invaziv bir işlem olduğu anlamına gelir ve genellikle hızlı bir şekilde gerçekleştirilir. Dolayısıyla, dikiş atılmasına gerek kalmaz.

Kürtaj olduktan sonra ne zaman ayağa kalkılacağı konusu endişe yaratabilir, fakat geçirdiğiniz anesteziye bağlı olarak, genellikle 1-2 saat dinlendikten sonra taburcu olabilirsiniz. Bu süre zarfında vücudunuz kendini toparlayacak ve gereksiz bir istirahata ihtiyaç duymayacaksınız. Yani kürtaj sonrası aynı gün içinde ayağa kalkmanız genellikle mümkündür. Bu süre zarfında kendinizi sakin tutarak iyileşmeye odaklanabilirsiniz.

Uzman Jinekolog profesyonelleri, özel durumlarınıza bağlı olarak size daha spesifik bir zaman çizelgesi verebilir, bu yüzden onlarla iletişim halinde kalmak önemlidir. Ancak genel olarak, kürtaj sonrası ayağa kalkma süresi hafiftir ve sizin için daha rahat bir yolculuk sunar. Endişelenmeyin, büyük olasılıkla kısa bir süre içinde ayağa kalkmanız mümkün olacaktır.

Kürtaj sonrası bakım söz konusu olduğunda, işlem sonrasında banyo yapma veya duş alma konusunda sorularınızın olması son derece normaldir. O halde bunu dostça bir tonda konuşalım! Kürtajdan sonra banyo veya duş almanın ne zaman güvenli olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. İyi haber şu ki, isterseniz hemen gidip rahatlatıcı bir banyo yapabilirsiniz! O ılık suya dalıp stresten arınmasına izin vermek için genellikle beklemeye gerek yoktur. Sadece kendi vücudunuzu dinlemeyi ve sakinleşmeyi unutmayın.

Herhangi bir rahatsızlık hissederseniz veya endişeleriniz varsa, rehberlik için uzman jinekoloğunuza başvurmak her zaman iyi bir fikirdir. Size kişiselleştirilmiş tavsiyelerde bulunacaklar ve hızlı bir iyileşme için doğru yolda olduğunuzdan emin olacaklar. Şimdi devam edin, kendinizi şımartın ve hak ettiğiniz küvette ıslanmanın tadını çıkarın!

Kürtaj sonrası ilk adet genellikle bir ay sonra gelir, ama sık sık ilk adetin 2 aya kadar gecikebildiği de görülür. Yani, vücut doğal bir iyileşme sürecinden geçtiğinden, bazen adet düzeninin biraz zamanı olabilir. Eğer kürtajdan sonra 2 ay geçmesine rağmen hala adet görülmemişse, endişelenmeye gerek yok, çünkü her kadının vücudu farklı tepkiler verir. Ancak, bu durumda, bir kadın doğum uzmanına bilgi vermek iyi olabilir. Uzmanlar, takibi yaparak ve gerektiğinde uygun müdahalelerde bulunarak size daha fazla yararlı bilgi verebilir. Böylece, adet döngünüzün normale dönmesine yardımcı olacak adımları atabilirsiniz.

Size Spiral veya RİA kürtajla aynı zamanda yerleştirilebilir. RİA yerleştirme zamanlaması söz konusu olduğunda, kürtaj işlemi sırasında rahatlıkla yapılabilir. Bu, eğer birisi kürtaj yaptırmaya karar verirse ve ayrıca RİA takılmasını isterse, her iki işlemin aynı anda yapılabileceği anlamına gelir. Kürtajın hemen ardından uzun süreli doğum kontrolü yaptırmak isteyenler için genellikle uygun bir fırsat olarak görülüyor. İki prosedürü birleştirerek bireyler zamandan tasarruf edebilir ve birden fazla doktor muayenehanesine gitmekten kaçınabilir.

Ancak süreç ve olası riskler veya komplikasyonlar hakkında iyi bilgi sahibi olduğunuzdan emin olmak için sağlık uzmanınızla görüşmeniz önemlidir. Özel durumunuzu ve ihtiyaçlarınızı dikkate alan kişiselleştirilmiş tavsiye ve rehberlik sağlayabilirler.

Kürtaj sonrasında denize veya havuza girip girilemeyeceği konusu oldukça hassas bir konudur. Genellikle kürtaj sonrasında birkaç hafta boyunca, lekelenme şeklinde kanama meydana gelebilir. Bu durumda, kanama devam ettiği sürece denize veya havuza girmek önerilmez. Kanama olmasa bile, yine de en azından 1 hafta boyunca deniz veya havuz aktivitelerinden uzak durmak uygun olacaktır. Bu süre zarfında, vücudunuzun iyileşme sürecine ihtiyacı vardır ve bu süreyi dinlenerek geçirmeniz önerilir. Bu sayede, olası enfeksiyon riskini de minimuma indirebilirsiniz. Unutmayın, sağlığınız ve iyileşme süreciniz en önemli önceliğinizdir. Kendinizi rahat hissettiğinizde ve jinekolog doktorunuza danıştığınızda, denize veya havuza keyifle girebilirsiniz. Sağlıklı, mutlu günler dilerim!

Elbette, kürtajdan sonra yeniden gebe kalabilirsiniz. Ancak gebelik isteği varsa bile, vücudunuzun iyileşmesi ve sağlıklı bir gebelik için en azından 3 ay veya 2 adet dönemi kadar beklemenizin faydalı olacağı söylenebilir. Bu süre zarfında vücudunuzun hormonal olarak dengeye gelmesi ve iyileşmesi için yeterli zaman tanınması önemlidir. Bu şekilde, gelecekteki gebeliğiniz daha sağlıklı olabilir ve istediğiniz sonuca daha yakın olabilirsiniz. Sağlığınızı ve iyilik halinizi her zaman önemseyen bir perspektiften hareket ederek, jinekolog doktorunuzun önerilerine uymanız önemlidir. Onlar size en iyi tavsiyeleri verecektir ve sizin için en uygun zamanda yeniden gebelik denemek konusunda size yardımcı olacaklardır.

Kürtaj yaptırdıktan sonra genellikle kişinin işlemden kısa bir süre sonra klinikten ayrılması önerilir. Olası ağrı durumunda ağrı kesici kullanılması tavsiye edilir. Potansiyel risklerden kaçınmak için kürtaj sonrasında bir takip muayenesi planlamak önemlidir. Bu adımın ihmal edilmesi, kaçınılması gereken enfeksiyon gelişme olasılığını artırabilir. İşlem sonrasında mide bulantısı, ağrı, yorgunluk gibi belirtilerin hissedilmesi normal kabul edilir. Ancak ağrının şiddetlenmesi durumunda tıbbi yardıma başvurmak önemlidir. İşlem sonrası kanama olabilir veya olmayabilir, varsa da yaklaşık 1-2 hafta kadar sürebilir. Ancak kanama aşırı hale gelirse vakit kaybetmeden tıbbi yardım almak önemlidir. Kürtajdan sonraki ilk 1-2 hafta cinsel ilişkide bulunmak, plaja gitmek, havuzda yüzmek enfeksiyon riskini artırabilir. Bu nedenle cinsel perhiz süresine uyulması ve yüzme havuzu gibi ortak kullanım alanlarından uzak durulması önerilir. Kürtaj sonrası ilk gün genital hijyen açısından duş alınması gerekmektedir. Bu amaçla sabun veya diğer temizlik ürünleri kullanılmamalıdır. Genellikle kürtajdan yaklaşık 1 – 2 hafta sonra kontrol muayenesinin planlanması tavsiye edilir.

Tabii ki! Kürtaj, acil durumlarda veya özel durumlarda anestezisiz de yapılabilir. Ancak, anestezi olmadan yapıldığında ağrı düzeyi oldukça yükseleceğinden, lokal veya genel anestezi altında kürtaj yapmak daha uygun olacaktır. Aslında hem hastanın psikolojisini hem de konforunu göz önünde bulundurarak, anestezi altında kürtaj yapılması daha uygundur. Böylelikle hastalarımızın daha rahat bir deneyim yaşamasını sağlayabiliriz.

Türkiye’de ve çoğu ülkede, düşük yapmak ya da kürtaj yapmak için resmi onaylı bir hap maalesef mevcut değil. Yurtdışında bazı ülkelerde, böyle ilaçlar kullanılsa da, bu konuda güvenilmeyen ilaçların kullanımının kontrol altına alınması büyük bir endişe kaynağıdır. Jinekoloji uzmanları, kontrolsüz ve sağlıksız kullanımın önüne geçmek için, bu tür ilaçların onay almamasını tercih etmektedirler. Her ne kadar bu durum bazen hayal kırıklığı yaratsa da, sağlık ve güvenlik her zaman önceliklidir. Bu nedenle, gebelik durumlarıyla ilgili her zaman bir sağlık uzmanına danışmanız önem taşır.

Hayır, değildir. Kürtaj genellikle anestezi altında gerçekleştirilir. Bu sayede Yatağan kürtaj sırasında ağrı hissetmek mümkün değildir. Anestezi sayesinde hastalar rahat bir şekilde işlemi geçirebilir ve ağrıdan uzak kalabilirler. Doktorlar ve sağlık personeli, hastaların rahat etmelerini sağlamak için gerekli önlemleri alarak, bu süreci en az stresli hale getirmek için çaba sarf ederler. Kürtaj konusu hassas bir konu olabilir, ancak tedavi ve anestezi yöntemleri sayesinde bu işlem daha konforlu bir deneyim haline gelir.

Gerçekten de kürtaj ülkemizde yasal bir haktır! 1983 yılında yürürlüğe giren Nüfus Planlaması Kanunu, kürtajın çerçevesini belirlemiştir. Bu kanuna göre, 18 yaşını geçmiş bekar bireyler kendi hür iradeleriyle kürtaj yaptırabilirler. Evli kişiler ise eşlerinin onayıyla kürtaj yaptırma hakkına sahiptirler. Bu yasal düzenleme, bireylere güvende hissetme ve kendi bedenlerine karar verme özgürlüğü sunmaktadır. Önemli olan, bu konuda karar vermek isteyen bireylere destek olmak ve onların haklarına saygı duymaktır. Herkesin kişisel tercihlerine saygı göstermenin, bireylerin sağlık ve refahını korumanın önemli olduğunu unutmamalıyız.

Tabii ki, Yatağan kürtaj yapanların deneyimlerini paylaşan yorumları okumak cazip gelebilir çünkü insanların gerçek hikayelerine ve farklı deneyimlerine dair bir içgörü sağlayabilirler. Ancak, herhangi bir tıbbi durumda olduğu gibi, kürtaj için olan herhangi bir kararınızı, internetteki yazılara ve yorumlara dayandırmak yerine uzman bir doktora danışmanız çok daha sağlıklı bir seçenektir. İnternetteki bilgiler ve yorumlar sıklıkla doğruluklarının kanıtlanmamış, belirsiz kaynaklardan gelir ve kullanıcıların yanlış yönlendirilmesine neden olabilir. Bilgi karmaşası dünya genelinde bir sorun haline gelmiştir ve bu nedenle kesinlikle sağlık sorunlarınız için bir jinekolog hekimin fikrini almak önemlidir. Uzman jinekolog doktor, tıbbi geçmişinizi ve kişisel ihtiyaçlarınızı dikkate alarak size en uygun ve güvenilir bilgiyi sağlayabilir. Bu nedenle, internetten okuduğunuz Yatağan kürtaj hikayelerine çok fazla güvenmek yerine, doktorunuzdan bilgi ve rehberlik almanız sizin için daha iyi olacaktır.

Kürtaj konusunda evlilik durumunuzun bir önemi bulunmaktadır. 18 yaşını geçmiş ve evli olmayan bireyler, kendi istekleri doğrultusunda kürtaj yaptırabilirler. Evli olmayan kişiler de 18 yaşını geçtikleri takdirde kendi rızalarıyla kürtaj yaptırabilirler. Bu süreçte, kişinin kürtaj olduğunu bir başkası kesinlikle anlamaz. Ayrıca, daha önce kürtaj geçirip geçirmediğiniz de bir doktor muayenesinde anlaşılmaz. Evli olan kişilerin de Yatağan kürtaj yaptırma hakkı bulunmaktadır. Ancak, bu durumda kişinin kendi rızasının yanı sıra eşinin de yazılı rızasını belirtmesi gerekmektedir. Tüm bunların yanı sıra, kürtaj bilgileriniz kişisel haklarınız çerçevesinde tamamen gizli tutulmaktadır.

Türkiye’de kürtajın yapıldığı çok sayıda kürtaj merkezi bulunmaktadır. Kürtajın nispeten hızlı ve güvenli bir işlem olmasına rağmen her zaman nitelikli ve deneyimli jinekolog doktor tarafından yapılması gerektiğini unutmamak önemlidir. Üreme sağlığı alanındaki bu kendini adamış profesyoneller katı kurallara uymakta ve hastalarının refahına öncelik vermektedir.

Jinekolojik bakımınızı saygın bir Yatağan kürtaj merkezine emanet ederek sürecin büyük bir özen ve uzmanlıkla ele alınacağından emin olabilirsiniz. Bu merkezlerdeki personel, bu kararın getirdiği hassasiyeti anlıyor ve tüm süreç boyunca destek ve rehberlik sağlayarak, dostane ve yargılayıcı olmayan bir yaklaşım sergiliyor. Danışmanlık, tıbbi muayeneler veya işlem sonrası bakım olsun, bu kararlı kürtaj merkezleri güvenliğinize ve sağlığınıza öncelik vererek şefkatli ve samimi bir ortamda en yüksek kalitede bakım almanızı sağlar.

Yatağan Kürtaj fiyatları, 2024 yılında bir dizi faktöre bağlı olarak değişmektedir. Bu faktörler arasında yapılan işlem tipi, gebelik haftası, uygulanan anestezi türü, kullanılan ilaçlar ve kişinin tıbbi özellikleri yer almaktadır. Ancak, bu konuda endişelenmenize gerek yok! Yatağan Kürtaj fiyatlarının belirlenmesinde en iyi yaklaşım, sağlık merkezleriyle bireysel olarak iletişim kurmaktır. Uzmanlar, size en uygun fiyatı sunabilmek ve size en iyi hizmeti sağlamak için sizinle yakından çalışacaklardır. Unutmayın, jinekolojik sağlık hizmetleri uygun fiyatlandırma ve profesyonel yardım sunma konusunda size destek olmak için buradadır. Herhangi bir sorunuz veya endişeniz olduğunda, doktorunuza veya sağlık merkezinize başvurarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yatağan Kürtaj Fiyatları Listesi

Yatağan’da kürtaj işlemi uygulayan doktorlar hizmet vermektedir. Lakin kürtaj fiyatları konusunda internet – telefon üzerinden bilgi verilememektedir. Türkiye’de kürtaj hizmeti, kanunlara göre belirli kurallara tabidir; fiyatlar da bu kapsamda yer almaktadır. Bu nedenle, kürtaj fiyatlarına ilişkin genel liste, ortalama fiyat, minimal fiyat, maksimal fiyat sunmak, kanunen yasaklanmıştır.

Kürtaj, birçok farklı sebepten dolayı tercih edilebilen tıbbi prosedürdür. Bu nedenle, hanımefendinin kürtaj sürecine karar vermesi durumunda, güvenilir jinekoloğa başvurmalıdır. Yatağan’da faaliyet gösteren doktorlar, tecrübeli, uzman yetkinlikle hizmet vermektedir. Ancak, her hastanın kürtaj fiyatları farklılık gösterebilir ve bireysel faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Kürtaj işlemi, Türkiye’de yasal prosedürlere göre gerçekleştirilmektedir, bu konuda yasalarla uyumlu yaklaşım takip edilmektedir. Yatağan’da kürtaj yapan doktorlar, gizlilik + hassasiyet konularına büyük önem vermektedir. Bu nedenle, hastaların memnuniyetini, güvenini sağlamak adına profesyonel formatta hizmet sunmaktadırlar.

Unutmayın ki kürtaj işlemi önemli karardır, süreçte doğru bilgi almalısınız. İlgili jinekolog doktorlarla birebir iletişim halinde olarak detaylı bilgi alabilir, süreci daha iyi anlayabilirsiniz. Sağlık hizmetleri konusunda yasaların gerektirdiği anlamda hareket etmek daima en doğru yaklaşımdır.

Kürtaj Fiyatını Neler Belirleyebilir?

Kürtajın fiyatı, hastanelere ve kliniklere göre değişkenlik gösterir. En ucuz kürtaj fiyatları, randevusu alırken uzman jinekologlara danışınız. Doğru danışmanlık ve destek almak, istenmeyen gebelik durumlarıyla başa çıkmanın en iyi yoludur.

Seçtiğiniz Klinik Türü

Kürtaj işleminde seçtiğiniz klinik türü, toplam maliyet üzerinde önemli etkiye sahip olabilir. Kamu hastaneleri çoğunlukla özel kliniklere göre daha düşük fiyatlar sunar. Ama özel klinikler daha kişiselleştirilmiş deneyim, ek destek hizmetleri sunabilir. Hangi klinik türünün size isabetli olduğuna karar vermeden önce ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi değerlendiriniz.

Gebeliğinizin Evresi

Kürtaj işlemi amaçlı başvurduğunuz gebelik evresi, maliyeti belirlemede diğer kritik faktördür. çoğunlukla hamileliğin ilerlemiş olduğu dönemlerde maliyet daha yüksek olabilir. Erken evre kürtajlar (7 haftaya kadar) çoğunlukla ekonomik olma eğilimindedir. Size en makul seçeneği belirlemek amacıyla uzman jinekolog profesyonelinden danışmanlık alınız.

Mevcut Tıbbi Durumlar

Mevcut herhangi tıbbi durumunuz varsa, bu kürtaj maliyetini etkileyebilir. Belirli sağlık sorunları ek tıbbi prosedürler ve danışmanlıkları gerektirebilir, bu da toplam maliyeti artırabilir. Sağlık hizmeti sağlayıcınız, durumunuzu değerlendirecek ve maliyet üzerinde olası etkiler hakkında sizi bilgilendirecektir.

İlk Kez Kürtaj Yapılması

İlk kez kürtaj yaptırıyorsanız, ek danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu ek hizmetler ek maliyetlerle gelebilir. Deneyimli personelle donatılmış klinikler, süreç boyunca rahat kolay yönlendirilmenizi sağlayabilir.

Jinekolojik EnfeksiyonlarJinekolojik Enfeksiyonlar Nedir?

Jinekolojik iltihaplar, kadın üreme organlarının iltihaplanması gibi durumları ifade eder. Uterus , yumurtalıklar, fallop tüpleri serviks vajina gibi organlarda meydana gelebilen bu iltihaplar, birçok farklı nedenle ortaya çıkabilir. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, hijyen eksikliği, cinsel ilişki sırasında mikroorganizmaların vücuda girmesi gibi faktörler jinekolojik enfeksiyonlara yol açabilir.

Jinekolojik Enfeksiyonlarla İlgilenmenin Önemi
  • Jinekolojik enfeksiyonlar, kadınların sağlığını olumsuz etkileyebilen ağır sorunlara yol açabilir. Erken teşhis ve tedavi edilmediğinde, bu iltihaplar ilerleyebilir, önemli komplikasyonlara neden olabilir. Pelvik inflamatuar hastalık (PID), infertilite, dış gebelik ve kronik pelvik ağrı gibi durumlar jinekolojik enfeksiyonların sonuçları olabilir. Bu nedenle, jinekolojik iltihapların hızlı teşhis tedavi edilmesi gereklidir.
  • Jinekolojik enfeksiyonların ve kürtajın maliyeti, kadınlara büyük endişe kaynağı olabilir. Ancak, akıllıca kaynakları kullanarak küretaj işleminin maliyetlerini en aza indirmek mümkündür. Devlet destekli sağlık merkezleri ve klinikler, düşük maliyetli jinekolojik enfeksiyon tedavisi ve kürtaj hizmetleri sunabilir. Bu merkezlerde, tecrübeli uzman jinekolog çalışanlarıyla birlikte, minimal fiyatlarla kaliteli hizmet alabilirsiniz.
  • Jinekolojik iltihaplar ve kürtaj maliyeti, kadınların sağlığını ve finansal durumunu etkileyen önemli konulardır. Bu konularda doğru bilgilendirme, münasip yönergelerle kadınlar, en makul fiyatlarla kaliteli hizmet alabilirler. Jinekolojik iltihapları ciddiye alarak erken teşhis edilmesi ve tedavi edilmesi, uzun vadeli sağlık sorunlarının önlenmesinde büyük rol oynamaktadır. Aynı şekilde, kürtaj maliyetini belirleyen faktörler hakkında bilgi sahibi olmak, akıllıca kaynakları kullanarak maliyeti en aza indirmek de mantıklı yaklaşımdır.
Kanama Bozuklukları

Kanama bozukluğu olan kişiler, kürtaj işleminde ve ilerleyen günlerde belirli tedaviler, izleme gerektirebilir. Bu ek önlemler toplam maliyete katkıda bulunabilir. Etkili Güvenli kürtaj sürecinde sahip olduğunuz kanama bozukluklarını uzman jinekolog doktorunuza bildiriniz.

Rahim Şekil Bozuklukları

Rahim şekil bozukluğu, kürtaj işleminin karmaşıklığını etkileyebilir.

Uterin Şekil Abnormalitelerin varlığına bağlı olarak müdahale teknikleri değişebilir, bu da toplam maliyeti etkileyebilir. Sağlık hizmeti sağlayıcınızla durumunuzu konuşmak, olası maliyet etkilerini daha net anlamanıza yardımcı olacaktır.

Sigorta Kapsamı

Sağlık sigortanız varsa, poliçenizin kürtaj işlemlerini kapsayıp kapsamadığını kontrol ediniz.. Belli sigorta planları kısmi – tam kapsama sunabilir, bu da cebinizden çıkacak masrafları önemli ölçüde azaltabilir. Beklenen maliyeti hesaplarken kapsamanızı önceden anlamalısınız.

Kürtaj yapma zorlu kararıyla karşı karşıya mısınız? Bu duygusal olarak zorlayıcı bir dönem olabileceğini anlıyoruz ve süreç boyunca fiziksel ve zihinsel sağlığınızı önceliklendirmeniz önemlidir. Dikkatle hazırlanmış vakumlu kürtaj iş akış şeması (vakum, suction kürtaj iş akışı) takip ederek güvenli ve rahat kürtaj işlemi alabilirsiniz. Bu rehberde, süreçte yer alan adımları detaylı bir şekilde anlatacağız, her adımın önemini vurgulayacak ve deneyiminizi mümkün olduğunca sorunsuz hale getirmek için yardımcı olacak bilgiler sunacağız.

Adım 1: Uygun Zamanı Belirleme

Vakumlu kürtaj iş akış şemasındaki ilk adım, adet döneminizin gecikip gecikmediğini belirlemektir. Bu gerçeği teyit ettikten sonra, en yakın uzman jinekolog doktora gidip tıbbi tavsiye almak , muayene olmak çok önemlidir. Yakındaki bir kliniği tercih etmek, işlemi daha uygun hale getirecek, takip randevularına ve desteklere kolay erişim sağlayacaktır.

Adım 2: Jinekolog Randevusu Almak

Kürtaja devam etmek için işlemi gerçekleştiren uzman jinekoloğa randevu almanız gerekmektedir. Bu muayene ziyareti sırasında jinekolog, kürtaj sürecini engelleyebilecek herhangi temel sağlık sorunu veya engel olup olmadığını teyit etmek için kapsamlı jinekolojik muayene yapacaktır. Bu adım sizin güvenliğiniz ve sağlığınız için önemlidir.

Adım 3: İşlem İçin Engel Teşkil Eden Durumların Olmadığını Onaylama

Uzman Jinekolog muayenesi sırasında doktor, tıbbi geçmişinizi değerlendirecek; karşı gösterge veya komplikasyonları elemek için gerekli muayeneleri – testleri yapacaktır. Kürtajı tehlikeli hale getirebilecek herhangi hastalığınız veya durumunuz olmadığından emin olmak çok önemlidir. Doktor, engel olmadığını onayladığında sonraki adıma geçebilirsiniz.

Adım 4: Ultrason İle Gebeliği ve Boyutunu Değerlendirme

Ultrason teknolojisini kullanarak, jinekolog gebeliğinizin gestasyonel yaşı ve boyutunu belirleyecektir. Bu bilgi, kürtajı gerçekleştirmek için en uygun yöntemi belirlemek için hayati öneme sahiptir. Gebeliğin tam aşamasını anlamak, jinekoloğun işlemi özel ihtiyaçlarınıza göre uyarlamasına yardımcı olacaktır.

Adım 5: Doktorunuzla Güvenilir Bir İlişki Kurma

Bir doktor-hasta ilişkisi tüm vakumlu kürtaj süreci boyunca çok önemlidir. Bu ilişki karşılıklı güven, saygı, zarafet ve empatiye dayalıdır. Doktorunuz, işlem sırasında herhangi bir sorunuz veya endişeniz olup olmadığını yanıtlamak ve size destek olmak için çaba gösterecektir.

Adım 6: İşlem İçin Gerekli Kriterleri Karşılama

Vakumlu kürtaj işlemi için uygun olabilmek için belirli kriterleri karşılamanız gerekmektedir. Bu kriterler genellikle 18 yaşın üzerinde olmanız, gebeliğin ilk 10 haftasında olmanız ve işlemi tehlikeli hale getirebilecek herhangi tıbbi durumunuzun olmamasını içerir. Bu gereksinimleri karşılıyorsanız, doktorunuz kürtaja devam edecektir.

Adım 7: Kürtaj İşlemini Gerçekleştirme

Gerekli kriterler karşılandığında doktor, vakumlu kürtaj işlemini gerçekleştirecektir. Bu işlem, rahimden gebelik dokusunu çıkarmak için nazik bir emme yöntemi kullanmayı içerir. İşlem genellikle hızlı ve nispeten ağrısızdır, minimal rahatsızlıkla gerçekleşir. Doktor, sizi işlem boyunca yeterince hazır ve desteklenmiş hissettirecektir.

Adım 8: Reçete ve Takip Talimatları Alma

İşlem sonrası, jinekolog gerekliyse size reçete verecektir. Bu reçeteyi talimatlar doğrultusunda hızlıca eczaneden almanız, evde sorunsuz iyileşme için gereken ilacı elinizde bulundurmanız, kullanmanız çok önemlidir. Ayrıca işlem sonrası gerekliyse bakım ve takip randevuları hakkında detaylı talimatlar alacaksınız.

Adım 9: Evde Dinlenme ve İyileşme

Reçetenizi ve talimatlarınızı aldıktan sonra, eve dönme ve dinlenme ve iyileşmeyi önceliklendirmenin zamanı gelir. Bu hassas dönemde hem fiziksel hem de duygusal olarak bolca dinlenmeye zaman ayırın. Destek sisteminizle iletişim kurun ve bu dönemde kendinize iyi bakmaya odaklanın.

Sonuç: Bilinçli Seçimler Yapma Yetkisi

Vakumlu kürtaj iş akış şeması, güvenli, rahat ve desteklenmiş kürtaj işlemi sağlamak için rehber olarak hizmet eder. Bu adımları takip ederek ve kendinizi anlayışlı ve deneyimli uzman jinekologun bakımına emanet ederek bu zorlu kararı özgüvenle atlayabilirsiniz. Unutmayın, yalnız değilsiniz ve sizi her adımda desteklemeye hazır profesyonel jinekoloğlar var.

Yatağan Jinekolog Op. Dr. Mesut Bayraktar 05467740159

Güvenli ve rahat bir kürtaj işlemini sağlayan vakumlu kürtaj iş akış şemasının (vakum emme kürtaj iş akışı) adım adım rehberini keşfedin. Önemli adımlar, uygunluk gereksinimleri ve işlem sonrası bakım hakkında bilgi edinin.



muğla istenmeyen gebelik gizli kürtaj
Kürtaj işlemine yönelik sosyal tabu ve baskılar kadını rahatsız edebilmektedir.
Muğla kadın doğum doktor kadın sağlığı 1
Kürtaj kararı almak zordur ve saygı zemininde yaklaşılmalıdır.
kürtaj mahalle baskısı aile baskısı toplum baskısı Muğla kadın doğum doktor
Kürtaj ülkemizde aile, arkadaş, mahalle, sosyal baskı yaklaşıma neden olabilir. Bu yüzden mahremiyet önemlidir.

Muğla Kadın Doğum Doktoru Mesut Bayraktar Jinekolog 331x273

Doktor Mesut Bayraktar

Hayatın olağan akışı gereği iyileşmek için hasta olan kişi çabalamalıdır yani aktif rol oynamalıdırlar. Görüldüğü üzere tedavi hunisinin büyük kısmında vakit kaybeden, hastalığını ret eden, iyileşemeyen, bahane, bedava - ucuz yöntemlere yönelen, körü körüne bel bağlayan hastalar pasif iyileşmeyi yani iyileşememeyi seçenler bulunmaktadır.

Tedavi süreci, hastaların sağlık sorunlarıyla başa çıkabilmeleri, iyileşme sağlayabilmelerinde önemli adımdır. Ancak, tedavi hunisi sürecinde Hekimlerin bazı zorluklarla karşılaşması mümkündür. Resimde, hastaların farklı farklı tutumlarından kaynaklanan zorlukları ele alarak, hekim-hasta ilişkisinde zorlukların üstesinden gelirken zedelenebileceğini, tedavi hunisinin önemini vurgulayacağız. Tedavi süreci, hasta sağlığını iyileştirmek amaçlı yapılan serüven düşünülebilir. Tedaviler, sağlık sorunlarına farklı yaklaşımlar gerektirebilir, bazen beklenmedik zorluklarla karşılaşılabilir. Bundan dolayı, tedavi hunisi sürecinde hekimlerin, hastaların farklı tutumlarına uygun şekilde davranması, etkili iletişim becerilerini kullanması önemlidir. Hekimlerin mesleklerini icra ederken , hasta kaynaklı zorlukları aşarken, hekim-hasta ilişkisinin zarar görmemesinde hastaların dikkatli olmaları gerekmektedir. Çünkü hekim sonsuza kadar sabredebilen, her uygunsuzluğa pozitif, sorun çözme şeklinde yaklaşan canlılar gibi düşünmeyiniz.

*** Hastalığını Kabul Etmeyenler: Hastalığını kabul etmeyen bireyler, sağlık sorunlarını inkar ederek tedaviye direnç gösterebilirler. Bunlar , tedavi sürecinin başarıyla ilerlemesini engelleyebilir. Hastalığını kabul etmeyen kişiler, genellikle hastalıklarının ciddiyetini ya da varlığını reddederler. Buda, hem kendileri hem de doktora sorun çıkmaktadır. Hastalığın kabul edilmemesi, tedavi sürecinin etkinliğini azaltabilir, tamamen durdurabilir.Hastalığını kabul etme evresi, hasta olduğunu kabul etme; tedavi sürecinin önemli parçasıdır. Hastalığın kabul edilmesi, kişinin gerçek durumuyla yüzleşmesine, gereken tedaviye tam uyum sağlamasına yardımcı olabilir. Böylece tedavi süreci daha etkili başarılı olabilir. Hastalığını kabul etmeyen bireylerin, kendi sağlık durumlarını gerçekçi şekilde değerlendirmeleri, tedaviye açık olmaları önemlidir.

Hastalığını kabul etmeyen, ret eden; Doktoru rakip , düşman bilmektedir.

*** Hastalığını Kabul Edenler: Hastalığını kabul eden kişiler, tedavi sürecine daha olumlu yaklaşabilirler. Hastaların tedaviye uyum sağlamasını kolaylaştırır, iyileşme sürecini hızlandırabilir. Fakat çoğunlukta bazı insanlar hastalığını kabul etsede hekim yerine başka yollara başvurabilerek, hastalıkların ilerlemesine, kronikleşmesine neden olmaktadır.

*** Bir Ara Hallederizciler - Google Aramacılar: Bazı hastalar, sağlık sorunlarıyla ilgili hafife alıcı, savsaklayıcı tutum sergileyebilirler. “Bir ara hallederizciler”, sağlık sorunlarını erteleme, önemsememe eğilimindedir. Google aramacıları ise kendi kendini teşhis etme, tedavi etme çabasına, akıllılığına girebilirler. Yanlış bilgilendirme, yanlış tedavi seçeneklerine yol açabilir.

*** Doğal Tedavi Yöntemlerine Körü Körüne İnananlar: Doğal tedavi yöntemlerine inanan hastalar, alternatif çözümler arayışında olabilirler. Maydanoz, soğan suyu içiciler gibi, doğal yöntemlere güvenerek, körü körüne bel bağlayarak etkisiz, tedavi sürecini yürütebilirler. Bazen bilimsel kanıtlanmamış, etkinliği sınırlı olan yöntemlere yönelmelerine neden olabilir. Maalesef tüm iletişim mecraları tedavilerin etkin olmadığını söylese de böyle yönelimler artarak devam etmektedir.

*** Sahte Doktor Bulucular - Maddi Zorluk Çıkarıcılar: Sahte doktor bulucular, maddi zorluk yaratanlar - bulanlar, yani tedaviye gereksiz yere maddi kısıntı uygulayanlar, tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir. Ev, araba kredisi ödemesi, oğlanı evlendirme gibi maddi yükler altında olan hastalar, tedaviye uyum sağlamakta, iyileşmekte güçlük çekebilirler. İnsanlar sağlıklı kalmanın, mal mülk edinmeden değerli olduğunu maalesef kavrayamamaktadırlar.

Hasta olmuş ama evi var
Hasta olmuş ama oğlu evlenmiş.

Kendini, sağlığını feda ederek yaşamda hedefleri başarmak maalesef artan hızda devam etmektedir. Günümüzde oldukça yaygın durumdur. İnsanlar, zamanı, varlıklarını daha verimli kullanmak amacıyla sağlıklarını tehlikeye atabilmektedirler. Ancak, sağlığın önemi göz ardı edilmemelidir. Kaliteli yaşam sürerken sağlıklı olmak şarttır. Hayatta hedefleri  başarmak önemli olsa da, sağlığımıza dikkat etmekten asla vazgeçmemeliyiz.

Tedavi hunisi süreci, hastaların sağlık sorunlarını çözmek, iyileşmede  önemli adımdır. Ancak, bazı hastalar, kendilerine gereksiz yere maddi zorluklar yaratarak (3. evinin kredisini bahane göstermek, 4. çocuğunu davul zurna - yemekli evlendirmeye çalışması) tedavi sürecini  olumsuz etkilemektedir (tedavi olmamaktadırlar!). Makaleyle maddi gücü – imkanı olduğu halde “ev aldık, araba aldık kredi ödüyoruzcular” şeklinde adlandırılan, doktoru gereksiz yere maddi zorluklar ile meslek icrasına sürükleyen hastaların yeteri kadar iyileşemediklerini vurgulamak istiyorum.

*** Profesöre Gidenler - İyi Doktor Deyiciler: Bazı hastalar, tedavide ünlü/ünsüz profesöre başvurma eğilimindedirler. Bunlar, “normal” doktorları, diğer sağlık hizmeti sağlayıcılarını göz ardı edebilir, hatta küçümseyebilir. Aynı şekilde, bazı hastalar, tedavi - meslek icrasının masrafları nedeniyle para talep eden doktorlardan da uzak durma eğiliminde olup tedavi sürecini menfi etkileyebilir. Uygun tedavi seçeneklerinin kaçırılmasına, hastalığın artmasına neden olabilir. Hastalar kaçırılan, kaybolan sağlığın %100 geri gelmediği konusunda yeteri kadar ikna edilmelidirler. Mümkün ise hastalar, tedavinin tamamen geri gelmeme, başarılı olmama riski olduğuna ilişkin yeterli bilgilendirme yapılarak ikna edilmelidirler.

Maalesef bazı insanlar maddi varlıklarının korunmasını sağlıklarından önemli görmektedir.

Servete Mala Mülke Yaşayanlar Sağlıklarını Feda Ediyorlar.

*** Ego, Kişisel Çıkar Çatışmaları: Hekim-hasta ilişkisindeki ego, kişisel çıkar çatışmaları, tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir. Doktorun , hekim hasta bağı kurulmamış hastaya “sen” demesi gibi durumlar, iletişim sorunlarına yol açabilir. Aynı şekilde, bazı hastalar da doktorlarla kişisel, duygusal çıkar çatışması içine girebilirler , tedavi sürecinin etkinliğini azaltabilir. Hastalar , empati, anlayışla Hekimleri karşılamalı, iletişimde açıklık, saygıyı korumalı, kişisel çıkar çatışmalarından uzak durmalıdır. Hekim-hasta bağı, tedavi sürecinin başarısında önemli faktördür. Hastaların hekimle güven, destek temelinde ilişki kurması, tedaviye uyumlarını artırır, iyileşme motivasyonunu yükseltir. Hekimler de, hastaların duygusal ihtiyaçlarını anlamalı, hastalarla işbirliği yaparak tedavi sürecini yönetmelidir. Hasta, hekimin yönlendirmelerine uyum sağladıkça, hastada, hekimi destekleyici rol üstlendikçe, iyileşme süreci olumlu yönde etkilenecektir.

Tedavi sürecindeki zorluklarla başa çıkan, iyileşen hastalar, motivasyon kaynağı olabilirler. İyileşenlerin başarı hikayeleri, diğer hastalara umut ilham verebilir. Hekimlerin iyileşme sürecini desteklemek , başarı hikayelerini paylaşmaları önemlidir. Tedavi sürecinde karşılaşılan zorluklar, hastaların tutumları, hekim-hasta ilişkisi etrafında yoğunlaşır. Hastaların hastalıklarını kabul etme, doğru bilgilere ulaşma, maddi zorluklarla başa çıkma, kendince maddi zorluk varlığı yaratmama, doğru tedavi seçeneklerini değerlendirme konularında Hekim destek vermesi önemlidir. Tekrardan, hastaların 1001  zorlukla meslek icrası yapan Hekime empati, anlayış - etkin iletişim becerileriyle Hekimleri benimsemeleri, işlerini kolaylaştırmaları, hastanın, tedavi sürecinin etkinliğini artırır, hastaların moralini yükseltebilir, motivasyonlarını artırabilir, tedaviye olan uyumlarını iyileştirebilir.

Hekim-hasta bağı, güvene dayalı ortamda kurulmalı, hastaların iyileşme sürecine aktif katılımları teşvik edilmelidir. Etkili tedavi sürecinde, hem hastaların hem de hekimlerin sorunların üstesinden gelmede birlikte çalışmaları, destekleyici ortam oluşturmaları gerekmektedir.
Tedavi Hunisinde pasif iyileşmeye çalışanlardan olmayın.


Tetkikler

hekimin kanaatinden

üstün değildir.


Kadın bedeninde

kronik enflamasyonun

en büyük kaynağı

vajinal akıntıdır.

Dinamik Tablo
Hastane Stresinden Uzaklık ✓ 
Özel Etkileşim ✓ 
Süre Sınırlamasız Muayene ✓ 
Mahremiyet – Gizlilik ✓ 
Hijyenik Ortam ✓ 
Teknoloji Kullanımı ✓ 
Konfor – Ferah Ortam ✓ 
Online Randevu ✓ 
3. Şahıslarla Temassızlık ✓ 
Güven – Nezaket – Zarafet ✓ 
Etik ✓ 
Tecrübe ✓ 
Profesyonel Destek ✓ 
Hasta Memnuniyeti & Sağlığı ✓ 
Fethiye’den 45′ uzaklıkta ✓ 
Dalaman’dan 10′ Uzaklıkta ✓ 
Köyceğizden 15′ Uzaklıkta ✓ 
Marmaris’den 40′ Uzaklıkta ✓ 
Muğla’dan 45′ Uzaklıkta ✓ 



  1. Genital Hijyensizlik Genetik Hijyeni Bozar. 2023
  2. Herkes Hasta Olur; Herkes En İyi Hekim İster. 2022
  3. Kadın Hastaysa Evde Huzur Yoktur. 2020
  4. Jinekolojik Hastalık Başka Hastalığı Tetiklemiş İse Buna Yüksek Riskli Jinekolojik Hastalık Denir. 2020
  5. Kadın Hastalığını Kabul Etmiyorsa Evde Dirlik Yoktur.
  6. Gebelikte Tasarruf(Kısıntı) Olmaz. Gebelikte Mal - Mülk Feda Edilir.
  7. Kadın Hastaysa Kök Sebep Aksi İspat Edilene Kadar Jinekolojiktir.
  8. Gebelik Fizyolojik Dönem DEĞİLDİR. Gebelik Hastalık – Ölüm Riski Barındıran Olağanüstü Dönemdir. Tecrübeli , Öngörüsü Açık Hekime Teslimiyet Gerektirir. 2018
  9. Gebelik Hastalıkları, İhmal Edilmiş Jinekolojik Hastalıkların Komplikasyonudur.
  10. Gebelik Hastalıkları; Tanısı Konulmamış Jinekolojik Hastalıklardır. MB, 2016)
  11. Gebelikte Kazanılacak 1 Puan IQ, Bebeğinizi Başarı Sarmalında Üstlere Taşır.
  12. Enfeksiyonla Gezmeyi ''Sorun Görmeyen'' Gebeyi En Mükemmel Sağlık Sistemi Bile Koruyamaz.
  13. Rahim; Dayanan - Sabreden - Kolaylık Gösteren - Halden Anlayan Organ Değildir.
  14. Sıfır Vajinal Akıntı Sağlıktır. MB, 2016

Rudolf Virchow; Louis Pasteur, Robert Koch savundukları; hastalıkların mikrop teorisine inanmıyordu. Hastalıkların, dış patojenlerden değil, hücrelerin İçindeki anormal faaliyetlerden kaynaklandığını öne sürdü. Aynı zamanda Max Gerson'da Hastalık gelişmeden önce metabolik bozulmanın başladığını kitabında yazmıştır.

Mesut Bayraktar ekolleri birleştirerek modifiye ederek meslek İcrasında bulunmaktadır. Tıbbın Papa'sı Virchow'unda haklı olduğunu vurgulamaktadır. Her bir Ekol Platon'un Mağara Alegorisinde Bulunan, Zincirlerinden Kurtularak Mağaradaki Ateşin Işığına Alışmış Ama Güneşe Ulaşamamış Mahkumlardır. Güneşe Çıktığınızda Gördüğünüz; Sıfır Vajinal Akıntı sağlıktır.


Sıfır Vajina Akıntısı Sağlıktır. [1]