Kadınlarda Diz Protezi Ve Kalça Protezine Götüren İhmal Edilmiş Jinekolojik Hastalıklar


Bir kadın hasta olmuş, İyileşemiyorsa kök sebep aksi ispat edilene kadar jinekolojiktir.
Diz Protezi – Kalça Protezi – kadın
Hasta geliyor, minimum 5 yıllık, ortalama 10 -30 yıl sürmüş jinekolojik şikayetleri nedeniyle canı yanmış, ”hızlı ve etkili ve de ucuz” tedavi ile adeta şip şak iyileşeceğini beklerken; mevcut durumunun ciddi + masraflı olduğunu anladığında hemen şunu sormaktadır:
- Hemen tedavi olmak zorunda mıyım?
Bu sorunun altında yatan amaç şudur, hemen tedavi olmak zorunda değilsem, ben 10 – 30 yıl daha sabredeyim ( ki bunu yapıyor !) sonra artık mecbur kalınca tedavi olurum.
O ötelediğinin kendisini asla diz protezi ve/veya kalça protezine götüreceğini asla düşünmemektedir.
Burada baskın durumlar maalesef cimrilik ve östrojen sarhoşluğudur. Jinekolojik tedavi masrafına zamanında girmeyen kadınlar, zaman içerisinde diz & kalça eklemlerini kaybederek protez ameliyatlarına mahkum olmaktadırlar. Hem sağlıklarını kaybediyorlar hem tasarruf ettiklerinden daha fazlasını konforsuz yaşam için harcamaktadırlar.
Menopoz
kadınlığın bitmesi
değildir.
Jinekolojik sorunları; ortopedik cerrahi haline getirmeyiniz
Diz ve kalça protezi
, genellikle eklem sorunları veya yaralanmaları nedeniyle fonksiyonel kısıtlamalar yaşayan kişiler için kullanılan tıbbi implantlardır. Bu protezler, eklemi yerine koymak veya onarmak için cerrahi müdahaleler sırasında kullanılır. Şuan kadınlar arasında salgın boyutunda artmıştır.
Diz Protezi
: Diz protezi, diz ekleminin hasar görmüş veya aşınmış kısımlarının çıkarılması ve yapay eklemle değiştirilmesi işlemidir. Bu cerrahi prosedür, osteoartrit, romatoid artrit veya diz yaralanmaları gibi durumlarla ilişkili olan ağrı ve hareket kısıtlamalarını hafifletmek için uygulanır. Protezler, titanyum, polietilen veya seramik gibi dayanıklı malzemelerden yapılmış olup, normal diz fonksiyonunu taklit etmeyi amaçlar.
Kalça Protezi
: Kalça protezi, kalça eklemi sorunları yaşayan kişiler için uygulanan cerrahi prosedürdür. Kalça eklemi, coxofemoral eklem olarak da bilinir ve femur (uyluk kemiği) başının pelvik kemik içindeki yuvasıyla birleşiminden oluşur. Kalça protezi, eklem yüzeylerinin çıkarılması ve yapay eklemle değiştirilmesi sürecini içerir. Protezler, metal, seramik ve plastik gibi malzemelerden yapılmış yapay eklem parçalarını içerir.
Diz ve kalça protez cerrahisi, genellikle ilaç tedavisi veya fizik tedavi gibi diğer yöntemlerle sonuç alınamayan ciddi ağrı ve hareket kısıtlamaları olan hastalar için seçenek olabilir
Diz ve kalça protezleri genellikle ileri yaş insanlar arasında daha sık kullanılır. Bu, çoğunlukla yaşlanma sürecinde ortaya çıkan eklem dejenerasyonu, osteoartrit ve diğer eklem hastalıklarının yaygın olmasıyla ilişkilidir. Bazı istatistiklere göre, kadınlarda osteoartrit gibi eklem hastalıkları daha yaygın olabilir. Bu nedenle, kadınlar arasında diz ve kalça protezi cerrahisinin kullanımı biraz daha yüksek olabilir.
Kadınlarda diz ve kalça protez cerrahisine gidilmesinin temel sebepleri şunlardır
Osteoartrit
: Osteoartrit, eklem kıkırdağının yıpranması ve dejenerasyonuyla karakterize olan yaygın eklem hastalığıdır. Kadınlarda osteoartrit daha sık görülebilir ve bu da diz ve kalça eklemlerinde ağrı, sertlik ve hareket kısıtlamalarına yol açabilir. Jinekolojik problemlerini görmezden gelmiş hatta unutarak adaptasyon sağlamış kadınlar osteoartrit & romatoid artrit geliştirmeleri nedeniyle, kendilerini diz ve kalça protez ameliyatlarında bulmaktadırlar.Romatoid Artrit
: Romatoid artrit, kronik otoimmün hastalıktır ve kadınlarda daha sık görülür. Bu durumda, vücut bağışıklık sistemi eklem dokusunu hedef alır ve iltihaplanmaya neden olur. Romatoid artrit, diz ve kalça eklemlerini etkileyebilir ve eklem hasarına, ağrıya ve işlev kaybına yol açabilir. Aynı şekilde jinekolojik problemlerini görmezden gelmiş hatta unutarak adaptasyon sağlamış kadınlar kendilerini yine diz ve kalça protez ameliyatlarında bulmaktadırlar.Travma ve Yaralanmalar
: Kadınlarda kalça kırıkları, kronik pelvik enfeksiyonlar, osteoporoz gibi kemik yoğunluğu kaybıyla ilişkili olarak daha sık görülebilir. Yüksekten düşmeler veya travmatik kazalar sonucunda kalça kırığı oluşabilir. Ayrıca, spor yaralanmaları veya diğer nedenlerle diz ekleminde ciddi hasarlar meydana gelebilir. Bu durumlarda, protez cerrahisi, kırık veya hasarlı eklemin onarılması veya değiştirilmesi için seçenek olabilir.
Menopozu Önemsememek
: Menopozu aynı jinekolojik sıkıntılarını ihmal ettiği gibi önemsemeyen kadınlar östrojen eksikliğin ciddi etkilerini eklemler ciddi anlamda yaşamaktadırlar. Menopozla birlikte östrojen seviyelerinin düşmesi ve kemik kaybının hızlanmasıyla ilişkilidir. Osteoporoz ve/veya tedavisiz kalmış jinekolojik kondisyonlar nedeniyle kemikler ciddi anlamda zayıflayabilir ve kırılgan hale gelebilir. Kalça kırıkları, özellikle osteoporoz nedeniyle kadınlarda daha yaygın olabilir ve protez cerrahisi, kırık parçalarını birleştirmek veya hasar görmüş eklemleri değiştirmek için kullanılabilir.Kronik Jinekolojik Enfeksiyonlar
: Bazı jinekolojik enfeksiyonlar, kadınların başta pelvik bölgesindeki eklem ve kemikleri ciddi anlamda zayıflatmaktadır. Bu enfeksiyonlar, pelvik inflamatuar hastalık (PID), kronik servisit, kronik vajinal akıntı, uzamış atrofik vajinit, pelvik selülit, parametrit veya osteomiyelit gibi durumlar olabilir. Kronik enfeksiyonlar – enflamasyonlar nedeniyle eklem hasarı veya kemik enfeksiyonları gelişebilir , bu önlenebilir jinekolojik hastalıkların tedavilerini önemsememek – almama durumunda maalasef eklemler bozulacaktır; diz veya kalça protez cerrahisi bu durumların tedavisinde kullanılabilir.


51 yaşında hemşirenin avasküler femur nekrozu nedeniyle sol kalça protezi;Simfizis pubis kemiğindeki minik dislokasyon zor doğum geçirdiğini, hormonlu spirale dikkatli şekilde bakarsanız leğen kemiğinin tam ortasında göreceksiniz, buda hemşirenin en başta vajinal kanama ve kronik pelvik enfeksiyonlar ile halen mücadele ettiğini (vajinal lümende vajinal akıntı tortuları x-ray’de minik minik gözükmektedir), butlarındaki cilt katlanmasının belirginliği nedeniyle kilolu + diyabetik kadın olduğunu ve diyabetinden haberinin olmadığını, spiralinin neredeyse pelvik boşluğun tavanına dayanması nedeniyle rahimde büyümenin ve/veya ödemlenmenin olduğunu, özellikle parametriyal alandaki vasküler (damarsal) yapılarda(flebolit) kalsifikasyonun olması nedeniyle pelvik enfeksiyonun minimum 20 yıldır devam ettiğini tecrübeme dayanarak belirtebilirim. Flebolit şeklinde kalsifikasyonlar olmasına rağmen pelvis kemiğindeki osteoporoz nedeniyle yaşanılan jinekolojik pelvik patolojinin pelvisde ve vasküler yapılarında (avasküler nekroz) nasıl bir yük oluşturduğu, sadece 1 adet filmde dahi belli olmaktadır.
Eee bu kadar süre jinekoloji bilimini görmezden gelmek; genital inkar sergilemek hemşirenin canını çok yaktığını, röntgen filmi ayan beyan – aşikar olarak göstermektedir.
Diz ve kalça cerrahisi geçirmiş ancak hiç jinekolojik bakım almamış kadınların ameliyat sonrası iyileşmelerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Bu zorluklar arasında iyileşme sürecinin uzaması, kötüleşme, implant allerjileri ve eklem çevresinde effüzyonlar gibi sorunlar olabilmektedir.
Diz ve kalça cerrahisi sonrası jinekolojik bakım alınmamasının ameliyat sonrası İyileşmeyi etkileyebileceği birkaç neden vardır:
Enfeksiyon Riski
: Jinekolojik enfeksiyonlar, ameliyat sonrası enfeksiyon riskini artırabilir. Cerrahi prosedürler, enfeksiyon riskini beraberinde getirebilir ve enfeksiyonun implantlar üzerinde negatif etkileri olabilir. Jinekolojik bakım eksikliği, hijyen kurallarının takip edilmemesi veya enfeksiyon belirtilerinin göz ardı edilmesi gibi durumlar enfeksiyon riskini artırabilir ve iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir.Hormonal Denge ve Kemik Sağlığı
: Jinekolojik sağlık, hormonal dengeyi korumak için önemlidir. Östrojen hormonunun düşmesi, menopoz sonrası dönemde kemik yoğunluğunda azalmaya neden olabilir. Diz ve kalça protez cerrahisi sonrası, kemik sağlığının iyileşme süreci üzerinde etkisi olabilir. Jinekolojik bakım eksikliği, hormon düzeylerinin takip edilmemesi ve kemik sağlığını destekleyici önlemlerin alınmaması kemik iyileşmesini olumsuz etkileyebilir.Jinekolojik Sorunların Etkisi
: Jinekolojik sorunlar, vücutta inflamasyona – infeksiyona ve sistemik etkilere neden olabilir. Bu durum, genel sağlık durumunu etkileyebilir ve ameliyat sonrası iyileşmeyi zorlaştırabilir. Özellikle kronik jinekolojik enfeksiyonlar veya inflamatuvar hastalıklar, implantların enfekte olma riskini artırabilir ve eklem çevresinde effüzyonlar gibi sorunlara yol açabilir.Jinekolojik bakım eksikliğinin tetiklediği implant – protez allerjileri ve eklem çevresinde effüzyonlar
, ameliyat sonrası dönemde ortaya çıkabilen sorunlardır. Bazı kişilerde implantlara karşı alerjik reaksiyonlar gelişebilir, kadın vusudunda çözülmemiş ve kronikleşmiş enflamasyonlar tip 1 allerjik reaksiyon gelişmesini kolaylaştırmaktadır. Bu durum, implantın cildin altındaki dokularla temas etmesiyle veya alerjen içeren materyallerin kullanılmasıyla ilişkili olabilir. Eklem çevresinde şişme ve effüzyon gelişmesi şeklinde görülmektedir.
Jinekolojik problemleri çözmeden bu tür cerrahi prosedürlere girişmek, en uygun antibiyotik, fizyoterapi, en uygun ve uyumlu ortopedik protezleri bile alsanız; sorunlarla (allerjiler, sıvı birikmesi, otoimmün hastalıkların devam etmesi veya gelişmesi ile) yüzleşeceğinizi önemle belirtmek istiyorum.


4×4 Kadın Hastalığı Olan Kadınlar;
** Dizlerim & Bileklerim Ağrıyor
** Her Yerim Acı içinde
** Hangi Doktora Gitmeliyim
Şeklinde Soru Soruyor
Bana Gelmelisin Deyince !
** Orayla Hiç Sorun Yok
** Kadın Doğumluk Değil Demekteler !
Hasta Olmak Bedava
Sürünmekte Bedava
İnsanlar Acıyı & Çileyi Seviyor
Bırak kalça – diz protezini; jinekolojik hastalıklarını inkar edip görmezden geldiği sürece, canlı insandan bacak – kalça uyluk nakli bile olsan arzu ettiğin sağlık durumuna ulaşamazsın.
Diz veya kalça protezi konulmuş kadınlarda eklem çevresinde ödem, şişme ve alerji gelişimine neden olan birkaç faktör bulunmaktadır:
Cerrahi İşlem
: Diz veya kalça protezi implantasyonu cerrahi işlem gerektirir. Bu cerrahi işlem, cildin kesilerek protezin yerleştirilmesini içerir. Her cerrahi işlemde olduğu gibi, doku travması ve cerrahi alanın tahrişi sonucunda ödem gelişebilir.Yabancı Cisim Reaksiyonu
: Protez implantları vücut için yabancı cisimlerdir. Bazı insanlar, vücutlarına yerleştirilen yabancı cisimlere karşı hassas olabilirler ve bu, bağışıklık sisteminin tepkisine neden olabilir. Bağışıklık sistemi, protez implantını tehdit olarak algılayarak inflamasyon tepkisi oluşturabilir, bu da eklem çevresinde şişmeye ve ödeme neden olabilir. genellikle jinekolojik enfeksiyon ve enflamasyonlar otoimmün hastalıkları tetiklemekte olup, bu süreç çözülmeden bu tür cerrahi işlemlere girişildiğinde diz ve/veya kalça protezlerine zaman içerisinde alerji gelişebilmektedir.Enfeksiyon
: Cerrahi işlem olduğu için, diz veya kalça protezi implantasyonu sonrasında enfeksiyon riski vardır. Enfeksiyon geliştiğinde, bağışıklık sistemi bu enfeksiyonla mücadele etmek için tepki verir ve bu da eklem çevresinde ödeme ve şişmeye neden olabilir.Jinekolojik enfeksiyonlar bu cerrahi alana hem yakın olduğundan hem de jinekolojik enflamatuar süreç iyileşmeyi geçiktirdiğinden enfeksiyonlara yatkınlık artmaktadır.
İmmünolojik Reaksiyonlar
: Protez implantları, bazen vücutta immünolojik reaksiyonlara yol açabilir. Bu, implant materyaline veya implant ile temas eden diğer bileşenlere karşı alerjik reaksiyonları içerebilir. Alerjik reaksiyonlar, eklem çevresinde şişmeye, kızarıklığa ve ödeme yol açabilir. Allerji gelişmesini jinekolojik enfeksiyon ve enflamatuar süreçler kolaylaştırmaktadır.Protez Boyutu ve Uyumluluğu
: Protez implantının boyutu ve uyumluluğu, eklem çevresinde ödeme ve şişmeye yol açabilecek etken olabilir. Eğer protez implantı uygun şekilde boyutlandırılmamışsa veya protez ve doğal eklem uyumlu değilse, sürtünme ve baskı artabilir. Bu durumda, eklem çevresinde iltihaplanma ve ödem gelişebilir.
Bu faktörler, diz veya kalça protezi konulan kadınlarda eklem çevresinde ödem, şişme ve allerji gelişimine katkıda bulunabilir. Bununla birlikte, her bireyin vücut tepkileri farklı olabilir ve bu tür reaksiyonlar kişiden kişiye değişebilir. Cerrahınızın yönlendirmelerine uymak, düzenli kontroller yapmak ve herhangi rahatsızlık veya reaksiyon durumunda hemen doktora başvurmak önemlidir.
Diz ve/veya kalça protezi olmuş kadınların neredeyse tamamı 1000 beter oldukları halde jinekologdan kaçacak her imkanı sonuna kadar, çok enteresan şekilde kullanmaktadır. Peki iyileşiyorlar mı?
* Kesinlikle Hayır !
Sorunlarının jinekolojik kaynaklı olduğunu inkar etmiş durumdalar.
AYNI DOĞUM SANCISI GİBİ !
Menopozda Doğum Sancısı Çekmek
AYNI DOĞUM SANCISI GİBİ
** Sabahı Zor Ettim… Kıvrandım…
** Buz Koydum Bana mısın Demedi…
** DİZLERİM Aynı Doğum Sancısı Gibi Ağrıdı.
Bir Kadın Hasta ise Kök Sebep Aksi İspat Edilene Kadar Jinekolojiktir (Kadın Hastalığıdır). Kadın Hastalığı (Jinekolojik Hastalık) Olmadığı İspatlandı Ama Kadın Yine İyileşemiyor İse Kök Sebep Gizlide Kalmış Kadın Hastalığıdır.
Sanki Doğum Sancısı
Sabaha Kadar Uyuyamadım
Her Hastalık Köküne Çeker
Her Hastalık Köküne Çeker !
Bir Kadın; Sen Diye Anla
Hasta Ve İyileşemiyorsa,
Kök Sebep,
Aksi İspat Edilene Kadar
Jİ – NE – KO – LO – JİK – TİR – !

Dizlerim Sıkıntılı
** Kadın Hastalığı Olabilir.
** Muayene Olmaya Gelmelisin
O Niyeymuş !
Diz Ağrısının Sebebi, Kadın Hastalığı !
** O Niyeymiş ?
( Evrensel Tepki )

Tetkikler
hekimin kanaatinden
üstün değildir.
Kadın bedeninde
kronik enflamasyonun
en büyük kaynağı
vajinal akıntıdır.
Hastane Stresinden Uzaklık | ✓ |
Özel Etkileşim | ✓ |
Süre Sınırlamasız Muayene | ✓ |
Mahremiyet – Gizlilik | ✓ |
Hijyenik Ortam | ✓ |
Teknoloji Kullanımı | ✓ |
Konfor – Ferah Ortam | ✓ |
Online Randevu | ✓ |
3. Şahıslarla Temassızlık | ✓ |
Güven – Nezaket – Zarafet | ✓ |
Etik | ✓ |
Tecrübe | ✓ |
Profesyonel Destek | ✓ |
Hasta Memnuniyeti & Sağlığı | ✓ |
Fethiye’den 45′ uzaklıkta | ✓ |
Dalaman’dan 10′ Uzaklıkta | ✓ |
Köyceğizden 15′ Uzaklıkta | ✓ |
Marmaris’den 40′ Uzaklıkta | ✓ |
Muğla’dan 45′ Uzaklıkta | ✓ |
- Genital Hijyensizlik Genetik Hijyeni Bozar. 2023
- Herkes Hasta Olur; Herkes En İyi Hekim İster. 2022
- Kadın Hastaysa Evde Huzur Yoktur. 2020
- Jinekolojik Hastalık Başka Hastalığı Tetiklemiş İse Buna Yüksek Riskli Jinekolojik Hastalık Denir. 2020
- Kadın Hastalığını Kabul Etmiyorsa Evde Dirlik Yoktur.
- Gebelikte Tasarruf (Kısıntı) Olmaz. Gebelikte Mal - Mülk Feda Edilir.
- Kadın Hastaysa Kök Sebep Aksi İspat Edilene Kadar Jinekolojiktir.
- Gebelik Fizyolojik Dönem DEĞİLDİR. Gebelik Hastalık – Ölüm Riski Barındıran Olağanüstü Dönemdir. Tecrübeli , Öngörüsü Açık Hekime Teslimiyet Gerektirir. 2018
- Gebelik Hastalıkları, İhmal Edilmiş Jinekolojik Hastalıkların Komplikasyonudur.
- Gebelik Hastalıkları; Tanısı Konulmamış Jinekolojik Hastalıklardır. MB, 2016)
- Gebelikte Kazanılacak 1 Puan IQ, Bebeğinizi Başarı Sarmalında Üstlere Taşır.
- Enfeksiyonla Gezmeyi ''Sorun Görmeyen'' Gebeyi En Mükemmel Sağlık Sistemi Bile Koruyamaz.
- Rahim; Dayanan - Sabreden - Kolaylık Gösteren - Halden Anlayan Organ Değildir.
- Sıfır Vajinal Akıntı Sağlıktır. MB, 2016
Bilgi | Değer |
---|---|
Ülke | Türkiye |
İl | Muğla |
İlk Yerleşim | MÖ 2. binyıl |
Koordinatlar | 36.838769862880554, 28.76508732000861 |
En Alçak Nokta | 0 m (0 ft) |
Zaman Dilimi | UTC+03.00 (TRS) |
Posta Kodu | 48XXX |
Alan Kodu | 252 |
ISO 3166 Kodu | TR-48 |
Plaka Kodu | 48 |
Bağlı Olan İlçeler:
Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula İlçesiRudolf Virchow; Louis Pasteur, Robert Koch savundukları; hastalıkların mikrop teorisine inanmıyordu. Hastalıkların, dış patojenlerden değil, hücrelerin İçindeki anormal faaliyetlerden kaynaklandığını öne sürdü. Aynı zamanda Max Gerson'da Hastalık gelişmeden önce metabolik bozulmanın başladığını kitabında yazmıştır.
Mesut Bayraktar ekolleri birleştirerek modifiye ederek meslek İcrasında bulunmaktadır. Tıbbın Papa'sı Virchow'unda haklı olduğunu vurgulamaktadır. Her bir Ekol Platon'un Mağara Alegorisinde Bulunan, Zincirlerinden Kurtularak Mağaradaki Ateşin Işığına Alışmış Ama Güneşe Ulaşamamış Mahkumlardır. Güneşe Çıktığınızda Gördüğünüz; Sıfır Vajinal Akıntı sağlıktır.





Menopoz sıkıntılarını Hakim değil, Jinekolog çözer.
T.C YARGITAY 2.HD
Esas: 2012/4303
Karar: 2012/24717
Karar Tarihi: 15/10/2012
ÖZET: Eşinin menopoza girmesi sebebiyle yaşadığı sıkıntılara karşı yeterli duyarlılık ve sabrı göstermeyen, eşini haksız bir şekilde iffetsizlikle suçlayan ve ona hakaret eden davalı-davacı koca karşısında; ” eşini sevmediğini, ona karılık yapmayacağını” söyleyen davacı-davalı kadın da eşit kusurlu kabul edilmelidir.
Menopoz'da
** Bel Ağrısı &
** Kalça Ağrısı &
** Diz Ağrısı &
** Kasık Ağrısı
AKSİ İSPAT EDİLENE KADAR JİNEKOLOJİK
(Kadın Hastalığı)
Yok Yok
Hiç Jinekoloğa Gerek Olmadı
** Azmettirici: Rahim & Çevresi
** Katil : Kalp, Seker, Beyin,…
** Ölen : Menopoz Kadını
Bir Kadın Hasta Ve İyileşemiyorsa Kök Sebep Aksi ispat
Edilene Kadar Jinekolojiktir
Her Şey 1 (Bir ) Muayene İle Baslar
Göz görmezse gönül katlanır !
** Teyzen anjio oldu, yoğum bakımda, sıkıntısı yoktu.
** Teyzen yürüyemiyor, evde oturuyor, problemi yoktu.
**Teyzen doğum sancısı gibi sabaha kadar kıvrandı, hiç şikayeti yoktu.
** Teyzen İyi, sonra kötü, hiç hastalığı yoktu.
** Teyzen beyin kanaması geçirdi, felç oldu, hiç bir şeyi yoktu.
Teyzenin kadın doğumla 30 yıl hiç işi olmadı, hem yaşlı, doğurmaz.
Kadın doğumla ne alaka ?
Vajinal Kuruluk,
** İlişkide Ağrı,
** İlişki Sonra Kanama,
** Cinsel İlişkide çatlak,
** Çıldırtan Kaşıntı,
** Vajinal Elastikiyet Kaybı,
** Orgazm Olamamak,
** Hızlı İstek Kaybı
** Vajina İçinin Gerim Gerim Gerilme
Vajinal Kuruluk Yaşlanma Sinyalidir
Yüksek riskli jinekoloji'de;
jinekolojik hastalık başka hastalığın sebebi olmaktadır
Kadın bedeninde
anti-oksidan kapasite yani mukavemet durumunuz aşıldığında (temizleme kapasiteniz geçildiğinde)
her hastalık çıkabilir.
Standart
Sağlık Hizmeti
=
Lütuf Edildiği Kadar
Sağlık Hizmeti Almak
Demektir.