Arteriyovenoz Malformasyon
Arteriovenöz malformasyonlar (AVM’ler), anormal arter-damar bağlantılarına neden olan kan damarlarının yumaklarıdır. Çoğu beyninizde ve omurilikte meydana gelir, ancak vücudunuzun herhangi bir yerinde ( Rahimde ! ) olabilirler. Bazı insanların semptomları vardır; diğerleri sadece beyin kanaması gibi bir olaydan sonra semptomlara sahiptir. AVM’yi çıkarmak için yapılan cerrahi bir tedavidir. Diğer tedaviler de oldukça başarılı olabilir.
Arteriovenöz malformasyon (AVM) nedir?
Bir arteriyovenöz malformasyon (AVM), kan damarlarının anormal bir karışıklığıdır (bir kuş yuvası gibi). Karışıklık, normalde beyin dokusunu besleyen arterlerden ve normalde beyin dokusunu boşaltan damarlardan(venlerden) oluşur.
Arterler ve damarlar normalde tam olarak nasıl bağlanır ve düzgün bağlanmadıklarında ne olur?
Kan, vücudunuzda organize bir kapalı kan damarı devresi içinde hareket eder. Arterleriniz oksijen açısından zengin kanı kalbinizden beyninize ve vücudunuzun geri kalanına ve dokularına taşır. Damarlarınız oksijen ve besin açısından tükenmiş kanı ve dokulardaki atık ürünleri kalbinize ve akciğerlerinize geri döndürür. Değişim, arterlerin ve damarların en küçük kan damarı birimlerinin birbirine bağlandığı kılcal damarlarınızda gerçekleşir. Normal kan dolaşımı böyle çalışır
Bir AVM’niz varsa, atardamarlarınız ve damarlarınız arasındaki bu kılcal damar ‘köprü’ eksiktir. Malformasyon, arteriyel (arterler) taraftan arteriyel-kapiller ve venöz (damarlar) tarafa kadar vasküler ağaç boyunca herhangi bir yerde başlayabilir.
Atardamarlarınızdan gelen kan akışının gücü AVM’ye çok fazla basınç getirir. Damarların zayıf duvarları vardır ve her zaman kan akışının basıncına uyum sağlayamazlar. Damarlarınız kan basıncını kaldıramazsa, patlayabilir ve kanayabilir, bu da önemli sağlık sorunlarına neden olabilir.
Beyin arteriyovenöz malformasyonu (AVM) nedir?
Beyin AVM’leri, beyin dokunuzun herhangi bir yerinde veya beyninizin yüzeyinde gelişen AVM’lerdir. AVM’ler en yaygın olarak beyninizde, beyin sapında ve omurilikte meydana gelir.
Arteriyovenöz malformasyonlar (AVM’ler) vücudun diğer bölgelerinde ortaya çıkıyor mu?
Vücudumuzda yaklaşık 100.000 mil kan damarımız var. Bu nedenle, arteriyovenöz malformasyonların (AVM’ler) vücudunuzun herhangi bir yerinde – yüzünüzde, kollarınızda veya bacaklarınızda ve kalp, karaciğer, akciğerler, genital veya üreme sistemi(rahim, vajina, vulva) gibi doku ve organlarınızda oluşması mümkündür. Bu AVM’lere periferik arteriyovenöz malformasyonlar denir.
Arteriovenöz malformasyonlar (AVM’ler) ne kadar yaygındır?
Arteriovenöz malformasyonlar nadirdir. Yaklaşık 100.000 kişiden 1’inde bulunurlar.
Arteriovenöz malformasyon (AVM) kimlerde görülür?
Herkes bir AVM ile doğabilir. Esas olarak 20 ila 40 yaş arasındaki genç insanlarda keşfedilir. Semptom riski 40 ila 50 yaş arasında en yüksektir. AVM’ler eşit sayıda erkek ve kadında görülür.
Arteriyovenöz malformasyonlar (AVM’ler) nasıl zarar verir?
AVM’ler aşağıdaki şekillerde zarar verir:
Kanama. Çevre dokulara kanama kalıcı hasara neden olabilir. Önemli kanama meydana gelirse, ölümle sonuçlanabilir.
Anatomik parçalara bastırma ve yer değiştirme. Anormal bir bağlantı, damarlarınızda daha fazla kan oluşmasına neden olur. Damarlar büyüyebilir ve yakındaki dokuya baskı yapabilir. Bu sadece oksijenlenmeyi engellemekle kalmaz, aynı zamanda lenfatik sisteminizden boşalmayı da etkiler.
Dokuların ihtiyaç duyduğu oksijeni tüketmesi. Arterler ve damarlar arasında kılcal köprü olmadığı için oksijen ve besinler AVM’nin olduğu dokuya ulaşmaz. Bu bölgedeki doku ve sinir hücreleri ölebilir.
Arteriovenöz malformasyonlar tehlikeli midir?
En büyük tehlike kanamadır . Ani, şiddetli bir baş ağrısı hissederseniz (“hayatınızdaki en kötü”) hemen 112 yi arayın. Kanayan bir beyin AVM’niz olabilir. Her yıl yırtılmamış beyin AVM’lerinin yaklaşık %2,2’si ve daha önce parçalanmış AVM’lerin %17’si patlar (yırtılır).
Arteriovenöz malformasyona (AVM) ne sebep olur?
Bilim adamları, arteriyovenöz malformasyonlara neyin neden olduğundan emin değiller. Hamilelik sırasında geliştiklerine inanırlar ( kalitesiz gebelik hayatı veya mikrobik temas ? ), bu nedenle bir AVM ile doğarsınız (doğuştandırlar). Kafa travması veya belirli enfeksiyonları olan kişilerde bazı vakalar bildirilmiştir. Sadece nadir durumlarda AVM’lerin kalıtsal olduğu düşünülür.
Arteriovenöz malformasyonların belirtileri nelerdir?
Arteriovenöz malformasyonunuz varsa semptomlarınız olabilir veya olmayabilir. AVM’leri olan kişilerin %15 kadarında semptom görülmez. Çoğu zaman, bir AVM’ye sahip olduğunuz ilk işaret, kanamadan sonradır.
Beyin AVM’si: Beyin AVM’niz varsa ve bu bir kan damarı kanamasına (yırtılmaya) yol açıyorsa, felç ve beyin hasarına neden olabilir. Beyin AVM’si olan kişilerin yaklaşık %50’sinde ilk semptom olarak beyin kanaması (kanama) görülür.
AVM’ler çevreleyen dokuyu tahriş edebilir ve aşağıdakiler dahil nörolojik semptomlara neden olabilir:
- Bilinç kaybı olan veya olmayan nöbetler.
- Baş ağrısı. (Ağrının doğası, süresi, sıklığı ve şiddeti kişiden kişiye değişir.)
- Kas zayıflığı veya tam felç.
- Mide bulantısı ve kusma.
- Uyuşma veya karıncalanma hissi.
- Baş dönmesi.
- Hareket, konuşma, hafıza, düşünme, denge veya görme ile ilgili sorunlar.
- Zihinsel karışıklık, halüsinasyonlar veya bunama.
- Omurilik AVM’si: Omurilik AVM’niz varsa, semptomlar şunları içerir:
- Sırt ağrısı (ani ve şiddetli olabilir) veya alt bedeninizde (kalçalar) ve bacaklarda ayak parmaklarınıza kadar güçsüzlük.
- Etkilenen sinirlerin vücut bölgelerinde kas zayıflığı veya felç.
- Diğer konumlardaki AVM’ler: Vücudunuzun başka yerlerinde (beyniniz ve omurganız dışında) AVM’leriniz varsa, boyutlarına ve konumun önemine bağlı olarak semptomlarınız olabilir veya olmayabilir. Genel semptomlar şunları içerebilir:
- Efor sırasında nefes darlığı.
- Kan tükürme (AVM akciğerlerinizdeyse).
- Karın ağrısı.
- Siyah dışkı/kaka (eğer AVM sindirim sisteminizdeyse).
- Kollarda, bacaklarda veya gövdenizde yumrular.
- Ağrı ve şişlik.
- Kas zayıflığı veya felç.
- Uyuşma veya karıncalanma hissi.
- Cildinizde yaralar veya açık ülserler.
- Rahimde miyom gelişimi, polip
- Vajinada doğumda yırtılma ve kanama
- Vulvada varislenme ve kanama
Arteriyovenöz malformasyonlar (AVM’ler) nasıl teşhis edilir?
Doktorunuz size belirtilerinizi soracak ve fizik muayene yapacaktır. Bazen, bir AVM mevcut olduğunda arterlerde ve damarlarda duyulan hızlı bir kan akışı sesi olan bir üfürüm dinlerler.
Arteriovenöz malformasyonları tespit etmek için kullanılan görüntüleme testleri şunları içerir:
- Manyetik rezonans görüntüleme (MRI).
- Bilgisayarlı tomografi.
- Kateter anjiyografi. Kasıktaki bir atardamara kateter adı verilen bir tüp yerleştirilir ve incelenecek bölgeye taşınır. Kan damarlarınızın ayrıntılarını görüntülemek için boyalar ve X ışınları kullanılır.
- Ultrason. Resim üretmek için ses dalgalarını kullanır.
Şüpheli beyin AVM’leri için beyin görüntüleme testleri şunları içerebilir:
- Serebral manyetik rezonans anjiyografi (MRA). Beyninizin içindeki ve çevresindeki kan damarlarınızın ayrıntılı resimlerini üretmek için manyetik alan ve radyo dalgalarını kullanır.
- Bilgisayarlı tomografi anjiyografi (BTA). Kan damarlarınızın ayrıntılı resimlerini görmek için X-ışınlarını kullanır.
- Transkraniyal Doppler ultrason. Beyninizdeki kan akışının hızını belirlemek için ses dalgalarını kullanır.
- Birçok AVM semptomlara neden olmadığından, bazıları yalnızca başka bir durum (yaralanmalar, görme sorunları veya baş ağrıları gibi) için yapılan bir görüntüleme testi sırasında veya kanama ve semptomlara neden olduktan sonra keşfedilir.
Arteriovenöz malformasyonların (AVM’ler) komplikasyonları nelerdir?
Beyin AVM’lerinin komplikasyonları şunları içerir:
- Beyin kanaması/inme.
- Nöbetler.
- Anevrizma. Bu, AVM’yi veya AVM’yi (arterler, damarlar) besleyen herhangi bir kan damarının duvarlarında balon benzeri bir çıkıntıdır. Kan damarı duvarlarınızdaki yapısal bir zayıflık nedeniyle gelişirler. Tüm beyin ve omurilik AVM’lerinin yaklaşık %50’sinde anevrizmalar gelişir.
- Düşünmeyi, zihinsel işlemeyi, hafızayı veya konuşmayı anlamayı etkileyen beyin hasarı.
- Özellikle beyninizdeki büyük bir kanamadan dolayı koma ve ölüm.
Arteriyovenöz malformasyonlar (AVM’ler) için tedaviler nelerdir?
Tedavi seçenekleri AVM’nin tipine, boyutuna ve konumuna, AVM rüptürü riskine, semptomlarınıza, yaşınıza ve genel sağlığınıza bağlıdır. İdeal olarak, tedavinin amacı kanama olasılığını azaltmak veya kalıcı olarak ortadan kaldırmaktır. Beyninizdeki ve omuriliğinizdeki cerrahi, ciddi komplikasyonlar ve ölüm dahil riskler içerir. Her kişi ve her kişinin AVM’si benzersizdir ve her durumda mükemmel karar verme araçları yoktur. Genel olarak, yine de, bir arteriyovenöz malformasyonu mümkün olan en kısa sürede tedavi etmek, genellikle ciddi komplikasyonlardan kaçınmanın en iyi yoludur.
AVM’yi çıkarmak için ameliyat. Cerrahi, AVM’nin yakınında küçük bir kesi yapmayı, çevreleyen arterleri ve damarları kanamaması için mühürlemeyi ve ardından AVM’yi cerrahi olarak çıkarmayı içerir. Kan akışı normal kan damarlarına yönlendirilir. Ameliyat bu durumun tedavisidir.
Embolizasyon. Bu prosedürde, kasıklarınızdaki bir artere bir kateter yerleştirilir ve AVM’nin bulunduğu yere taşınır. Bir kez orada, AVM’ye kan akışını yavaşlatan veya durduran yapıştırıcı benzeri bir madde, bobinler veya başka bir madde salınır. Bu yaklaşım, AVM’ler büyük olduğunda ve içlerinde çok fazla kan akışı olduğunda kullanılır. Bu sayede hemen ardından ameliyat yapılırsa daha az kanama riski ile daha kolay çıkarılabilirler. Ameliyat hemen yapılmazsa, embolizasyon rüptürü azaltmak için kan akışını da yavaşlatabilir.
Gama bıçaklı radyocerrahi. Bu yaklaşım, bir AVM’yi birkaç yıl içinde yavaşça küçülten, yara izi bırakan ve çözen veya AVM’nin ameliyatla çıkarılmasını kolaylaştıran yüksek oranda odaklanmış radyasyon ışınları kullanır.
Bu standart tedavi yaklaşımları yapılmazsa ne olur?
AVM’ler karmaşık olabilir. AVM’nin, cerrahi veya diğer tedavilerin tehlikelerinin daha fazla endişe duyduğu ve hiçbir şey yapmamaktan daha büyük bir risk oluşturduğu bir alanda bulunabileceği zamanlar olabilir. Bu durumda, sağlık ekibiniz zaman içinde görüntüleme testleri ile AVM’nizi dikkatli bir şekilde izlemeyi seçebilir. AVM, kanama riskinin arttığını gösteren değişiklik belirtileri göstermeye başlarsa, o sırada tedavi düşünülebilir. Her kişi ve her arteriyovenöz malformasyon benzersizdir. Sağlık ekibiniz sizinle ve ailenizle özel durumunuz ve AVM’nize yaklaşmanın en iyi yolu hakkında konuşacaktır.
Arteriyovenöz malformasyon (AVM) için beyin ameliyatından sonra ne olur?
- AVM’nin tamamen kaldırıldığından veya yok edildiğinden emin olmak için bir beyin taramanız olacak. Ayrıca kısa bir hastanede kalacaksınız (birkaç gün) ve kısa süreli rehabilitasyondan geçeceksiniz.
- Gama bıçağı tedaviniz varsa, AVM’nin küçülüp küçülmediğini görmek için zaman zaman taramalarınız olacaktır.
Arteriovenöz malformasyonların tedavisine yardımcı olmak için hangi ilaçlar kullanılır?
AVM’lerin bazı semptomlarını hafifletmek için ilaçlar verilebilir. Bunlar şunları içerir:
- Anti-nöbet ilaçları.
- Baş ağrısı ve sırt ağrısı için ağrı kesiciler.
Arteriovenöz malformasyonların (AVM’ler) riskleri nelerdir?
Bir AVM’ye sahip olmanın en büyük riski kanamasıdır. AVM beyninizdeyse, beyin kanaması felce, beyin hasarına veya nöbetlere neden olur. Bu alanlar kapalı olduğundan, AVM’ler beyninizin ve omuriliğinizin bazı kısımlarına da basabilir ve yer değiştirebilir.
AVM’ler bulundukları alanlardaki oksijen miktarını azaltır. Azaltılmış oksijen seviyesi dokuya zarar verir. AVM bulunan bir rahimde fetusun oksijenizasyonu azalacak buda başta fetal beyni ve kalbi etkileyecektir. Gebeliğe o yüzden kusursuz başlanılmalıdır. Annenizin ihmali ve hatası nedeniyle 40-50 li yaşlarda kişinin beyin kanaması geçirmesi, felç olması çok üzücüdür.







Arteriovenöz malformasyonlar (AVM’ler) önlenebilir mi?
Hayır, AVM’ler önlenemez çünkü araştırmacılar onların doğuştan geldiğine, yani onlarla doğduğuna inanıyor. Ancak bu makalede listelenen semptomlardan herhangi birini geliştirirseniz, hemen sağlık uzmanınıza görünün. Gelişen semptomlara hızla yanıt vermek en iyi yaklaşımdır.
Eğer Beyninizde bir AVM niz varsa yapacağınız en doğru davranış kusursuz ve mükemmel bir gebelik hazırlığı ile çocuğunuzda olmasını engellemektir.
Arteriovenöz malformasyonum (AVM) varsa nasıl bir sonuç bekleyebilirim?
Her kişinin AVM’si benzersiz bir durumdur. Ameliyat olduysanız ve AVM’niz başarıyla çıkarıldıysa, bu durumdan kurtulursunuz.
Diğer AVM tedavilerinin sonucu çok iyidir, ancak aşağıdakiler dahil birçok değişken vardır:
- Konum.
- Boyut.
- AVM’nin türü.
- Yaşınız ve genel sağlığınız.
- Sağlık ekibiniz AVM’nizi ve olası beklenen sonucu en iyi şekilde sizinle tartışabilir.
Arteriyovenöz malformasyonunuz varsa ve tedavi görmezseniz patlama olasılığı %2,2’dir.
Ne zaman acil bakım aramalıyım?
Ani, şiddetli bir baş ağrısı (‘hayatımın en kötüsü’), nöbetler, kollarınızda veya bacaklarınızda güçsüzlük, görme sorunları, denge sorunları veya hafıza ve dikkat sorunları yaşarsanız, 911’i arayın. Bunlar, yaşamı tehdit eden bir acil durumun belirtileridir. Bu bir beyin kanaması olabilir.
Tüm arteriyovenöz malformasyonlar (AVM’ler) sonunda kanar mı?
Hayır. Bazı arteriyovenöz malformasyonlar hiçbir zaman kanamaya neden olmazlar ve yaşamınız boyunca semptomlara veya herhangi bir sağlık sorununa neden olmayabilirler. Bazıları yalnızca başka bir nedenle görüntüleme testi sırasında veya bir otopsi sırasında ölümden sonra keşfedilir.
AVM’ler kanama dışında başka sağlık sorunlarına da neden olabilir. Büyüyen ve genişleyen bazı AVM’ler bir doku alanına baskı yapabilir ve o bölgede doku hasarına, sinir hücresi hasarına ve diğer hücre hasarlarına neden olabilir. Yeterince büyükse ve hayati bir bölgedeyse, atardamarlarınız ve damarlarınız arasındaki kılcal damarların olmaması, bu bölgedeki dokuda oksijen, besin ve atık alışverişi eksikliğine neden olabilir. Bu doku ölümüne yol açabilir.
Arteriovenöz malformasyonlar (AVM’ler) ölümcül olabilir mi?
Evet, ne yazık ki olabilirler. Bir arteriyovenöz malformasyonun ne kadar ölümcül veya şiddetli olabileceği, boyutuna ve konumuna bağlıdır. Beyninizdeki yırtılmış bir AVM’den büyük bir kanama ölümcül olabilir. Ancak bazı kişilerin AVM’leri vardır ve hiçbir zaman herhangi bir semptom veya sağlık sorunu yaşamazlar.
Başımdaki ağrının yeri arteriyovenöz malformasyonun (AVM) yerini mi gösteriyor?
Olabilir, ancak çoğu zaman baş ağrısını hissettiğiniz yer AVM alanına özgü değildir.
Arteriyovenöz malformasyonları (AVM’ler) olan hamile bir kişinin riski artar mı?
Hamilelikle birlikte gelen kan hacmi ve kan basıncındaki artış nedeniyle, AVM ile hamile kalmak AVM kanaması riskini artırabilir. Bazı kişilerde hamileliğin getirdiği değişiklikler AVM semptomlarının aniden ortaya çıkmasına veya kötüleşmesine neden olabilir.
Arteriyovenöz malformasyonlar (AVM’ler) çocukları nasıl etkiler?
AVM’ler çocuğunuzun öğrenme yeteneğinde değişikliklere(IQ azalması) veya davranış değişikliklerine neden olabilir. Bu değişiklikler, çocuğunuz büyüdüğünde (semptomlar gelişirse) daha belirgin semptomlar gelişmeden önce olabilir.
Arteriyovenöz malformasyonlardan (AVM’ler) kaynaklanan beyin kanamaları her zaman önemli beyin hasarına neden olabilir mi?
Hayır. Mikro kanama adı verilen bazı çok küçük beyin kanamaları, sınırlı hasara ve birkaç belirtiye neden olur. Ancak zamanla, birçok mikro kanama bunama riskini artırabilir ve düşünme işlevlerini bozabilir.
Arteriovenöz malformasyon, anevrizma, hemanjiyom, kavernöz malformasyon ve fistül arasındaki fark nedir?
Anevrizma, bir arterde zayıflamış, balonlaşmış bir alandır. En sık iki arterin dallandığı noktada oluşur. Bir AVM’nin bir komplikasyonu olarak bir anevrizma gelişebilir.Hemanjiomlar ciltte görülen vasküler (kan damarı) malformasyonlardır. Ayrıca çilek izi olarak da bilinirler. Tehlikeli değildirler ve tedavi gerektirmezler.
Kavernöz malformasyonlar bir tür vasküler lezyondur. Bir AVM’den farklı olarak, genellikle pıhtılaşmış, yavaş hareket eden kanla doludurlar. Sızıntı yapabilirler ancak genellikle AVM’ler kadar şiddetli sızıntı yapmazlar ve genellikle semptomlara neden olmazlar.
Fistül, kan damarlarının anormal bağlantısı için genel bir terimdir. Arteriovenöz fistüller beyninizi ve omuriliğinizi (dura mater veya araknoid) kaplayan dokuda bulunur.
AVM‘ler beyninizin dokularında bulunur.
Arteriyovenöz malformasyon (AVM) ciddi bir tıbbi durumdur. Bazı kişilerde kanama olayı olana kadar AVM semptomları görülmez. AVM’ler çoğunlukla beyninizde ve omurilikte bulunur, ancak vücudunuzun herhangi bir yerinde bulunabilir. Bir AVM’yi tedavi etme kararı, bir AVM’nin kanama riskinin dikkate alınması ve tedavi edilmediği takdirde (özellikle beyninizde yer alıyorsa) önemli ve hatta yaşamı tehdit eden hasara neden olma riskinin dikkate alınması dahil olmak üzere birçok faktöre bağlıdır. Mevcut tedaviler oldukça etkilidir. Sağlık ekibiniz, AVM’nizin ayrıntılarını – boyutu ve konumu – ve sizin için en iyi tedavi seçeneklerini geliştirmek için diğer faktörleri sizinle görüşecektir.
vulvar AV Malformasyon
Elbette sadece beyin dokusunda olan bir durum değildir. İşte vulvada da görülen bir durum; beyinde olması durumunun gerçekten çok tehlike arz eden bir hastalık olduğunu yine göstermektedir.
Vulvar arteriovenöz malformasyon (AVM), vulvada arter ve venler arasındaki anormal bağlantıları içeren nadir bir vasküler anomali şeklidir. Bu durum ağrı, şişlik ve kanama gibi belirtilere neden olabilir.
AVM’ler genellikle manyetik rezonans görüntüleme (MR) veya bilgisayarlı tomografi (BT) taramaları gibi görüntüleme testleri ile teşhis edilir. Tedavi seçenekleri, anormal kan damarlarını bloke etmeyi içeren embolizasyon veya etkilenen dokuyu çıkarmak için cerrahi olabilir.
Vulvar AVM belirtileri yaşıyorsanız tıbbi yardım aramak önemlidir, çünkü erken teşhis ve tedavi, komplikasyonları önlemeye ve sonuçları iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bu durumu tedavi etmede deneyimli bir jinekoloji uzmanı, tedavi seçenekleri konusunda sizi yönlendirebilir ve kişiselleştirilmiş bakım sağlayabilir.


Kadın bedeninde kronik enflamasyonun en büyük kaynağı vajinal akıntıdır.

Tetkikler hekimin kanaatinden üstün değildir
Hastane Stresinden Uzaklık |
✓ |
Özel Etkileşim |
✓ |
Süre Sınırlamasız Muayene |
✓ |
Mahremiyet – Gizlilik |
✓ |
Hijyenik Ortam |
✓ |
Teknoloji Kullanımı |
✓ |
Konfor – Ferah Ortam |
✓ |
Online Randevu |
✓ |
3. Şahıslarla Temassızlık |
✓ |
Güven – Nezaket – Zarafet |
✓ |
Etik |
✓ |
Tecrübe |
✓ |
Profesyonel Destek |
✓ |
Hasta Memnuniyeti & Sağlığı |
✓ |
Fethiye’den 45′ uzaklıkta |
✓ |
Dalaman’dan 10′ Uzaklıkta |
✓ |
Köyceğizden 15′ Uzaklıkta |
✓ |
Marmaris’den 40′ Uzaklıkta |
✓ |
Muğla’dan 45′ Uzaklıkta |
✓ |

Kadın
ın,Sonraki Nesil
lerinin (Fetus
,Bebek
,Çocuk
,Torun
) SağlıklarınıMutlu Huzurlu
Devam Edebilmesinin Yegane yolu,jinekolojik Organ
larınRahim
,Yumurtalık
,Tuba Uterina Tüpler
,Rahim Ağzı
,Vajina
,Vulva
gibiorgan
larınTopyekün Sağlık
lıŞekil
deNesilden Nesile Aktarılma
sındanGeçmek
tedir.İhmal
Edilen HerKadın Hastalığı
,Zaman
İçerisindeÇeşit Çeşit
Hastalıkların;Romatolojik
,Nörolojik
,Psikiyatrik
,Onkolojik
HattaOdontojenik
…Problem
lerinGelişim
i İçinTetik
(Tetiklemek
) Olabilir.Sebep
,Müsebbip
Olanın;Kadınsal Şikayet
ler Olduğu,Gizliden Gizliye
İşlediği YaniKök
enin Jinekolojik Hastalık OlduğuAkıl
ınıza Bile Gelmeyebilir.Tahlil
lere%100 İnanmak
SizeCiddi
Vakit
Para
Yaşam Süresi
Kaybettirebilir.Basit Yöntem
+Kolaya Kaçmak
Olan Sayfalar DolusuTetkik Sonuçları
na Sakın Aldanmayın,Tetikler Normal Çıktı
; Sağlıklıyım DiyeKörü Körüne Bel Bağlama
yın. Hekim DışındaHiç Bir Şey
e%100 Güven
meyin. Özellikle Jinekolojik Hastalıkları; Kan – İdrar TetkikleriBaşarılı
, OrandaTespit
Edememektedir.Kronikleşmiş
İlgi
siz Gibi Gözüken HastalıklarınKök Sebep
lerinin Jinekolojik Olması Size,Çevre
nizeAlaka
sız, Saçma Bile Gelebilir.Dikkat
Ediniz! Jinekolojik Hastalığı Bekleterek;Kendi Kendine
,Zaman Tanımak
laVakit Geçirmek
leİyileşme
siMümkün
Değildir.Dişi
Bireyler, jinekolojik Şikayetlere;Semptom
lara HızlıAdaptasyon
Evrim
i Sergilediğinden, BundaToplumsal Kanıt Kuramı
da Etkin OlupKadınlara Özgü Hastalık
Hızlı İvmeyleKronik
Olabilmektedir. Adaptasyon + Kronikleşme İnsanPsikoloji
siyle BirleşinceKadınsal Şikayetleri Normalleştirme
Kaçınılmaz Olmaktadır. BuBaş Edilmesi Zor
Psikoloji
ye GirenKadınlar
Jinekolojik Hastalıkların Sebep OlduğuKomplikasyon
ları , Hastalıkları TaşıyabildiğiÖmür
e Kadar Kendine , Ailesine Yük Edebilmektedir (Bu Birliktelik; Adaptasyon + Kronikleşme Hastalık İçin Bulunmaz Nimettir). Sizi,Ailenizi
, Gelecek Nesilleri BuPatolojik
Birliktelik
Kıskaç
lanmasından;Hastalıklara Hamal
Durumundan KoruyacakTek Güç
Tecrübeli Jinekolog
İleYaşam Boyu
nca Sürecekİş Birliği
Yapmaktır.Hayat Boyu
nca Sabit Değişmezjinekolog
Doktorunuz Olmalıdır. Böylece Tüm KadınsalSağlık Bilgileri
niz Tek Elde ,“Tek Beyinde”
Toplanacağından SizeErken Tanı
,Etkin Tedavi
ler Olarak Geri Dönecektir. Sabit Değişmez Muğla Jinekolog Doktor Edinmek Başta Jinekolojik Olmak ÜzereTopyekün
Hayat Kalitesi
ni Yükseltir. KadınHastane
de Hangi Jinekolog Doktor Bulunuyorsa, RastgeleRandevu
AlmaHatası
ndan Vakit Kaybetmeden Uzaklaşmalıdır, BuUcuz
cu YaklaşımCanınızı Sıkan
Hastalık
,Düşkünlük
OlarakBela
Olmadan; Hastahanede Hangi Doktor Varsa Ona GitmeÖğretilmiş Dürtü
sündenAcil
iyet İle Sıyrılıp; Kendinize SabitKadın Doğum
jinekologDoktor
Bulmanız – Edinmeniz Gerekmektedir. AyrıcaSabit Değişmez
jinekolog Doktor
, GününÖnemli
AnındaAra
yabileceğiniz,Korku
OlmadanSoru
SorabileceğinizUtanma
Yaşam
adanTartışma
,Fikir Alış Verişi
Yapabileceğiniz MuğlaJinekolog Hekim
Mesut Bayraktar Her DaimBir Telefon Kadar Uzakta
Olacaktır.Kadın Rahatsızlığı
nızaŞifa
Çare
Deva
Bulamıyorsanız, “Esas Temel Kök Sebep
“; Aksiİspat
Edilene Kadar jinekolojik OlabileceğiniHiç Ama Hiç
Unutma
yınız.Sağlık
Değerli
dir,Önemse
yinKadınsal Sorun
larınızıGöz Ardı Etmek
Büyük Hata
dır; Masrafsız GörünenAlışmak
,Normalleştirmek
Basitleştirmek
Tuzak
lanmasına Kapılmayınız.Doğru Teşhis
Gerçek Tedavi
ArayanlaraMuğla En İyi Jinekolog
lar Arasında OlanMuğla Kadın Doğum Doktoru
Mesut Bayraktar
Özel MuayenehanesindeKadirşinas
Hastalarını Bekler;Klinik
İçerisindeUltrason
Kolposkopi İncelemesi
Sıvı Bazlı Servikal Smear
Yapılmaktadır.Muayene Olmak
İyi
Başlangıçtır.Bugün
Tedavi Olmak
İçinAdım At
ın. Ömür Boyu Devam EdecekHekim Hasta Bağı
nıGeliştirmek
amacıylaWhatsApp Online Randevu: 05467740159
Vasıta
sıylaİletişim
e GeçerekJinekoloji
Bilim
DalınaKendini Adamış
Meslek Ustası
Olan jinekologOperatör
Dr. Mesut Bayraktar’a Muayene OlarakTanış
abilirsiniz.Özel
Muayenehane
mOtele En Yakın Kadın Doğum Doktor
Konum
undadır.Vajinal Ultrason
Miyom
Polip
Kist
Muğla Kürtaj Doktoru
Rahim Kanaması
Vulvar Distrofi
Mantar
Vajinal Akıntı
Kolposkop
HPV Siğil
Gebelik Bulantı Kusması
Muğla Kadın Doğum
Düşük Riski
Kısırlık İnfertilite
Orgazm Bozukluğu
En İyi Jinekolog
En Yakın Kadın Doğum Doktor
Jinekolog Mesut Bayraktar
Riskli Gebelik Takibi
Ayrıntılı Ultrason
Detaylı ultrason
Yumurtalık Kisti
liken planus skleroz Vulva distrofi
Gizli Evlilik Dışı
İstenmeyen Gebelik kürtajRahim İltihabı
PID
Sürekli
Tekrar Edenvajinal kaşıntı mantar
vajinal kötü koku
Menopoz Renovasyon Gençleşme
orgazm Aşısı
Vajina Sıkılaştırma
Vajina Genişlemesi
Vajinadan Ses Gelmesi
Rahim Sarkması
idrar kaçırma
Rahim
Vajinal
Akıntı
Yanma
Kaşıntı
Acıma
Sancı
Batma
Kanama
Lekelenme
Gebelik Şüphesi
PCOS
Kolposkop
HSV
LSIL
HSIL
Konizasyon
HPV
Rahim Ağzı Yırtığı
Vajinal Kanama
Servikal Ektropiyon
Bel Ağrısı
Kronik Mantar
SorunlarınızdaTedaviye Giden Yol
u 1 (Bir)muayene
Başlat
ır.Kadın sağlığını koruma
,hastalıkları iyileştirme
misyon
una Sahibim ;Rahatlık güvenlik önceliğimdir
.Hastayla bireysel ilgilenmek
,hastaya uygun tedavi
plan
ları sunarım. Muğla ‘da bulunanmodern özel muayenehane
mkonforlu ortam
sunar.Ortaca
Göcek
Dalyan
Dalaman
Köyceğiz
Marmaris
Fethiye
Muğla
Muğla Kadın Doğum Özel Muayenehane
Jinekolog Doktor Mesut Bayraktar
*Mesut BayraktarGenital Hijyen
sizlikGenetik Hijyen
i Bozar. 2023 * Herkes Hasta Olur; HerkesEn İyi Hekim
İster. 2022 *Kadın Hasta İse Evde Huzur Yoktur.
2020 *Jinekolojik Hastalık Başka Hastalığı Tetiklemiş İse Buna Yüksek Riskli Jinekolojik Hastalık Denir.
2020 *Kadın Hastalığını Kabul Etmiyorsa Evde Dirlik Yoktur.
*Gebelikte Tasarruf(Kısıntı) Olmaz. Gebelikte Mal - Mülk Feda Edilir.
*Kadın Hasta İse Kök Sebep Aksi İspat Edilene Kadar Jinekolojiktir.
*Gebelik Fizyolojik Dönem DEĞİLDİR. Gebelik Hastalık – Ölüm Riski Barındıran Olağanüstü Dönemdir. Tecrübeli , Öngörüsü Açık Hekime Teslimiyet Gerektirir.
2018 *Gebelik Hastalıkları, İhmal Edilmiş Jinekolojik Hastalıkların Komplikasyonudur.
*Gebelik Hastalıkları; Tanısı Konulmamış Jinekolojik Hastalıklardır.
MB, 2016) *Gebelikte Kazanılacak 1 Puan IQ, Bebeğinizi Başarı Sarmalında Üstlere Taşır.
*Enfeksiyonla Gezmeyi ''Sorun Görmeyen'' Gebeyi En Mükemmel Sağlık Sistemi Bile Koruyamaz.
* Rahim; Dayanan - Sabreden - Kolaylık Gösteren - Halden Anlayan Organ Değildir.
* Sıfır Vajinal Akıntı Sağlıktır.
Mesut Bayraktar, 2016
Rudolf Virchow (Louis Pasteur, Robert Koch savundukları;hastalıkların mikrop teorisine inanmıyordu. Hastalıkların, dış patojenlerden değil, hücrelerin içindeki anormal faaliyetlerden kaynaklandığını öne sürdü). Aynı zamanda Max Gerson’da hastalık gelişmeden önce metabolik bozulmanın başladığını kitabında yazmıştır.
Mesut Bayraktar ekolleri birleştirerek modifiye ederek meslek icrasında bulunmaktadır. Rudolf Virchow‘unda haklı olduğunu vurgulamaktadır.