WhatsApp Search
Muğla kadın doğum doktor Mesut Bayraktar side header logo 165x165px
Kadın Hastalığını Yok Saymak, İnkar Etmek Sadece Size Zarar Vermez !
Sizi Hasta Eden Durum; Atfetmediğin, Konduramadığın Jinekolojik Hastalık Olabilir. Çözümü Bahaneler Engeller.
Bu bahaneler ve engellerin çözümünü bulmanız önemlidir. Eğer belirtileri yok sayar veya ciddiyetini inkar ederseniz, hastalığınız ilerleyebilir ve daha büyük sorunlara yol açabilir. Cesaretli olmalı, kendinizi önemsemeli ve bu önemli konuda eğitmeli ve bilinçlenmelisiniz. Kendinizi sağlıklı bir yaşama hak kazanan bir kadın olarak görmeli ve jinekolojik sağlığınızı koruma yolunda adımlar atmalısınız. En iyi çözüm, bu konuda uzman bir doktora başvurmak ve gerektiğinde testler yaptırmak olacaktır. Unutmayın, sağlıklı bir vücut için bahanelere değil, çözümlere odaklanmanız gereklidir.

61 Adet Menopoz İşareti̇ Nelerdi̇r? Muğla Kadın Doğum

Menopoz, düşük hormon seviyeleri nedeniyle adet dönemlerinizin durduğu zamandır. Bu genellikle 45 ile 55 yaşları arasında olur. Bazen doğal olarak erken olabildiği gibi yumurtalıkların alınması (ooferektomi) veya rahmin alınması (histerektomi) ameliyatı, kemoterapi gibi kanser tedavileri veya genetik bir neden gibi nedenler ile de olabilir.
61 adet menopoz belirtisi vajina muğla kadın doğum doktoru

61 Adet Menopoz İşareti̇ Nelerdi̇r? Muğla Kadın Doğum

61 Adet Menopoz İşareti̇ Nelerdi̇r? Muğla Kadın Doğum 534 600 Muğla Kadın Doğum Doktor Mesut Bayraktar
61 adet menopoz belirtisi vajina muğla kadın doğum doktoru

Menopoz 30’lu, 40 – 50’li yaşların sonunda olabilirken, Türkiye’de ortalama menopoz yaşı 48 civarındadır. Menopozun minimum 61 adet belirtisi vardır; en önemlisi hepsini siz yaşayacak mısınız? Düzensiz regl dönemleri, beklenmedik sıcak basmaları fark ettiyseniz, bunların menopoz belirtileri olup olmadığını merak ediyor musunuz? Bunlar menopoz belirtileriyse, geriye kalan minimum 60 menopoz belirtisinin 7.4 – 12,0 şiddetindeki deprem etkisinde hayatınızı yerle yeksan etmesi anlamına mı geliyor?

Perimenopoz (adet düzenlerinin değiştiği, östrojen seviyelerinizin düştüğü menopoz aşaması) ve menopoz (regl dönemlerinizin sona erdiği ) döneminde, ileride olacaklar konusunda biraz gergin hissetmeniz doğaldır. Menopozun minimum 61 yaygın semptomu hakkında bilgi edinmek, yolunuza çıkan tüm menopoz semptomlarına nasıl hazırlanabileceğinizi dikkatlice okumayarak öğrenebilirsiniz.

Menopoz dönemi zorlayıcı olabilir, yaşam kalitesini etkileyebilir. Ancak, modern tıp, jinekolojik sağlık hizmetleri, menopoz dönemi boyunca kadınlara yardımcı olabilecek çeşitli tedavi, destek seçenekleri sunar. Hormon replasman tedavisi, vajinal kuruluk için nemlendiriciler, sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları gibi yöntemlerle menopoz semptomları hafifletilebilir.

Menopoz dönemi, kadınların sağlığına özen göstermeleri, tıbbi yardım almak için ihtiyaç duyduklarında doktorlarıyla iletişimde olmaları gereken süreçtir. Muğla inekolog sağlık uzmanları, kadınların menopoz döneminde yaşayabilecekleri semptomları yönetmelerine, sağlıklı yaşam sürmelerine yardımcı olabilirler. Özellikle belirgin rahatsızlıklar hisseden kadınların, doktorlarıyla görüşmeleri, gerekli tedaviyi alarak yaşam kalitesini artırmaları önemlidir.
Kontrolsüz menopoz yakar , yıkar sizi perişan eder.

Menopoz dönemini fizyolojik bir süreç, her kadında olur zırvacılarına kulak kabartır iseniz bedeniniz aşırı harap olacaktır. Aman dikkat diyerek başlayalım…

STRAW (Stages of Reproductive Aging Workshop), menopoz, üreme çağındaki kadınların yaşam döngüsündeki değişiklikleri, bunların sınıflandırılmasında kullanılan sistemdir. Sistem, menopozun evrelerini, kadınların üreme potansiyellerinin azaldığı dönemleri belirlemek için geliştirilmiştir.

STRAW sistemi, 1995 yılında uluslararası uzman grubu tarafından oluşturulmuş, güncellemelerle zamanla revize edilmiştir. Bu sisteme göre, kadınların üreme çağlarında (premenopoz), menopoz geçiş döneminde (perimenopoz), menopoz sonrasındaki dönemlerde (postmenopoz) yaşadıkları değişiklikler belirli evrelerle sınıflandırılır.

STRAW sisteminin ana hedefleri şunlardır:

1. Kadınların üreme potansiyellerinin azaldığı dönemleri belirlemek.
2. Menopozun sınıflandırılması ve farklı evrelerdeki semptomların anlaşılması.
3. Menopozun sosyal ve psikolojik etkilerinin anlaşılmasını sağlamak.
4. Menopoz sonrası sağlık riskleri ve koruyucu tedbirler hakkında bilgi sağlamak.

STRAW sistemi, menopozun kesin tarihini belirleyen bir test değildir, ancak kadınların menopoz geçiş süreçlerini anlamalarına ve doktorlarıyla daha iyi iletişim kurmalarına yardımcı olabilir. Menopoz dönemi, her kadında farklı şekilde ortaya çıkabilir ve semptomlar bireyden bireye değişebilir.

Kadınlar, menopoz süreciyle ilgili endişeleri veya yaşadıkları semptomlar konusunda doktorlarıyla görüşmeli ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olacak bilgiler almalıdırlar. STRAW sistemi, bu iletişimi desteklemek ve kadınların menopoz dönemini daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için önemli bir araçtır.


STRAW sistemi, kadınların üreme yaşamlarını beş ana evre içinde sınıflandırır:

Evre -1 (Perimenopoz Öncesi): Adet döngüsü düzensizlikleri, hormonal değişiklikler yaşanır.

Evre 0 (Perimenopoz Başlangıcı): İlk perimenopoz semptomları görülür, yumurtlama düzensizleşmeye başlar.

Evre +1 (Menopoz): Son adet dönemi yaşanır, sonraki 12 ay boyunca adet görülmez.

Evre +2 (Postmenopoz): Menopoz sonrası dönemdeki yaşamı tanımlar.

Evre +3 (Geç Postmenopoz): Menopoz sonrası uzun süre geçmiş dönemi ifade eder.

STRAW sistemi, menopoz dönemindeki kadınların durumunu anlamak ve tedavi planlaması yapmak için klinik uygulamalarda kullanılan önemli bir araçtır. Ayrıca, araştırmacılar ve sağlık uzmanları arasında üreme yaşlanması ve menopoz konusundaki çalışmaların karşılaştırılabilirliğini artırmak için de standart bir rehberlik sağlar.
STRAW (Stages of Reproductive Aging Workshop)

Menopoz süreci tipik 40 ila 55 yaşları arasında başlar. Süre zarfında östrojen, progesteron hormonlarının azalması nedeniyle adet dönemleri düzensizleşir, sonra tamamen kesilir.

Perimenopoz, vücudunuzun menopoza hazırlandığı, regl – yumurtlama ile ilgili hormonların azaldığı anlamına gelir.

Alternatif şekilde menopoz, artık yumurtlamadığınız, adet dönemlerinizin durduğu anlamınada gelir. Bir yıl boyunca adet görmediyseniz,kendinizi menopozal kabul edilirsiniz.

Menopoz, kadının adet döneminin sona erdiği dönemdir. Menopozun gerçekleştiği dönemi kesin olarak belirlemek zordur, çünkü her kadına farklı olabilir. Ancak menopoz süreci, genellikle 45 ile 55 yaş arasında gerçekleşir. Menopoz dönemine girmeden önce kadınlar, perimenopoz olarak adlandırılan bir geçiş dönemi yaşarlar.

Perimenopoz, menopozun yaklaşmakta olduğu dönemi ifade eder, çoğu kadında 40'lı veya 50'li yaşlarda başlar. Bu dönemde kadınların üreme potansiyeli azalır ve adet düzenleri düzensizleşebilir. Perimenopoz dönemi, menopoz semptomlarının başlamasıyla birlikte birkaç yıl sürebilir.

Menopozun en belirgin işareti, kadının adet döneminin tamamen sona ermesidir. Bu, kadının bir yıl boyunca adet görmemesi olarak tanımlanır. Menopozun gerçekleştiği dönem genellikle 45 ila 55 yaş arasında olmakla birlikte, bazı kadınlar erken menopoza girebilir (40 yaşından önce) veya geç menopoza girebilir (55 yaşından sonra).

Menopoz süreci, her kadında farklı olabilir, semptomlar kadından kadına değişebilir. Bazı yaygın menopoz semptomları şunlardır:

1. Düzensiz adet dönemleri: Perimenopoz döneminde adet dönemleri düzensiz olabilir.
2. Vazomotor semptomlar: Sıcak basmaları, gece terlemeleri gibi sıcaklık değişiklikleri yaşanabilir.
3. Uykusuzluk ve yorgunluk.
4. Ruh hali değişiklikleri: Özellikle ani duygu değişimleri sık görülebilir.
5. Vajinal kuruluk: Vajinada kuruluk ve cinsel ilişki sırasında rahatsızlık yaşanabilir.
6. İdrar problemleri: Sık idrara çıkma veya idrar kaçırma gibi sorunlar görülebilir.

Eğer menopoz dönemi başladığında veya perimenopoz döneminde semptomlar yaşarsanız veya rahatsızlık hissederseniz, doktorunuzla görüşmek önemlidir. Doktorunuz, semptomları hafifletmek veya yönetmek için size uygun tedavi, destek seçenekleri önerebilir.


Menopoz; Neden Çok Belirtiye Olur?

Östrojen progesteron androjen türevi üreme hormonları azaldığında, etkilenen sadece regl döneminiz, yumurtlamanız değildir.

Bu hormon seviyelerindeki değişiklikler, uyku bozuklukları, baş ağrıları, hatta ağız kuruluğu , … görünüşte alakasız semptomlar şeklinde kendini gösterebilir.

Bunun nedeni, yumurtalıklar tarafından üretilen hormon olan östrojenin sadece üreme organlarınızı düzenlememesidir.

Östrojen, beyin, kalp, damar sistemleri, kemikler, deri, saç, göğüs dokusuda dahil olmak üzere vücuttaki birçok organı – sistemi etkiler, düzenlemesine yardımcı olur.

Adrenal bezleriniz, yağ hücreleriniz az miktarda östrojen üretirken, yumurtalıklar bu hormonun çoğunu üretmektedir.

Bu nedenle, menopoz döneminde, yumurtalıklar az miktarda östrojen ürettiğinde, üretmeyi bıraktığında, etkileri tüm vücut tarafından hissedebilir.

Menopoz dönemi kadınlarda çeşitli belirtiler, semptomlarla ilişkilendirilebilir. Menopoz, kadının doğal yaşam döngüsünün parçası olmasına rağmen, hormonal değişikliklerin yaşandığı süreçtir. Menopoz değişiklikleri vücutta birçok farklı etkiye neden olabilir. Menopozun neden olduğu belirtiler, kadından kadına farklılık gösterebilir,  bazı kadınlarda daha şiddetli olabilirken, diğerlerinde daha hafif geçebilir.

Menopozun ana nedeni, kadının yumurtalıklarında östrojen progesteron hormonlarının üretiminin azalması adet dönemlerinin sona ermesidir. Bu hormonal değişiklikler, vücutta çeşitli etkiler yapabilir, şu şekilde çeşitli belirtilere neden olabilir:

1. Vazomotor semptomlar: 

2. Uyku sorunları
3. Ruh hali değişiklikleri
4. Vajinal kuruluk
5. İdrar problemleri

6. Cilt ve saç değişiklikleri

Menopoz belirtileri kadınların yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir, ancak modern tıp, jinekolojik sağlık hizmetleri, menopozal belirtilerin hafifletilmesine, yönetilmesine yardımcı olacak çeşitli tedavi destek seçenekleri sunar. Eğer menopoz belirtileri sizde şiddetli şekilde hissediliyorsa, doktorunuzla görüşerek size uygun tedavi destek alabilirsiniz.
Kontrolsüz menopoz kabus olabilir, hayat konforunuzu azaltabilir

Pek çok insana, perimenopozdan menopoza geçiş 2 ila 10 yıl arasında sürebilir, bu nedenle hem olası semptomları öğrenmek hem de bunlarla başa çıkmda, kendinizi hazırlamak iyi fikirdir!


Menopoz semptomlarının çok olması, bunların hepsine sahip olacağınız anlamına gelmez! Menopoz tıpkı ergenliğin benzersiz olması gibi, her kadında benzersizdir.

Bazı kadınlar yaşam tarzlarını etkileyen semptomlar yaşarken, diğerleri perimenopozdan, postmenopozdan şikayet olmadan geçebilir.

Peki, kadınların yüzde kaçı menopozun belirgin semptomlarını yaşamıyor?

Esasında menopozda şikatyetler oluyor ama kadınların büyük kısmı bunlarla inatlaşarak unutmayı, alışarak yaşamayı seçiyor.
  • Kadınların %20’sinde menopoz semptomları görülmez.
  • % 60 kısmı, hafif ila orta dereceli menopoz semptomları yaşıyor.
  • %20’si günlük yaşamlarını etkileyen ciddi menopoz semptomları yaşıyor.
Parlak mavi okyanusa, hafif bulutlu gökyüzüne giden yeşil kahverengi kırsal manzara, yağlı boyalarla yapılır.


Gerçek şu ki menopoz beyni, bedeni , duyguları sayısız şekilde etkileyebilir. Bazılarını (ateş basması, uykusuzluk ,…) kapsamlı şekilde biliyor, inceliyoruz, bazılarının menopozla ilgili olduğu az anlaşılmış, kesin belirlenememiştir.

Menopozla ilgili en az 61 semptom olsada, araştırmalar üç ana semptom alanının menopozla ilişkili olduğunu kanıtlamıştır. Bunlar şunları içerir:

1***

Vazomotor semptomlar

Bunlar, kan damarlarının daralması veya genişlemesi ile ilgili semptomlardır.

Yaygın semptomlar arasında sıcak basmaları, gece terlemeleri, kan basıncı değişiklikleri, kalp çarpıntısı bulunur.

2***

Kuruluk , disparoni (ağrılı seks) semptomları

Östrojen vajinal kayganlığı, elastikiyeti korumaya yardımcı olduğundan, menopoz peryodunda östrojenin azalması vajinada ‘kuru‘ his oluşmasına yol açabilir, Rahatsızlık, tahriş – ağrılı ilişki yapabilir. İlginç bir şekilde, menopoz yaşlarında kuruluk sadece vajinayı etkilemez.

Östrojenin azalması, androjen hormonlarındaki azalma nedeniyle cildinizde, ağzınızda, hatta gözlerinizde benzer kuruluk hissetmenizin nedenlerinden biridir.

3***

Uyuma güçlüğü / uykusuzluk belirtileri

Yine belirtilerin merkezinde değişen östrojen seviyeleri olduğu düşünülmektedir.

Değişen östrojen seviyeleri uyku-uyanıklık döngülerimizi etkileyebilir. Deliksiz gece uykusu çekmemizi engelleyebilecek vazomotor semptomlara (gece terlemeleri …) psikolojik semptomlara (anksiyete) sebep verebilir.



Yaşlılık hastalığı Denildiği An,

İyileşme Şansın Elinden Alınır.

Bu Senin Kaderin Artık Denir.

Bunlara Aldanma!, Menopozun Sana Musallat Ettikleri Yaşlılık Hastalığı Değildir.


En yaygın menopoz belirtileri şunlardır:

1 Göğüs dolgunluğunun kaybolması

Menopozdan sonra bazı kadınlar göğüslerinin eskisi kadar dolgun olmadığını, küçüldüklerini, söndüklerini sütyenlerin biraz gevşek göründüğünü fark eder, bunun nedeni östrojen seviyelerinin değişmesidir (azalmasıdır). Kadında yağ dokusu östrojene duyarlıdır. malesef menopoz döneminde gögüs yağları küçülürken kalça basen yağları artmaktadır.

2 Uykusuzluk

Menopoza giren birçok kadın, östrojen seviyelerinin düşmesi, beyinlerindeki sıcaklık kontrolünün iyi çalışmasında sorun yarattığından, uyku sorunu yaşıyor, Gece uyanabilir, ateş basması yaşayabilir, ardından tekrar uyuyamayabilirsiniz. Her gece aynı saatte yatmaya, yatmadan önce ekrandan uzak durmaya, her sabah aynı saatte kalkmaya çalışın. Ayrıca yatak odanızın serin olduğundan emin olun. Akşamları sıvı alımınızı sınırlayın. Perimenopozal – menopozal kadınların %50’sinden fazlası uykusuzluk yaşar. Hatta bazı çalışmalar, uyku güçlüğü çeken her dört kadından birinin gündüz işlevlerini etkileyecek kadar şiddetli semptomlarla uğraştığını öne sürüyor.

3 Kuru kaşıntılı cilt

Menopozun başka belirtisi de kuru cilttir. Yumurtalıklarınızın az östrojen ürettiği gerçeğini kabul etmelisiniz. Kadınsı cilt esnekliğinde östrojene ihtiyacınız var. Östrojen sağlıklı cildin korunmasına yardımcı olur, hormon seviyeleri düştüğünde cildin doğal nemlendirici yağlar üretme yeteneğini azaltır, kaşıntılı his uyandırır. Her gün nemlendirici uygulayarak bunu aşabilirsiniz. Nemlendirici ne kadar kalın, yağlıysa menopoz dönemindeki kuru cildinizi yatıştırmaya o kadar yardımcı olur.

4 Ağzınızda metalik tat

Menopoza giren bazı kadınlar dillerinde, dudaklarında, diş etlerinde ağızdaki diğer noktalarda ağrı, yanma hissi hissedebilir. Menopoz çağında, sonrasında bazı yiyeceklerin tatlarının farklı olduğunu, östrojen seviyelerindeki dalgalanmaların ağızda metalik tat bıraktığını görebilirsiniz. Yine suçlu, tat alma duyunuzu etkileyebilen, sizi acıya karşı duyarlı hale getirebilen hormon dengesizliğidir. Fakat menopoza ait semptom diye bunu önemsememek altta yatan, tedavi edilmesi gereken tıbbi hastalığın ilerlemesi kolayca olmadan Jinekolog ile konuşmak gereklidir.

menopoz seni ele geçirecek Muğla kadın doğum doktor
Hiç Bir Şeyi Yoktu Birden Sebepsiz Yere Beyin Kanaması Felç Oldu menopoz kadın hastalığı muğla kadın doğum doktoru mesut bayraktar
5 Saç İncelmesi

Menopoza girdikçe saçlarınızın inceldiğini, miktarının azaldığını fark edebilirsiniz. Yine östrojen eksikliği. Ayrıca, cildiniz kuru olduğunda saç deriniz kuruyabilir. Nemlendirici şampuan, saç kremi kullanmayı deneyin. Saçları kalınlaştırma amaçlı özel formüle edilmiş markaları arayın. %100 çözüm mü bunlar? Hayır !

6 Hafıza, problem çözme sorunları

Menopoz, dil becerilerini, hafızayla ilgili diğer işlevleri de etkiler. Östrojen seviyeleriniz düştükçe, yeni bilgileri hatırlamakta, kafanızdakileri geri getirmekte zorluk çekebilirsiniz. Hafıza sorunlarının başka nedeni de genellikle menopoza eşlik eden uykusuzluktur. Hormon tedavisi almak, uyku düzenini düzenlemek beyninizin keskin – zinde kalmasına yardımcıdır.

7 Ağız kuruluğu, diş sorunları

Menopoz, dişleriniz, diş etlerinizle ilgili sorunlara dönüşebilir. Ağzınız kuruduğunda bakteriler artarak diş çürümesine, diş etlerinizin kanamasına – çekilmesine sebep olabilir. Çözüm, iyi diş hijyeni uygulamak, bol miktarda sıvı içmektir.

8 Vücut kokusu

Östrojen seviyeleriniz düştüğünde, hipotalamus beziniz aşırı ısındığınızı düşünerek yanılır, sıcak basması anında olduğu şekilde aşırı terlemenize sebep olur, pek hoş olmayan vücut kokusuna nedenlerinden birisidir. Aşırı ısınmayı önlemek amaçlı sağlıklı diyet yapın, stresi azaltma teknikleri uygulayın. Potansiyel kokudan kaçınmanın diğer yolları? Hava alan giysiler giyin, sık banyo yapın, terlemeyi önleyici özelliği olan güçlü deodorant kullanın.

9 Kuru, kırılgan tırnaklar

Menopoza girerken, tırnaklarınızın normalden kuru, kırılgan göründüğünü fark edebilirsiniz. Tırnaklarınızdaki her hangi yeni değişikliğe düşük östrojen seviyeleri sebep olabilir, cildinizin nemi tutmasını zorlaştırabilir. Cildinizin, tırnaklarınızın da neme ihtiyacı vardır. Yine, dengeli beslenmek, bol miktarda sıvı içmek yardımcıdır. Ayrıca egzersiz, yoga – meditasyonla stresi azaltmayı, kaybolan hormonları yenilemede doğal ilaçlar kullanmayı deneyebilirsiniz (ancak önce doktorunuza danışın).

10 Baş dönmesi sersemlik

İyi bilinen , direkt tanımlayan menopoz semptomu olmasa da, baş dönmesi hormon seviyelerindeki düşüşten kaynaklanabilir. Baş dönmesi, sersemlik hissi, mide bulantısı, dönme, … belirtiler her an gelip gidebilir. Menopoz döneminde baş dönmesi nöbetlerinin diğer olası nedenleri, dalgalanan hormonların kan şekeri düzeylerini nasıl etkilediğini içerir. Baş dönmesi ayrıca yorgunluk, sıcak basmaların yan etkisi şeklinde düşünülebilir. Tedavi nedene bağlıdır ancak sağlıklı beslenme, egzersiz yaşam tarzı değişikliklerini içerebilir.

11 Vajinal ağrı

Bunun menopozal semptom olduğunun farkında olmayabilirsiniz. Menopozda azalan östrojenin vajinal, vulval dokunun incelmesine, tahrişe – iltihaplanmaya karşı duyarlı hale gelmesine, bunun cinsel ilişki esnasında yırtılma, kanamaya yol açabileceğini – enfeksiyon riskini artırabileceğini, vajibada ağrıya sebep olacağını unutmamanız gereklidir. Vajina ağrıyor ise yaşlanmanız hızlanacaktır, bu yüzden menopoz tedavileri almak iyi fikirdir, vajinası hasta olan kadın sağlıklı kalamaz.

Hiç bir tedavi almadan 90 -100 yaşına varmış kadınlar vardır ama bunlar aktif, üretken, kendine yeter bir yaşamın içerisinde değildirler (bu kadınlar yaşıyor ama sadece gömmemişlerdir, rakamlar ile canlılık aynı değildir)

12 Düzensiz Regl Peryodları

Yaklaşan menopozun ayırt edici özelliği düzensiz adet dönemleridir. Bunun nedeni, östrojendeki doğal düşüşün, yumurtalıklarınızın her ay yaklaşık aynı zamanda yumurta salamayabileceği anlamına gelmesidir.
Aşırı veya hafif kanama
Atlanan dönemler
Düzensiz aralıklarla adet görmeye başlama

13 Ateş basmaları

Kadınların %80’inden fazlası menopozun getirdiği sıcak basmaları yaşayacaktır. Sıcak basmaları, yaklaşık 1-5 dakika süren (bazı insanlara çok uzun ) ani sıcaklık, sıcaklık, terleme, kızarma, kaygı, titreme hisleridir. Sıcak basmaları rahatsız edici şekilde uyku, günlük aktivitelerini etkileyebilse de, araştırmalar menopozal sıcak basmaları olan dört kadından yalnızca birinin tıbbi yardım istediğini gösteriyor. Ateş basmaları yoğun ve sık olan kadınlarda nöron kaybı – nöron hasarı daha fazla olduğundan kognitif yetiler zamanla etkilenecektir. Ev tedavileri ile vakit kaybetmeyin !

14 Gece terlemeleri

Gece terlemeleri, geceleri meydana gelen sıcak basmalarıdır. ‘Uyku hiperhidrozu‘ diye bilinen gece terlemeleri genellikle iyi huyludur ancak uykunuzun kalitesini etkileyebilir. Gece terlemesinde vücut ısınız hızla yükselir, ardından aşırı terleme gelir. Gece terlemesinden uyandığınızda, yoğun terleme çarşafları ıslatabileceğinden, sıcak yerine üşümüş hissedebilirsiniz.

15 Vajinal kuruluk

Vajinal kuruluk, menopozda değişen hormonların yaygın belirtisidir.
Rahatsız edici semptom sıklıkla tartışılmıyor. Düşündüğünüzden fazla kadını etkiliyor!

16 Ruh hali değişiklikleri

Tıpkı adet öncesi sendromunda deneyimlemiş olabileceğiniz gibi, duygu durum dalgalanmaları diye bilinen ani duygu değişiklikleri menopoz esnasında yaygındır. Menopozda uykusuzluğun sebebi olan hormon değişiklikleri, yorgunluk dahil olmak üzere birçok faktör ruh halinizi etkileyebilir.

17 Kilo alımı

45 ila 55 yaşları arasındaki kadınlar tipik şekilde yılda yaklaşık yarım kilo alırlar. Hormon dalgalanmaları kilo değişikliklerine katkıda bulunabilirken, hormonlar tek başına suçlanamaz.
Yaşlandıkça kas kütlesindeki düşüş de metabolizmanızı yavaşlatabilir.

18 Hafıza kaybı – Zayıflaması

Düşük östrojen seviyeleri beyin fonksiyonlarını etkileyebileceğinden, hafızada kayıplara sebep olabileceğinden hormonlar yine hafıza kaybı – hafıza zayıflaması semptomun merkezinde yer alır.

19 Depresyon

Menopoz, klinik depresif bozuklukların yanı sıra depresyon riskinizi de artırabilir. Hayatın menopoz aşamasında, özellikle vazomotor semptomların (ateş basmaları/gece terlemeleri), uyku problemlerinin, hormon dalgalanmalarının yanında yoğun bir hayatla kalım mücadelesi yaparken kendinizi depresif hissetmeniz alışılmadık durum değildir. Menopoz sırasındaki depresif belirtiler, ailenizin depresyon öyküsüyle de bağlantılıdır.

20 Kaygı

Menopoz östrojen – progesteron seviyelerindeki değişiklikler de kaygı duygularına yol açabilir. Korku, dehşet, gergin beklenti duyguları yaygındır (gerçekte olmayabilecek şeyler hakkında bile!). Kaygılı duygular genellikle tıbbi müdahale gerektirmeden zamanla geçer. Bununla birlikte, aşırı düzeyde kaygı hissetmeye başlarsanız, profesyonel yardım almak isteyebilirsiniz.

21 Panik bozukluğu

Hafif kaygının aksine, ani artan aşırı kaygı dönemleri, ‘panik atak’ panik bozukluğunun belirtisi menopozdan kaynaklanabilir. Panik atak belirtileri göğüs ağrısı, baş dönmesi, kalp çarpıntısı, nefes darlığıdır. Fiziksel semptomlara ‘kontrolden çıkmış’ , ‘aklını kaçırıyormuşsun’ hissi eşlik edebilir. Bazen sıcak basmaları panik atakları tetikleyebilir.

22 Sinirlilik

Bunun nedeni, diğer yaygın menopoz semptomu olan uykusuzluğun, artan öfke – sinirlilik ruh halindeki değişikliklerle bağlantılı olmasıdır. Tabi ki kontrol altında olmayan menopoz diyabeti tetiklemiş, kan şekerinizde dengesizliklere – sinirliliğe evrilebilir.

23 Tükenmişlik

Menopoz yorgunluk, östrojen – progesteron hormonlarının değişen hormon düzeylerinin, tiroid – adrenal hormonal durumu değiştirerek tükenmişlik hissettirebilir.

24 Beyin Sisi

Kadınların yaklaşık %60’ı menopoza girdikten sonra ‘beyin sisi’ , ‘beyin kararması’ yaşadığını bildiriyor. Birinin adını unutmak ani hafıza kayıplarından farklı , beyin sisi genellikle düzgün şekilde konsantre olamadığınız, düşünce akışınızı sürdüremediğiniz ‘aralıklı‘ duygu olarak tanımlanır. Beyin sisi östrojendeki değişikliklerden kaynaklanabilir, bilişsel işlevi etkileyebilir. Bilişsel işlevdeki değişiklikler, yaşamın menopoz aşamasında yaygın olan kötü uyku, diğer sosyal stres faktörleri tarafından da şiddetlene bilir.

25 Azalmış libido

Menopoz libido azalması (seks isteğinde azalma) meydana gelebilir. Cinsel uyarılmayı azaltabilen düşük östrojen – androjen seviyelerinden dolayı libido azalması kaynaklanabilir. Azalmış libido ayrıca vajinal kayganlığın – nemliliğin azalması, disparoni (ağrılı seks), düşük ruh hali, diğer menopoz semptomlarının yan etkisidir. Bunların tümü seks fikrini az çekici hale getirebilir.

26 Parestezi (Karıncalanma, keçeleşme)

Ateş basmalarından az yaygın olmakla birlikte, menopozun başka belirtisi de alışılmadık karıncalanma, batma hissi diye bilinen parestezidir (bazen ‘iğnelenme’ diye adlandırılır). Parestezi sıklıkla kollar, eller, bacaklar, ayaklarda, ekstremiteler de hissedilir.

Karıncalanma hissi sinir bozucu olabilse de, menopoza bağlı parestezi genellikle iyi huyludur ancak bazı durumlarda altta yatan durumun işaretidir.

27 Yanan ağız

Menopozun tuhaf, sinir bozucu semptomu, yanan ağız sendromunu içerir. Tahmin edebileceğiniz üzere, kaynar fincan çay içtikten sonra hissedebileceğiniz yanma hissine benzer şekilde, ağızda yanma hissiyle tanımlanır.

28 Elektrik çarpması hissi

Karıncalanma hissine ek, menopoza giren kadınlar bazen elektrik çarpması hissini de bildirirler. Semptomun tam anlaşılması, fazla araştırmaya ihtiyaç duyulsada, ‘elektrik‘ sarsıntılarının sinir sisteminizi etkileyen hormonal değişikliklerden kaynaklandığına inanılmaktadır. Altta yatan başka durumlar olabileceğinden jinekolog doktorunuzla konuşun.

29 Eklem ağrısı

Menopoz durumu, ağrılı, sert eklem deneyimi ile ilişkilidir. Ağrı en çok eller, dizler, dirsekler, boyunda hissedilir. Eski yaralanmaların yeniden ağrımaya başlamasına sebep olabilir. Menopoz eklemler ağrır, çünkü östrojen, vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur. Östrojen seviyeleri düştükçe eklem iltihabı artabilir ağrıya, rahatsızlığa dönüşür.

30 Kas gerginliği ağrıları

Herhangi yaşta zaman zaman biraz kas ağrısı – gerginlik hissetmek normaldir; bununla birlikte, menopoz kas ağrısı – gerginlik özellikle yaygındır. Zayıf uyku, artan stres, kaygı düşük östrojen seviyeleri şeklinde birçok faktöre bağlı olabilir.

31 Meme hassasiyeti

Hassasiyet, göğüs ağrısı (aynı zamanda mastalji ) kadının hayatının birçok aşamasında yaygındır (adet öncesi sendromu, hamilelik) , menopoz belirtisi görünebilir. Menopoz ağrılı hassas göğüsler, önceden hissettiğiniz meme ağrısından farklı hissedebilir. Ağrılı his, hassasiyet, yanma hissi hatta keskin bıçak ağrısı deneyimlenebilir.

32 Baş ağrısı

Baş ağrısı, migren, menopozun yaygın yan etkisidir. Bunun nedeni, östrojen – progesteronun sadece cinsel organlarınızı düzenlemekle kalmayıp aynı zamanda beyinde baş ağrısına sebep olabilecek kimyasalları etkilemesidir. Ek olarak, menopozal baş ağrıları, zayıf uyku, stres de dahil olmak üzere diğer menopoz semptomlarıyla ortaya çıkabilir kötüleşebilir.

33 Gıda hassasiyetleri / IBS (İrritabl bağırsak sendromu)

Menopoz, yeni gıda hassasiyetlerine hatta IBS’ye (irritabl bağırsak sendromu) bağlanabilir. Östrojenin visseral(iç organ zarlarında, sindirim sisteminin ) hassasiyeti , bağırsak fonksiyonunu yönetmeye yardımcı olduğu söylenir. Östrojen seviyeleri düştükçe, pelvik enflamasyon arttıkça bağırsak fonksiyonunuzda değişiklikler meydana gelebilir.

34 Yemek İstekleri (Aşerme)

Tatlı bir şey mi hissediyorsunuz yoksa karbonhidratları düşünmeden yapamıyor musunuz? PMS deneyimlemiş olabileceğiniz gibi, dalgalanan hormon seviyeleri, rafine karbonhidratlar şekerler biçimindeki yiyeceklere can atmanıza sebep olabilir. Araştırmalar beyindeki yüksek östrojen düzeylerinin yemekten sonra tokluk, tokluk hissi ile bağlantılı olduğunu gösterdiğinden, bu durum değişen hormon seviyelerine bağlanmıştır.

35 Tat alma değişiklikleri

Menopoz esnasında, bazı yiyeceklerin tadındaki değişiklikleri fark edebilirsiniz. Araştırmalar, kısmen tükürük üretiminin azalması, disestezi (ağızda yanma hissi) nedeniyle menopoz sonrası kadınların şekerin (sakaroz) tadını algılama biçiminde önemli azalma olabileceğini düşündürmektedir. Tattaki değişiklikler, tatlı yiyeceklere artan tercihe yol açabilir.

36 Şişkinlik

Şişkinlik, diyet, yaşam tarzı seçimlerinden (gazlı içecekler içmek, hareketsiz olmak …) kaynaklanabilirken, şişkinlik menopozla da ilişkilendirilmiştir. Şişkinlik yaşamanızın nedeni, dalgalanan östrojen – progesteron seviyelerinin sıvı tutulmasını arttırdığı, şişkinliği arttırdığı bilinmektedir. Gastrointestinal Sıkıntı, Artan Gaz, Geçmeyen Gaz ağrıları, Hazımsızlık, Mide bulantısı, hormonal dengesizliklerden kaynaklanan bağırsak değişikliklerini yansıtabilir.

37 Mesane inkontinansı

Menopoz süresinde, özellikle öksürürken, hapşırırken gülerken mesane inkontinansı (istemsiz idrar çıkışı) fark etmeye başlayabilirsiniz. Mesane sorunları yaşıyorsanız, utanmanıza gerek yok! Aslında, menopoz sonrası kadınların %50’sinden fazlası mesane inkontinansı yaşayacaktır. Menopoz dönemi mesane sorunlarının nedeni, düşük östrojen düzeylerinin idrar yolunuzun iç yüzeyini inceltmesi, pelvik taban kaslarını zayıflatması veya ‘aşırı aktif‘ mesaneye yol açabilen mesanenin esnekliğinin azalmasıdır.

38 Alerjiler

Nadir olsada, bazı kadınlar menopoz yıllarında yeni alerjilerin ortaya çıkabileceğini, eski alerjilerin kötüleşebileceğini fark eder. Menopozal alerjiler, artan histamin üretimine yol açan düşük östrojen seviyeleri ile ilişkilendirilmiştir.

39 Osteoporoz

Menopozla bağlantılı durum, kemiklerin yoğunluğunun azaldığı, kolay kırılabildiği osteoporozdur. Menopoz yaşındaki kadınlar ortalama kemik kütlelerinin yaklaşık %10’unu kaybederler. Yine, düşük östrojen osteoporoz sorunun merkezindedir. Çünkü östrojen seviyeleri düştüğünde vücut ürettiğinden fazla kemiği parçalar.

40 Düzensiz kalp atışı

Menopozun başka belirtisi kalp çarpıntısıdır. Çırpınan kalp hissi sinir bozucu olsada, menopoza girmiş kadınlarda kalp çarpıntısının tehlikeli olduğu düşünülmez. Burada kararı doktora bırakmanız en iyisidir.

41 Değişen kolesterol seviyeleri

Azalan östrojen seviyeleri, kalp hastalığı riskinin artmasına katkıda bulunan düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) kolesterol – ‘kötü’ kolesterol’ artışı dahil olmak üzere kan kolesterol seviyelerinizde olumsuz değişikliklere yol açabilir. Aynı zamanda, ‘iyi’ kolesterol olan yüksek yoğunluklu lipoprotein (HDL) kolesterol, birçok kadında yaşlandıkça azalır, kalp hastalığı riskini artırır.

42 Doğurganlığın azalması

Yumurtlama düzensiz hale geldikçe, gebe kalma yeteneğiniz azalır. Bununla birlikte, adet dönemleriniz olduğu sürece hamilelik hala mümkündür. Hamilelikten kaçınmak istiyorsanız, 12 ay boyunca hiç adet görmeyene kadar doğum kontrolünü kullanın.

43 Ses değişiklikleri

Östrojen – progesteron azalıp testosteron yükseldikçe, ses kısıklığı, perdede azalma, çok uzun konuşmanın ardından ses yorgunluğu genellikle gözden kaçan menopoz belirtileridir.

44 Yüksek tansiyon (hipertansiyon)

Azalan hormonlar, tuz tutulumu, vücut kitle indeksinin (VKİ) hızlı artışı dahil olmak üzere çeşitli tehlikeli sağlık risklerine karşı vücudun direncini zayıflatır.

45 Diyabet

Kontrolsüz diyabet hayatı tehdit edicidir. Östrojen – progesteron dengesi, hücrelerinizin insülin davranışını belirler. Menopoza bağlı bozulan hormonal dengeler insülin dengesini zayıflatarak kan şekeri kaosuna, ardından diyabete yol açar. Bunu kalp krizi – inme (felç) türü komplikasyonlar takip edebilir.

46 Kulak çınlaması (tinnitus)

Hormonal değişikliklerden kaynaklanabilir. Kulak çınlamanız uykunuzu, konsantrasyonunuzu etkiliyorsa, kaygıya sebep oluyorsa jinekolog doktora görünün. Bazı kanıtlar, HRT’nin menopoz dönemindeki kulak çınlamasının yönetimine, önlenmesine yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

47 Motor Koordinasyonunda Azalma

Sakarlık, menopoz bulgusu olabilir.

48 Kas Krampları

Bacaklardan sırta, boyuna kadar vücudun herhangi yerinde meydana gelebilir. Bazen fazla kalsiyum ihtiyacını, sadece progesteron seviyelerinizin çok düşük olduğunu gösterir.

49 Bel ağrısı

Genellikle adet öncesi, adet sırasında kötüleşir, ancak menopoz hormonlarınız düşük seviyelerde kalırsa, bunu düzenli yaşayabilirsiniz.

50 Safra Kesesi

Geğirme, şişkinlik, belirli gıdalara karşı intoleransın eşlik edebildiği, kaburgaların altındaki sağ üst karın kadranda hissedilen ağrı, spazmlar – rahatsızlık semptomları azalan kadınsal hormonlarla; artan karaciğer yükünü yansıtır.

51 Göz Altı Morluğu

Adrenal yorgunluk, tiroid fonksiyon bozukluklarından kaynaklanabilir, ancak hiçbir uyku göz altı morluklarını ortadan kaldıramaz.

52 Yüz Kıllarında artış

Özellikle çenenizin altında, çene hattınız boyunca.

53 El & Ayaklarda Soğukluk

Soğuk Ekstremiteler; sıcak basması varlığında oldukça garip gelebilir.

54 Kabızlık / İshal

Aralıklı, dönüşümlü, azalan hormon düzeylerinden kaynaklanır, karaciğer işlevi üzerindeki yükleri artırır, bağırsak hareketliliğini değiştirir.

55 Vajinal Mantar

Gelişiminin kolaylaşması , kronikleşmesi menopozal bulgu şeklinde düşünülmelidir.

56 İştahsızlık

Çok sayıda yiyeceğe karşı ilgisizlik, buzdolabına gitme ve kapı açıkken orada durmak…

57 Göz şişkinliği

Sadece uyku bozukluklarından değil, progesteron düşüklüğü de sebeptir.

58 Yüz kızarıklığı İle dönüşümlü beliren yüz solukluğu

Genellikle sıcak basması ile ilişkilidir.

59 Sivilce – Akne

Ergenlik döneminde bununla uğraşan, tekrarlanacağını asla düşünmeyen her kadın, menopoz döneminde akne sivilceyle uğraşmak oldukça rahatsız edicidir.

60 Letarjiye eğilim

Uyuşukluk, fiziksel – zihinsel kalıcı halsizlik hissi, kişinin çok şey yapma yeteneğini olumsuz etkileyebilir.

61 Menstrüel Sel Baskını

Adet kanaması aniden başlayabilir, kanamadan ölecekmişsiniz şeklinde hissedilebilirsiniz. Ya da tam adetinizin biteceğini düşündüğünüz; günlerce az az devam ederken fışkırır tarzda, bolca kanama yaşana bilir. Menstrüel sel baskını genellikle menopoza girerken rahim fibroid’leri (miyomları) olan kadınlarda görülmektedir.

62 Halluks Valgus – Ayak kemik Çıkıntısı

Ayak başparmağının yanında kemikli bir şişlik ile karakterize edilen yaygın bir ayak rahatsızlığı olan Halluks Valgus, menopozdaki kadınlarda hormon seviyelerindeki değişiklikler, artan enflamasyon ve menopozla ilişkili azalan kemik yoğunluğu, kötü ucuz ayakkabı tercihleri nedeniyle daha da kötüleşebilir. Menopoz sırasındaki hormonal değişimler bağların ve eklemlerin zayıflamasına neden olabilir, bu da kadınları Halluk Valgus’un gelişmesine veya kötüleşmesine karşı daha duyarlı hale getirir. Ayak rahatsızlığı yaşayan menopozdaki kadınların zamanında tıbbi tavsiye alması ve durumu etkili bir şekilde yönetmek için tedavi seçeneklerini keşfetmesi çok önemlidir. Uygun ayakkabılar, egzersizler ve olası menopozal tıbbi müdahaleleri içeren proaktif bir yaklaşım, yaşamın bu geçiş aşamasında semptomların hafifletilmesine ve ayak sağlığının geliştirilmesine yardımcı olabilir.

63 Kemik kırıklarının belirmesi

Kemik kırıkları ve menopoz söz konusu olduğunda, kadınlar, azalan kemik yoğunluğu nedeniyle el – ayak bileği, kalça ve omurgada özellikle kuyruk sokumunda kırıklara karşı özellikle hassastır. Basit düşmeler sonucu el bilek ayak bileği kemiklerinde kırıklar meydana gelebileceği gibi kuyruk kemiğindeki kırıklar da endişe verici olabilir. Bu tür kırıklar, kemik kaybına yol açan hormonal değişiklikler nedeniyle menopoz dönemindeki kadınlarda daha sık görülür. malesef kadınlar böyle ciddi menopoz belirtilerini ayağım kaydı, terlik araya sıkıştı, … ondan oldu bahaneleri ile gizlemektedirler. Menopoza giren kadınların doğru beslenme, ağırlık kaldırma egzersizleri, erken teşhis ve kırıklara karşı önleyici tedbirler için uzman jinekologlara danışma yoluyla kemik sağlığına öncelik vermeleri çok önemlidir. kemik tarama testlerinin normal çıkmasına asla güvenmeyiniz bu tarama testleri kemik mimarisini göstermemektedir.

64 Glokom (Göz tansiyonunun artması)

Glokom, tedavi edilmediği takdirde görme kaybına yol açabilen ilerleyici bir göz hastalığıdır. Gözlerde kalıcı hasar oluşmasını önlemek için bu durumu etkili bir şekilde izlemek ve yönetmek çok önemlidir. Menopoz sırasında, menopoz semptomlarının süresi glokomun nasıl ortaya çıktığını etkileyebilir; menopoz ilerledikçe sıklıkla şikayetlerde artış görülür. Menopoza giren bireylerin görmelerindeki herhangi bir değişiklik konusunda dikkatli olmaları ve göz sağlıklarını korumak için derhal profesyonel hem göz hem de jinekolojik tıbbi yardım almaları önemlidir.

Sizi Menopozun Etkilerinden Koruyacak Yegane Faktör; Sağlıklı Şekilde Oluşmuş, Hekim – Hasta Bağıdır. 1/64 den Bile Acı Çekiyorsanız, Sizin Hayatınızda, Size Yön Verecek, Hiç Jinekolog Doktorunuzun Olmadığını, Anlamanız Gerekmektedir. Hastanede Hangi Doktor Varsa Ona Gitmek; Basit Tetkiklerin Normal Çıkmasına Sevinmek Güvenmek Sizi Sadece Hasta Eder.

Muğla Kadın Doğum Doktoru Mesut Bayraktar Jinekolog 331x273

Doktor Mesut Bayraktar

Ortaca/Muğla

Hayatın olağan akışı gereği iyileşmek için hasta olan kişi çabalamalıdır yani aktif rol oynamalıdırlar. Görüldüğü üzere tedavi hunisinin büyük kısmında vakit kaybeden, hastalığını ret eden, iyileşemeyen, bahane, bedava - ucuz yöntemlere yönelen, körü körüne bel bağlayan hastalar pasif iyileşmeyi yani iyileşememeyi seçenler bulunmaktadır.

Tedavi süreci, hastaların sağlık sorunlarıyla başa çıkabilmeleri, iyileşme sağlayabilmelerinde önemli adımdır. Ancak, tedavi hunisi sürecinde Hekimlerin bazı zorluklarla karşılaşması mümkündür. Resimde, hastaların farklı farklı tutumlarından kaynaklanan zorlukları ele alarak, hekim-hasta ilişkisinde zorlukların üstesinden gelirken zedelenebileceğini, tedavi hunisinin önemini vurgulayacağız. Tedavi süreci, hasta sağlığını iyileştirmek amaçlı yapılan serüven düşünülebilir. Tedaviler, sağlık sorunlarına farklı yaklaşımlar gerektirebilir, bazen beklenmedik zorluklarla karşılaşılabilir. Bundan dolayı, tedavi hunisi sürecinde hekimlerin, hastaların farklı tutumlarına uygun şekilde davranması, etkili iletişim becerilerini kullanması önemlidir. Hekimlerin mesleklerini icra ederken , hasta kaynaklı zorlukları aşarken, hekim-hasta ilişkisinin zarar görmemesinde hastaların dikkatli olmaları gerekmektedir. Çünkü hekim sonsuza kadar sabredebilen, her uygunsuzluğa pozitif, sorun çözme şeklinde yaklaşan canlılar gibi düşünmeyiniz.

*** Hastalığını Kabul Etmeyenler: Hastalığını kabul etmeyen bireyler, sağlık sorunlarını inkar ederek tedaviye direnç gösterebilirler. Bunlar , tedavi sürecinin başarıyla ilerlemesini engelleyebilir. Hastalığını kabul etmeyen kişiler, genellikle hastalıklarının ciddiyetini ya da varlığını reddederler. Buda, hem kendileri hem de doktora sorun çıkmaktadır. Hastalığın kabul edilmemesi, tedavi sürecinin etkinliğini azaltabilir, tamamen durdurabilir.Hastalığını kabul etme evresi, hasta olduğunu kabul etme; tedavi sürecinin önemli parçasıdır. Hastalığın kabul edilmesi, kişinin gerçek durumuyla yüzleşmesine, gereken tedaviye tam uyum sağlamasına yardımcı olabilir. Böylece tedavi süreci daha etkili başarılı olabilir. Hastalığını kabul etmeyen bireylerin, kendi sağlık durumlarını gerçekçi şekilde değerlendirmeleri, tedaviye açık olmaları önemlidir.

Hastalığını kabul etmeyen, ret eden; Doktoru rakip , düşman bilmektedir.

*** Hastalığını Kabul Edenler: Hastalığını kabul eden kişiler, tedavi sürecine daha olumlu yaklaşabilirler. Hastaların tedaviye uyum sağlamasını kolaylaştırır, iyileşme sürecini hızlandırabilir. Fakat çoğunlukta bazı insanlar hastalığını kabul etsede hekim yerine başka yollara başvurabilerek, hastalıkların ilerlemesine, kronikleşmesine neden olmaktadır.

*** Bir Ara Hallederizciler - Google Aramacılar: Bazı hastalar, sağlık sorunlarıyla ilgili hafife alıcı, savsaklayıcı tutum sergileyebilirler. “Bir ara hallederizciler”, sağlık sorunlarını erteleme, önemsememe eğilimindedir. Google aramacıları ise kendi kendini teşhis etme, tedavi etme çabasına, akıllılığına girebilirler. Yanlış bilgilendirme, yanlış tedavi seçeneklerine yol açabilir.

*** Doğal Tedavi Yöntemlerine Körü Körüne İnananlar: Doğal tedavi yöntemlerine inanan hastalar, alternatif çözümler arayışında olabilirler. Maydanoz, soğan suyu içiciler gibi, doğal yöntemlere güvenerek, körü körüne bel bağlayarak etkisiz, tedavi sürecini yürütebilirler. Bazen bilimsel kanıtlanmamış, etkinliği sınırlı olan yöntemlere yönelmelerine neden olabilir. Maalesef tüm iletişim mecraları tedavilerin etkin olmadığını söylese de böyle yönelimler artarak devam etmektedir.

*** Sahte Doktor Bulucular - Maddi Zorluk Çıkarıcılar: Sahte doktor bulucular, maddi zorluk yaratanlar - bulanlar, yani tedaviye gereksiz yere maddi kısıntı uygulayanlar, tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir. Ev, araba kredisi ödemesi, oğlanı evlendirme gibi maddi yükler altında olan hastalar, tedaviye uyum sağlamakta, iyileşmekte güçlük çekebilirler. İnsanlar sağlıklı kalmanın, mal mülk edinmeden değerli olduğunu maalesef kavrayamamaktadırlar.

Hasta olmuş ama evi var
Hasta olmuş ama oğlu evlenmiş.

Kendini, sağlığını feda ederek yaşamda hedefleri başarmak maalesef artan hızda devam etmektedir. Günümüzde oldukça yaygın durumdur. İnsanlar, zamanı, varlıklarını daha verimli kullanmak amacıyla sağlıklarını tehlikeye atabilmektedirler. Ancak, sağlığın önemi göz ardı edilmemelidir. Kaliteli yaşam sürerken sağlıklı olmak şarttır. Hayatta hedefleri  başarmak önemli olsa da, sağlığımıza dikkat etmekten asla vazgeçmemeliyiz.

Tedavi hunisi süreci, hastaların sağlık sorunlarını çözmek, iyileşmede  önemli adımdır. Ancak, bazı hastalar, kendilerine gereksiz yere maddi zorluklar yaratarak (3. evinin kredisini bahane göstermek, 4. çocuğunu davul zurna - yemekli evlendirmeye çalışması) tedavi sürecini  olumsuz etkilemektedir (tedavi olmamaktadırlar!). Makaleyle maddi gücü – imkanı olduğu halde “ev aldık, araba aldık kredi ödüyoruzcular” şeklinde adlandırılan, doktoru gereksiz yere maddi zorluklar ile meslek icrasına sürükleyen hastaların yeteri kadar iyileşemediklerini vurgulamak istiyorum.

*** Profesöre Gidenler - İyi Doktor Deyiciler: Bazı hastalar, tedavide ünlü/ünsüz profesöre başvurma eğilimindedirler. Bunlar, “normal” doktorları, diğer sağlık hizmeti sağlayıcılarını göz ardı edebilir, hatta küçümseyebilir. Aynı şekilde, bazı hastalar, tedavi - meslek icrasının masrafları nedeniyle para talep eden doktorlardan da uzak durma eğiliminde olup tedavi sürecini menfi etkileyebilir. Uygun tedavi seçeneklerinin kaçırılmasına, hastalığın artmasına neden olabilir. Hastalar kaçırılan, kaybolan sağlığın %100 geri gelmediği konusunda yeteri kadar ikna edilmelidirler. Mümkün ise hastalar, tedavinin tamamen geri gelmeme, başarılı olmama riski olduğuna ilişkin yeterli bilgilendirme yapılarak ikna edilmelidirler.

Maalesef bazı insanlar maddi varlıklarının korunmasını sağlıklarından önemli görmektedir.

Servete Mala Mülke Yaşayanlar Sağlıklarını Feda Ediyorlar.

*** Ego, Kişisel Çıkar Çatışmaları: Hekim-hasta ilişkisindeki ego, kişisel çıkar çatışmaları, tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir. Doktorun , hekim hasta bağı kurulmamış hastaya “sen” demesi gibi durumlar, iletişim sorunlarına yol açabilir. Aynı şekilde, bazı hastalar da doktorlarla kişisel, duygusal çıkar çatışması içine girebilirler , tedavi sürecinin etkinliğini azaltabilir. Hastalar , empati, anlayışla Hekimleri karşılamalı, iletişimde açıklık, saygıyı korumalı, kişisel çıkar çatışmalarından uzak durmalıdır. Hekim-hasta bağı, tedavi sürecinin başarısında önemli faktördür. Hastaların hekimle güven, destek temelinde ilişki kurması, tedaviye uyumlarını artırır, iyileşme motivasyonunu yükseltir. Hekimler de, hastaların duygusal ihtiyaçlarını anlamalı, hastalarla işbirliği yaparak tedavi sürecini yönetmelidir. Hasta, hekimin yönlendirmelerine uyum sağladıkça, hastada, hekimi destekleyici rol üstlendikçe, iyileşme süreci olumlu yönde etkilenecektir.

Tedavi sürecindeki zorluklarla başa çıkan, iyileşen hastalar, motivasyon kaynağı olabilirler. İyileşenlerin başarı hikayeleri, diğer hastalara umut ilham verebilir. Hekimlerin iyileşme sürecini desteklemek , başarı hikayelerini paylaşmaları önemlidir. Tedavi sürecinde karşılaşılan zorluklar, hastaların tutumları, hekim-hasta ilişkisi etrafında yoğunlaşır. Hastaların hastalıklarını kabul etme, doğru bilgilere ulaşma, maddi zorluklarla başa çıkma, kendince maddi zorluk varlığı yaratmama, doğru tedavi seçeneklerini değerlendirme konularında Hekim destek vermesi önemlidir. Tekrardan, hastaların 1001  zorlukla meslek icrası yapan Hekime empati, anlayış - etkin iletişim becerileriyle Hekimleri benimsemeleri, işlerini kolaylaştırmaları, hastanın, tedavi sürecinin etkinliğini artırır, hastaların moralini yükseltebilir, motivasyonlarını artırabilir, tedaviye olan uyumlarını iyileştirebilir.

Hekim-hasta bağı, güvene dayalı ortamda kurulmalı, hastaların iyileşme sürecine aktif katılımları teşvik edilmelidir. Etkili tedavi sürecinde, hem hastaların hem de hekimlerin sorunların üstesinden gelmede birlikte çalışmaları, destekleyici ortam oluşturmaları gerekmektedir.
Tedavi Hunisi
nde
pasif iyileşme
ye
çalışanlardan olmayın.


Tetkikler

hekimin kanaatinden

üstün değildir.


Kadın bedeninde

kronik enflamasyonun

en büyük kaynağı

vajinal akıntıdır.

Dinamik Tablo
Hastane Stresinden Uzaklık ✓ 
Özel Etkileşim ✓ 
Süre Sınırlamasız Muayene ✓ 
Mahremiyet – Gizlilik ✓ 
Hijyenik Ortam ✓ 
Teknoloji Kullanımı ✓ 
Konfor – Ferah Ortam ✓ 
Online Randevu ✓ 
3. Şahıslarla Temassızlık ✓ 
Güven – Nezaket – Zarafet ✓ 
Etik ✓ 
Tecrübe ✓ 
Profesyonel Destek ✓ 
Hasta Memnuniyeti & Sağlığı ✓ 
Fethiye’den 45′ uzaklıkta ✓ 
Dalaman’dan 10′ Uzaklıkta ✓ 
Köyceğizden 15′ Uzaklıkta ✓ 
Marmaris’den 40′ Uzaklıkta ✓ 
Muğla’dan 45′ Uzaklıkta ✓ 
Para değil

Mal mülk değil

En iyi eğitim , öğretmen değil !

Çocuğunuza bırakılacak en büyük miras şudur:

Sağlıklı

10 numara
☆☆☆☆☆ 
olacak şekilde  “gebelik öncesi hazırlık + gebelik takibi + doğumunu” sağlayarak maksimum potansiyel IQ & EQ ya FETUSUN ulaştırılmasıdır.

Yani fetusu hayata 5/0 önde başlatmaktır. 

Eğer bunu sağlarsanız; sağlamak 15 – 30 bin USD civarı para harcamaktan geçer. O zeki, ahlaklı, yetenekli çocuk başarı sarmalında  zirveye hemen çıkar, müthiş gelir elde eder;  emekli olduğunuzda size ev araba aldığı gibi,  dünyayı gezmenizde size tatil hediyeleri ayarlar. Eğer bunu yapmak yerine, 15 – 30 bin USD’ye ev, araba alabilirsiniz ama, çocugunuz sizin ölmenizi, mirasın kendisine  kalmasını bekler, sonrada onu tüketerek yer  yada üzerinizdeki evi ipotek göstererek iş kurar , batırır yada sürekli sizden para ister, sizde sürekli kaçar , bahane uydurursunuz…

Çıkar çatışmalarıyla berbat olmuş hayat yaşamamak için süper kaliteli bebekler doğurun.

Rahimde  mikrop kaparak  bitik, pert olmuş, erken doğmuş,  kansızlığa, kötü rahim şartlarına ( urlu, vajinal akıntılı, kistli, varisli ) yani haşat rahimlerden eksik – vasat doğan bebeklerinizle, büyüdüklerinde “çıkar çatışmasına” girmemesi; doğmadan önce, gebelik süreci & doğumuna maddi kaynak harcanmasından geçer.
AGAÇ YAŞ İKEN, İNSAN RAHİMDE İKEN EĞİLİR.

Bebek;

Zeki doğarsa ahlaklı olur.
Zeki + ahlaklı olursa zengin olur. 
Zeki + ahlaklı + zengin olursa sana ev araba almayı bırak toplumun tamamı müreffeh olur, zenginleşir.

İnsana yani kendi kanına – canına yatırım yapmalısın yada çıkar çatışmalarıyla bomboş hayat yaşamak durumunda kalırsın.
Sana göre yatırım nedir?
Kadın Sağlığının, Sonraki Nesillerin ( Fetus, Bebek, Çocuk, Torun) Mutlu Huzurlu Sağlıklı Devam Edebilmesinin Yegane yolu, Dişi Üreme Organlarının;
* Uterus - Rahim
* Yumurtalık - Overler
* Tuba Uterina - Tüpler
* Rahim Ağzı - Serviks Uteri
* Vajina - Hazne
* Vulva - Perine gibi organların Topyekün Sağlık İçerisinde;Genetik Mirasın Nesilden ➞ Nesile Sağlıklı Aktarılmasından Geçmektedir. İşte bu geçiş bozulduğunda; nesilden nesile hastalıklar başlamaktadır. (Devamı İçin Ayrıntılara↓ Tıklayınız)
İhmal Edilen, Çözülmeyen En Basit Kadın Hastalığı, Zaman İçerisinde Birikim Yaparak Çeşitli Hastalıkların;
* Romatolojik
* Nörolojik
* Psikiyatrik
* Onkolojik
* Hatta Odontojenik... Hastalıkların Gelişiminde Tetik Çeken Etken (Tetiklenmiş Hastalık) Olabilir. Aniden Birdenbire Ortaya Çıkan Hastalıklara Sebep - Müsebbip Olanın; İhmal Ederek Alıştığın, Zamanla da Unuttuğun (Hastalıklara Geliştirilen Adaptasyon; İlk Stres Anında Kırılır)) Feminin Şikayetler Ana Sebebiyle Olduğu, Gizliden Gizliye Hastalığın İşlemesini Yani Kök Hastalık'ın Feminin Hastalık Olduğu Aklınıza Gelmeyebilir. Tahlillere %100 İnanmak Size Ciddi Vakit, Para, Yaşam Süresi Kaybettirebilir. Basit Yöntem + Kolaya Kaçmak Olan Sayfalar Dolusu Tetkik Sonuçlarına Sakın Aldanmayın, Tetkikler Normal Çıktı; Sağlıklıyım Diye Boş Tetkiklere Körü Körüne Bel Bağlamayın. Hekim Dışında Hiçbir Şeye %100 Güvenmeyin. Özellikle Nisaiye Hastalıkları; Kan - İdrar Tetkikleri Başarılı Oranda Tespit Edememektedir. Kronikleşmiş İlgi siz Gibi Gözüken Hastalık Hastalık Kök Sebeplerinin Kadınsal Maraz Olması Size, Çevrenize Alakasız,- Saçma Bile Gelebilir. Hatta Sıklıkla Ciddi Hastalığınızla Bağlantı Açısından Genital Bölgeyle Ne Alakası Var Şeklinde Sizi Hataya, Durumu Algılamada Körlük - Konduramamaya Düşürebilir; Dikkat Ediniz! Nisaiye Hastalığı Bekleterek; Kendi Kendine, Zaman Tanımakla, Vakit Geçirmekle İyileşmesi Mümkün Değildir.

Muğla Ayrıntılı Ultrason

Gebelik Takiplerinin & Doğum Öncesi Teşhis İşlemlerinin Önemli Basamağıdır. Minimum 60 dakika Sürmektedir. Kaliteli Gebelik Asla Ucuz, Standart Yaklaşımlarla İdame Ettirilemeyecek, Riske Atılamayacak, Stres Karşısında Frajil Olabilecek Kritik Dönemdir. Mesut Bayraktar Şehrin İçerisinde En Önde Gelen, Vajina Serviks Rahim  Sağlığına Yönelik En İyi Jinekolog Doğum Uzman Doktorlar Arasında Olmasının Yanı Sıra, Özel Muayenehanesinde 18 - 24 Hafta Arası Muğla Ayrıntılı Ultrason Verirken Bütünsel yaklaşımla Geçmeyen Mantar Hastalığı Servikal Smear Polip Ameliyatı Video Kolposkopi HPV Gebelikte Spiral Çıkarma Tıbbi Muğla Kürtaj işlemi Riskli Hamilelik Takipleri Transvajinal Ultrason Rahim İltihabı Tedavisi İdrar Kaçırma Tedavisi Şeffaf Beyaz Kahverengi Sarı Yeşil Kötü Renkte Olabilen Kokulu Kokusuz Vajina Akıntı Yanma Kaşıntı Batma Kanama Tedavilerinin Planını Yapmaktadır. Gereğinde Rahim Alınma Ameliyatı Hakkında Bilgiler Vermektedir. Hatunların Huzur İçerisinde Sağlıklı Mutlu Yaşam Sürmeleri Gerekliliğine İnanmaktayım. Tabip Mesut Bayraktar; Female Üreme Sağlığını Güçlendirme Konusunda Tutkulu Hekimdir. Çünkü Feminin Genital Organların Zindelik İçerisinde Başarıya Ulaşması Küresel Refaha; İnsanlık Barışına Hizmet Ederek, Dünyayı Yaşanılacak Daha Güzel Yer Yapacak Ehemmiyettedir.

Mesut Bayraktar, Hekiminin Muayenehanesi Coğrafik Konumu İtibarıyla Bölgenin Ortasında Kalmaktadır.
  1. Ortaca Kadın Doğum Doktoru

  2. Köyceğiz Kadın Doğum Doktoru

  3. Dalaman Kadın Doğum Doktoru

Yönelik Hekim Aktif Biçimde Ortaca, Dalaman, Köyceğiz Yörelerine Çalışmaktadır.

Kadınlarda Hastalıkların Kronikleşmesi

; Hastalıklara Adaptasyon & Woman Psikolojisiyle Birleşince Şikayetleri Normalleştirmek Kaçınılmaz Olmaktadır. Baş Edilmesi Zor Genital Hastalık İnkar Psikolojisine Giren Hanımefendiler; Yumurtalık Rahim Serviks Vajina Vulva Perine Hastalıklarının → Sebep Olduğu Hastalıkları (Buna

Yüksek Riskli Jinekolojik Hastalık

Diyorum) Taşıyabildiği Ömüre Kadar Kendine + Ailesine Yük Edebilmektedir (Bu Birliktelik; Adaptasyon + Kronikleşme Hastalıklara Bulunmaz Nimettir). Sizi, Ailenizi, Gelecek Nesilleri Patolojik Birliktelik Kıskaçlanmasından; Hastalıklara Hamal Olmak Durumundan Koruyacak Tek Güç
Muğla Tecrübeli Jinekolog Doktor
la Yaşam Boyu Sürecek İş Birliği (Hekim Hasta Bağı) Yapmaktır.

Hayat Boyunca Sabit Değişmez Doktor Jinekolog Yani Muğla Jinekolog Hekim Uzman Doktorunuz Olmalıdır. Böylece Tüm Dişilikle İlgili Sağlık Bilgileriniz, Tek Elde + Tek Beyinde Toplanacağından Size Erken Tanı, Etkin Tedaviler Halinde Geri Dönecektir. Muğla Sabit Jinekolog Doktoru Edinmek Başta Woman Sağlığını İyileştirecek; Topyekün Hayat Kalitesini Yaşam Sürenizi (Ömrünüzü) Yükseltecektir.

Kadın Hastanede Hangi Jinekolog Doktor Varsa; Rastgele Randevu Alma Hatasından Vakit Kaybetmeden Derhal Uzaklaşmalıdır. Kıymeti Ölçülemez Değerde Olan Rahim Vajina Sağlığına Sunulan; Ucuzcu Yaklaşımlar, Basit Öneriler, Hurafe Teşvikler Canınızı Sıkan Hastalıklar Fırtınası, Düşkünlük, ... Nedeni Bilinmez Sağlık Sorunları Başa Bela Olmadan Değişmeniz Gereklidir. Hastanede Hangi Doktor Varsa Ona Gitme Öğretilmiş Dürtüsünden Aciliyetle Sıyrılmak Zaruridir. Kendinize Her Daim Ulaşabileceğiniz, Konuşabileceğiniz
Muğla Kadın Doğum Uzman Doktor
Bulmanız - Edinmeniz Gerekmektedir. Ayrıca Sabit jinekolog Doktor; Günün Önemli Anında Arayabileceğiniz, Korku Olmadan Soru Sorabileceğiniz, Utanma Yaşamadan Tartışma - Fikir Alış Verişi Yapabileceğiniz Muğla Jinekolog Hekim Mesut Bayraktar Her Daim Bir Telefon Kadar Uzakta Olacaktır. Dişi Genital Problemlerinize Deva Bulamıyorsanız, Esas Sebep; Aksi İspat Edilene Kadar "Jinekolojik Hastalık" Olabileceğini Hiç Ama Hiç Unutmayınız.

Kadınlarda Jinekolojik Sağlık; Genel Sağlıktan Daha Değerlidir

. Üreme Organlarının Sağlığı; Sırasıyla Anneyi , Fetusu***, Ailesini, Toplumu, Fetus***'dan Olacak Gelecek Nesilleri Yani Küresel Refaha Etkisi Uzanan Kıymettedir. Hanımların, Kızların Sağlığını Önemsemeyip, Rahim Over Vajina Sorunlarınızı Göz Ardı Etmek Büyük Hatadır. Masrafsız Görünen Alışmak - Duyarsızlaşmak Tuzaklanmasına Kapılmayınız. Doğru Teşhis Gerçek Tedavi Sunan

Muğla En İyi Kadın Doğum Doktoru

Jinekologlar Arasında Olan Doğum Uzmanı Dr. Mesut Bayraktar Özel Muayenehanesinde Kadirşinas Hastalarını Bekler; Doğum Hastalıkları Kliniği İçerisinde Ultrason Kolposkopi İncelemesi Sıvı Bazlı Servikal Smear Yapılmaktadır. Muayene Randevusu Almak İyi Başlangıçtır. Bugün Tedavi - İyileşmek İstiyorsanız Şimdi Adım Atın. Ömür Boyu Devam Edecek Hekim Hasta Bağını Geliştirmek Amacıyla Mesut Bayraktar WhatsApp Online Anında Randevu: 05467740159 Vasıtasıyla İletişime Geçip Jinekoloji Bilim Dalına Kendini Adamış Meslek Ustası Ob&Gyn Operatör Dr Bayraktar'a Muayene Vasıtasıyla Tanışabilirsiniz.

Özel Muayenehane Otele

En Yakın Kadın Doğum Doktoru

Konumundadır. Klinisyen Hekim Burada Çok Sayıda Hastalığın Teşhisini Klinik Yetiletiyle Koyabilmektedir. Başlıklandırmak Gerekir İse; Doktorun Tedavi Yetenekleri;
  • Adıyaman Klinik En Tecrübeli Jinekolog Hekim Menopoz Tedavisi Yapan

  • Muğla Ayrıntılı Ultrason
  • Muğla Miyomektomi
  • Muğla Polipektomi
  • Muğla Over Kisti Tedavisi
  • Rahim'de Enflamasyon Tedavileri
  • Sürekli Tekrar Eden Mantar Tedavisi
  • Rahim İltihabı Tedavisi
Muğla Kolposkopi İncelemesi Muğla CIN-2 Yapıyorum. Çünkü Dişi Bireyler, Üreme Sisteminin Hastalıklarının; Semptomlarına Hızlı Adaptasyon Evrimi Sergilediğinden; Bunda
* Toplumsal Kanıt Kuramı Temelli Jinekolojik Ponzi Kitleleri +/-
* Östrojen Sarhoşluğu +/-
* Yüksek Cinsel Market Değeri +/-
* Gencim Güzelim Kusursuz Süperim Genital İnkar Durumu +/-
* Partnerde Cinsel Feromonal Baskınlığı Kaybetmemek Adına Feminine Hastalıkları İnkar Etmek Etkin Olup Dişilere Özgü Hastalıkları Hızlı İvmeyle Kronik Yapabilmektedir. Kolposkopi, Smear, HPV İncelemeleri Hekime Burada Kompleks Olmuş Durumlarda Yardımcıdır. Kolposkopi (Kolposkopi Rahim Ağzının Adeta Röntgenidir) HPV Rahim Aldırma Ameliyatı Dirençli Geçmeyen Mantar Hastalığı Infertilite Rahim İltihabı Tedavisi Gebelik Takibi Yasal Süresinde Tıbbi Muğla Kürtaj İşlemi Menopoz Gençleştirme Miyom Aldırma Ameliyatı Polipektomi Genital Kaşıntı Akıntı Batma Yanma Kanama Ötesine Kadar; Bayanın Yaşamı Boyunca Sağlıklarını Yönlendirmelerine Yardımcıyım. Hanımefendilerin Yanlarında Çalışan Güçlü Sağlık Savunucularına İhtiyacı Var. Mesut Bayraktar Kendisini İdrar Kaçırma Tedavisi Terapötik Muğla Kürtaj İşlemi Muğla Ayrıntılı Ultrason İncelemesi Servikal Smear Kolposkopi Eşliğinde Biyopsi Doğum Kontrol Danışmanlığı Çocuk İstemi Gebelik Takibi Cerrahi Muğla Kürtaj İşlemi Menopoz Gençleştirme 2. Düzey Ultrason Kolposkopi Eşliğinde Biyopsi Değerlendirmesi Ameliyatı Polipektomi Polip Aldırma Ameliyatı Rahim Sarkması Tedavisi Tanısal Muğla Kürtaj İşlemi Yanında Vajina Sıkılaştırma Rahim Aldırma Ameliyatı Geçmeyen Mantar Hastalığı Rahim İltihabı Tedavisi Vulvar Akıntı Yanma Batma Kaşıntı Kanama Konularında Hastalarımın Yanında Adeta Ortak - Yaver; İhtiyaçların Karşılanmasına, Sorunların Çözülmesinde Profesyonel Yardımcı Konumda Kendimi Görmekteyim.

Muğla Orgazm Aşısı ... Gibi Yaşlanma, Doğumlar , Menopozla İlişkili Hastalıklarla İlgilenmeyim, Tedavilerini de Vermekteyim.

Dahası Vulvar Bölgeyle İlişkili Kanser – Bazal Hücreli Hastalıklarının Teşhis & Tedavilerini Planlamaktayım. Bu Planlamalarla Beraber Jinekolog Uzm.Dr. Mesut Bayraktar; Doktorluk Sanat & Zanaatının Bütüncül Olması Gerektiğinin Farkında olup; Bu Farkındalıkla Hastalarımın Fiziksel Zihinsel Duygusal Sağlıklarını Ele Almaktadır. Tecrübeli Doğum Doktoru Klinisyenliğin Sağladığı Profesyonellikle Hastanın Endişelerini Dinlerim. Eğip Bükmeden Yaymadan Sadece Gerçekleri Konuşurum. Amacım, Her Hastayla, Jinekolojik Sağlıklarıyla İlgili Bakım - İyileşme - Rehabilitasyon Hedeflerini Seçmelerine Önceliklendirmelerine İzin Verecek Şekilde Detaylı Çalışmaktır. İyileşmek İsteyen Bireyle Hayatta Oldukları Yerde Buluşmak Gayesiyle Elimden Geleni Yapıyorum. Elbette Benim Çabamdan Daha Önemlisi Bireyin İyileşmeyi İstemesi + Doğru Tabiple Temas Etmesidir.

Muğla Kürtaj Yukarılarda Sıraladıklarım Dışında 4 Hafta Gebelik Muğla Kürtaj İşlemi ( Evlilik Dışı Hamilelik); Başta Gelmek Üzere Tüm Genital Sistem Hastalık Durumlarınızı Çözmek Beni Mutlu Edecektir.

Sorunlarınızda Tedaviye Giden Yolu 1 (Bir) Mayene Başlatır. Kadın sağlığını koruma, hastalıkları iyileştirme misyonuna Sahibim ; Rahatlık güvenlik önceliğimdir. Hastayla bireysel ilgilenmek, hastaya uygun tedavi planları sunarım. Muğla 'da bulunan modern özel muayenehanem konforlu ortam sunar.

Muğla Kadın Doğum Doktorları


Muğla Kadın Doğum Doktoru Özel Muayenehane


Muğla Kadın Doğum Doktoru Jinekolog Mesut Bayraktar

  1. Genital Hijyensizlik Genetik Hijyeni Bozar. 2023
  2. Herkes Hasta Olur; Herkes En İyi Hekim İster. 2022
  3. Kadın Hastaysa Evde Huzur Yoktur. 2020
  4. Jinekolojik Hastalık Başka Hastalığı Tetiklemiş İse Buna Yüksek Riskli Jinekolojik Hastalık Denir. 2020
  5. Kadın Hastalığını Kabul Etmiyorsa Evde Dirlik Yoktur.
  6. Gebelikte Tasarruf(Kısıntı) Olmaz. Gebelikte Mal - Mülk Feda Edilir.
  7. Kadın Hastaysa Kök Sebep Aksi İspat Edilene Kadar Jinekolojiktir.
  8. Gebelik Fizyolojik Dönem DEĞİLDİR. Gebelik Hastalık – Ölüm Riski Barındıran Olağanüstü Dönemdir. Tecrübeli , Öngörüsü Açık Hekime Teslimiyet Gerektirir. 2018
  9. Gebelik Hastalıkları, İhmal Edilmiş Jinekolojik Hastalıkların Komplikasyonudur.
  10. Gebelik Hastalıkları; Tanısı Konulmamış Jinekolojik Hastalıklardır. MB, 2016)
  11. Gebelikte Kazanılacak 1 Puan IQ, Bebeğinizi Başarı Sarmalında Üstlere Taşır.
  12. Enfeksiyonla Gezmeyi ''Sorun Görmeyen'' Gebeyi En Mükemmel Sağlık Sistemi Bile Koruyamaz.
  13. Rahim; Dayanan - Sabreden - Kolaylık Gösteren - Halden Anlayan Organ Değildir.
  14. Sıfır Vajinal Akıntı Sağlıktır. MB, 2016
Muğla İli
Bilgi Değer
Ülke Türkiye
İl Muğla
İlk Yerleşim MÖ 2. binyıl
Koordinatlar 36.838769862880554, 28.76508732000861
En Alçak Nokta 0 m (0 ft)
Zaman Dilimi UTC+03.00 (TRS)
Posta Kodu 48XXX
Alan Kodu 252
ISO 3166 Kodu TR-48
Plaka Kodu 48
Bağlı Olan İlçeler: Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula İlçesi

Rudolf Virchow; Louis Pasteur, Robert Koch savundukları; hastalıkların mikrop teorisine inanmıyordu. Hastalıkların, dış patojenlerden değil, hücrelerin İçindeki anormal faaliyetlerden kaynaklandığını öne sürdü. Aynı zamanda Max Gerson'da Hastalık gelişmeden önce metabolik bozulmanın başladığını kitabında yazmıştır.

Mesut Bayraktar ekolleri birleştirerek modifiye ederek meslek İcrasında bulunmaktadır. Tıbbın Papa'sı Virchow'unda haklı olduğunu vurgulamaktadır. Her bir Ekol Platon'un Mağara Alegorisinde Bulunan, Zincirlerinden Kurtularak Mağaradaki Ateşin Işığına Alışmış Ama Güneşe Ulaşamamış Mahkumlardır. Güneşe Çıktığınızda Gördüğünüz; Sıfır Vajinal Akıntı sağlıktır.


Sıfır Vajina Akıntısı Sağlıktır. [1]