WhatsApp Search
Muğla kadın doğum doktor Mesut Bayraktar side header logo 165x165px
Kadın Hastalığını Yok Saymak, İnkar Etmek Sadece Size Zarar Vermez !
Sizi Hasta Eden Durum; Atfetmediğin, Konduramadığın Jinekolojik Hastalık Olabilir. Çözümü Bahaneler Engeller.
Bu bahaneler ve engellerin çözümünü bulmanız önemlidir. Eğer belirtileri yok sayar veya ciddiyetini inkar ederseniz, hastalığınız ilerleyebilir ve daha büyük sorunlara yol açabilir. Cesaretli olmalı, kendinizi önemsemeli ve bu önemli konuda eğitmeli ve bilinçlenmelisiniz. Kendinizi sağlıklı bir yaşama hak kazanan bir kadın olarak görmeli ve jinekolojik sağlığınızı koruma yolunda adımlar atmalısınız. En iyi çözüm, bu konuda uzman bir doktora başvurmak ve gerektiğinde testler yaptırmak olacaktır. Unutmayın, sağlıklı bir vücut için bahanelere değil, çözümlere odaklanmanız gereklidir.

Muğla Gebelikte Miyom

gebelikte miyom rahimi miyom sarması Muğla kadın doğum doktoru

Muğla Gebelikte Miyom

Muğla Gebelikte Miyom 737 696 Muğla Kadın Doğum Doktor Mesut Bayraktar

Muğla gebelikte miyom çıkması

Muğla Gebelikte Miyom Çıkması konusuna girmeden önce hamileliğim öneminden biraz bahsedelim. Hamilelik, yeni yaşam yaratma konusunda gerçekten olağanüstü, dönüştürücü deneyimdir. Gebeliği düşünme ve döllenme anından itibaren, kadınların vücudu gelişmekte olan fetüsü beslemek, korumak için yolculuğa hazırlanır. Bu makaleyle, hamileliğin önemini ve hafife – basite alınmaması gerektiğini, gebelikten asla kısıntı (tasarruf) yapılmaması gerektiğini, gebelikte cömert olunması gerektiğinin önemini inceleyeceğiz.

Hamilelik, kadınların doğal anlamda anne olma yeteneğini temsil eder. Bayanların bedeni, embriyonun gelişiminde tüm kaynakları kullanarak, fetüsün sağlığını korur, gelişmesini sağlar. Bu süre zarfında, hormonal değişiklikler, kilo alma, vücutta meydana gelen diğer fizyolojik değişiklikler, bebekte ideal ortam yaratır. Bu nedenle, hamilelik süreci özellikle anne – aile tarafından özenle yönetilmeli, ciddiye alınmalıdır.

  • Anne – aile tarafından özen gösterilmeyen gebeliğe dünyanın en gelişmiş sağlık sistemi, en başarılı doktorları dahi fayda edememektedir.

Hamilelik, bazen insanlar tarafından hafife – basite alınabilen süreç olabilir. Bu, gebeliğin sadece duraklama veya rahatsızlık dönemi halinde görülmesi anlamına gelir. Ancak, hamileliğin gerçek değerini ve önemini anlamak çok önemlidir.

Bir kadının rahiminde miyom gelişmesine, yakalanmasına etki edebilecek risk faktörleri;
  • Yaş (yaşlı kadınlar genç kadınlara göre daha yüksek risk altındadır, miyom gelişimi 50 yaş civarı pik yapar, 45 yaşın üzerinde risk %60)
  • Afro – Amerikan ırkı (siyah ırk)
  • Obezite (olması gerekenden 20 kg fazla olduğunda risk artıyor)
  • Aile öyküsünde rahimde miyom olması
  • Yüksek tansiyon
  • Hiç doğum yapmamak (nulliparite)
  • D vitamini eksikliği (D vitamini anti tümör ve anti östrojeniktir)
  • Vitamin A eksikliği
  • Gıda katkı maddesi tüketimi
  • Soya sütü kullanımı
  • Kronik jinekolojik enfeksiyonlar ve/veya geçirilmiş herpes virüs enfeksiyonları (HSV1-2, EBV, CMV,…HHV 6-7-8)
  • 3 ve daha fazla doğum yapmanın miyom gelişimini azalttığını belirten çalışmalar olmasına rağmen mesleki tecrübem bunun tam tersidir.
  • Diyabet varlığı1
  • Son gebelikten minimum 5 yıl geçmiş ama gebelik oluşmamış ise miyom oluşum riski artmaktadır. 2
  • Menopoza geç girmek
  • Erken yaşlarda regl olmaya başlamak
  • Hem östrojen hem de progesteron vede artmış LH miyomları büyütebilmektedir
  • Polikistik over varlığı ve diyabet birlikteliğinde miyom gelişim riski artmaktadır
  • Sedanter yaşam, az hareket etmek, stres
  • Kırmızı et tüketimi
  • Yüksek doz kafein tüketimi (fosfodiesterazı inhibe ederek foliküler faz östrojen ve seks steroidlerini artırarak )
  • Sigara, Alkol
  • Doğum kontrol haplarının miyom gelişiminin artırdığı veya azalttığını belirten çalışmalar var

Hanımefendiler hamile kaldığında, vücudu büyük değişim yaşar. Hormonlar etkilenir, kilo alımı olur, hissiyat değişir ve daha birçok fiziksel ve duygusal değişiklik yaşanır. Ayrıca, annenin beslenmesi ve yaşam tarzı, bebeğin gelişimi üzerinde doğrudan etkiye sahiptir. Bu nedenle, hamilelik süreci ihmal edilmemeli ve her aşamasında dikkatle takip edilmelidir.

Gebelikten Tasarruf Yapılmamalı

Hamilelik dönemi boyunca, annenin – bebeğin ihtiyaçlarını karşılamada yeterli kaynaklara ihtiyaç vardır. Gebelik, annenin sağlığının korunması, bebeğin sağlıklı gelişmesinde asla tasarruf yapılması gerekmeyen süreçtir. Düzenli & etkin prenatal kontroller, gebeliğin takip edilmesi, herhangi komplikasyonun erken teşhisi hayati öneme sahiptir.

Gebe Olduğun An Değil, Gebeliği Düşündüğün An, Eski Hayatına Aynen Devam Edemezsin.
İltihaplı, Yorgun, Miyomlu, eksik - Yarım , hasarlı, Varisli Bir Rahime Misafir (Fetus) Kabul Etmek Başarı Göstergesi Olmaz.
Gebe Olduğun An Değil, Gebeliği Düşündüğün An, Eski Hayatına Aynen Devam Edemezsin.
İltihaplı, Yorgun, Miyomlu, eksik – Yarım , hasarlı, Varisli Bir Rahime Misafir (Fetus) Kabul Etmek Başarı Göstergesi Olmaz.

Unutulmamalıdır ki, hamilelik sadece duraklama değil, yeni yaşam yaratma yolculuğudur. Bu sürece gereken önemi vermek, annenin ve bebeğin sağlığını korumak adına önemlidir. Hamilelik süreci, ailenin yaşamında önemli dönüm noktasıdır. Annenin sağlığına, bebeğin sağlıklı gelişimine özen göstermek, ailenin mutluluğunu, gelecekteki nesillerin sağlığını etkileyebilir. Hamilelik, sadece anne adayının sorumluluğu değil, aynı zamanda toplumun da sorumluluğudur. Sorumsuzluk durumunda menfi olaylar yaşanacaktır;

  • Doğru hamilelik bakımının önemini anlamak, yetersiz dikkatin potansiyel sonuçlarını kabul etmekle başlar. En yıkıcı sonuçlardan biri, doğumdan önce bebek kaybıdır. Bu trajik olay sadece beklenti içindeki ebeveynlerin umutlarını, hayallerini paramparça etmekle kalmaz, aynı zamanda onları derin hüzün hissiyle baş başa bırakır.
  • Benzer tarzda, hamilelik düzgün tarzda aile tarafından yönetilmediğinde ortaya çıkabilen diğer üzücü sonuç, prematürite adında bilinir. Prematürite, erken doğan bebekleri ifade eder. Genellikle organlarının yetersiz gelişmesi nedeniyle yoğun bakım gerektirirler. Yenidoğan yoğun bakım ünitesindeki (YBÜ) hassaslıkları, hastalıklı hamilelik nedeniyle fetusun kaybettiği parlak geleceğin olabildiğince geri kazanılmasında oynadığı kritik rolü hatırlamak önemlidir.
  • Önemli olan, kötü geçmiş hamileliğin etkilerinin yaşamın ilk aşamalarından çok daha ileriye uzanabileceğini kabul etmektir. Araştırmalar, kötü prenatal koşulların ilerleyen yıllarda sağlık sorunlarının artmış riski arasında güçlü ilişki olduğunu göstermiştir. Diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve solunum rahatsızlıkları, nörolojik sorunlar, üreme problemleri gibi kronik hastalıklar, alınan prenatal bakımın kalitesine bağlıdır.
Hamilelikte Proaktif Yaklaşım:


Potansiyel riskler ve uzun vadeli sonuçlar göz önüne alındığında, hamileliğin hiçbir anlamda basite alınmaması gerektiği açıktır. Anne hem de gelişmekte olan fetüs, kapsamlı prenatal bakımdan büyük ölçüde faydalanmalıdır. Düzenli kontroller, uygun beslenme ve sağlıklı yaşam tarzı, başarılı hamilelik yolculuğunu garanti etmenin temel bileşenlerindendir.

Sağlık Uzmanınıza Güvenmek

Hamilelik sırasında, uzman jinekolog ile güven duygusu geliştirmek son derece önemlidir. Doğum uzmanları, beklenti içindeki anneleri hamileliğin çeşitli aşamalarında rehberlik etmekte uzmanlaşmış profesyonellerdir. Onların uzmanlığı ve bilgisi, anne – bebek adına güvenli, sağlıklı sonuç sağlamanın temelini oluşturur.

Zeka Bağlantısı: Bebek Potansiyelini Beslemek

Özel ilgi gerektiren hamileliğin önemli yönü, çocuğun zeka katsayısına (IQ) potansiyel etkisidir. Bilimsel çalışmalar, doğru prenatal bakımın, annenin beslenmesi ve uyarımını içeren, çocuğun beyninin optimal gelişimine katkıda bulunabileceğini göstermiştir. Gereken yapı taşlarını gestasyon sırasında sağlayarak, ebeveynler, bebeklerinin daha yüksek IQ potansiyeline sahip olmasına yardımcı olabilirler.

Gebe Olduğun An Değil, Gebeliği Düşündüğün An, Eski Hayatına Aynen Devam Edemezsin.
Gebe Olduğun An Değil, Gebeliği Düşündüğün An, Eski Hayatına Aynen, Hiç Bir Şey Olmamış Gibi Devam Edemezsin. 10/5/2 Kuralı Bebeğinizi Korur

Hamilelik; anne – bebek yönünde sağlıklı geleceği garanti etmede, özenli bakım gerektiren yatırımın temelini oluşturan öneme sahiptir. İyi prenatal bakım, sağlıklı sonuçlar doğurur. Hem anneler hem de bebekler bu kritik süreçte gerekli özeni gördüğünde daha sağlıklı ve mutlu geleceğe adım atabilir. Unutmayın, doğru gebelik bakımı geleceğin temel taşını oluşturan yatırımdır. Her zaman kişiselleştirilmiş rehberlik ve ihtiyaçlarınıza uygun tavsiyeler almak amacıyla jinekoloji uzmanınıza başvurun.


Feminin Sağlığını ci̇ddi̇ anlamda bozan; hem gebeli̇kte miyom durumunda, hem de menopoz süreci̇nde ci̇ddi̇ sıkıntılara neden olabi̇lecek ji̇nekoloji̇k hastalıktır.

Rahim, Miyom Üretmiş İse, Onu Bu Sürece İten Temel Sebep Ortaya Çıkarılmadan, Ana Sebep Ortadan Kaldırılmadan, Yapılan Tedaviler Kısa Süre Etkili Olacaktır.

Kök Neden Devam Ettikçe, Tekrardan, Rahim Miyom Üretecektir.

Fetus’da Miyom Gelişimi Yoktur. Miyom Sonradan Kazanılan Hastalıktır. Miyomlu Rahimden Doğmuş Kız Fetusları, Jinekolojik Sağlıklarına Dikkat Etmediklerinde Miyom Geliştirmektedirler.

Miyom Takip Edilmez, Kök Sebep Bulunur Bulunmaz, Tedavi Edilir!

gebelikte miyom rahimi miyom sarması Muğla kadın doğum doktoru

Muğla gebelikte miyoma uteri, yaygınca rahim fibroidleri şeklinde bilinen, woman sağlığı üzerinde ciddi sonuçlara yol açabilen jinekolojik durumdur. Hamilelik – menopoz döneminde olsun, bu durum tedavi edilmezse önemli komplikasyonlara neden olabilir. Miyoma uteri’nin kök nedenini tespit etmek, onu etkili yöntemlerle tedavi, etkisini minimize etmek önemlidir. Bu makalede Muğla gebelikte miyom çıkması, gebelikle ilişkisi, jinekolojik sorunlarda hızlı tıbbi yardım aramanın önemi hakkında konuşacağız.

Miyoma uteri, doğuştan gelen durum değildir; hayatın ilerleyen dönemlerinde edinilir. Çeşitli faktörlere bağlı rahimde fibroidler meydana gelir. Miyoma uteri’li annelerden doğan kızlar, jinekolojik sağlıklarına dikkat etmezlerse durumu geliştirme riski altındadır. Miyoma uteri’yi tespit etmek ve tedavi etmede düzenli kontroller, ilerlemeden önce önemlidir.


Gebelikte miyoma uteri’nin varlığı, anne ve de bebekte önemli riskler taşır. Gebeliği planlamadan önce miyom hastalığı hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Miyoma uteri’yi ve altında yatan nedenlerini ele almamak, prematürite, düşük doğum ağırlığı, fetal gelişim sorunları ve doğum sırasında zorluklar gibi komplikasyonlar olabilir.

Gebelikte miyoma uterinin büyüyebileceğini veya yeni fibroidler geliştirebileceğini unutmamak önemlidir. Vücuttaki hormonal değişiklikler, gebelikte artabilecek enfeksiyonlar büyümelerine katkıda bulunabilir. Miyoma uteri’ye sahip olduklarından habersizce gebe kalan kadınlar, gebelikte miyoma uteri boyutlarının arttığını deneyimleyebilirler.

Jinekolojik muayeneleri ihmal etmek, potansiyel sorunları göz ardı etmek, özellikle gebelikte ciddi sonuçlara yol açabilir. Gebelik planlamadan önce altta yatan jinekolojik durumları tespit etmek ve ele alırken düzenli kontroller önemlidir. Miyoma uteride birçok tedavi, gebelikte uygun değildir, bu nedenle erken teşhis ve tedavi önemlidir.

Miyoma uteri ve gebelik aynı anda olduğunda, sağlık profesyonelleri “gözlem – izleme” diye bilinen muhafazakar yaklaşım benimser. Bu yaklaşım, gebelik boyunca fibroidlerin büyümesini, etkisini düzenli izlemeyi içerir. Hem anne hem de bebekte komplikasyon riskini en aza indirmede, durumu etkili yönetmek önemlidir.

Miyoma uteri, özellikle gebelik planlayan bireylerde göz ardı edilmemesi gereken jinekolojik durumdur. Gebelik öncesi jinekolojik sorunları ele almamak, gebelikte miyoma uterinin büyümesi de dahil olmak üzere komplikasyonlara yol açabilir. Düzenli jinekolojik muayeneler ve zamanında tedavi, gebelikte miyoma uterinin etkisini minimize etmede önemlidir. Dişi birey sağlığını önceliklendirmek ve sağlıklı ve başarılı gebelik yolculuğunda uzman jinekologdan tıbbi yardım aramak önemlidir.

  • Gebe kalınca miyomunuzun olduğunu öğrenmek
  • Jinekolojik muayenelere
  • Jinekolojik problemlerinize !
  • Genital hijyeninize
  • Hiç önem vermediğinizi ispat ederek gösterir.

Gebeli̇kte Mi̇yom Malasef Büyür.

Gebeli̇kte, Yeni̇ Yeni̇ Mi̇yom Odakları Da Çıkabilir!

Gebeli̇kte Mi̇yom Bebekten Daha Büyük Boyutlara Da Çıkabilir!

  • Bu Durumun Temeli̇nde İhmal Etti̇ği̇ni̇z Ji̇nekoloji̇k Hastalıklar Vardır.
    • Gebe kalmadan önce jinekolojik muayene olmuş olsaydınız bunların tedavisini alabilirdiniz.
    • Bu tedavilerin çok büyük kısmı maalesef gebelikte verilememektedir.
  • Miyom + Gebelik birlikteliğinde Hekimler; ”DOKUNMA + İZLE” tedavilerini uygulamaktadırlar. Bu zaruriyettir.

Miyom nedeniyle; Erken doğum, düşük kilolu bebek, Maksimal Fetal IQ dan uzaklaşma, , gebelik komplikasyonları, zor doğum yaşanabilir.

Gebelikte miyomlar, bazı hanımefendiler semptomlara veya komplikasyonlara sebep olabilir. Ancak, çoğu kadın gebelik sürecini komplikasyonsuz tamamlayabilir.

Miyomların büyüklüğü ve konumu:

Miyomların gebelik üzerindeki etkileri, miyomun büyüklüğüne, sayısına ve yerleşim yerine bağlıdır. Genellikle küçük miyomlar gebelik sürecini etkilemezken, büyük miyomlar rahim iç hacmini sınırlayabilir ve bazı komplikasyonlar olabilir.

İmplantasyon zorluğu: 

Büyük ve alt segmentte yerleşmiş miyomlar, embriyonun rahim iç tabakaya tutunmasını engelleyebilir. Bu, hamileliğin gerçekleşmesini zorlaştırabilir veya düşük riskini artırabilir.

Düşük ve erken doğum riski: 

Büyük miyomlar, rahimde mekanik baskıya ve hormonal dengesizliğe neden vererek düşük riskini artırabilir. Ayrıca miyomların yerleşim yeri, rahimde erken doğum riskini artırabilir.

Plasenta problemleri: 

Bazı durumlarda, miyomlar plasentanın normal yerleşimine veya işlevine müdahale edebilir. Plasenta previa (plasentanın rahim ağzını kaplaması) veya plasenta akreata (plasentanın rahim duvarına aşırı bağlanması) gibi plasenta problemleri ortaya çıkabilir.

Ağrı ve rahatsızlık:

Büyük miyomlar pelvik bölgede ağrı ve rahatsızlık hissine neden olabilir. Bu durum gebeliği zorlaştırabilir ve annenin yaşam kalitesini etkileyebilir.

Rahim iç hacminin azalması: 
  • Büyük miyomlar, rahim içerisinde yer kaplayarak rahim boşluğunu daraltabilir. Bu durum, fetüsün normal gelişimini engelleyebilir.
  • İntrauterin büyüme kısıtlaması
Doğum şekli: 
  • Miyomların doğum şeklini etkileyebileceği durumlar söz konusu olabilir. Büyük veya yerleşim yeri nedeniyle miyomlar, normal doğuma uygun olmayabilir, sezaryen doğum önerilebilir.
  • Malprezentasyon

Gebelikte miyomlarla ilgili her durum farklıdır, her kadının durumu bireysel değerlendirilmelidir. Önemli olan, jinekologla düzenli iletişimde olmak ve gebeliğin izlenmesini sağlamaktır. Doktorunuz size gebeliğinizi yönetmek ve olası riskleri belirlemede gerekli önerileri sunacaktır.

miyom tarafından sarılmış doldurulmuş patates tarlası olmuş rahimde gebelik muğla kadın doğum doktoru
miyom tarafından sarılmış doldurulmuş patates tarlası olmuş rahimde gebelik
Rahim tepesinde bulunan miyom nedenitle retrovert uterusun torsiyonu ve gebeliğin 6. ayında histerektomi (rahim alınması ameliyatı) yapılmış hasta muğla kadın doğum doktoru
Rahim tepesinde bulunan miyom nedeniyle retrovert uterusun torsiyonu ve gebeliğin 6. ayında histerektomi (rahim alınması ameliyatı) yapılmış hasta
rahim ağzında miyom servikal miyom Muğla kadın doğum doktor
Rahim ağzında miyom servikal miyom

Gizemli Sır: Asemptomatik Vajinal Akıntı Rahi̇m & Vaji̇nal Kanamalar Neden Beklemekle İyi̇leşmi̇yor ? Muğla Kürtaj Pillar Content Ayrıntılı Ultrason Rahim İltihabı Vajinal Akıntı Menopoz nedir? Gebelikte – Hamilelikte Kanama



Muğla Kadın Doğum Doktoru Mesut Bayraktar Jinekolog 331x273

Doktor Mesut Bayraktar

Ortaca/Muğla

Hayatın olağan akışı gereği iyileşmek için hasta olan kişi çabalamalıdır yani aktif rol oynamalıdırlar. Görüldüğü üzere tedavi hunisinin büyük kısmında vakit kaybeden, hastalığını ret eden, iyileşemeyen, bahane, bedava - ucuz yöntemlere yönelen, körü körüne bel bağlayan hastalar pasif iyileşmeyi yani iyileşememeyi seçenler bulunmaktadır.<br><br>Tedavi süreci, hastaların sağlık sorunlarıyla başa çıkabilmeleri, iyileşme sağlayabilmelerinde önemli adımdır. Ancak, tedavi hunisi sürecinde Hekimlerin bazı zorluklarla karşılaşması mümkündür. Resimde, hastaların farklı farklı tutumlarından kaynaklanan zorlukları ele alarak, hekim-hasta ilişkisinde zorlukların üstesinden gelirken zedelenebileceğini, tedavi hunisinin önemini vurgulayacağız. Tedavi süreci, hasta sağlığını iyileştirmek amaçlı yapılan serüven düşünülebilir. Tedaviler, sağlık sorunlarına farklı yaklaşımlar gerektirebilir, bazen beklenmedik zorluklarla karşılaşılabilir. Bundan dolayı, tedavi hunisi sürecinde hekimlerin, hastaların farklı tutumlarına uygun şekilde davranması, etkili iletişim becerilerini kullanması önemlidir. Hekimlerin mesleklerini icra ederken , hasta kaynaklı zorlukları aşarken, hekim-hasta ilişkisinin zarar görmemesinde hastaların dikkatli olmaları gerekmektedir. Çünkü hekim sonsuza kadar sabredebilen, her uygunsuzluğa pozitif, sorun çözme şeklinde yaklaşan canlılar gibi düşünmeyiniz.<br><br>*** Hastalığını Kabul Etmeyenler: Hastalığını kabul etmeyen bireyler, sağlık sorunlarını inkar ederek tedaviye direnç gösterebilirler. Bunlar , tedavi sürecinin başarıyla ilerlemesini engelleyebilir. Hastalığını kabul etmeyen kişiler, genellikle hastalıklarının ciddiyetini ya da varlığını reddederler. Buda, hem kendileri hem de doktora sorun çıkmaktadır. Hastalığın kabul edilmemesi, tedavi sürecinin etkinliğini azaltabilir, tamamen durdurabilir.Hastalığını kabul etme evresi, hasta olduğunu kabul etme; tedavi sürecinin önemli parçasıdır. Hastalığın kabul edilmesi, kişinin gerçek durumuyla yüzleşmesine, gereken tedaviye tam uyum sağlamasına yardımcı olabilir. Böylece tedavi süreci daha etkili başarılı olabilir. Hastalığını kabul etmeyen bireylerin, kendi sağlık durumlarını gerçekçi şekilde değerlendirmeleri, tedaviye açık olmaları önemlidir.<br><br>Hastalığını kabul etmeyen, ret eden; Doktoru rakip , düşman bilmektedir.<br><br>*** Hastalığını Kabul Edenler: Hastalığını kabul eden kişiler, tedavi sürecine daha olumlu yaklaşabilirler. Hastaların tedaviye uyum sağlamasını kolaylaştırır, iyileşme sürecini hızlandırabilir. Fakat çoğunlukta bazı insanlar hastalığını kabul etsede hekim yerine başka yollara başvurabilerek, hastalıkların ilerlemesine, kronikleşmesine neden olmaktadır.<br><br>*** Bir Ara Hallederizciler - Google Aramacılar: Bazı hastalar, sağlık sorunlarıyla ilgili hafife alıcı, savsaklayıcı tutum sergileyebilirler. “Bir ara hallederizciler”, sağlık sorunlarını erteleme, önemsememe eğilimindedir. Google aramacıları ise kendi kendini teşhis etme, tedavi etme çabasına, akıllılığına girebilirler. Yanlış bilgilendirme, yanlış tedavi seçeneklerine yol açabilir.<br><br>*** Doğal Tedavi Yöntemlerine Körü Körüne İnananlar: Doğal tedavi yöntemlerine inanan hastalar, alternatif çözümler arayışında olabilirler. Maydanoz, soğan suyu içiciler gibi, doğal yöntemlere güvenerek, körü körüne bel bağlayarak etkisiz, tedavi sürecini yürütebilirler. Bazen bilimsel kanıtlanmamış, etkinliği sınırlı olan yöntemlere yönelmelerine neden olabilir. Maalesef tüm iletişim mecraları tedavilerin etkin olmadığını söylese de böyle yönelimler artarak devam etmektedir.<br><br>*** Sahte Doktor Bulucular - Maddi Zorluk Çıkarıcılar: Sahte doktor bulucular, maddi zorluk yaratanlar - bulanlar, yani tedaviye gereksiz yere maddi kısıntı uygulayanlar, tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir. Ev, araba kredisi ödemesi, oğlanı evlendirme gibi maddi yükler altında olan hastalar, tedaviye uyum sağlamakta, iyileşmekte güçlük çekebilirler. İnsanlar sağlıklı kalmanın, mal mülk edinmeden değerli olduğunu maalesef kavrayamamaktadırlar.<br><br>Hasta olmuş ama evi var<br>Hasta olmuş ama oğlu evlenmiş.<br><br>Kendini, sağlığını feda ederek yaşamda hedefleri başarmak maalesef artan hızda devam etmektedir. Günümüzde oldukça yaygın durumdur. İnsanlar, zamanı, varlıklarını daha verimli kullanmak amacıyla sağlıklarını tehlikeye atabilmektedirler. Ancak, sağlığın önemi göz ardı edilmemelidir. Kaliteli yaşam sürerken sağlıklı olmak şarttır. Hayatta hedefleri  başarmak önemli olsa da, sağlığımıza dikkat etmekten asla vazgeçmemeliyiz.<br><br>Tedavi hunisi süreci, hastaların sağlık sorunlarını çözmek, iyileşmede  önemli adımdır. Ancak, bazı hastalar, kendilerine gereksiz yere maddi zorluklar yaratarak (3. evinin kredisini bahane göstermek, 4. çocuğunu davul zurna - yemekli evlendirmeye çalışması) tedavi sürecini  olumsuz etkilemektedir (tedavi olmamaktadırlar!). Makaleyle maddi gücü – imkanı olduğu halde “ev aldık, araba aldık kredi ödüyoruzcular” şeklinde adlandırılan, doktoru gereksiz yere maddi zorluklar ile meslek icrasına sürükleyen hastaların yeteri kadar iyileşemediklerini vurgulamak istiyorum.<br><br>*** Profesöre Gidenler - İyi Doktor Deyiciler: Bazı hastalar, tedavide ünlü/ünsüz profesöre başvurma eğilimindedirler. Bunlar, “normal” doktorları, diğer sağlık hizmeti sağlayıcılarını göz ardı edebilir, hatta küçümseyebilir. Aynı şekilde, bazı hastalar, tedavi - meslek icrasının masrafları nedeniyle para talep eden doktorlardan da uzak durma eğiliminde olup tedavi sürecini menfi etkileyebilir. Uygun tedavi seçeneklerinin kaçırılmasına, hastalığın artmasına neden olabilir. Hastalar kaçırılan, kaybolan sağlığın %100 geri gelmediği konusunda yeteri kadar ikna edilmelidirler. Mümkün ise hastalar, tedavinin tamamen geri gelmeme, başarılı olmama riski olduğuna ilişkin yeterli bilgilendirme yapılarak ikna edilmelidirler.<br><br>Maalesef bazı insanlar maddi varlıklarının korunmasını sağlıklarından önemli görmektedir.<br><br>Servete Mala Mülke Yaşayanlar Sağlıklarını Feda Ediyorlar.<br><br>*** Ego, Kişisel Çıkar Çatışmaları: Hekim-hasta ilişkisindeki ego, kişisel çıkar çatışmaları, tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir. Doktorun , hekim hasta bağı kurulmamış hastaya “sen” demesi gibi durumlar, iletişim sorunlarına yol açabilir. Aynı şekilde, bazı hastalar da doktorlarla kişisel, duygusal çıkar çatışması içine girebilirler , tedavi sürecinin etkinliğini azaltabilir. Hastalar , empati, anlayışla Hekimleri karşılamalı, iletişimde açıklık, saygıyı korumalı, kişisel çıkar çatışmalarından uzak durmalıdır. Hekim-hasta bağı, tedavi sürecinin başarısında önemli faktördür. Hastaların hekimle güven, destek temelinde ilişki kurması, tedaviye uyumlarını artırır, iyileşme motivasyonunu yükseltir. Hekimler de, hastaların duygusal ihtiyaçlarını anlamalı, hastalarla işbirliği yaparak tedavi sürecini yönetmelidir. Hasta, hekimin yönlendirmelerine uyum sağladıkça, hastada, hekimi destekleyici rol üstlendikçe, iyileşme süreci olumlu yönde etkilenecektir.<br><br>Tedavi sürecindeki zorluklarla başa çıkan, iyileşen hastalar, motivasyon kaynağı olabilirler. İyileşenlerin başarı hikayeleri, diğer hastalara umut ilham verebilir. Hekimlerin iyileşme sürecini desteklemek , başarı hikayelerini paylaşmaları önemlidir. Tedavi sürecinde karşılaşılan zorluklar, hastaların tutumları, hekim-hasta ilişkisi etrafında yoğunlaşır. Hastaların hastalıklarını kabul etme, doğru bilgilere ulaşma, maddi zorluklarla başa çıkma, kendince maddi zorluk varlığı yaratmama, doğru tedavi seçeneklerini değerlendirme konularında Hekim destek vermesi önemlidir. Tekrardan, hastaların 1001  zorlukla meslek icrası yapan Hekime empati, anlayış - etkin iletişim becerileriyle Hekimleri benimsemeleri, işlerini kolaylaştırmaları, hastanın, tedavi sürecinin etkinliğini artırır, hastaların moralini yükseltebilir, motivasyonlarını artırabilir, tedaviye olan uyumlarını iyileştirebilir.<br><br>Hekim-hasta bağı, güvene dayalı ortamda kurulmalı, hastaların iyileşme sürecine aktif katılımları teşvik edilmelidir. Etkili tedavi sürecinde, hem hastaların hem de hekimlerin sorunların üstesinden gelmede birlikte çalışmaları, destekleyici ortam oluşturmaları gerekmektedir. Muğla gebelikte miyom çıkması ,  gebelikte miyoma uteri
Tedavi Hunisinde pasif iyileşmeye çalışanlardan olmayın.


Tetkikler

hekimin kanaatinden

üstün değildir.


Kadın bedeninde

kronik enflamasyonun

en büyük kaynağı

vajinal akıntıdır.


Dinamik Tablo
Hastane Stresinden Uzaklık ✓ 
Özel Etkileşim ✓ 
Süre Sınırlamasız Muayene ✓ 
Mahremiyet – Gizlilik ✓ 
Hijyenik Ortam ✓ 
Teknoloji Kullanımı ✓ 
Konfor – Ferah Ortam ✓ 
Online Randevu ✓ 
3. Şahıslarla Temassızlık ✓ 
Güven – Nezaket – Zarafet ✓ 
Etik ✓ 
Tecrübe ✓ 
Profesyonel Destek ✓ 
Hasta Memnuniyeti & Sağlığı ✓ 
Fethiye’den 45′ uzaklıkta ✓ 
Dalaman’dan 10′ Uzaklıkta ✓ 
Köyceğizden 15′ Uzaklıkta ✓ 
Marmaris’den 40′ Uzaklıkta ✓ 
Muğla’dan 45′ Uzaklıkta ✓ 



  1. Genital Hijyensizlik Genetik Hijyeni Bozar. 2023
  2. Herkes Hasta Olur; Herkes En İyi Hekim İster. 2022
  3. Kadın Hastaysa Evde Huzur Yoktur. 2020
  4. Jinekolojik Hastalık Başka Hastalığı Tetiklemiş İse Buna Yüksek Riskli Jinekolojik Hastalık Denir. 2020
  5. Kadın Hastalığını Kabul Etmiyorsa Evde Dirlik Yoktur.
  6. Gebelikte Tasarruf (Kısıntı) Olmaz. Gebelikte Mal - Mülk Feda Edilir.
  7. Kadın Hastaysa Kök Sebep Aksi İspat Edilene Kadar Jinekolojiktir.
  8. Gebelik Fizyolojik Dönem DEĞİLDİR. Gebelik Hastalık – Ölüm Riski Barındıran Olağanüstü Dönemdir. Tecrübeli , Öngörüsü Açık Hekime Teslimiyet Gerektirir. 2018
  9. Gebelik Hastalıkları, İhmal Edilmiş Jinekolojik Hastalıkların Komplikasyonudur.
  10. Gebelik Hastalıkları; Tanısı Konulmamış Jinekolojik Hastalıklardır. MB, 2016)
  11. Gebelikte Kazanılacak 1 Puan IQ, Bebeğinizi Başarı Sarmalında Üstlere Taşır.
  12. Enfeksiyonla Gezmeyi ''Sorun Görmeyen'' Gebeyi En Mükemmel Sağlık Sistemi Bile Koruyamaz.
  13. Rahim; Dayanan - Sabreden - Kolaylık Gösteren - Halden Anlayan Organ Değildir.
  14. Sıfır Vajinal Akıntı Sağlıktır. MB, 2016
Muğla İli
Bilgi Değer
Ülke Türkiye
İl Muğla
İlk Yerleşim MÖ 2. binyıl
Koordinatlar 36.838769862880554, 28.76508732000861
En Alçak Nokta 0 m (0 ft)
Zaman Dilimi UTC+03.00 (TRS)
Posta Kodu 48XXX
Alan Kodu 252
ISO 3166 Kodu TR-48
Plaka Kodu 48
Bağlı Olan İlçeler: Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula İlçesi

Rudolf Virchow; Louis Pasteur, Robert Koch savundukları; hastalıkların mikrop teorisine inanmıyordu. Hastalıkların, dış patojenlerden değil, hücrelerin İçindeki anormal faaliyetlerden kaynaklandığını öne sürdü. Aynı zamanda Max Gerson'da Hastalık gelişmeden önce metabolik bozulmanın başladığını kitabında yazmıştır.

Mesut Bayraktar ekolleri birleştirerek modifiye ederek meslek İcrasında bulunmaktadır. Tıbbın Papa'sı Virchow'unda haklı olduğunu vurgulamaktadır. Her bir Ekol Platon'un Mağara Alegorisinde Bulunan, Zincirlerinden Kurtularak Mağaradaki Ateşin Işığına Alışmış Ama Güneşe Ulaşamamış Mahkumlardır. Güneşe Çıktığınızda Gördüğünüz; Sıfır Vajinal Akıntı sağlıktır.


Sıfır Vajina Akıntısı Sağlıktır. [1]



Börtü - Böcek İle Miyom Tedavisine Kanmayınız.


Miyomu Tetikleyen Kök Sebep(ler) Tedavi Edilmedikçe Miyom Bitmez.


Miyomun Tekrarlaması

Kök Sebebin Bulunmadığını,

Başladığın Yere Geri
Döndüğünü


Gösterir.



Gebelikte

Miyomun Büyümesi, Kocaman Olması & Çoğalması

Ciğeri Kediye Kaptırmanız Demektir


Gebelikten önce Muayene Ol !

Doğurmayı Herkes Yapar.


Miyom polip

kendi kendine İyileşmiyor.

Artması, büyümesi kök sebebin daha baskın hale geldiğini göstermektedir.



Miyom küçük bile olsa

kök sebebi bulunmalıdır.


Rahimin miyom üretmesi bir etkene kronik maruziyet nedeniyle olabilir.

Sebepsiz yere miyom polip oluşmaz, temelinde yılların birikmiş ihmali vardır.
Durduk yere miyom polip oluşmaz, temelinde yılların birikmiş ihmali vardır.
Yüksek riskli gebelik, gebelik şaka kaldırmaz
Yüksek riskli gebelik, gebelik şaka kaldırmaz



Gebelik hastalık üretebilir,

bedeni yorabilir

Bebeğin Toplanması
Rahimin Aşağı Düşmesi


Malasef

Takipsiz Gebeliksiniz
Yüksek Riskli Gebeliksiniz

Fetus dayanıksız biyolojik malzemedir.

Rahimde mutlak;
** %100 koruyan
** kollayan,
** gözeten bir organ değildir.

Senin acı çekmene, çile çekmene, sabretmene, kötü günler yaşamana Fetus dayanmıyor.

Fetusun kemiğinin sağlam olması, eli & kolunun olması, kalbinin atması sağlığını kaybettirmediğini göstermez.


1 ( Bir) Anda Olmuyor !

** Fetal Stress
** Fetal Distres
** Fetal Restriction
** Fetal Retardation
** Fetal Demise

Temelde Ciddi Aile ihmali Var. Bunların Temelinde Genelde Çıkar Çatışması Vardır. Gebelik Masrafından Kaçıp Mal Mülk Yapmak Vardır.

Gebelik süreci birçok fiziksel, hormonal duygusal değişikliklerle birlikte gelen dönemdir. Rahim, bebeğin gelişimi sağlığı için önemli rol oynar, ancak tam anlamıyla mutlak koruyucu değildir. Gebelik sırasında bazı riskler komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Gebelikte dikkat edilmesi gereken birçok faktör vardır. Sağlıklı gebelik için düzenli prenatal bakım, sağlıklı beslenme, uygun egzersiz, uyku düzeni, stresten kaçınma sigara, alkol zararlı maddelerden uzak durma gibi faktörlere dikkat etmek önemlidir. Bazı durumlarda, gebelikte ortaya çıkabilecek komplikasyonlar sorunlar, bebeğin annenin sağlığını etkileyebilir. Bu nedenle, gebelik sürecinde düzenli doktor kontrolleri, rutin testler, taramalar önemlidir. Uzmanlar, gebeliğin ilerleyişini takip eder, herhangi sorunu erken tespit eder, uygun önlemleri alır. Her gebelik deneyimi farklıdır, her kadın için benzersizdir. Ancak, düzenli prenatal bakım, uygun önlemlerle riskleri en aza indirmek mümkündür. Anne adaylarının doktorlarıyla iletişim halinde olmaları, sorunlarını paylaşmaları, gerektiğinde doğru tedavi, müdahaleleri alabilmeleri önemlidir. Sonuç olarak, gebelik sürecinde rahmin mutlak koruyucu rolü almadığı unutulmamalıdır. Doğru önlemleri alarak, doktorunuzun önerilerini takip ederek gebeliği en sağlıklı şekilde yönetmek mümkündür. gebelikte rahim yüzde yüz koruyan kollayan önleyen özellikte değildir Muğla kadın doğum doktor
Rahim mutlak koruyan kollayan özellikte değildir. Gebelikte restart, cancel, try again, ignore yoktur.


Hamileliğim
** zorlu
** sıkıntılı geçiyor, ben böyleyim.

Seni zorlayana; bebeğin
** dayandığını,
** etkilenmediğini

düşünüyorsan geçmiş olsun.

Önemli olan böyle olmamak, hasar almamaktır. Gebelikte kısıntı yapılmaz mal mülk feda edilir. gebelikte acillik olmak çok hasta olmak Muğla kadın doğum doktor
Önemli olan böyle olmamak, hasar almamaktır. Gebelikte kısıntı yapılmaz mal mülk feda edilir.
Tedaviye giden yolu 1 muayene başlatır.

#HamilelikteMiyomAğrısı #MiyomAğrısı #MiyomKanaması #MiyomGebelik #GebelikteYeniMiyomlarÇıkması #GebelikteMiyomunZararları #GebelikteMiyomunBüyümesi #GebelikteMiyomÇıkması #GebelikteMiyom #MiyomGebelik #EnİyiMiyomAmeliyatıYapanDoktor #Miyomektomi #MiyomHisterektomi #MiyomMesaneyeBaskı #MiyomAmeliyatı #MiyomAlınmasıAmeliyatı #AçıkMiyomAmeliyatı #EnİyiMiyomAmeliyatıYapanDoktor #KapalıMiyomAmeliyatı #RahiminMiyomÜretmesi #RahimdeMiyomÇıkması #PlasentanınArkasındaMiyom #BüyükMiyom #GebelikteMiyom #GebelikteMiyomÇıkması #GebelikteMiyomunBüyümesi #GebelikteMiyomunZararları #GebelikteYeniMiyomlarÇıkması #HamilelikteMiyom #KadınlardaMiyom #MenopozdaMiyom #MiyomAğrısı #MiyomBelirtileri #MiyomDüşük #MiyomErkenDoğum #MiyomGebeliğiEngellerMi #MiyomGebelik #MiyomHastalığı #Miyomİnfertilite #MiyomKanaması #MiyomKarındaŞişlikYaparMı #MiyomMesaneyeBaskı #MiyomPolipArasındakiFark #MiyomSezeryan #MiyomTedavisi #MiyomTedavisindeHormonluSpiral #MiyomTekrarlarMı #MiyomunBebeğinBüyümesiniEngellemesi