Ayrıntılı Ultrason Rahim plasenta – bebek sistematik gözden geçirilir. Bebek ölçümleri baş boyun, göğüs kafesi kalp karın omurga detaylı İncelenir
Muğla ayrıntılı ultrason veya Muğla detaylı ultrason hizmeti almak isterseniz, jinekolog veya özel muayenehanede uzman doktora başvurmanız gerekmektedir. Ayrıntılı ultrason, gebelik sürecinde fetusun anatomik yapısını, sağlığını değerlendirmek için kullanılan görüntüleme yöntemidir.
Muğla’da jinekolog veya özel muayenehane bulmak için çevrenizdeki sağlık merkezlerini veya hastaneleri araştırabilirsiniz. İnternet üzerinden yapılan araştırmalar, yerel rehberler veya tavsiyeler de size yardımcı olabilir.
Anomali taraması için ayrıntılı ultrason genellikle 18-20. gebelik haftaları arasında gerçekleştirilir. Bu tarama, bebeğin organlarının, sistemlerinin normal gelişimini değerlendirirken, olası anomalileri tespit etmek için yapılan tarama testidir. Uzman doktor ultrason sonucuna dayanarak muhtemel riskleri, önlemleri açıklayabilir.
Muğla’da jinekolog veya özel muayenehaneyle iletişime geçtiğinizde, randevu alarak detaylı ultrason için görüşme yapabilirsiniz. Uzman doktor size daha fazla bilgi verecek, prosedürü açıklayacak, gerekli adımları atmanızı sağlayacaktır.
Ayrıntılı ultrasonnla jinekolojik muayene (alttan muayene) birlikte, hatta aynı hekim tarafından yapılması önerilen yaklaşımdır. Bu bütüncül yaklaşım, rahim problemleriyle fetal problemler arasındaki bağlantıları kurmada yardımcı olabilir. (Detaylar İçin Tıklayarak Ayrıntıları Açınız)
- Jinekolojik muayene, kadın üreme sisteminin değerlendirilmesi için yapılan muayene şeklidir. Bu muayene sırasında doktor, rahim, yumurtalıklar, vajina gibi yapıları inceler. Jinekolog, gebelik sürecinde anne adayının sağlığını, bebeğin gelişimini izlemek için önemli rol oynar.
- Ayrıntılı ultrasonla jinekolojik muayene birlikte yapıldığında, doktor hem anne adayının sağlığını hem de bebeğin sağlığını aynı anda değerlendirebilir. Bu sayede, rahimle ilgili problemlerde fetusun gelişimi arasında olası bağlantıları tespit etmek, gerektiğinde uygun tedavi veya yönetim planlarını oluşturmak daha kolay hale gelir.
- Hatta alınmamış ise servikal smear dahi alınmış olur. Bu bile çok önemli atlanmış hastalıkları ortaya çıkararak hem fetus hem de anne sağlığına hizmet etmiş olmaktadır.
Sonuç olarak, ayrıntılı ultrasonla jinekolojik muayenenin aynı hekim tarafından birlikte yapılması, bütüncül yaklaşımı temsil eder. Hem anne adayının hem de bebeğin sağlığını izlemek, potansiyel sorunları erken tespit etmede önemli fırsat sunar. Bu nedenle, jinekologlar genellikle iki yöntemi bir arada kullanarak kapsamlı değerlendirme yaparlar.
Ayrıntılı Ultrasonla Bebeğin Detaylı İncelenmesi – Muğla
NORMAL MUAYENE ULTRASONUNDA BAKILANLAR
1-) Tahmini Bebek Kilosu
Haftasına göre fazla veya az olmasının sebepleri (IUGR, plasental yetmezlik, besin eksikliği, iltihap, enfeksiyon, enflamasyon) araştırılmalıdır.
Sebep bulunamayan , yapısal olarak küçük bebek olarak takip edilen bebek, doğum sonrası hastalıklar açısından yine takip edilmelidir.
İnsanlar bebeğin 4000 gr üzerinde doğmasına çok sevinmekte, hatta Maşaallah demektedirler. Şu unutulmamalı ki; tüm tetkik, tahliller normal çıkmış + bebek iri gözüküyor ise; bu her şeyin normal olduğu anlamına gelmez. Bebek 4000 gr ın üzerinde doğacak ise, ileri yaşlarda şeker hastalığı açısından risk altına girmiş olduğunu hatırlatmak isterim.
Bebeklerin rahimde tosuncuk olması iyi değildir. Bu nedenden dolayı lütfen gebelik planlayan herkesin; gebelik oluşmadan önce tecrübeli jinekolog doktor muayenesinden geçtikten sonra gebeliğe başlaması çok önemlidir. Gebelik oluştuğu zaman doktora gelmek, bazen iş işten geçince yetkili servise gitmeye benzemektedir ( bu çok sık yapılan anne kaynaklı ihmaldir ).
2-) Bebeğin Suyu
Amnios mayisi olarakta bilinir. Azalması bebeğin sınıntıda olduğunu düşündürür, şiddetli azlık durumlarında anomali veya genetik bozukluktan şüphelenilmelidir. Nihayetinde gerçek tanı doğum sonrası konur.
Bebeğin suyunun az olması enfeksiyonlardan, özellikle kronik vajinal akıntıdan, sigara içimi, uyuşturucu kullanımından da kaynaklanabilir.
Annedeki kronik hastalık bebeğin suyunu azaltabilmektedir.
Havanın sıcak olması nedeniyle de bebeğin suyu azalabilmekte; azalma günlük su tüketimini artırarak kolayca düzelmektedir. Su azalması, su tüketiminin artırılmasıyla düzelmiyor, daha da azalıyor ise yolunda gitmeyen durum olduğunu, gebelik komplikasyonuyla karşılaşılacağını bilmek gereklidir.
Ultrasonda bebek net şekilde gözükmüyorsa, kilo ölçümleri büyük veya küçük çıkıyorsa, cinsiyet tespiti hatalı yapılıyorsa, 3D – 4D Ultrasonda güzel görüntüler çıkmıyorsa BEBEĞİN SUYU AZALMIŞTIR !
3-) Plasenta
Bebeğin yeterli besinleri anneden transfer eden yapıdır.
Plasentanın küçük, kısıtlanmış olması viral enfeksiyonlar, plasental anomalilerle ilişkilendirilebilir. Ultrasonda plasentanın kalın görülmesi, kalsifik görülmesi araştırılmalıdır. Plasenta, kordon iltihap – enfeksiyon kapabilen dokudur. özellikle vajinal enfeksiyonlar nedeniyle yukarı çıkan mikroorganizmalar nedeniyle plasenta, kordonda apse odakları görülebilir. Görünüm ultrasonda çok zor gözükür, genelde doğum sonrası yapıların incelenmesiyle tanısı konur. Ölü doğum gerçekleşmiş bebeklerin plasentaları patolojik incelemeye gönderildiğinde enfeksiyon, apse odakları görülebilmektedir.
Kordonun helikal yapısı çok önemlidir. Bunu şu şekilde anlatmak iyidir. Elinize 3 tane bildiğiniz hortum alınız, normal bahçe – balkon yıkanır iken kullandığımız hortumlardan; bunlar tek halde iken üzerlerine baskı uygulandığında büzüşürler, baskıya karşı mukavemeti azdır.
Eğer 3 hortumu birbiri üzerine sık şekilde sarmal yaparsanız, hortumların basıyla kapanması (mesela oligohidramnios, yetersiz rahim hacmi, gibi sebepler …) güçleşecektir. Bebeğe kan akışının kesintisiz, sürekli olabilmesi için kordon sarmalının fazla olması gereklidir. Bu sarmal eğer az ise; kordonda düzleşme oluşmaya başlar, düzleşen kordon, bası altında kapanmaya meyillidir. Düzleşmiş kordonu olan bebek, doğum eylemini kaldıramayabilir, su azalmasını tolere edemeyebilir, kordonda düğüm olduğunda fetusun hipoksi yaşama olasılığı artar, … İşte bunlardan dolayı ayrıntılı ultrasonun tecrübeli klinik jinekolog tarafından yapılması elzemdir.
4-) Cinsiyet
İnsanlar kesinlikle cinsiyet anomalilerini ret etmiş durumdadırlar, bunları asla duymak, öğrenmek istemiyorlar. Doktordan sadece ya kız yada erkek cümlesini duymak istiyorlar.
Cinsiyet tayini 16. gebelik haftasına kadar bilinemeyebilir. Hatta doğuma yakın, doğumdan sonra cinsiyet anomalisinin teşhisi konulabilir.
Ultrasonla cinsiyet teşhisi aile ısrarı nedeniyle erken yapılmaya çalışıldığında hata yapılabilir. Bu nedenle cinsiyet tespitinde minimum 16. haftaya kadar beklemek en iyi yaklaşımdır. Eğer erkenden söylenen cinsiyet hatalı çıkar ise; ailenin hekime olan güveni azalmakta, kaybolmakta, buda gebelik takiplerinden çıkmaya sebep olmaktadır.
İnsanımızın fetal cinsiyet tespit edilirken yanlış tespit etmeye, hataya toleransı malasef yok !
5-) Canlılık
Bebeğin kalp atışını duymak ailelere heyecan vermektedir.
Yetersiz gebelik takipleri, hiç gebeliğe hazırlık yapılmadan gebelik oluştuğunda, gebelikte kanama oluşması, akraba evliliği, … vb gibi risk faktörlerinde canlılığın kontrolü her zaman hekim için tedirginlik kaynağıdır.
Enfeksiyonlarda ( vajinal akıntı – vajinal balgamın bebeğe bulaşmasında, korioamnionitte, ritim bozukluklarında…) bebek kalp atımı hızlanabilir.
Anne rahminde azalmış fetal kalp hızı yolunda gitmeyen bazı sebeplerin olduğunu düşündürmektedir. Unutulmamalı ki çoğu hastalığın tanısı gebelik sonrasında konulmaktadır.
Maalesef gizli, tetkiklerde çıkmayan bazı hastalıklar kendisini gebelikte gösterebilmektedir.
AYRINTILI ULTRASONOGRAFİDE BAKILANLAR
( Tamamı Her Hastada Gözükmeyebilir ! )
Ayrıntılı Ultrasonla Kafatası Kemik Yapısı Değerlendirilmesi
- Asimetri varlığına bakılır, simetrik yapı olması istenir.
- Düşük ultrasonik minerilizasyonda kemik eksikliğini düşündürür
- Aşırı kalsifikasyonda yine patolojiyi düşündürür.
Ayrıntılı Ultrasonla Falx Cerebri Değerlendirilmesi
- Orta Hatta Olmalıdır
- Beyni sağ, sol 2 yarım küreye ayıran beyin zarıdır
Beyin Hemisferlerin Değerlendirilmesi
- Beyin loblarının simetrik olması
- Kıvrımların fazlaca olması, küçük olmaması iyidir.
- Ultrasonda aşırı parlamaması ( parlaması beyin dokusunda kanama, enfeksiyona bağlıdır) veya sönük görülmemesi gerekir
- Varisli, genişlemiş damarların (anevrizma) olmaması , kitle gözükmemesi iyidir.
Cavum Septum Pellisidum (CSP) Değerlendirilmesi
Normalde olmaması (gözükmemesi) iyidir. Bu kavum septum pellusidum sıklıkla görülmektedir.
Bu yapının varlığında her iki beyin lobları arasında iletişimi sağlayan corpus kallozumun görevi, fonksiyonu az olacağından , nöral gelişim veya beyin dokusunun azlığıyla giden sıkıntılar görülebilir. gebelik haftası ilerledikçe genellikle kaybolur, kaybolmayıp, boyutunun artması endişe yaratabilir. Doğumdan sonrada kaybolabilmektedir.
Açıkçası kavum septum pellusidum persistansı, corpus kallozum kalitesini düşürmektedir.Yani her 2 beyin hemisferi arasındaki iletişimin kalitesi azalmaktadır.
CSP, fetal nöral malgelişim (uygunsuz gelişim) için belirteçtir
CSP varlığıyla; şizofreni, travma sonrası stres bozukluğu, travmatik beyin hasarı ayrıca antisosyal kişilik bozukluğuyla zayıf şekilde ilişkilendirilmiştir.
CSP’nin 20. haftaya doğru füzyonu (birleşmesi), hipokampus , amigdala, septal çekirdekler, forniks, korpus kallozum diğer orta hat yapılarının (orta beyinin) hızlı gelişimine bağlanır. Böylece limbik gelişimin olmaması veya gecikmesi , bu arkadan öne füzyonu kesintiye uğratarak, CSP’nin yetişkinliğe kadar kalmasına neden olur. Prenatal alkol kullanımı, enfeksiyona maruziyet (vajinal akıntı), … nedeniyle gelişebilir ama tek neden bu değildir.
Enfeksiyonsuz – iltihapsız, miyomsuz, kanamasız, polipsiz, vb … rahime gebe kalmak en iyi başlangıçtır. Gebelik başlamadan önce jinekolojik muayene, gebelik öncesi hazırlık çok önemlidir.
Lateral Ventriküller Değerlendirilmesi
Sağlı sollu 2 tanedir, birbiriyle bağlantılı olup C şeklinde anatomik yapıdır. İçlerinde beyin omurilik sıvısı bulunur.
Koroid pleksus ventriküllere (odacıklara) beyin omurilik sıvısını üreten yapıdır. Lateral ventriküllerin genişlemesi yani içerisindeki sıvının artması demektir. Lateral ventriküllerin hacminin yaşla birlikte arttığı bilinmektedir.
Ayrıca bazı nörolojik durumda da genişler;
- Şizofreni,
- Bipolar bozukluk,
- Majör depresif bozukluk
- Alzheimer hastalığı.
Anatomik varyasyon olarak asimetri, popülasyonun yaklaşık %5- 12’sinde lateral ventriküllerin boyutunda asimetri bulunur. Bu;
- Sağ elini kullananların daha büyük sağ yan karıncığa, daha uzun sol arka boynuza sahip olduğu,
- Solak insanların ise daha uzun sağ arka boynuza sahip olduğu bulunmuştur.
Şiddetli asimetri, orta hat kayması, yaygın genişlemeyle birlikte asimetri, özellikle daha uzun sağ arka boynuz vakalarında, yaşamın erken dönemlerinde beyin hasarına işaret edebilir.
Beyin omurilik sıvısının üretimi; emiliminden daha fazlaysa (üretim > emilim) veya dolaşımı engellenmişse ventriküller genişleyebilir hidrosefaliye neden olabilir.
Koroid pleksusun kalsifikasyonu, genellikle atriyumda meydana gelebilir. Beyin dokusunda görülebilecek kalsifikasyon genellikle ya enfeksiyon ( viral veya vajina kaynaklı enfeksiyon) yada beyin dokusunda gelişecek kanama kaynaklı gelişmektedir.
Fetal gelişim sırasında koroid pleksus kistleri oluşabilir. Koroid pleksus kistleri genellikle asemptomatiktir, gebeliğin 26 ila 28. haftalarında kaybolur.
Ancak büyük kistler hidrosefaliye neden olabilir. İçi sıvı dolu kistler ayrıntılı ikinci trimester ultrasonuyla tespit edilebilir. ~% 1’lik oranla nispeten yaygındır. Koroid pleksus kistleri genellikle izole bulgudur, sonra kaybolur, genellikle zararsızdır. Bebek – erken çocukluk gelişimi üzerinde hiçbir etkileri yoktur. Kistler %1 oranında da fetal anöploidi riski taşır. Diğer risk faktörleri veya ultrason bulguları not edilirse anöploidi riski %10 – 12’ye çıkar. Büyüklüğü, yeri, kaybolması veya ilerlemesi, kistlerin her iki tarafta bulunup bulunmaması anöploidi riskini etkilemez. Edwards sendromu (trizomi 18) vakalarının %44-50’si; Down sendromu (trizomi 21) vakalarının %1,4’ü koroid pleksus kistleri ile karşımıza çıkacaktır. Koroid pleksus kistleri ile ilişkili anormal karyotiplerin ~%75’i trizomi 18, kalanı ise trizomi 21’dir.
Sisterna Magna’nın Değerlendirilmesi
- Büyük görülmesine mega cisterna magna denir. Enfeksiyon (Viral, CMV) , inflamasyon, kromozomal anomaliler nedeniyle gelişebilir.
- Ultrasonda 10-12 mm üzerinde ölçüm yapıldığında mega cisterna magna düşünülür.
- Cisterna magnanın altında görülebilecek kiste Blake’s pouch kisti denir.
Ayrıntılı Ultrasonla Serebellum (beyincik) Parankim Yapısının Değerlendirilmesi
Hiperekojenite görülmesi parankim içine kanama, enfeksiyon nedeniyle oluşabilir.
Serebellum hipoplazik(küçük) görülebilir. Serebellum agenezisi yani yokluğu çok nadirdir.
Damarlarda dilatasyon, varislenme görülebilir, dejeneratif ilerleyici hastalıklar düşünülebilir.
Galen ven anevrizması görülebilir.
Serebellar parankimde herniasyon görülebilir.
Serebellar vermis’in kısmi, tam olarak olmadığı 19- 20. gebelik haftalarına kadar bilinemeyebilir.
Yavrum/ Kuzum ! Dersine çalış
Demekle Başaramazsın !
IQ Rahimde Kazanılıyor !
Rahimde Kaybettirme !
Gebelik Ekonomik Olamayacak Kadar Değerlidir.
19-23 hafta arasındaki fetuslarda (türk populasyonundaki) normal ölçüm değerleri
Gebelikte;
Masraftan Kaçarsan
Bebekten;
ikbal Bekleme !
Dip Not: Bunu Yapanların Ortak Savunması “Her Şeyi
Yaptım, Dünya Kadar Para Verdim, Ne İstediler İse Verdim”
Şeklinde Savunmalı İnkardır. Peki İkbal Niye Yok !
Enfeksiyonsuz – İltihapsız, miyomsuz, kanamasız, polipsiz, vb … rahime gebe kalmak en İyi başlangıçtır.Gebelik başlamadan önce jinekolojik muayene, gebelik öncesi hazırlık çok önemlidir. İşte bu yüzden gebelikten İkbal bekliyorsanız, masraftan kaçmamalısınız, kısıntı yapmamalısınız
İnter Orbital Çap Değerlendirilmesi
- Azalması: Orbital hipotelorizm de gözler birbirine çok yakın görünür. Kromozomal bozukuluklar, beyin anomalilerinde, mikrosefali de görülebilir.
- Artması: Orbital hipertelorizm iki göz arasındaki mesafede anormal artış anlamına gelir. Kromozomal anomaliler, sendromik durumlarda görülebilir.
- Genetik konsültasyon önerilir.
Bioküler Çap Değerlendirilmesi
- Hipertelorizmde artar , hipotelorizmde azalır.
Orbita Çap Değerlendirilmesi
FMF , Yüz Açısı Değerlendirilmesi
Trizomili fetuslarda görülen burun kökündeki basıklığın ultrasonla fetal peryotta değerlendirilmesidir
Üst Dudak Değerlendirilmesi
Alt Dudak Değerlendirilmesi
Sert Damak Değerlendirilmesi
- Damak yarıklığının tanısında ultrason faydalı olabilir
- Kubbeliği fazla olan damaklarda çok faydalı değildir.
- Damak yarıkları genetik +/- teratojenler +/- çevresl faktörler(rahim içi enfeksiyonlar) nedeniyle oluşmaktadır
Ayrıntılı Ultrasonla Kafa Tabanı Değerlendirilmesi
Burun Kemiği Değerlendirilmesi Burun Kökü Değerlendirilmesi
Çene Boyutunun Mandibula Kemik Yapısının Değerlendirilmesi
Boyun – Tiroid Değerlendirilmesi
Bilgi | Değer |
---|---|
Ülke | Türkiye |
İl | Muğla |
İlk Yerleşim | MÖ 2. binyıl |
Koordinatlar | 36.838769862880554, 28.76508732000861 |
En Alçak Nokta | 0 m (0 ft) |
Zaman Dilimi | UTC+03.00 (TRS) |
Posta Kodu | 48XXX |
Alan Kodu | 252 |
ISO 3166 Kodu | TR-48 |
Plaka Kodu | 48 |
Bağlı Olan İlçeler:
Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula İlçesiDiğer Parametreler 1
Ense Kalınlığının Değerlendirilmesi
Sırt Cildinin Değerlendirilmesi
Servikal Omurgaların Değerlendirilmesi
Torakal Omurgaların Değerlendirilmesi
Ayrıntılı Ultrasonla Lomber Omurgaların Değerlendirilmesi
Sakral Omurgaların Değerlendirilmesi
Karın Ön Duvarı Değerlendirilmesi
Karaciğer Değerlendirilmesi
Safra Kesesi Değerlendirilmesi
Mide Cebi Değerlendirilmesi
Sağ Akciğer Parankim Yapısı Değerlendirilmesi
Sol Akciğer Parankim Yapısı Değerlendirilmesi
Göğüs Boyutu Değerlendirilmesi
Kalp Boyutu Değerlendirilmesi
Dört Odacıklı Kalp İncelemesi
Beş Odacıklı Kalp İncelemesi ( Fetal Eko Gibi Ayrıntılı Olmaz, Temel Düzeyde )
Uzun Eksen Kalp İncelemesi ( Fetal Eko Gibi Ayrıntılı Olmaz, Temel Düzeyde)
Yüksek Aks Kalp İncelemesi( Fetal Eko Gibi Ayrıntılı Olmaz, Temel Düzeyde)
Kısa Eksen Kalp İncelemesi ( Fetal Eko Gibi Ayrıntılı Olmaz, Temel Düzeyde)
Kalp Kapak İncelemesi ( Fetal Eko Gibi Ayrıntılı Olmaz, Temel Düzeyde)
Dopplerle Kalp İncelemesi ( Fetal Eko Gibi Ayrıntılı Olmaz, Temel Düzeyde)
Detaylı Ultrasonla Yutkunma Refleksinin İzlemi
Detaylı Ultrasonla Frontal Bossing Dışlanması
Kalp Ritminin Değerlendirilmesi
Diğer Parametreler 2
Ayrıntılı Ultrasonla Solunum Kası İncelemesi
Barsaklar Değerlendirilmesi
Sağ Böbrek Değerlendirilmesi
Sol Böbrek Değerlendirilmesi
Mesane Değerlendirilmesi
Sağ Renal Pelvis Değerlendirilmesi
Sol Renal Pelvis Değerlendirilmesi
BPD ( Biparietal Çap)
HC ( Kafa Çevresi)
AC ( Karın Çevresi)
Sol FL ( Sol Uyluk)
Sağ FL ( Sağ Uyluk)
Sol HL ( Sol Kol)
Sağ HL ( Sağ Kol)
Sağ Ulna ( Sağ Ön Kol 1. Kemik)
Sol Ulna ( Sol Ön Kol 1. Kemik)
Ayrıntılı Ultrasonla Sağ Radıus ( Sağ Ön Kol 2. Kemik)
Sol Radıus ( Sol Ön Kol 2. Kemik )
Sol Tibia ( Sol Bacak 1. Kemik)
Sağ Tibia ( Sağ Bacak 1. Kemik)
Sol Fibula ( Sol Bacak 2. Kemik)
Sağ Fibula ( Sağ Bacak 2. Kemik )
Dil Büyüklüğünün İncelenmesi
Kordon Heliks Yapısının Değerlendirilmesi
Kemiklerin Ekojenitesinin Değerlendirilmesi
Lens Değerlendirilmesi
Kordonun Giriş – Çıkış Yerlerinin Değerlendirilmesi
Diğer Parametreler 3
Sağ Ayak İncelemesi
Sol Ayak İncelemesi
Sağ El İncelemesi
Sol El İncelemesi
Detaylı Ultrasonla Genital Bölge İncelemesi, Cinsiyet Tayini
Tahmini Kilo Hesaplanması
Plasenta Değerlendirilmesi
Serviksin Değerlendirilmesi
Rahim Duvar Dokusunun Değerlendirilmesi
Fetusun Su Miktarının Tayini
Detaylı Ultrasonla Koroid Pleksus Değerlendirilmesi
Timus Değerlendirilmesi
Dalak Değerlendirilmesi
Sağ Uterin Arter Doppler İncelemesi
Sol Uterin Arter Doppler İncelemesi
Detaylı Ultrasonla Umbilical Arter Doppler İncelemesi
Umbilical Ven Doppler İncelemesi
Uterin Tonus Değerlendirilmesi
Korpus Kallozum İncelemesi
Kordon Damar Sayısı Tespiti
Fetal Yüz Profil Değerlendirilmesi
Fetal Hareket İzlemi
Detaylı Ultrasonla Fetal Solunum Hareket İzlemi
Duktal Ark İncelemesi
Aortik Ark İncelemesi
Kulak Göz Seviyesi Tespiti
Beyin Parankim Yapısının Gross Değerlendirilmesi
Talamik Çekirdeklerin Değerlendirilmes
Kadın Hasta İse Kök Sebep Aksi İspat Edilene Kadar Jinekolojiktir.
Kadın Hasta İse Evde Huzur Yoktur
Tetkikler
hekimin kanaatinden
üstün değildir.
Kadın bedeninde
kronik enflamasyonun
en büyük kaynağı
vajinal akıntıdır.
Hastane Stresinden Uzaklık | ✓ |
Özel Etkileşim | ✓ |
Süre Sınırlamasız Muayene | ✓ |
Mahremiyet – Gizlilik | ✓ |
Hijyenik Ortam | ✓ |
Teknoloji Kullanımı | ✓ |
Konfor – Ferah Ortam | ✓ |
Online Randevu | ✓ |
3. Şahıslarla Temassızlık | ✓ |
Güven – Nezaket – Zarafet | ✓ |
Etik | ✓ |
Tecrübe | ✓ |
Profesyonel Destek | ✓ |
Hasta Memnuniyeti & Sağlığı | ✓ |
Fethiye’den 45′ uzaklıkta | ✓ |
Dalaman’dan 10′ Uzaklıkta | ✓ |
Köyceğizden 15′ Uzaklıkta | ✓ |
Marmaris’den 40′ Uzaklıkta | ✓ |
Muğla’dan 45′ Uzaklıkta | ✓ |
Muğla Ayrıntılı Ultrason Yapan Doktor
Ayrıntılı Ultrasonla Bebeğin Organlarının Değerlendirilmesi
;Kadın Sağlığının, Sonraki Nesillerin ( Fetus, Bebek, Çocuk, Torun) Mutlu Huzurlu Sağlıklı Devam Edebilmesinin Yegane yolu, Dişi Üreme Organlarının;
- Uterus - Rahim
- Yumurtalık - Overler
- Tuba Uterina - Tüpler
- Rahim Ağzı - Serviks Uteri
- Vajina - Hazne
- Vulva - Perine gibi organların Topyekün Sağlık İçerisinde; Genetik Mirasın Nesilden Nesile Sağlıklı Şekilde Aktarılmasından Geçmektedir. İşte bu geçiş bozulduğunda; nesilden nesile hastalıklar başlamaktadır. (Devamı İçin Ayrıntılara↓ Tıklayınız)
Muğla Ayrıntılı Ultrason Gebelik Takiplerinin & Doğum Öncesi Teşhis İşlemlerinin Önemli Basamağıdır. Minimum 60 dakika Sürmektedir. Kaliteli Gebelik Asla Ucuz, Standart Yaklaşımlarla İdame Ettirilemeyecek, Riske Atılamayacak, Stres Karşısında Frajil Olabilecek Kritik Dönemdir. Mesut Bayraktar Şehrin İçerisinde En Önde Gelen, Vajina Serviks Rahim Sağlığına Yönelik En İyi Jinekolog Doğum Uzman Doktorlar Arasında Olmasının Yanı Sıra, Özel Muayenehanesinde 18 - 24 Hafta Arası Muğla Ayrıntılı Ultrason Verirken Bütünsel yaklaşımla Geçmeyen Mantar Hastalığı Servikal Smear Polip Ameliyatı Video Kolposkopi HPV Gebelikte Spiral Çıkarma Tıbbi Muğla Kürtaj işlemi Riskli Hamilelik Takipleri Transvajinal Ultrason Rahim İltihabı Tedavisi İdrar Kaçırma Tedavisi Şeffaf Beyaz Kahverengi Sarı Yeşil Kötü Renkte Olabilen Kokulu Kokusuz Vajina Akıntı Yanma Kaşıntı Batma Kanama Tedavilerinin Planını Yapmaktadır. Gereğinde Rahim Alınma Ameliyatı Hakkında Bilgiler Vermektedir. Hatunların Huzur İçerisinde Sağlıklı Mutlu Yaşam Sürmeleri Gerekliliğine İnanmaktayım. Tabip Mesut Bayraktar; Female Üreme Sağlığını Güçlendirme Konusunda Tutkulu Hekimdir. Çünkü Feminin Genital Organların Zindelik İçerisinde Başarıya Ulaşması Küresel Refaha; İnsanlık Barışına Hizmet Ederek, Dünyayı Yaşanılacak Daha Güzel Yer Yapacak Ehemmiyettedir.
Mesut Bayraktar, Hekiminin Muayenehanesi Coğrafik Konumu İtibarıyla Bölgenin Ortasında Kalmaktadır.
Ortaca Ayrıntılı Ultrason Kadın Doğum Doktoru
Köyceğiz Ayrıntılı Ultrason Kadın Doğum Doktoru
Dalaman Ayrıntılı Ultrason Kadın Doğum Doktoru
Fethiye Ayrıntılı Ultrason Kadın Doğum Doktoru
Kadınlarda Hastalıkların Kronikleşmesi
; Hastalıklara Adaptasyon & Woman Psikolojisiyle Birleşince Şikayetleri Normalleştirmek Kaçınılmaz Olmaktadır. Baş Edilmesi Zor Genital Hastalık İnkar Psikolojisine Giren Hanımefendiler; Yumurtalık Rahim Serviks Vajina Vulva Perine Hastalıklarının → Sebep Olduğu Hastalıkları (BunaYüksek Riskli Jinekolojik Hastalık
Diyorum) Taşıyabildiği Ömüre Kadar Kendine + Ailesine Yük Edebilmektedir (Bu Birliktelik; Adaptasyon + Kronikleşme Hastalıklara Bulunmaz Nimettir). Sizi, Ailenizi, Gelecek Nesilleri Patolojik Birliktelik Kıskaçlanmasından; Hastalıklara Hamal Olmak Durumundan Koruyacak Tek GüçMuğla Tecrübeli Jinekolog Doktor
la Yaşam Boyu Sürecek İş Birliği (Hekim Hasta Bağı) Yapmaktır.Hayat Boyunca Sabit Değişmez Doktor Jinekolog Yani Muğla Jinekolog Hekim Uzman Doktorunuz Olmalıdır. Böylece Tüm Dişilikle İlgili Sağlık Bilgileriniz, Tek Elde + Tek Beyinde Toplanacağından Size Erken Tanı, Etkin Tedaviler Olarak Geri Dönecektir. Muğla Sabit Jinekolog Doktoru Edinmek Başta Woman Sağlığını İyileştirecek; Topyekün Hayat Kalitesini Yaşam Sürenizi (Ömrünüzü) Yükseltecektir.
Kadın Hastanede Hangi Jinekolog Doktor Varsa; Rastgele Randevu Alma Hatasından Vakit Kaybetmeden Derhal Uzaklaşmalıdır. Kıymeti Ölçülemez Değerde Olan Rahim Vajina Sağlığına Sunulan; Ucuzcu Yaklaşımlar, Basit Öneriler, Hurafe Teşvikler Canınızı Sıkan Hastalıklar Fırtınası, Düşkünlük, ... Nedeni Bilinmez Sağlık Sorunları Başa Bela Olmadan Değişmeniz Gereklidir. Hastanede Hangi Doktor Varsa Ona Gitme Öğretilmiş Dürtüsünden Aciliyetle Sıyrılmak Zaruridir. Kendinize Her Daim Ulaşabileceğiniz, Konuşabileceğiniz
Muğla Kadın Doğum Uzman Doktor
Bulmanız - Edinmeniz Gerekmektedir. Ayrıca Sabit jinekolog Doktor; Günün Önemli Anında Arayabileceğiniz, Korku Olmadan Soru Sorabileceğiniz, Utanma Yaşamadan Tartışma - Fikir Alış Verişi Yapabileceğiniz Muğla Jinekolog Hekim Mesut Bayraktar Her Daim Bir Telefon Kadar Uzakta Olacaktır. Dişi Genital Problemlerinize Deva Bulamıyorsanız, Temel Sebep; Aksi İspat Edilene Kadar "Jinekolojik Hastalık" Olabileceğini Hiç Ama Hiç Unutmayınız.Kadınlarda Jinekolojik Sağlık; Genel Sağlıktan Daha Değerlidir
. Üreme Organlarının Sağlığı; Sırasıyla Anneyi , Fetusu***, Ailesini, Toplumu, Fetus***'dan Olacak Gelecek Nesilleri Yani Küresel Refaha Etkisi Uzanan Kıymettedir. Hanımların, Kızların Sağlığını Önemsemeyip, Rahim Over Vajina Sorunlarınızı Göz Ardı Etmek Büyük Hatadır. Masrafsız Görünen Basitleştirme - Öteleme Tuzaklanmasına Kapılmayınız. Doğru Teşhis Gerçek Tedavi SunanMuğla En İyi Kadın Doğum Doktoru
Jinekologlar Arasında Olan Doğum Uzmanı Dr. Mesut Bayraktar Özel Muayenehanesinde Kadirşinas Hastalarını Bekler; Doğum Hastalıkları Kliniği İçerisinde Ultrason Kolposkopi İncelemesi Sıvı Bazlı Servikal Smear Yapılmaktadır. Muayene Randevusu Almak İyi Başlangıçtır. Bugün Tedavi - İyileşmek İstiyorsanız Şimdi Adım Atın. Ömür Boyu Devam Edecek Hekim Hasta Bağını Geliştirmek Amacıyla Mesut Bayraktar WhatsApp Online Anında Randevu: 05467740159 Vasıtasıyla İletişime Geçip Jinekoloji Bilim Dalına Kendini Adamış Meslek Ustası Ob&Gyn Operatör Dr Mesut Bayraktar'a Muayene Olarak Tanışabilirsiniz.Özel Muayenehane Otele
En Yakın Kadın Doğum Doktoru
Konumundadır.Hekim Burada Çok Sayıda Hastalığın Teşhisini Klinik Olarak Koyabilmektedir. Başlıklandırmak Gerekir İse; Doktorun Tedavi Yetenekleri;
Ayrıntılı Ultrason Incelemesi Nasıl Yapılır?
Muğla Ayrıntılı Ultrason
- Muğla Miyom Ameliyatı
- Muğla Endometriyal Polip
- Muğla PKOS Tedavisi
- Yumurtalık'ta İnflamasyon Tedavileri
- Geçmeyen Mantar Tedavisi
- Karın İçi Apse Tedavisi
- Toplumsal Kanıt Kuramı Temelli Jinekolojik Ponzi Kitleleri +/-
- Östrojen Sarhoşluğu +/-
- Yüksek Cinsel Market Değeri +/-
- Gencim Güzelim Kusursuz Süperim Genital İnkar Durumu +/-
- Partnerde Cinsel Feromonal Baskınlığı Kaybetmemek Adına Feminine Hastalıkları İnkar Etmek
Muğla Vajina Sıkılaştırma ... Gibi Yaşlanma, Doğumlar , Menopozla İlişkili Hastalıklarla İlgilenmeyim, Tedavilerini de Vermekteyim.
Ek Olarak Sıklıkla Vulvar Bölgeyle İlişkili Olan Parvovirus B19 Hastalıklarının Teşhis & Tedavilerini Planlamaktayım. Bu Planlamalarla Beraber Jinekolog Uzm.Dr. Mesut Bayraktar; Doktorluk Sanat & Zanaatının Bütüncül Olması Gerektiğinin Farkında olup; Bu Farkındalıkla Hastalarımın Fiziksel Zihinsel Duygusal Sağlıklarını Ele Almaktadır. Tecrübeli Doğum Doktoru Olarak Hastanın Endişelerini Dinlerim. Eğip Bükmeden Yaymadan Sadece Gerçekleri Konuşurum. Amacım, Her Hastayla, Jinekolojik Sağlıklarıyla İlgili Bakım - İyileşme - Rehabilitasyon Hedeflerini Seçmelerine Önceliklendirmelerine İzin Verecek Şekilde Detaylı Çalışmaktır. İyileşmek İsteyen Bireyle Hayatta Oldukları Yerde Buluşmak Gayesiyle Elimden Geleni Yapıyorum. Elbette Benim Çabamdan Daha Önemlisi Bireyin İyileşmeyi İstemesi + Doğru Tabiple Temas Etmesidir.
4 Hafta Gebelik Muğla Kürtaj İşlemi ( İstenmeyen Hamilelik)
; Başta Gelmek Üzere Tüm Genital Sistem Hastalık Durumlarınızı Çözmek Beni Mutlu Edecektir.Sorunlarınızda Tedaviye Giden Yolu 1 (Bir) mMayene Başlatır. Kadın sağlığını koruma, hastalıkları iyileştirme misyonuna Sahibim ; Rahatlık güvenlik önceliğimdir. Hastayla bireysel ilgilenmek, hastaya uygun tedavi planları sunarım. Muğla 'da bulunan modern özel muayenehanem konforlu ortam sunar.
Muğla Kadın Doğum Doktorları4>
Muğla Kadın Doğum Doktoru Özel Muayenehane
Muğla Kadın Doğum Doktoru Jinekolog Mesut Bayraktar
- Genital Hijyensizlik Genetik Hijyeni Bozar. 2023
- Herkes Hasta Olur; Herkes En İyi Hekim İster. 2022
- Kadın Hastaysa Evde Huzur Yoktur. 2020
- Jinekolojik Hastalık Başka Hastalığı Tetiklemiş İse Buna Yüksek Riskli Jinekolojik Hastalık Denir. 2020
- Kadın Hastalığını Kabul Etmiyorsa Evde Dirlik Yoktur.
- Gebelikte Tasarruf(Kısıntı) Olmaz. Gebelikte Mal - Mülk Feda Edilir.
- Kadın Hastaysa Kök Sebep Aksi İspat Edilene Kadar Jinekolojiktir.
- Gebelik Fizyolojik Dönem DEĞİLDİR. Gebelik Hastalık – Ölüm Riski Barındıran Olağanüstü Dönemdir. Tecrübeli , Öngörüsü Açık Hekime Teslimiyet Gerektirir. 2018
- Gebelik Hastalıkları, İhmal Edilmiş Jinekolojik Hastalıkların Komplikasyonudur.
- Gebelik Hastalıkları; Tanısı Konulmamış Jinekolojik Hastalıklardır. MB, 2016)
- Gebelikte Kazanılacak 1 Puan IQ, Bebeğinizi Başarı Sarmalında Üstlere Taşır.
- Enfeksiyonla Gezmeyi ''Sorun Görmeyen'' Gebeyi En Mükemmel Sağlık Sistemi Bile Koruyamaz.
- Rahim; Dayanan - Sabreden - Kolaylık Gösteren - Halden Anlayan Organ Değildir.
- Sıfır Vajinal Akıntı Sağlıktır. MB, 2016
Bilgi | Değer |
---|---|
Ülke | Türkiye |
İl | Muğla |
İlk Yerleşim | MÖ 2. binyıl |
Koordinatlar | 36.838769862880554, 28.76508732000861 |
En Alçak Nokta | 0 m (0 ft) |
Zaman Dilimi | UTC+03.00 (TRS) |
Posta Kodu | 48XXX |
Alan Kodu | 252 |
ISO 3166 Kodu | TR-48 |
Plaka Kodu | 48 |
Bağlı Olan İlçeler:
Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula İlçesiRudolf Virchow; Louis Pasteur, Robert Koch savundukları; hastalıkların mikrop teorisine inanmıyordu. Hastalıkların, dış patojenlerden değil, hücrelerin İçindeki anormal faaliyetlerden kaynaklandığını öne sürdü. Aynı zamanda Max Gerson'da Hastalık gelişmeden önce metabolik bozulmanın başladığını kitabında yazmıştır.
Mesut Bayraktar ekolleri birleştirerek modifiye ederek meslek İcrasında bulunmaktadır. Tıbbın Papa'sı Virchow'unda haklı olduğunu vurgulamaktadır. Her bir Ekol Platon'un Mağara Alegorisinde Bulunan, Zincirlerinden Kurtularak Mağaradaki Ateşin Işığına Alışmış Ama Güneşe Ulaşamamış Mahkumlardır. Güneşe Çıktığınızda Gördüğünüz; Sıfır Vajinal Akıntı sağlıktır.
<meta name="keywords" content="Kilis Klinik Ayrıntılı ultrason yapan en tecrübeli doktor bebeğin detaylı incelenmesi Mesut Bayraktar">