WhatsApp Search
Muğla kadın doğum doktor Mesut Bayraktar side header logo 165x165px
Kadın Hastalığını Yok Saymak, İnkar Etmek Sadece Size Zarar Vermez !
Sizi Hasta Eden Durum; Atfetmediğin, Konduramadığın Jinekolojik Hastalık Olabilir. Çözümü Bahaneler Engeller.
Gebelikte Nöral Tüp Defektlerinin azaltılması son derece önemlidir ve riski azaltmak için çeşitli önlemler alınabilir. Temel stratejilerden biri, hamileliğin erken döneminde nöral tüpün gelişimini destekleyen çok önemli bir vitamin olan folik asitin tüketilmesidir. Çocuk doğurma çağındaki kadınların ideal olarak gebe kalmadan önce başlamak üzere günlük 400 mikrogramlık folik asit takviyesi almaları önerilir. Ek olarak, yapraklı yeşillikler, fasulye ve zenginleştirilmiş tahıllar gibi folat açısından zengin gıdaları diyetinize dahil etmek, folik asit alımınızı daha da artırabilir. Folik asidin yanı sıra, olası nöral tüp kusurlarını erkenden tespit edebilecek uygun doğum öncesi bakım ve taramayı sağlamak için sağlık uzmanlarına danışmak akıllıca olacaktır. Anne adayları bu proaktif önlemleri benimseyerek nöral tüp defekti riskini önemli ölçüde azaltabilir ve hem kendilerinin hem de büyüyen bebeklerinin sağlığını optimize edebilir.

Nöral Tüp Defektinden Etkilenen Gebelik Riskini Azaltmanın 5 Yolu

Hamilelik sırasında nöral tüp defektlerini azaltmak söz konusu olduğunda, bebeğinizin sağlıklı bir başlangıç ​​yapmasına yardımcı olmak için atabileceğiniz bazı dostane adımlar vardır. Her şeyden önce, folik asit açısından zengin, dengeli bir beslenmeye öncelik vermek çok önemlidir. Bu, koyu yapraklı yeşillikler, turunçgiller ve zenginleştirilmiş tahıllar gibi gıdalarda bulunabilir. Ayrıca folik asit içeren doğum öncesi bir vitamin alınması da şiddetle tavsiye edilir. Sağlık uzmanınızla yapacağınız düzenli doğum öncesi kontroller, olası sorunların erken tespiti ve yönetilmesinde de önemli bir rol oynayabilir. Ailenizdeki nöral tüp defekti geçmişini doktorunuzla paylaşmak önemlidir, çünkü hamilelik yolculuğunuz boyunca kişiselleştirilmiş rehberlik ve destek sağlayabilirler. Son olarak, olumlu bir destek sistemi oluşturmak ve bu heyecan verici ama aynı zamanda zorlu dönemde kendinizi güvence ve cesaret sunabilecek sevdiklerinizle çevrelemek çok önemlidir. Bu dostane adımları izleyerek nöral tüp defekti riskini azaltmak için proaktif önlemler alabilir, sağlıklı ve mutlu bir hamilelik için zemin hazırlayabilirsiniz.
Nöral Tüp Defektinden Etkilenen Gebelikleri Azaltmanın Yolu Muğla kadın doğum doktoru

Nöral Tüp Defektinden Etkilenen Gebelik Riskini Azaltmanın 5 Yolu

Nöral Tüp Defektinden Etkilenen Gebelik Riskini Azaltmanın 5 Yolu 280 149 Muğla Kadın Doğum Doktor Mesut Bayraktar

Nöral Tüp Defekti

Nöral Tüp Defektine Kısa Bir Bakış

Nöral tüp defektleri hamileliğin erken döneminde ortaya çıkar ve beyni ve omurgayı oluşturan nöral tüp düzgün kapanmadığında meydana gelir. Nöral tüp defekti, bir veya daha fazla risk faktöründen kaynaklanabilir. Nöral tüp defektlerinin tüm nedenleri bilinmemekle birlikte, sağlıklı bir hamilelik geçirme şansınızı artırmak için adımlar atabilirsiniz.

Nöral tüpler hamileliğin ilk 4 – 6 haftasında kapanmaktadır. Yani çoğu insan gebe olduğunu öğrendiğinde genellikle nöral tüp kapanmış olması gerekiyor.

Nöral Tüp Defektinden Etkilenen Gebelikleri Azaltmanın Yolu Muğla kadın doğum doktoru

Kabaca Nöral Tüp defektleri Şunlardır

  1. Anensefali (Anencephaly)
  2. Spina Bifida
  3. Ensefalosel (Encephalocele)
  4. Kraniosinostoz
  5. Dandy Walker Sendromu
  6. Inensefali (Hydranencephaly)
  7. Hidrosefali (Hydrocephalus)
  8. Nöral tüp defektleriyle ilişkili diğer anormallikler
Anensefali Nöral Tüp Defekti Bebeğin Beyninin Olmaması Muğla kadın Doğum Doktor
Anensefali

1-) Hamileyseniz, kanınızda yeterli folat bulunması, bebeğinizde nöral tüp defektini önlemeye yardımcıdır


Folat, B9 vitamini için başka bir kelimedir.

Kan folat konsantrasyonu, kanınızda ölçülebilen folat miktarıdır.
Doğal folattan zengin bir diyete ek olarak, folatın bir formu olan folik asit tüketerek kanınızdaki folat miktarını artırabilirsiniz.


Kanınızdaki folat düzeylerinin nöral tüp kusurlarını önlemeye yardımcı olacak kadar yüksek olması birkaç ay sürebilir. Bu nedenle, üreme çağındaki tüm kadınları, çeşitli bir diyetten folat içeren yiyecekler tüketmenin yanı sıra her gün 400 mcg folik asit almaları tavsiye edilmektedir.


Folik asit, nöral tüp kusurlarını önlemeye yardımcı olduğu gösterilen tek folat formudur.


Folik asit, genellikle doğal olarak oluşmayan özel bir folat formudur. Folik asidi vitaminlerde, pirinç, makarna ve ekmek gibi kuvvetlendirilmiş gıdalarda ve “zenginleştirilmiş” olarak etiketlenmiş bazı kahvaltılık tahıllarda bulabilirsiniz.


Folik asit, doğal gıda folatından daha fazla ısıya dayanıklı olduğu için gıda takviyesi için kullanılır. Isı ve ışık, doğal gıda folatı kolayca parçalayabilir.

Folik asit, ekmek gibi pek çok zenginleştirilmiş ürün pişirildiği için; gıda takviyesi için daha uygundur.

Üreme çağındaki kadınların sadece diyet yoluyla önerilen 400 mikrogram (mcg) folatı almaları zordur.


Doğal gıda folatı açısından zengin dengeli bir diyet tüketmenin yanı sıra, içinde folik asit bulunan bir vitamin alarak, güçlendirilmiş gıdalar yiyerek veya ikisinin kombinasyonunu alarak her gün 400 mcg folik asit alabilirsiniz.


Halihazırda bir nöral tüp defektinden etkilenmiş bir hamileliğiniz yoksa veya bir doktor farklı bir miktar önermediyse, 400 mcg’den fazla folik asit tüketmeniz gerekmez.

korioamnionit vajinal akıntının yaptığı enfeksiyon ile bebeğe mikrop bulaşması muğla kadın doğum gebelik takibi

2-) Hamileliğinizden önce, hamilelik sırasındaki sağlık koşullarını yönetin.

Diyabet
  • Şeker hastalığınız varsa, kan şekerinizi kontrol altında tuttuğunuzdan emin olun ve hamileliğinizi planlamak için jinekoloji uzmanı ile görüşün.
  • Tip 1 veya tip 2 diyabetli kadınlar için, gebe kalma zamanında yüksek kan şekeri, bebeğin nöral tüp defekti, diğer doğum kusurları, ölü doğum ve erken doğum riskini artırır.
Obezite

Hamilelikten önce obezite (vücut kitle indeksi olarak ölçülür) (BMI) 30 veya daha yüksek), hamilelik sırasında ciddi doğum kusurları dahil olmak üzere komplikasyon şansını artırabilir. Hamile kalmayı planlamıyor olsanız bile, sağlıklı olmak önemlidir ve ruh halinizi iyileştirebilir. Fazla kilolu veya obezseniz, hamile kalmadan önce sağlıklı bir kiloya ulaşmanın yolları hakkında doktorunuzla konuşun.

3-) Aile sağlığı geçmişinizin gelişmekte olan bebeğiniz üzerinde etkisi olabilir.

Genetik varyasyonlar

Aile Sağlığı Geçmişi

Bebeğinize mümkün olan en iyi başlangıcı vermek için her iki ebeveynin de aile sağlığı geçmişleri hakkında bilgi edinin. Sizde veya bebeğin babasında doğum kusuru, gelişimsel yetersizlik, yenidoğan tarama bozukluğu veya genetik hastalık gibi aile sağlığı geçmişi varsa, bebeğinizin de bu koşullardan birine sahip olma olasılığı daha yüksek olabilir. Bebeğinizin aile sağlık geçmişini bilmek, olası sağlık sorunlarını erkenden bulup çözebilmeniz için önemlidir.

Metilentetrahidrofolat redüktaz (MTHFR) gen varyantı
  • Bir genetik test size bir metilentetrahidrofolat redüktaz (MTHFR) genetik varyantınız olduğunu söylemiş olabilir. MTHFR geni, vücudunuzun MTHFR proteinini yapması için talimatlar sağlar. MTHFR proteini vücudunuzun folatı işlemesine yardımcı olur. Vücudunuzun DNA, RNA ve proteinler yapmak için folata ihtiyacı vardır.
  • Bir MTHFR C677T gen varyantınız varsa, başka folat formları (5-Metil THF gibi) almanız gerektiğini duymuş veya okumuş olabilirsiniz, ancak bu doğru değildir. Folik asit, nöral tüp kusurlarını önlemeye yardımcı olduğu gösterilen tek folat formudur.

4-) Bazı ilaçlar, nöral tüp defektinden etkilenen hamilelikle ilişkili Olabilir

Hamileliğinizden önce ve hamilelik sırasında herhangi bir ilaca başlamadan veya durdurmadan önce doktorunuzla konuştuğunuzdan emin olun.

Antibiyotikler
  • Anne ve bebeğin sağlığı için antimikrobiyaller, özellikle antibakteriyel ilaçlar, hamilelik sırasında enfeksiyonları tedavi etmek için en sık kullanılan ilaçlardan bazılarıdır.
  • Sülfonamidler olarak bilinen bazı spesifik antibiyotik formlarının nöral tüp defektleri ile ilişkili olduğu gösterilmiştir.
  • Herhangi bir ilaca başlamadan veya durdurmadan önce doktorunuzla konuştuğunuzdan emin olun.
  • Hamilelik sırasında ilaç kullanımıyla ilgili sorularınız için bir sağlık uzmanıyla görüşün.
Anti-epileptik ilaçları
  • Nöbetleri tedavi etmek için kullanılan bazı ilaçlar, özellikle valproik asit ve karbamazepin, nöral tüp defektinden etkilenen gebelik şansının artmasıyla ilişkilendirilmiştir.
    Valproik asit, epilepsili hastalarda nöbetleri kontrol etmek için kullanılan bir ilaçtır. Bipolar bozukluk ve migren tedavisinde de kullanılır.
  • Karbamazepin, epilepsi tedavisinde nöbetleri kontrol etmek için kullanılan bir ilaçtır. Ayrıca bipolar duygudurum bozukluğu, şizofreni ve diğer ağrı bozukluklarını tedavi etmek için kullanılır.
  • Valproik asit ve karbamazepin ile ilişkili en yaygın nöral tüp defekti spina bifidadır. Hamilelik sırasında bu ilaçların kullanımıyla ilişkili diğer doğum kusurları, kalp kusurları ve yarık dudaktır.
Ağrı kesici
  • CDC bir araştırmada, hamileliğin erken döneminde steroid olmayan antienflamatuar ilaçlar (NSAİD) ve opioid ağrı kesici ilaçlar alan kadınların, asetaminofen alan kadınlara kıyasla, spina bifida da dahil olmak üzere belirli doğum kusurlarından etkilenen bebeklere sahip olma olasılığının daha yüksek olduğunu buldu.
  • Hamilelik sırasında opioid kullanımının nöral tüp defektinden etkilenen bir hamilelik şansını arttırdığı gösterilmiştir.

5-) Aşırı ısınma, Yüksek ateş, nöral tüp defektinden etkilenen gebelik şansını etkileyebilir.

Aşırı ısınma, nöral tüp defekti olan bir bebeğe sahip olma şansını artırır.
Ateşiniz varsa veya vücut sıcaklığınızı artıran aşırı sıcaklıklara (sıcak küvete girmek gibi) maruz kalarak aşırı ısınabilirsiniz.


Kendinizi enfeksiyonlara karşı koruyarak, ateşi hemen tedavi ederek ve çekirdek vücut sıcaklığınızı artıran çevresel maruziyetleri sınırlayarak gelişmekte olan bebeğinizi korumaya yardımcı olabilirsiniz.

Folik asit takviyesi ile düzeltilemeyen nöral tüp defektleri:

  1. Anensefali (Anencephaly): Bebeğin beyninin kısmen veya tamamen oluşmaması durumudur.
  2. Spina Bifida: Omurga ve omuriliğin doğru bir şekilde kapanmaması sonucu ortaya çıkan bir durumdur.
  3. Ensefalosel (Encephalocele): Bebeğin kafatasındaki bir bölgede oluşan anormal bir açıklık nedeniyle beyin dokusunun sarkan bir kesesi olması durumudur.
  4. Nöral Tüp Defektleriyle İlişkili Diğer Anomaliler: Bazı durumlarda, nöral tüp defektleri diğer gelişim anomalileri ve sorunlarla birlikte görülebilir.

Genital Hijyen; Genetiğini Belirler.

Genetiğin %10000 Mükemmel Olsun

Fetusun ( Senin ) Rahimdeyken, Su Kesene Mikrop ( Vajinal Akıntı ) Bulaştığında; IQ (Zeka) 86 – 88′ e İnmiş Olarak Doğarsın.

Allame-i Cihan Ol Çıkmaz 90 a ; Rahimde, Fetal Beyin Mikroba Hiç Dayanmıyor – Direnmiyor.

** İyi Doğ !
** İyi Doğur !

Hamur Bozulduğunda Fırında Ekmek Pişer Ama Yenmez.

Oluşmuş lezyonları folik asit düzeltememektedir. İnsanlar NTD yapan neden olarak vitamin eksikliği olduğunu düşünerek folik asite yüklenmektedir ama genetik nedenler (mutasyon) ve mikrobiyal enfeksiyonlarda NTD yapabilmektedir. Vajinal akıntı !!!!

fetal gelişim tablosu gebelik anomalilerinin oluşum zamanları - Muğla kadın doğum doktor
Fetus Dayanıklı Biyolojik Malzeme Değildir !


Muğla Kadın Doğum Doktoru Mesut Bayraktar Jinekolog 331x273

Doktor Mesut Bayraktar

Ortaca/Muğla

Hayatın olağan akışı gereği iyileşmek için hasta olan kişi çabalamalıdır yani aktif rol oynamalıdırlar. Görüldüğü üzere tedavi hunisinin büyük kısmında vakit kaybeden, hastalığını ret eden, iyileşemeyen, bahane, bedava - ucuz yöntemlere yönelen, körü körüne bel bağlayan hastalar pasif iyileşmeyi yani iyileşememeyi seçenler bulunmaktadır. Tedavi süreci, hastaların sağlık sorunlarıyla başa çıkabilmeleri, iyileşme sağlayabilmelerinde önemli adımdır. Ancak, tedavi hunisi sürecinde Hekimlerin bazı zorluklarla karşılaşması mümkündür. Resimde, hastaların farklı farklı tutumlarından kaynaklanan zorlukları ele alarak, hekim-hasta ilişkisinde zorlukların üstesinden gelirken zedelenebileceğini, tedavi hunisinin önemini vurgulayacağız. Tedavi süreci, hasta sağlığını iyileştirmek amaçlı yapılan serüven düşünülebilir. Tedaviler, sağlık sorunlarına farklı yaklaşımlar gerektirebilir, bazen beklenmedik zorluklarla karşılaşılabilir. Bundan dolayı, tedavi hunisi sürecinde hekimlerin, hastaların farklı tutumlarına uygun şekilde davranması, etkili iletişim becerilerini kullanması önemlidir. Hekimlerin mesleklerini icra ederken , hasta kaynaklı zorlukları aşarken, hekim-hasta ilişkisinin zarar görmemesinde hastaların dikkatli olmaları gerekmektedir. Çünkü hekim sonsuza kadar sabredebilen, her uygunsuzluğa pozitif, sorun çözme şeklinde yaklaşan canlılar gibi düşünmeyiniz. *** Hastalığını Kabul Etmeyenler: Hastalığını kabul etmeyen bireyler, sağlık sorunlarını inkar ederek tedaviye direnç gösterebilirler. Bunlar , tedavi sürecinin başarıyla ilerlemesini engelleyebilir. Hastalığını kabul etmeyen kişiler, genellikle hastalıklarının ciddiyetini ya da varlığını reddederler. Buda, hem kendileri hem de doktora sorun çıkmaktadır. Hastalığın kabul edilmemesi, tedavi sürecinin etkinliğini azaltabilir, tamamen durdurabilir.Hastalığını kabul etme evresi, hasta olduğunu kabul etme; tedavi sürecinin önemli parçasıdır. Hastalığın kabul edilmesi, kişinin gerçek durumuyla yüzleşmesine, gereken tedaviye tam uyum sağlamasına yardımcı olabilir. Böylece tedavi süreci daha etkili başarılı olabilir. Hastalığını kabul etmeyen bireylerin, kendi sağlık durumlarını gerçekçi şekilde değerlendirmeleri, tedaviye açık olmaları önemlidir. Hastalığını kabul etmeyen, ret eden; Doktoru rakip , düşman bilmektedir. *** Hastalığını Kabul Edenler: Hastalığını kabul eden kişiler, tedavi sürecine daha olumlu yaklaşabilirler. Hastaların tedaviye uyum sağlamasını kolaylaştırır, iyileşme sürecini hızlandırabilir. Fakat çoğunlukta bazı insanlar hastalığını kabul etsede hekim yerine başka yollara başvurabilerek, hastalıkların ilerlemesine, kronikleşmesine neden olmaktadır. *** Bir Ara Hallederizciler - Google Aramacılar: Bazı hastalar, sağlık sorunlarıyla ilgili hafife alıcı, savsaklayıcı tutum sergileyebilirler. “Bir ara hallederizciler”, sağlık sorunlarını erteleme, önemsememe eğilimindedir. Google aramacıları ise kendi kendini teşhis etme, tedavi etme çabasına, akıllılığına girebilirler. Yanlış bilgilendirme, yanlış tedavi seçeneklerine yol açabilir. *** Doğal Tedavi Yöntemlerine Körü Körüne İnananlar: Doğal tedavi yöntemlerine inanan hastalar, alternatif çözümler arayışında olabilirler. Maydanoz, soğan suyu içiciler gibi, doğal yöntemlere güvenerek, körü körüne bel bağlayarak etkisiz, tedavi sürecini yürütebilirler. Bazen bilimsel kanıtlanmamış, etkinliği sınırlı olan yöntemlere yönelmelerine neden olabilir. Maalesef tüm iletişim mecraları tedavilerin etkin olmadığını söylese de böyle yönelimler artarak devam etmektedir. *** Sahte Doktor Bulucular - Maddi Zorluk Çıkarıcılar: Sahte doktor bulucular, maddi zorluk yaratanlar - bulanlar, yani tedaviye gereksiz yere maddi kısıntı uygulayanlar, tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir. Ev, araba kredisi ödemesi, oğlanı evlendirme gibi maddi yükler altında olan hastalar, tedaviye uyum sağlamakta, iyileşmekte güçlük çekebilirler. İnsanlar sağlıklı kalmanın, mal mülk edinmeden değerli olduğunu maalesef kavrayamamaktadırlar. Hasta olmuş ama evi var Hasta olmuş ama oğlu evlenmiş. Kendini, sağlığını feda ederek yaşamda hedefleri başarmak maalesef artan hızda devam etmektedir. Günümüzde oldukça yaygın durumdur. İnsanlar, zamanı, varlıklarını daha verimli kullanmak amacıyla sağlıklarını tehlikeye atabilmektedirler. Ancak, sağlığın önemi göz ardı edilmemelidir. Kaliteli yaşam sürerken sağlıklı olmak şarttır. Hayatta hedefleri başarmak önemli olsa da, sağlığımıza dikkat etmekten asla vazgeçmemeliyiz. Tedavi hunisi süreci, hastaların sağlık sorunlarını çözmek, iyileşmede önemli adımdır. Ancak, bazı hastalar, kendilerine gereksiz yere maddi zorluklar yaratarak (3. evinin kredisini bahane göstermek, 4. çocuğunu davul zurna - yemekli evlendirmeye çalışması) tedavi sürecini olumsuz etkilemektedir (tedavi olmamaktadırlar!). Makaleyle maddi gücü – imkanı olduğu halde “ev aldık, araba aldık kredi ödüyoruzcular” şeklinde adlandırılan, doktoru gereksiz yere maddi zorluklar ile meslek icrasına sürükleyen hastaların yeteri kadar iyileşemediklerini vurgulamak istiyorum. *** Profesöre Gidenler - İyi Doktor Deyiciler: Bazı hastalar, tedavide ünlü/ünsüz profesöre başvurma eğilimindedirler. Bunlar, “normal” doktorları, diğer sağlık hizmeti sağlayıcılarını göz ardı edebilir, hatta küçümseyebilir. Aynı şekilde, bazı hastalar, tedavi - meslek icrasının masrafları nedeniyle para talep eden doktorlardan da uzak durma eğiliminde olup tedavi sürecini menfi etkileyebilir. Uygun tedavi seçeneklerinin kaçırılmasına, hastalığın artmasına neden olabilir. Hastalar kaçırılan, kaybolan sağlığın %100 geri gelmediği konusunda yeteri kadar ikna edilmelidirler. Mümkün ise hastalar, tedavinin tamamen geri gelmeme, başarılı olmama riski olduğuna ilişkin yeterli bilgilendirme yapılarak ikna edilmelidirler. Maalesef bazı insanlar maddi varlıklarının korunmasını sağlıklarından önemli görmektedir. Servete Mala Mülke Yaşayanlar Sağlıklarını Feda Ediyorlar. *** Ego, Kişisel Çıkar Çatışmaları: Hekim-hasta ilişkisindeki ego, kişisel çıkar çatışmaları, tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir. Doktorun , hekim hasta bağı kurulmamış hastaya “sen” demesi gibi durumlar, iletişim sorunlarına yol açabilir. Aynı şekilde, bazı hastalar da doktorlarla kişisel, duygusal çıkar çatışması içine girebilirler , tedavi sürecinin etkinliğini azaltabilir. Hastalar , empati, anlayışla Hekimleri karşılamalı, iletişimde açıklık, saygıyı korumalı, kişisel çıkar çatışmalarından uzak durmalıdır. Hekim-hasta bağı, tedavi sürecinin başarısında önemli faktördür. Hastaların hekimle güven, destek temelinde ilişki kurması, tedaviye uyumlarını artırır, iyileşme motivasyonunu yükseltir. Hekimler de, hastaların duygusal ihtiyaçlarını anlamalı, hastalarla işbirliği yaparak tedavi sürecini yönetmelidir. Hasta, hekimin yönlendirmelerine uyum sağladıkça, hastada, hekimi destekleyici rol üstlendikçe, iyileşme süreci olumlu yönde etkilenecektir. Tedavi sürecindeki zorluklarla başa çıkan, iyileşen hastalar, motivasyon kaynağı olabilirler. İyileşenlerin başarı hikayeleri, diğer hastalara umut ilham verebilir. Hekimlerin iyileşme sürecini desteklemek , başarı hikayelerini paylaşmaları önemlidir. Tedavi sürecinde karşılaşılan zorluklar, hastaların tutumları, hekim-hasta ilişkisi etrafında yoğunlaşır. Hastaların hastalıklarını kabul etme, doğru bilgilere ulaşma, maddi zorluklarla başa çıkma, kendince maddi zorluk varlığı yaratmama, doğru tedavi seçeneklerini değerlendirme konularında Hekim destek vermesi önemlidir. Tekrardan, hastaların 1001 zorlukla meslek icrası yapan Hekime empati, anlayış - etkin iletişim becerileriyle Hekimleri benimsemeleri, işlerini kolaylaştırmaları, hastanın, tedavi sürecinin etkinliğini artırır, hastaların moralini yükseltebilir, motivasyonlarını artırabilir, tedaviye olan uyumlarını iyileştirebilir. Hekim-hasta bağı, güvene dayalı ortamda kurulmalı, hastaların iyileşme sürecine aktif katılımları teşvik edilmelidir. Etkili tedavi sürecinde, hem hastaların hem de hekimlerin sorunların üstesinden gelmede birlikte çalışmaları, destekleyici ortam oluşturmaları gerekmektedir.
Tedavi Hunisinde pasif iyileşmeye çalışanlardan olmayın.


Tetkikler

hekimin kanaatinden

üstün değildir.


Kadın bedeninde

kronik enflamasyonun

en büyük kaynağı

vajinal akıntıdır.


Dinamik Tablo
Hastane Stresinden Uzaklık ✓ 
Özel Etkileşim ✓ 
Süre Sınırlamasız Muayene ✓ 
Mahremiyet – Gizlilik ✓ 
Hijyenik Ortam ✓ 
Teknoloji Kullanımı ✓ 
Konfor – Ferah Ortam ✓ 
Online Randevu ✓ 
3. Şahıslarla Temassızlık ✓ 
Güven – Nezaket – Zarafet ✓ 
Etik ✓ 
Tecrübe ✓ 
Profesyonel Destek ✓ 
Hasta Memnuniyeti & Sağlığı ✓ 
Fethiye’den 45′ uzaklıkta ✓ 
Dalaman’dan 10′ Uzaklıkta ✓ 
Köyceğizden 15′ Uzaklıkta ✓ 
Marmaris’den 40′ Uzaklıkta ✓ 
Muğla’dan 45′ Uzaklıkta ✓ 



  1. Genital Hijyensizlik Genetik Hijyeni Bozar. 2023
  2. Herkes Hasta Olur; Herkes En İyi Hekim İster. 2022
  3. Kadın Hastaysa Evde Huzur Yoktur. 2020
  4. Jinekolojik Hastalık Başka Hastalığı Tetiklemiş İse Buna Yüksek Riskli Jinekolojik Hastalık Denir. 2020
  5. Kadın Hastalığını Kabul Etmiyorsa Evde Dirlik Yoktur.
  6. Gebelikte Tasarruf (Kısıntı) Olmaz. Gebelikte Mal - Mülk Feda Edilir.
  7. Kadın Hastaysa Kök Sebep Aksi İspat Edilene Kadar Jinekolojiktir.
  8. Gebelik Fizyolojik Dönem DEĞİLDİR. Gebelik Hastalık – Ölüm Riski Barındıran Olağanüstü Dönemdir. Tecrübeli , Öngörüsü Açık Hekime Teslimiyet Gerektirir. 2018
  9. Gebelik Hastalıkları, İhmal Edilmiş Jinekolojik Hastalıkların Komplikasyonudur.
  10. Gebelik Hastalıkları; Tanısı Konulmamış Jinekolojik Hastalıklardır. MB, 2016)
  11. Gebelikte Kazanılacak 1 Puan IQ, Bebeğinizi Başarı Sarmalında Üstlere Taşır.
  12. Enfeksiyonla Gezmeyi ''Sorun Görmeyen'' Gebeyi En Mükemmel Sağlık Sistemi Bile Koruyamaz.
  13. Rahim; Dayanan - Sabreden - Kolaylık Gösteren - Halden Anlayan Organ Değildir.
  14. Sıfır Vajinal Akıntı Sağlıktır. MB, 2016
Muğla İli
Bilgi Değer
Ülke Türkiye
İl Muğla
İlk Yerleşim MÖ 2. binyıl
Koordinatlar 36.838769862880554, 28.76508732000861
En Alçak Nokta 0 m (0 ft)
Zaman Dilimi UTC+03.00 (TRS)
Posta Kodu 48XXX
Alan Kodu 252
ISO 3166 Kodu TR-48
Plaka Kodu 48
Bağlı Olan İlçeler: Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula İlçesi

Rudolf Virchow; Louis Pasteur, Robert Koch savundukları; hastalıkların mikrop teorisine inanmıyordu. Hastalıkların, dış patojenlerden değil, hücrelerin İçindeki anormal faaliyetlerden kaynaklandığını öne sürdü. Aynı zamanda Max Gerson'da Hastalık gelişmeden önce metabolik bozulmanın başladığını kitabında yazmıştır.

Mesut Bayraktar ekolleri birleştirerek modifiye ederek meslek İcrasında bulunmaktadır. Tıbbın Papa'sı Virchow'unda haklı olduğunu vurgulamaktadır. Her bir Ekol Platon'un Mağara Alegorisinde Bulunan, Zincirlerinden Kurtularak Mağaradaki Ateşin Işığına Alışmış Ama Güneşe Ulaşamamış Mahkumlardır. Güneşe Çıktığınızda Gördüğünüz; Sıfır Vajinal Akıntı sağlıktır.


Sıfır Vajina Akıntısı Sağlıktır. [1]